Londoni Magyarok
Keresés     
Tower Bridge éjszaka
    Regisztráció

Online Élelmiszer Shop
Klub 18-40 társkereső portál. Társ és bulikeresés, fórumok, chat, naponta friss hírek.
Magyarok Londonban :: Téma megtekintése - Angol jogsi
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   CsoportokCsoportok   ProfilProfil   Üzeneteid olvasásához jelentkezz beÜzeneteid olvasásához jelentkezz be   BelépésBelépés 

Angol jogsi
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Következő

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Okoska
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
Londonb0y
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2008. Április 10. Csütörtök, 7:22    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

A D1 form is jó a teherautós jogsihoz.
Nekem is D1 -en lett benyújtva a csere, és ugyan úgy rajta van a c kategória.

Tovi írta:
Calibra írta:
Sziasztok!

Én meg azt kérdezném, ha a postán kérek formanyomtatványt ott van valami neve, száma? Vagy egyszerűen elmondom hogy mihez kell és már adják is?

D1 formanyomtatvány a neve, ezt kérd a postahivatalban. A sima személyautójogsihoz ez kell.

Aki dolgozni szeretne teherautón, kamionon, az a D2 nyomtatványt kérje, és hozzá mindjárt a Digital Tachograph Card nyomtatványt, ennek nem emlékszem a számára....
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése MSN Messenger
Tovi
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Április 10. Csütörtök, 18:25    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

A D2 : Apply for a driving licence for larger vehicles, minibuses and buses (form D2)
The form D2 is available for those who want to get a new or updated photocard driving licence for lorries, minibuses or buses.

A D1 :
Apply for a driving licence for a car, moped or motorcycle (form D1)

The form D1 is available for those who want to get a new or updated photocard driving licence for cars, mopeds and motorcycles.

Kicserélni kicserélik valóban de nem dolgozhatsz vele elvileg. Olvasd végig. Aki szeret kockáztatni, annak javasolt, de a D2 pont ugyanaz a nyomtatvány, és az a legális LGV munkavállaláshoz.

Londonb0y írta:

Tovi írta:
Calibra írta:
Sziasztok!

Én meg azt kérdezném, ha a postán kérek formanyomtatványt ott van valami neve, száma? Vagy egyszerűen elmondom hogy mihez kell és már adják is?

D1 formanyomtatvány a neve, ezt kérd a postahivatalban. A sima személyautójogsihoz ez kell.

Aki dolgozni szeretne teherautón, kamionon, az a D2 nyomtatványt kérje, és hozzá mindjárt a Digital Tachograph Card nyomtatványt, ennek nem emlékszem a számára....
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Yahoo Messenger MSN Messenger
Londonb0y
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2008. Április 11. Péntek, 7:33    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sokmindent nem találtam a D2 ről, amit leírtál az meg van, de az hogy melyik a legalis amivel dolgozhatsdz az nincs. De szerintem semmi különbség a kettő között mert ugyanazt a jogsit adják és nincs ráírva hogy te azt D1 vagy D2 formon adtad be, a rendőr meg nem fogja ugyse tudni, mivel nincs ráírva.

Londonb0y írta:

Tovi írta:
Calibra írta:
Sziasztok!

Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése MSN Messenger
Tovi
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Április 11. Péntek, 16:59    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Ha neked a hivatalos oldalon lévő leírás sem elég, nem tudok más tenni.
A rendőr valóban nem tudja, de simán utána tudnak nézni, ha pl leállítanak teherautóval, ellenőruik a jogsidat online. vagy ne adj isten balesetbe kerülsz, szétboncolják az összes papirodat, hogy rendben van-e.

Hogy Te mivel cseréltetted ki, egy dolog, de aki most fogja, azt ne keverd már meg.... Sima autó: D1. LGV, busz D2.
Ez a jogszabály, a miérteket ne keresd benne.

Londonb0y írta:
Sokmindent nem találtam a D2 ről, amit leírtál az meg van, de az hogy melyik a legalis amivel dolgozhatsdz az nincs. De szerintem semmi különbség a kettő között mert ugyanazt a jogsit adják és nincs ráírva hogy te azt D1 vagy D2 formon adtad be, a rendőr meg nem fogja ugyse tudni, mivel nincs ráírva.

Londonb0y írta:

Tovi írta:
Calibra írta:
Sziasztok!

Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Yahoo Messenger MSN Messenger
CALEB
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2008. Április 12. Szombat, 0:28    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Tovi írta:
Ha neked a hivatalos oldalon lévő leírás sem elég, nem tudok más tenni.
A rendőr valóban nem tudja, de simán utána tudnak nézni, ha pl leállítanak teherautóval, ellenőruik a jogsidat online. vagy ne adj isten balesetbe kerülsz, szétboncolják az összes papirodat, hogy rendben van-e.

Hogy Te mivel cseréltetted ki, egy dolog, de aki most fogja, azt ne keverd már meg.... Sima autó: D1. LGV, busz D2.
Ez a jogszabály, a miérteket ne keresd benne.

Londonb0y írta:

Londonb0y írta:

Tovi írta:
Calibra írta:
Sziasztok!

Én is igy tudom,ahogy Tovi kollega irta Mosoly
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése MSN Messenger
peetee
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Április 13. Vasárnap, 16:38    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Ehhez az egeszhez annyit szolnek hozza, mivel megkerdeztem az illetekeseket, hogy a d2 akkor kell, ha itt rakod le a c vizsgat. A magyar jogsi cserejehez d1 kell kategoriatol fuggetlenul. Nincs kulon a munkavegzesre vonatkozo szabaly.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
missapocok
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Április 14. Hétfő, 16:36    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok,

Ősz környékén költöznék ki Londonba, ha nem vesznek fel fősuliba.
A tömegközlekedés elég drágának tűnik, de nagy szerelmese vagyok a Vespáknak.
A következő kérdéseim lennének, amit nem nagyon találtam 1óra fórum olvasgatás után:
Ha megvettem a robogót a kereskedőtől/magánszemélytől, akkor milyen átírásokra van szükség és milyen költségei vannak ennek? Angliában szokásose a 125ccm-es robogókat 50ccm-es papírokkal eladni? 50ccm-esre is van rendszám? 50font a jogosítvány angolosítása igaz? Milyen kötelező felelősségbiztosítót ajánlotok?

Előre is nagyon szépen köszönöm, ha tud valaki segíteni! Tök jó a fórum csak sok minden szét van offolva. Vicces Remélem én most nem ezt tettem.

Üdv, Tamás
Londonb0y
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2008. Április 15. Kedd, 8:51    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Kösznöjuk szépen az információt, bár én is megkérdezhettem volna, de mivel már kicseréltem a jogsit így gondoltam marad úgy.
Köszi

peetee írta:
Ehhez az egeszhez annyit szolnek hozza, mivel megkerdeztem az illetekeseket, hogy a d2 akkor kell, ha itt rakod le a c vizsgat. A magyar jogsi cserejehez d1 kell kategoriatol fuggetlenul. Nincs kulon a munkavegzesre vonatkozo szabaly.
Vissza az elejére
Churchill
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Április 25. Péntek, 12:22    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Üdv!

Elnézést az ismétlő kérdésért, de valahogyan nem 100%-ig tiszta az előzőekben felvázolt menet...
A kiindulási helyzet: BCE kategóriájú magyar jogsim van (pontosabban BE CE az új idők szerint). Egészen más területen dolgozom, nem valószínű, hogy munkavégzésre használnám, így a digitális tachográf nem érint. Egyszerűen csak becserélném végre a magyart UK jogosítványra.
Röviden a kérdésem: jól értelmezem, hogy D2-t hozzak a postáról? Mosoly
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
peetee
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Április 25. Péntek, 13:15    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Churchill írta:
Üdv!

Elnézést az ismétlő kérdésért, de valahogyan nem 100%-ig tiszta az előzőekben felvázolt menet...
A kiindulási helyzet: BCE kategóriájú magyar jogsim van (pontosabban BE CE az új idők szerint). Egészen más területen dolgozom, nem valószínű, hogy munkavégzésre használnám, így a digitális tachográf nem érint. Egyszerűen csak becserélném végre a magyart UK jogosítványra.

Udv Churchill,

rendelhetsz is:
Kód:
http://dvla.gov.uk/onlineservices/order_forms.aspx?ext=dg
!!

Ui.: A cserehez D1 kell. Ismeretlen okokbol nem egyseges az 'elbanas' a BE kategoria felett. Nekem nem kellett D2, de pl. az egyik ismerosommel nemreg beszeltem, akivel annak idejen egy idoben csereltuk le a jogsit es o azt mondja, hogy ele meg eleloktek a D2-est is. Zavart Tehat jobb megkerdezni... Mosoly

-peetee-
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
missapocok
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Április 25. Péntek, 13:28    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok,

Azt mondták nekem, hogy kint B-s jogsival csere után lehet vezetni 125ccm-es robogót. Ez igaz, mert én nem igazán találtam erről semmit!?

Üdv, Tamás
peetee
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Április 25. Péntek, 14:52    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

missapocok írta:
Sziasztok,

Azt mondták nekem, hogy kint B-s jogsival csere után lehet vezetni 125ccm-es robogót. Ez igaz, mert én nem igazán találtam erről semmit!?

Üdv, Tamás

Ez igaz bizonyos feltetelek teljesulese mellett:

Le kell cserelned a magyar jogsit angolra, aztan az angol jogsival jon egy papir resz is, amit kotelezoen magadnal kell tartani mindig, mikor vezetsz. A jogsival onmagaban 50ccm a hatar, tehat egy moped. De, ezen a papir reszen fel vannak tuntetve azok a categoriak, amelyeket szinten vezethetsz, csak egy bizonyos piros szinu L betut kell a jarmuvon eloirt modon elhelyezni. Ezek az un. 'provisional' kategoriak. Itt szerepel az A provisional is, tehat 125 ccm-est is vezethetsz, ha kirakod az L tablat ra. Tovabba reszt kell venned egy CBT-n azaz Compulsory Basic Training-en, amirol itt talalsz bovebb info-t:
Kód:
http://www.direct.gov.uk/en/Motoring/LearnerAndNewDrivers/RidingMotorcyclesAndMopeds/DG_4022430

remelem segitett; -peetee-
Vissza az elejére
missapocok
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Április 25. Péntek, 14:55    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Nagyon sokat segítettél, köszönöm szépen!
Churchill
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Április 25. Péntek, 20:26    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

peetee írta:
Churchill írta:
Üdv!

Udv Churchill,

rendelhetsz is:
Kód:
http://dvla.gov.uk/onlineservices/order_forms.aspx?ext=dg
!!

Ui.: A cserehez D1 kell. Ismeretlen okokbol nem egyseges az 'elbanas' a BE kategoria felett. Nekem nem kellett D2, de pl. az egyik ismerosommel nemreg beszeltem, akivel annak idejen egy idoben csereltuk le a jogsit es o azt mondja, hogy ele meg eleloktek a D2-est is. Zavart Tehat jobb megkerdezni... Mosoly

-peetee-

OK, köszönöm szépen!

A postán persze nem volt űrlap kitéve. pedig úgy rémlett. Aztán eszembe jutott, hogy az a városi főpostán volt, a helyi high streeten. Az itteni kis fiszfasz postán persze sorba akartak miatta állítani az ablakokhoz. Jó kis friday queue volt, így kihagytam Mosoly
Vissza az elejére
attus
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Április 28. Hétfő, 16:53    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!
2 kérdésem lenne: 1.Megkaptam a DVLA formanyomtatványt postán és ez után mi a teendő?Elkell mennem wimbledonba az office-ba vagy meg tudom igényelni a jogsi cserét postán is?
2.Mivel CE jogsim van, mindeféle képpen meg kell igényelnem a digi tacho cardot vagy anélkül is eltudok lenni?Gondolom kamionra mindenképpen kell?És hol tudok ehhez beszerezni nyomtatványt?
Előre is köszönöm!
Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése elölről:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Okoska Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Következő
5 / 7 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban