Motorkerékpár szerviz Londonban
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   CsoportokCsoportok   ProfilProfil   Üzeneteid olvasásához jelentkezz beÜzeneteid olvasásához jelentkezz be   BelépésBelépés 

Iskola
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3 ... , 16, 17, 18  Következő

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Bolcsi, ovi és suli kérdések
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
Renata1980
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Április 1. Kedd, 15:01    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szia Eva!

Ezt nem tudtam.Stella nem visszamaradott,sőt.Remélem találunk valami jót,bár nem sok biztatót találtam az eddig elolvasott levelek között.Veszteni valónk itt magyarországon nincs,nyáron meg végigjárunk annyi iskolát amennyit tudunk.De láttam ott a nagyon aggodó anyukákat nemnagyon szeretik,úgyhogy nem aggodalmaskodok.
Te már rég kint élsz,ha szabad ilyet kérdeznem?Láttam ,hogy londonban,a férjem is ott talált munkát.Esetleg ha tudsz jó iskolát és megírod ,nagyon örülnék neki. Mosoly

Szia
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
tothz
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Április 2. Szerda, 16:09    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Renata1980 írta:
Szia Eva!

Ezt nem tudtam.Stella nem visszamaradott,sőt.Remélem találunk valami jót,bár nem sok biztatót találtam az eddig elolvasott levelek között.Veszteni valónk itt magyarországon nincs,nyáron meg végigjárunk annyi iskolát amennyit tudunk.De láttam ott a nagyon aggodó anyukákat nemnagyon szeretik,úgyhogy nem aggodalmaskodok.
Te már rég kint élsz,ha szabad ilyet kérdeznem?Láttam ,hogy londonban,a férjem is ott talált munkát.Esetleg ha tudsz jó iskolát és megírod ,nagyon örülnék neki. Mosoly

Szia

Semmi bajuk sincs az aggódó Anyukákkal. Legfeljeb megmosolyognak egy kicsit, mert itt ez teljesen szokatlan. Az anyák többsége kifejezetten örül, ha nem kell törődnie a gyerekével.
Vissza az elejére
tolmacs
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Április 2. Szerda, 20:27    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Renata1980 írta:
Szia Eva!

Szia

Szia!

Barnet keruletben (Eszak-London) nagyon jo hirneve van az allami iskolaknak. Hampstead-ben sok maganiskola van, amelyek sokat kovetelnek es a gyerekek jol teljesitenek. Mi Kelet-Londonban lakunk, itt biztos, hogy nem talalsz olyan sulit, ami lanyod igenyeinek megfelelne.

Ami az aggodo anyukakat illeti, egy ido utan "belefaradsz" az aggodasba, mert mindenre "Don't worry", "it's all right" vagy "nothing to worry about" a valasz...
Vissza az elejére
tolmacs
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Április 3. Csütörtök, 13:58    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szia Renata1980!

Eddig a kovetkezo honlapokat es linkeket talaltam szamodra. Vegigolvasni meg nem volt idom oket, kifejezetten olyan sulit, amire Te gondoltal meg nem talaltam.

The National Association for Gifted Children www.nagcbritain.org.uk

Oktatasi miniszterium honlapjarol; www.standards.dfes.gov.uk/giftedandtalented

valamint www.parentcentre.gov.uk

A fentiek legfokeppen arra koncentralnak, hogyan segithetik a szulok a tehetseges gyerekeket, valamint milyen segitsegre szamithatnak az iskolaban.

Remelem ezzel segitettem.

Eva
Vissza az elejére
Banyus
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Április 5. Szombat, 6:21    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!
Férjem már kint dolgozik Londonban, úgydöntöttünk, hogy én is kimennék három gyerekünk van, 5,7,és 10 évesek. A két nagyobb nagyon jól tanul itthon, ez miatt félek attól, hogy mi lessz velük kint angolból nagyon kevesettudnak, szeretném, ha továbbra is olyan jól haladnának a tanulással, DE mindig az a kérdés merül fel bennem, hogy mi lessz velük kint?! A tavaszi szünetben voltunk kint, a fiamnak nem tetszett meg túlságossan London. Ő már tízéves, kezd kicsit kamaszodni, néha elég nehéz rajta kiigazodnom. Férjem most Greenford-ban lakik a nyári szünetben akarunk kimenni, szeretném a gyerekeket össze ismerkedtetni környéken lakó magyar, vagy magyarul beszélő gyerekekkel, ha tudtok légyszi segítsetek! Ha iskolákkal kapcsolatban van tapasztalatotok ezen a környéken azt is szívesen meg hallgatnám, illetve milyen feltétele van annak, hogy orvosi ellátásra jogosultak legyenek a gyerekek, esetleg mi is? Minden segítséget szívesen fogadok, mert komoly elhatározás ez, hogy az egész család Londonban akar élni!
Vissza az elejére
Christine
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Április 5. Szombat, 8:06    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Banyus írta:
Sziasztok!
Férjem már kint dolgozik Londonban, úgydöntöttünk, hogy én is kimennék három gyerekünk van, 5,7,és 10 évesek. A két nagyobb nagyon jól tanul itthon, ez miatt félek attól, hogy mi lessz velük kint angolból nagyon kevesettudnak, szeretném, ha továbbra is olyan jól haladnának a tanulással, DE mindig az a kérdés merül fel bennem, hogy mi lessz velük kint?! A tavaszi szünetben voltunk kint, a fiamnak nem tetszett meg túlságossan London. Ő már tízéves, kezd kicsit kamaszodni, néha elég nehéz rajta kiigazodnom. Férjem most Greenford-ban lakik a nyári szünetben akarunk kimenni, szeretném a gyerekeket össze ismerkedtetni környéken lakó magyar, vagy magyarul beszélő gyerekekkel, ha tudtok légyszi segítsetek! Ha iskolákkal kapcsolatban van tapasztalatotok ezen a környéken azt is szívesen meg hallgatnám, illetve milyen feltétele van annak, hogy orvosi ellátásra jogosultak legyenek a gyerekek, esetleg mi is? Minden segítséget szívesen fogadok, mert komoly elhatározás ez, hogy az egész család Londonban akar élni!

Nem azert mondom de ha el is olvasnad ezeket a topicokat szerintem a legtobb kerdesedre valaszt kapnal. Kiderulne hogy a gyerekek miatt kell a leg kevesbe aggodni es hogy itt joval alacsonyabb a tanitasi szinvonal/kovetelmeny azaz itt meginkabb kitunnek majd a gyerkocok a tudasukkal. Persze ha ezt a szintet meg akarod tartani akkor otthon kulon kell majd tanulnod veluk, mert hamar beilleszkednek es ezzel egyutt el lustulnak.
Sulikat, stb.-t tudsz keresni itt:
http://www.upmystreet.com/
Az orvosi ellatashoz csak annyi kell hogy be regisztralj a lakohely szerinti rendelobe. De mondom olvasgas es talalsz egy csomo hasznos infot. Nagyon boldog
tothz
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Április 7. Hétfő, 15:00    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Banyus írta:
A tavaszi szünetben voltunk kint, a fiamnak nem tetszett meg túlságossan London. Ő már tízéves, kezd kicsit kamaszodni, néha elég nehéz rajta kiigazodnom.

Ha már kamaszodik, akkor nem csodálkozom, hogy nem tetszett neki túlságosan London, ugyanis nagyon ritkák a szép angol lányok. Ha egy csinos nőt látsz az utcán, akkor az vagy magyar, cseh, lengyel, stb. Mosoly

Egyébként a nyelvtől nem kell félteni őket, csak arra ügyelj amit Christine is írt. Ne hagyd őket lebutulni az angol oktatási színvonalra.
Vissza az elejére
krisz77
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Április 13. Vasárnap, 16:50    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

sziasztok!
mi május 20-án indulunk 2 kiskorú gyerekkel.Olvastam itt,hogy 5 éves kortól van az iskola.A kisebbik fiam októberben lesz 5 így nem tudom őneki mi lenne a jó.Különben mikor van ott az iskolába való beíratás és meddig tart a suli?Mindenhol találok iskolát vagy inkább a fővárost nézzem,szerintetek hova érdemes őket íratni?Úgy tudom a kezdeti nehézségek legyőzését elősegítendő a suliban kisegítő tanárt kapnak a gyerekek?.Erről tudtok valamit?
(még annyi,hogy ott mikortól kell a gyermeknek a tömegközlekedésen jegyet venni,mert itt amíg nem iskolás nem kell.?)
Köszi Brigi Nevető Nevető
Vissza az elejére
peetee
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Április 19. Szombat, 9:35    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

krisz77 írta:
sziasztok!
mi május 20-án indulunk 2 kiskorú gyerekkel.Olvastam itt,hogy 5 éves kortól van az iskola.A kisebbik fiam októberben lesz 5 így nem tudom őneki mi lenne a jó.Különben mikor van ott az iskolába való beíratás és meddig tart a suli?Mindenhol találok iskolát vagy inkább a fővárost nézzem,szerintetek hova érdemes őket íratni?Úgy tudom a kezdeti nehézségek legyőzését elősegítendő a suliban kisegítő tanárt kapnak a gyerekek?.Erről tudtok valamit?
(még annyi,hogy ott mikortól kell a gyermeknek a tömegközlekedésen jegyet venni,mert itt amíg nem iskolás nem kell.?)
Köszi Brigi Nevető Nevető

Szia, 5 evesen kezdik a gyerekek az infant school first year-t. Iskolatol is fugg, de altalaban. A fiamnak nem kellett kulon tanar, mert nagyon gondosak es kedvesek voltak vele, igy hamar "felszedte" a nyelvet. A beiratas az elozo ev oszen tortenik, de nekenuk se ugy volt, hanem surgossegi alapon vettek fel a teruletileg legkozelebb esobe - ugye. Barhol talalsz iskolat. A busz ingyen van a gyerekeknek 15 vagy 16 eves korig.

-peetee-
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
krisz77
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Április 19. Szombat, 14:23    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Köszi pee-tee az üzit.Ti hol laktok?Könnyű a suliba bejutni (beíratni a gyereket)?Kell hozzá valamilyen okmány?Írtad,hogy a buszra nem kell fizetni a gyereknek,és a többi pl.vonat? Nevető
Vissza az elejére
peetee
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Április 19. Szombat, 18:28    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

krisz77 írta:
Köszi pee-tee az üzit.Ti hol laktok?Könnyű a suliba bejutni (beíratni a gyereket)?Kell hozzá valamilyen okmány?Írtad,hogy a buszra nem kell fizetni a gyereknek,és a többi pl.vonat? Nevető

Irtam privat-ot. A busz tenyleg ingyen van 15, vagy 16 eves korig.

-peetee-
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
niky0806
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Máj 9. Péntek, 21:14    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Szeretném kikérni a véleményeteket az angol oktatással kapcsolatban.
A férjemmel Londonban dolgozunk. A fiam most fejezi be az ált. iskolát ott-
hon és csak augusztusba fog kijönni hozzánk. Ő most októberbe lesz 16
éves, évvesztes is és 1 évet kihagyott a külföldi munkánk miatt.
Egyszerüen nem tudok kiigazodni az angol oktatásban és nem tudom mi-
lyen jővője lehet egy itteni főiskolával.
Igazából az érdekelne , hogy mi az első lépés ha szeretné elkezdeni az
iskolát itt Londonban és milyen tovább tanulási lehetőségek vannak és
mik a feltételei.
Mindenkinek nagyon köszönöm a hozzászólását . Ildikó
Vissza az elejére
tothz
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Máj 10. Szombat, 22:43    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

peetee írta:

Irtam privat-ot. A busz tenyleg ingyen van 15, vagy 16 eves korig.

-peetee-

Bocsi Peetee, hogy kötözködni fogok megint. Sokkolt De itt Manchesterben nem ingyenes a busz 16 éves korig, hanem utanként 70 penny (pár éve még 50 volt). Amint a gyerek betölti a 16-ot onnantól adult jegyet kell neki venni, amíg el nem kezdi a college-ot és nem kap egy NUS student card-ot. Ha a gyerkőc idősebbnek látszik mint 16, akkor a sofőrnek joda van kérni egy under 16 cardot, amit a councilnál lehet beszerezni, enélkül a teljes árat kell fizetni.
Vissza az elejére
peetee
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Máj 11. Vasárnap, 10:16    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Amiota kijottem Angliaba az elso perctol kezdve foglalkoztatott a 'Moving to North Scheme'(nehogy valaki kijavitsa, mert mar vagy tizfele megnevezeset lattam ennek a programnak Sokkolt ), az olcsobb elet remenyeben, ugye mert falusi parasztgyerek vagyok en amugy is.....ezek szerint eszakon sem cukorbol podrik a kolbaszt... Szomorú
Vissza az elejére
tothz
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Máj 11. Vasárnap, 18:43    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

peetee írta:
Amiota kijottem Angliaba az elso perctol kezdve foglalkoztatott a 'Moving to North Scheme'(nehogy valaki kijavitsa, mert mar vagy tizfele megnevezeset lattam ennek a programnak Sokkolt ), az olcsobb elet remenyeben, ugye mert falusi parasztgyerek vagyok en amugy is.....ezek szerint eszakon sem cukorbol podrik a kolbaszt... Szomorú

Nem biza! Sajna a fizetések itt általában alacsonyabbak, bár a minimálbér ugyanannyi. Síró vagy nagyon szomorú
Viszont a lakhatás itt lényegesen olcsóbb! Nagyon boldog
Minden más ugyanannyiba kerül. Kacsintó
Egy azonban biztos, az időjárás kicsit hidegebb (bár most itt is 24 fok van). Sokkolt
És van egy előnye. Az itteni Science Museumban van két Nagy-Britannia térkép. Az egyik a jelenlegi állapotot mutatja, a másik a 2025-öset. Ez utóbbin London nagy részét víz fedi a melegházhatás következtében. Nem véletlenül költözik a BBC is ide. Sőt több hivatalnak is van már manchesteri irodája, pedig három éve még csak Londonban volt. Forgó szemek
Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése elölről:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Bolcsi, ovi és suli kérdések Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3 ... , 16, 17, 18  Következő
17 / 18 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban