Klub 18-40 társkereső portál. Társ és bulikeresés, fórumok, chat, naponta friss hírek.
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   CsoportokCsoportok   ProfilProfil   Üzeneteid olvasásához jelentkezz beÜzeneteid olvasásához jelentkezz be   BelépésBelépés 

EASYJET infók
Ugrás oldalra 1, 2, 3, 4  Következő

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Eladó repülőjegyek
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
hapiszti
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2008. Április 14. Hétfő, 11:00    Hozzászólás témája: EASYJET infók Hozzászólás az előzmény idézésével

Nemsokára utazom angliába és az easyjetnél vetem jegyet!bejelöltem hogy 1 feladandó poggyászom lesz.....
szoval az a kérdésem hogy mi is ez a 20kg os határ?
most a kézipoggyásszal együtt vagy feladandó+kézi=20kg

jaj kérlek segitsetek mert mindent olvastam már de nem tom kihámozni....
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése
kornel88
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2008. Április 14. Hétfő, 12:31    Hozzászólás témája: Re: EASYJET infók Hozzászólás az előzmény idézésével

hapiszti írta:
Nemsokára utazom angliába és az easyjetnél vetem jegyet!bejelöltem hogy 1 feladandó poggyászom lesz.....

Vihetsz magaddal akár 100kg-s bőröndöt is csak akkor már fizetni kell. 20 kg-ig a repjegy árában van. Kézipoggyász nem számít bele amit felviszel magaddal viszaont az tényleg csak kézipoggyász méretű lehet, tehát ilyen túrazsákot vagy bőröndöt nem vihetsz fel, mert te azt mondom, hogy neked ez a kézipoggyászod Mosoly.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése MSN Messenger
tothz
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Április 14. Hétfő, 12:52    Hozzászólás témája: Re: EASYJET infók Hozzászólás az előzmény idézésével

hapiszti írta:

A kézipoggyász mérete és súlya korlátozott. 10 kg-nál nem lehet több. Az aktuális méretbeli korlátozás reptérfüggő. Egyes reptereken csak egy kézipoggyászod lehet. Van ahol kettő is, pl. retikül és kis hátizsák, vagy videokamera táska és laptop hátizsák. Én Manchesterben élek, az itteni repülőtér megengedi a két kézipoggyászt is.

Nem minden repülőtársaság engedi meg a 20kg-os határ túllépését. Ha előreláthatóan nehezebb lesz a bőröndöd, célszerű az easyJetnél érdeklődni.

Közben rákerestem az easyJet oldalán megtalálható minden info:
http://www.easyjet.com/en/planning/baggage.html

Itt pedig megtalálod, hogy mibe kerül a túlsúly (max. 32 kg, kilónként 2400 forint):
http://www.easyjet.com/en/book/regulations.html#baggage
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
hapiszti
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2008. Április 14. Hétfő, 17:38    Hozzászólás témája: EASYJET infók Hozzászólás az előzmény idézésével

köszönök mindent de ezeket én is olvastam és értettem is de most ezt a szöveget nem értem: (ezt kaptam a foglalást visszaigazoláshoz)

2 Feladott Poggyász(ok) járatonként minden utas között megosztva

A foglalásban szerepl"o 2 utas a foglalásban szerepl"o minden egyes járatra összesen 2 feladandó poggyászt adhat fel. Az (utasonkénti) 20 kg-os feladandó poggyász súlyhatár további poggyászok hozzáadásával nem növekszik.

ez pedig a jet oldalán van fenn:

Minden utas számára engedélyezett

* egy szabványos kézipoggyász, melynek mérete legfeljebb 55x40x20cm, és
* Legfeljebb 8 darab poggyász adható fel (darabonként HUF 2.000,00 díj ellenében), melyek súlya összesen 20 kg lehet. A megengedett súly felett minden kg után külön díjat számítunk fel a repülőtéren indulás előtt

MOst akkor a kézipoggyász mérewte mekkora lehet????
és mekkora lehet a feladando??
Vissza az elejére
tothz
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Április 15. Kedd, 0:43    Hozzászólás témája: Re: EASYJET infók Hozzászólás az előzmény idézésével

hapiszti írta:
köszönök mindent de ezeket én is olvastam és értettem is de most ezt a szöveget nem értem: (ezt kaptam a foglalást visszaigazoláshoz)

2 Feladott Poggyász(ok) járatonként minden utas között megosztva

A foglalásban szerepl"o 2 utas a foglalásban szerepl"o minden egyes járatra összesen 2 feladandó poggyászt adhat fel. Az (utasonkénti) 20 kg-os feladandó poggyász súlyhatár további poggyászok hozzáadásával nem növekszik.

ez pedig a jet oldalán van fenn:

Minden utas számára engedélyezett

* egy szabványos kézipoggyász, melynek mérete legfeljebb 55x40x20cm, és
* Legfeljebb 8 darab poggyász adható fel (darabonként HUF 2.000,00 díj ellenében), melyek súlya összesen 20 kg lehet. A megengedett súly felett minden kg után külön díjat számítunk fel a repülőtéren indulás előtt

MOst akkor a kézipoggyász mérewte mekkora lehet????
és mekkora lehet a feladando??

A kézipoggyászét leírtad. A feladandónak nincs méret korlátozása, csak súly korlátozása. Mivel ketten utaztok, ezért szerepel a megosztás. De vihettek fel több csomagot, csak minden egyes újabb csomag után felárat kell fizetni.
Vissza az elejére
hapiszti
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2008. Április 15. Kedd, 10:08    Hozzászólás témája: EASYJET infók Hozzászólás az előzmény idézésével

ajjjaj most már mindent értek köszönöm!!!

szoval: kézipoggyász csak 20kg lehet és a mérete 55x40x20cm!!!

Feladandóval viszont bajban vagyok! Mekkora lehet a mérete???és mennyi kilos lehet a feladando poggyász maximum???? és a feladandóhoz 20kg után kell fizetni vagy micsoda???

lehet kicsit én nem értek vmit:(
Vissza az elejére
seci
Guru
Guru

HozzászólásElküldve: 2008. Április 15. Kedd, 15:38    Hozzászólás témája: Re: EASYJET infók Hozzászólás az előzmény idézésével

hapiszti írta:
ajjjaj most már mindent értek köszönöm!!!

szoval: kézipoggyász csak 20kg lehet és a mérete 55x40x20cm!!!

Feladandóval viszont bajban vagyok! Mekkora lehet a mérete???és mennyi kilos lehet a feladando poggyász maximum???? és a feladandóhoz 20kg után kell fizetni vagy micsoda???

lehet kicsit én nem értek vmit:(

Jajj, de nehez egy eset vagy Mosoly

Kezipoggyasz: Easynel csak a merete van korlatozva, a suly akarmennyi lehet (ertelmes korlatokon belul, mondjuk 15 kg)
[Passengers can take one standard piece of hand baggage to a volume limit of 55x40x20cm; no weight restriction applies within reasonable limits — i.e. you must be able to place the piece of luggage safely in the overhead storage bins without assistance. ]

Feladott poggyasz: akarmekkora lehet (ertelmes korlaton belul), de max 20 kg lehet (ennyi van a jegyarban). Ha tobb, mint egy darab (mert paplant es nagyparnakat viszel, 3 csomag darabja 2.5 kg, de osszessegeben nem tobb, mint 20kg), akkor csak a plusz darabokra kell fix felarat fizetni. Ha tobb a suly, mint 20kg, akkor minden egyes kilora felarat kell fizetned. Ha sok is, meg nehez is, akkor ne repulj, hanem autozz/vonatozz/buszozz, a repules nem a nagymama koltoztetesenek eszkoze!
[Each passenger is allowed 20kg of hold baggage and each piece of hold baggage will incur a fee.

We reccomend that you pay for your hold baggage online or via the call centre at the time of booking, or via My easyJet.com at a later stage, at a discounted rate. It is possible to pay for hold baggage at the airport but the fees are higher (see our carrier’s regulations for full details of baggage fees). You must pay for your hold baggage at the sale desk before you check in for your flight. You cannot pay for your hold baggage at check in.

Any baggage that hasn’t been paid for will not be accepted for travel and must be left behind. Please note that it is illegal to abandon baggage in the airport.

The maximum acceptable weight for each single piece of checked-in hold baggage is 32kg. Baggage which exceeds this weight will not be accepted for carriage.

Where checked-in hold baggage exceeds 20kgs in weight, each passenger will pay an excess baggage charge per kg up to a passenger maximum of 50kg.

Please note: Being a low cost airline, we do not issue baggage labels. At check-in, a baggage label will be attached to your baggage with the relevant details, e.g. passenger name, flight number and travel date. ]

[Es van/lehet meg a repter korlatozasa, BAA repteren Heathrow/Gatwick/Stanstead nem lehet a csomag sulya 23kgnal tobb, mert servet kap a rakodofaszi...]

Az Easynel meg megvan az a lehetoseg, hogy ha tobben utaznak, akkor ossze lehet vonni a 20kg-okat, azaz egy 15kg-os es egy 25 kg-os csomag 2 fo eseten elmegy potdij nelkul.

-seci
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
hapiszti
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2008. Április 15. Kedd, 17:49    Hozzászólás témája: EASYJET infók Hozzászólás az előzmény idézésével

ajjaj az tuti hogy nehéz eset vagyok!Mosoly

szoval most már minden világos!

kézipoggyász mérete megvan és max 20kg lehet ezt viszem fel a repülöre???

a feladando poggyász pedig mondjuk legyen az is 20 kg és azt meg majd a poggyásztérbe viszik?

szoval összesen 40kg ot pakolhatok magammal ki a repülöre??
Vissza az elejére
tothz
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Április 16. Szerda, 16:26    Hozzászólás témája: Re: EASYJET infók Hozzászólás az előzmény idézésével

hapiszti írta:
ajjaj az tuti hogy nehéz eset vagyok!Mosoly

szoval most már minden világos!

kézipoggyász mérete megvan és max 20kg lehet ezt viszem fel a repülöre???

a feladando poggyász pedig mondjuk legyen az is 20 kg és azt meg majd a poggyásztérbe viszik?

szoval összesen 40kg ot pakolhatok magammal ki a repülöre??

A kézipoggyász nem lehet 20 kilós. Az EasyJet hiába nem korlátozza elvileg, gyakorlatban 10 kilónál többet nem engednek (az adott méretű kézipoggyászba nem is fér bele, hacsak nem aranyrudakat akarsz kivinni Vicces ). Arról nem is beszélve, hogy érdekesen néznél ki egy 20 kg-os hátizsák alatt görnyedezve. Vicces

Nem árt tudni, hogy Ferihegynek is van saját poggyász policy-ja is:

http://www.bud.hu/utasok/poggyasz#kezipoggy

Itt látható, hogy az EasyJet által említett reasonable limiten ők 3-5 kg-ot értenek. Én már elég sok légitársasággal repültem (EasyJet-tel még nem), de a 10 kg-os "limitet" nem léptem soha túl és nem is szóltak soha érte.
Vissza az elejére
hapiszti
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2008. Április 16. Szerda, 16:55    Hozzászólás témája: EASYJET infók Hozzászólás az előzmény idézésével

jujj köszönöm szépen az infokat!

akkor a kézipoggyászba 10kg ot rakok a feladandoba pedig 20kg-ot remélem igy minden tökéletes lesz mert még sosem repültem repülövel ezért vaok zöldfülü ennyire.....Szomorú bocsi mindenkinek a sok tudatlanságomért....

jahh és még vmi:

melyikbe rakjam az ékszereket, papirokat, elektronikai dolgokat, kézibe vagy a feladandóba???
Vissza az elejére
peetee
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Április 16. Szerda, 17:05    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Nagyon boldog

Ne haragudj nem birtam megallni ezt a mosolyt; nagyon aranyosan adod elo...

Szerintem az ertekeket, papirokat tartsd magadnal. Ha pocket pc-t vagy laptopot is viszel, ne felejtsd el kivenni a kezipoggyaszbol az atvizsgalasnal, mert nekem mind a ketto tonkrement... Sokkolt Raadasul nem volt karterites, mert elore tajekoztattak mindenkit. HaHaHa.... Zavart
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
tothz
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Április 17. Csütörtök, 0:39    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

peetee írta:
Nagyon boldog

Szerintem az ertekeket, papirokat tartsd magadnal. Ha pocket pc-t vagy laptopot is viszel, ne felejtsd el kivenni a kezipoggyaszbol az atvizsgalasnal, mert nekem mind a ketto tonkrement... Sokkolt Raadasul nem volt karterites, mert elore tajekoztattak mindenkit. HaHaHa.... Zavart

Ezt nem értem. A laptopot tényleg ki kell venni, de attól ugyanúgy átvilágítják. Az enyémet eddig mintegy 20-szor világították át és soha semmi baja nem lett. Az átvilágítás röntgen sugárral történik, nem pedig elektromágnesessel! Sokkolt

És csak az érthetőség kedvéért: a fentebb felsoroltakat tedd a kézipoggyászba és csak az átvilágításnál kell külön tenni a laptopot! Utána vissza kell tenni a kézipoggyászba!
Vissza az elejére
donathani
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Április 17. Csütörtök, 5:40    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Júniusban költözöm Londonba, és már megvan a repülőjegyem (+ 1 poggyász). Viszont, miután megvettük a jegyet, arra nem gondoltam, hogy a gitáromat is viszem. Márpedig anélkül nem megyek... Mosoly

Szóval ha tudtok valami infót arról, hogy tudom felvinni a gépre kézipoggyászként a jószágot Mosoly , hálás lennék a segítségért!

Easyjetnek már írtam e-mailt, amire kaptam 3 semmitmondó instant választ....

Előre is köszi!

Ani
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése MSN Messenger
peetee
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Április 17. Csütörtök, 9:43    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

tothz írta:
peetee írta:
Nagyon boldog

Ezt nem értem. A laptopot tényleg ki kell venni, de attól ugyanúgy átvilágítják. Az enyémet eddig mintegy 20-szor világították át és soha semmi baja nem lett. Az átvilágítás röntgen sugárral történik, nem pedig elektromágnesessel! Sokkolt

És csak az érthetőség kedvéért: a fentebb felsoroltakat tedd a kézipoggyászba és csak az átvilágításnál kell külön tenni a laptopot! Utána vissza kell tenni a kézipoggyászba!

Mindossze megosztottam, ami velem tortent, de azt hiszem utoljara, mert eddig majdnem minden hozzaszolasomba belekotottel, igy megkimellek e gyotrelmes feladattol a tovabbiakban es nem szolok hozza tobbet. Te nagyon okos ember vagy.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
seci
Guru
Guru

HozzászólásElküldve: 2008. Április 17. Csütörtök, 10:48    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

peetee írta:
Mindossze megosztottam, ami velem tortent, de azt hiszem utoljara, mert eddig majdnem minden hozzaszolasomba belekotottel, igy megkimellek e gyotrelmes feladattol a tovabbiakban es nem szolok hozza tobbet. Te nagyon okos ember vagy.

Szerintem ezen folosleges felkapnod a vizet, naponta tobb szazezer laptopot/telefont/fenykepezogepet/stb vilagitanak at es semmi bajuk nem esik.
Te k@rva peches voltal, hogy ott es akkor ment tonkre a cuccod.
-seci
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Hozzászólások megtekintése elölről:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Eladó repülőjegyek Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás oldalra 1, 2, 3, 4  Következő
1 / 4 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban