Elküldve: 2008. Április 16. Szerda, 10:01 Hozzászólás témája:
Sziasztok!
Még újonc vagyok itt, de már két napja olvasgatom a fórumot (bár még a felét sem rágtam át, azért már kezd valami fogalmam lenni a dolgokról). De már nem bírom, muszáj hozzászólnom, ezt találtam a legmegfelelőbb topiknak.
Augusztus-szeptember környékén szeretnék kimenni egy évre Angliába dolgozni, leginkább a pénz miatt és a nyelvfelesztés érdekében. Az angollal nem lesz probléma, mert angol szakos vagyok, tehát tudok beszélni. Viszont mivel egyetemista vagyok, se szakmám nincs, sem diplomám. Tehát nem számítok szobalány/mosogató/esetleg felszolgálónál jobb munkára. Így azt sem tudom megbecsülni milyen lesz a pénzügyi helyzetem. Ha jól vettem ki, akkor legalább 200.000HUF/600GBP kell ahhoz, hogy el lehessen kezdeni, és ez 1 hónapra elegendő. (+hazautazási költésg, ha 1 hónap alatt nem találnék semmi munkát) Viszont van egy középfokú japán nyelvvizsgám, és meg is értetem magam japánul. Viszont valószínűleg nem nemzetközileg elfogadott nyelvvizsga, mivel érettségivel szereztem. Szerintetek érdemes lenne lefordítani a japánra vonatkozó érettségi bizonyítványt? Számít bármit is kint ez a fajta nyelvtudás?
Csatlakozott: Mar 12, 2008 Hozzászólások: 32 Tartózkodási hely: Budapest
Elküldve: 2008. Április 16. Szerda, 10:25 Hozzászólás témája:
Szando írta:
Viszont van egy középfokú japán nyelvvizsgám, és meg is értetem magam japánul. Viszont valószínűleg nem nemzetközileg elfogadott nyelvvizsga, mivel érettségivel szereztem. Szerintetek érdemes lenne lefordítani a japánra vonatkozó érettségi bizonyítványt? Számít bármit is kint ez a fajta nyelvtudás?
Én az eddigiek alapján nem fordíttatnám le, viszont japán nyelvtudást kérő álláslehetőségeket biztos keresnék. Ott ők meg úgyis letesztelik a tudást és az alapján döntenek, nem beadott papír alapján.
Csatlakozott: Feb 12, 2006 Hozzászólások: 750 Tartózkodási hely: Farnborough
Elküldve: 2008. Április 17. Csütörtök, 8:54 Hozzászólás témája:
lilenart írta:
Szando írta:
Viszont van egy középfokú japán nyelvvizsgám, és meg is értetem magam japánul. Viszont valószínűleg nem nemzetközileg elfogadott nyelvvizsga, mivel érettségivel szereztem. Szerintetek érdemes lenne lefordítani a japánra vonatkozó érettségi bizonyítványt? Számít bármit is kint ez a fajta nyelvtudás?
Én az eddigiek alapján nem fordíttatnám le, viszont japán nyelvtudást kérő álláslehetőségeket biztos keresnék. Ott ők meg úgyis letesztelik a tudást és az alapján döntenek, nem beadott papír alapján.
Elküldve: 2008. Április 17. Csütörtök, 9:21 Hozzászólás témája:
Köszi a segítséget. Gondoltam, hogy nem sok értelme lenne érettségit lefordítani. :S De azért körülnézek, hátha van valami ilyesmi munka. Köszi a linket is, megnézem.
Elküldve: 2008. Április 25. Péntek, 22:08 Hozzászólás témája: japán
Idegenforgalomban gyakran keresnek japánul beszélőket általában utazási irodákba. www.reed.co.uk multilingual jobs - több hirdetést is láttam márciusban.
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban