Mozi DVD filmek naprakész információi. Filmes fórumok, Filmes linkek, előzetesek. Bannercsere és partner program. Sztárok, képgalériák, online rádióadók.
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   CsoportokCsoportok   ProfilProfil   Üzeneteid olvasásához jelentkezz beÜzeneteid olvasásához jelentkezz be   BelépésBelépés 

40-50 felettiek Londonban
Ugrás oldalra 1, 2, 3  Következő

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Jó és rossz tapasztalatok
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
gyongyviri
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. December 10. Hétfő, 12:10    Hozzászólás témája: 40-50 felettiek Londonban Hozzászólás az előzmény idézésével

Azert hoztam letre ezt a topicot, mert gondolom nem vagyok egyedul ebbol a korosztályból Angliaban (Londonban)
Irjatok barmirol.. ami foglalkoztat, ami erdekel..
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
evaeva
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. December 11. Kedd, 15:17    Hozzászólás témája: gyongyviri Hozzászólás az előzmény idézésével

Szia!

Éva vagyok és nagyon örülök, hogy korosztályomból találtam valakit. Nem igazán jellemző, hogy az ember 53 évesen külföldre megy dolgozni. Tavasszal megyek ki melózni és igazándiból minden érdekel. Dolgoztam már Angliában kb félévet, de most hosszú távra szándékozom menni.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése
mikulaas
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. December 29. Szombat, 19:52    Hozzászólás témája: 40-50 felettiek Londonban Hozzászólás az előzmény idézésével

Szia gyongyviri!

42 éves info tanár vagyok a nyáron megpróbálkoznék angliában dolgozni. Az angolom jobb, mint alapfokú. Van esélyem munkát találni? (Ne feltétlenül tanárit.)

Zoli
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése
myd0212
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Január 5. Szombat, 22:17    Hozzászólás témája: vegre Hozzászólás az előzmény idézésével

Mosoly Sziasztok !
Végre latok a korosztalyomnak (50 feletiek) valo topikot is.
Szeretnem ha minel tobben irnank itt, mert bizosan sokan vagyonk kivancsiak munka es eletkorulmenyekre.
Remelem hogy Londonban elo idosebb kortarsaink komolyabb tanacsokkal latnak el mint a fiatalsag ! Persze oket is megkell hallgatni de ok sokkal rugalmasabbak es termeszetesen lazabbak mint mi.
Ha valaki kint van es van valamilyen infoja szvesen vennenk ha megosztana velunk itt, vagy egy uj oldalt nyitni a fomenuben hogy konnyebben elerheto legyen.
Egyebkent en is keszulodok Marcius kornyeken. Keresek szallast, majd munkat. Biztos nem konnyu dolog plane ha nagyon keveset beszel angolul de vegul mi is tudunk tanulni REMELEM.

Tibor
Vissza az elejére
seci
Guru
Guru

HozzászólásElküldve: 2008. Január 6. Vasárnap, 18:28    Hozzászólás témája: Re: vegre Hozzászólás az előzmény idézésével

Senkit sem szeretnek elteriteni a szandekatol, de negyven felett, plane csaladdal 3 felekeppen erdemes/szabad nekivagni barmilyen kulfoldi munkanak:
1. A csalad egyik tagja igen keresett szakember es sikerul otthonrol megkapnia egy itteni allast. Ennek egyik utja elmenni egy multi ceghez, aztan internal transfer-es allasokra palyazni egy par ev utan. Ez mukodik, a kornyezetemben levo 35+ korosztaly gyakorlatilag igy erkezett. Ez a sima, kenyelmes, masok altal kelloen utalt (vesd ossze sarga irigyseg) ut.
2. A masik lehetoseg, hogy a csalad egyik tagja kijon, es szerencset probal. Ne szamitson semmi jora, munkasszallas, nelkulozes, talpalas, valogatas nelkul minden munka elvegzese. Persze ha elelmes, jo szakember, el tudja magat adni, tud valamilyen szinten angolul (maskepp nem tudja ugye eladni magat!), akkor kb egy ev utan van eselye onalloan ingatlant berelni, kihozni a csaladjat, stb. De ehhez kb 800 font (lehet ezen a szamon vitatkozni, szerencse kerdese) kezdotoke szuksegeltetik. Ezt a kijovetelt erdemes valamilyen "magyar kolonia" korul kezdeni, mint amit Enci is epitget itt.
3. Ugynoksegen keresztul kijonni. Itt azonban nagyon oda kell figyelni, mert vannak tisztessegesek (10%) es vannak csalok (90%). A helyzet nem remenytelen, ha egy ugynoksegnek van Angliaban bejegyzett irodaja, nem ker kozvetitoi dijat toled (csak mondjuk a repulojegyed es esetleg a vonat/buszjegyed arat), tisztesseges szerzodes mutat, akkor ez nem biztos, hogy rossz. De csak ovatosan, nagyon sok a csalo.
-seci, aki eppen 43.8 eves
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Kriszta8
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Január 7. Hétfő, 22:20    Hozzászólás témája: 40 fölött Hozzászólás az előzmény idézésével

Seci!
Mit értesz az internal transfereken?

Én az 1. pontban szereplőkre lehetek példa. Multinál dolgozom. Csakhogy a mostani munkámnak semmi köze a szakmámhoz. Úgy gondolom, hogy álláshirdetéseken keresztül el tudnék a szakmámban is helyezkedni, de nem nagyon merek ugrálni. Mennyi UK experience ajánlatos, hogy könnyebb legyen továbblépni. Nem derülhet ki a munkahelyen, csak úgy véletlenül, hogy másfelé is nézelődik az ember, mielőtt tuti lenne bármi? (Sajnos nagyon rossz magyarországi tapasztalatom van ezzel kapcsolatban.) Az idő pedig nem nekünk dolgozik. Bármi ilyen jellegű tapasztalatról szívesen hallanék.
Kriszta
Vissza az elejére
seci
Guru
Guru

HozzászólásElküldve: 2008. Január 8. Kedd, 5:29    Hozzászólás témája: Re: 40 fölött Hozzászólás az előzmény idézésével

Kriszta8 írta:
Seci!
Mit értesz az internal transfereken?

Én az 1. pontban szereplőkre lehetek példa. Multinál dolgozom. Csakhogy a mostani munkámnak semmi köze a szakmámhoz. Úgy gondolom, hogy álláshirdetéseken keresztül el tudnék a szakmámban is helyezkedni, de nem nagyon merek ugrálni. Mennyi UK experience ajánlatos, hogy könnyebb legyen továbblépni. Nem derülhet ki a munkahelyen, csak úgy véletlenül, hogy másfelé is nézelődik az ember, mielőtt tuti lenne bármi? (Sajnos nagyon rossz magyarországi tapasztalatom van ezzel kapcsolatban.) Az idő pedig nem nekünk dolgozik. Bármi ilyen jellegű tapasztalatról szívesen hallanék.
Kriszta

A ceged angliai telephelyen levo allasra palyazol es megkapod. Ez persze pont olyan, mintha erre az allasra kulsoskent palyaznal, azzal a hatalmas elonnyel, hogy ha kulsoskent palyazol, akkor tobbnyire "no megint egy kulfoldi, ki tudja mit higgyunk el neki -> kuka". Ha belsoskent, akkor persze mas a helyzet, mert ha azt mondod, hogy az X projecten dolgozol N eve az nem mese, hanem (akar) leellenorizheto teny, meg lehet nezni/kerdezni a fonokodet, stb. Egy multinal ennek persze megfeleloen szabalyozott sorrendje van, tehat nem a fonokoddel fogjak kezdeni...

A lenyeg: ha tied az allas, akkor kellessz es ilyenkor a ceg all mogotted es nem szembesulsz a "ketboronddeljottem" kikoltozok problemaival (referencia, bankszamlanyitas, stb) Altalaban az elso hetre kapsz is valakit, aki segit vegigmenni es elintezni a dolgokat. Peldaul lakcim nelkul lesz bankszamlad (ceges cimeden), kapsz NI szamot anelkul, hogy elmentel volna az interjura (csak felhivnak telefonon), stb.

-seci
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
cszabokat
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Február 24. Vasárnap, 21:24    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Mi a férjemmel január 13-án érkeztünk Portsmouth-be közvetítőcégen keresztül. Más eséjünk nem lett volna mivel a nyelvtudásunk eléggé az alap. NI-számunk ok, Home Offic OK, munkaszerződésünk ok. Csak a pénz kevés a meló kemény.

Most nyelvtanfolyamot keresünk, ha valaki tud segíteni hol kezdjük a keresést, nagyon megköszönöm. Persze fontos hogy ne legyen túl drága.

Érdekelne még hogy Portsmouth-ben van-e magyar iroda akik munkaközvetítéssel foglalkoznak.

A férjemnek nagyon jó, keresett szakmája van meg több tanfolyam de sajnos az angol tudását kellene sürgősen fejleszteni hogy egy jobban fizető állást tudjon megpályázni.
Természetesen nem könnyű 50 felett belevágni de nem bántuk meg, pedig nem volt könnyű ez az egy hónap.
Mindenesetre csak olyannak ajánlom aki elég elszánt és kitartó.
Sziasztok
Kati
Vissza az elejére
sarah
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Március 5. Szerda, 14:52    Hozzászólás témája: sarah Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Engem most kezdett el foglalkoztatni a gondolat, hogy Londonban kellene dolgoznom. 45 éves asszony vagyok, nyelvtudásom nincs. Csak takarítást tudnék vállalni. Itthon adminisztrátor vagyok. Ha valakinek hasonlóak a körülményei írjon érdemes-e váltani, vagy jobb a régi, megszokott, unalmas, biztonságos uton járni. Eddig még nem voltam munkanélküli.
Vissza az elejére
Eva1
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Március 12. Szerda, 6:49    Hozzászólás témája: Re: sarah Hozzászólás az előzmény idézésével

sarah írta:
Sziasztok!

Engem most kezdett el foglalkoztatni a gondolat, hogy Londonban kellene dolgoznom. 45 éves asszony vagyok, nyelvtudásom nincs. Csak takarítást tudnék vállalni. Itthon adminisztrátor vagyok. Ha valakinek hasonlóak a körülményei írjon érdemes-e váltani, vagy jobb a régi, megszokott, unalmas, biztonságos uton járni. Eddig még nem voltam munkanélküli.

Szia Sarah!
Küldtem priv. üzenetet, de ezek szerint nem kaptad meg. /Biztos elbénáztam valamit! / .Mostanában én is gyakran gondolok az angliai miunkavállalásra. Szintén 45 éves vagyok. Az angol tudásom elég gyenge /társalgási szintű /. Ha Te is úgy gondolod, akkor levelezhetnénk.
Az e-mail címem: marta0506@citromail.hu
Köszi.: Szia!
Vissza az elejére
Calibra
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Március 16. Vasárnap, 18:02    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Hát tényleg nagyon örülök én is hogy létre jött ez a tropik!
Én 40, a párom 46 éves. Májusban megyünk Brightonba kocsival és egy Bichon Havanese kiskutyával, ha van valaki a környéken a korosztályunkban, akkor nagyon szívesen ismerkednénk! Nagyon boldog
Vissza az elejére
gyongyviri
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Április 14. Hétfő, 11:59    Hozzászólás témája: Előkerültem:) Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!
Sok szeretettel üdvözlök mindenkit, aki itt járt és aki itt fog járni:)
Kicsit szégyellem magam,hogy létrehoztam ezt a topicot és "eltüntem", de azért örülök annak, hogy nélkülem is "életben maradt" és ezáltal Nektek, akik itt vagytok nyitottam egy lehetőséget, hogy megismerkedjetek, beszélgessetek.

Mindenesetre én csak a saját tapasztalataimról irhatok.... egyedül jöttem ki közel 2 éve. Jött egy lehetőség, amin egy évig gondolkoztam otthon. Majd miután a "kényszer nagy úr", nem hagytam ki. Konkrét célom volt és még van is, amit már részben elértem.

Voltak és vannak olyan akadályok, amikre nem számitottam, emiatt vannak mélypontok is. Sokszor úgy éreztem elég volt, nem birom tovább, hazamegyek, mert folyamatos honvágyam van, mindenki és minden hiányzik, aki és ami otthon van.
Idővel ezt is megoldottam... meglátogatnak, vagy én látogatom meg őket. Más kérdés, hogy utána megint nem érzem jól magam egy ideig, amig nem találunk ki valamit ennek az érzésnek a lekűzdésére:)

Ebben a korban már nagyon nehéz beilleszkedni, feladni az otthoni kialakult, megszokott életet, alkalmazkodni.. és felvenni egy másik ország "ritmusát". Számomra mai napig elfogadhatatlan az angolok igénytelen élete, sirálmai, érdektelenségei, depressziói. (tisztelet a kivételnek:) Szerintem jódolgukban azt sem tudják, hogy jönnek-e vagy mennek..Mosoly

Mindenesetre azt ajánlom,- ha adódik valami lehetőség, ami számotokra kedvező, vagy egy problémára megoldást jelent Nektek, ne hagyjátok ki, mert lehet soha többet nem köszön vissza... de azért ne meggondolatlanul induljatok neki a világnak és ne pénz és nyelvtudás nélkül. Lehetőleg biztos állásra, szállásra jöjjetek ki, mert a mi korosztályunkért itt sem kapkodnak:)
Amennyiben közvetitő irodákat vesztek igénybe, azért nem ártana döntésetek előtt utánuk nézni....Mosoly
Jó ha tudjátok, drága a lakás, a közlekedés és a megélhetés.

Mindenesetre, ez is egy lehetőség,hogy itt megoszthatjuk egymással a gondolatainkat. Én most annak örülök, hogy addig is Veletek lehettem, amig ezt a pár sort írtam:)

Várom a folytatást....
Vissza az elejére
bedith1
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Máj 21. Szerda, 9:13    Hozzászólás témája: bedith Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!
Megtaláltam a topikot. nagyn örülök neki:)-
jó ötlet ,díjazom..
priv.üzenebe kérek és váron infokat

42 évesen 1dül a 12 éves fiammal vágok bele, nem meggondolatlanul és ha lehet vmi csendes, kis városba
alappal,
hát nagyon hasznos ez a web site....
össze ugrika gyomrom elég gyakran -......
irjatok!
bedith1@gmail.com
Vissza az elejére
zsolti651126
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Augusztus 23. Szombat, 19:00    Hozzászólás témája: masseur65 Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!
42.8 éves vagyok. többféle masszőr képesitéssel, reiki-vel és egyéb gyógyitó technikákkal foglalkozom.
Október - november környékén tervezem a kiutat.
Ha valaki tud ilyen képzettségre vmi lehetőséget, nagyon megköszönném az infót.
Más is érdekel azért, természetesen nem vagyok válogatós a munkában.
Mi "idősebb korosztály" tartsunk össze legalább...Mosoly Nagyon boldog
Ja, az e-mail cimem: masseur65@freemail.hu
És, ha valakinek van valamennyi tőkéje, akár csinálhatnánk egy gyógyitó-
vagy masszázs szalont vagy hasonlót. Van valamennyi tőkém nekem is...
Ja , meg egy nagyon jó orvostechnikai készülékem, ami nagyon sok betegségre hatásos és lehetne vele kezelni, sőt forgalmazni is.
Vissza az elejére
pagica
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Augusztus 23. Szombat, 21:59    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Én 41 éves vagyok (adminisztrátor) a férjem pedig 54 éves (szobafestő).
A lányunk kinn dolgozik , aupair-ként. A nagyfiam mint informatikus végzett idén. Az itthoni nehéz álláshoz jutás miatt döntöttünk úgy, hogy kimegyünk Londonba együtt. Kb. év eleje óta tervezgetjük és most október végén kimegyünk azért, hogy a férjem kipróbálja magát a szakmájában (ami kinn nagyon menő) egy kinn élő ismerősünkkel, aki már vállalkozóként dolgozik. Én valószínűleg takarítani fogok, amihez referenciát is szereztem, mert bejárónősködtem mikor felnőttként iskolában jártam. Én azt hallottam, hogy kinn nem az számít, hogy hány éves vagy, hanem az, hogy hogy végzed el a munkát. Mi nagyon rákészültünk, amiben ez a fórum és más internetes tájékoztatók segítségünkre voltak.
Itt küldöm egy ilyen tájékoztató linkjét, remélem sikerül megnyitni:
http://www.k64.org/London/I_SPEAKSUM_GOD.html

Sok sikert kívánok minden kortársamnak!

Ági
Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése elölről:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Jó és rossz tapasztalatok Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás oldalra 1, 2, 3  Következő
1 / 3 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban