Elküldve: 2008. Április 9. Szerda, 21:02 Hozzászólás témája: Money Transfer Card
Sziasztok!
Lenne par kerdesem a Lloyds-os Money Transfer Card-rol.
1, Hogyan lehet ratolteni penzt? (Internet Bankon keresztul vagy csak telefonon keresztul)
2,Milyen koltsegekkel jar a penz levetel?
3, Mennyi penzt tudnak odahaza levenni egy nap a kartyarol?(Mert a szuleimnek csak 50 000Ft-ot engedett csak egy nap)
Kerlek benneteket hogy segitsetek.Minden adatra szuksegem lenne.Elore is koszonom a segitseget.
Elküldve: 2008. Április 9. Szerda, 22:27 Hozzászólás témája:
Én valahogy nem látok fantáziát ebben a Money Transzfer Card-ban, ugyanis minden egyes használat egy vagyonba kerül. Sokkal egyszerűbb lenne, ha havonta, vagy kéthavonta hazaküldenéd a pénzt, ami 20 fontba fáj.
Én nem használom ezt a kártyát, nem is küldtem haza, de ezeknek az információknak benne kéne lenniük a papírokban, amiket kaptál, mikor megérkezett. Ha meg nincs, a legegyszerűbb, ha ezt egyenesen a bankban kérdezed meg, ők tudnak a legpontosabb információt adni.
Elküldve: 2008. Április 15. Kedd, 15:58 Hozzászólás témája:
Na,
regisztraljatok a www.moneybookers.com oldalan a bankszamlatokat, kartyatokat, ertelemszeruen, amit ker. En ezt hasznalom 2 es fel eve. 100% megbizhato, 2 azaz ketto munkanap alatt a magyar szamlan van a penz es elenyeszo £1-£2 a dija akar £100-nal is!
Elküldve: 2008. Április 21. Hétfő, 11:32 Hozzászólás témája: Re: Money Transfer Card
Levai72 írta:
Sziasztok!
Lenne par kerdesem a Lloyds-os Money Transfer Card-rol.
1, Hogyan lehet ratolteni penzt? (Internet Bankon keresztul vagy csak telefonon keresztul)
2,Milyen koltsegekkel jar a penz levetel?
3, Mennyi penzt tudnak odahaza levenni egy nap a kartyarol?(Mert a szuleimnek csak 50 000Ft-ot engedett csak egy nap)
Kerlek benneteket hogy segitsetek.Minden adatra szuksegem lenne.Elore is koszonom a segitseget.
Szia
1. A közelmúltban változtattak, már neten keresztül is lehet. Sokáig csak telefonon keresztül lehetett.
Elküldve: 2008. Április 21. Hétfő, 11:40 Hozzászólás témája:
erus írta:
Én valahogy nem látok fantáziát ebben a Money Transzfer Card-ban, ugyanis minden egyes használat egy vagyonba kerül. Sokkal egyszerűbb lenne, ha havonta, vagy kéthavonta hazaküldenéd a pénzt, ami 20 fontba fáj.
Áruld már el, miért beszélsz butaságokat??
Volt már valaha ilyen kártyád??
Silver Account tulajdonos vagy?
_SEMMI_ pluszköltsége nincs a Money Tranfer Card használatának. Épp ez benne a találmány!
Ha valami költségoldalon mégis említhető, az a Silver Account 7.95-ös havi díja. Ebben persze sok minden más is benne van, a MT kártya csak az egyikük. Ja, meg még a telefonálós időszakban a 0845-ös Silver vonal hívásdíja, egy átlag feltöltési tranzakció kb 4 perces hívásomba került, PhoneCheap-pel 2p/perc...
Hol itt a vagyonnyi kiadás???
Havi hazaküldés 20 fontért. Na, _ez_ a vagyon.
Írsz itt összevissza mindenféle okosságot banki ügyekben, de látszólag nem erősséged a terület. Ezzel nincs is baj, nekem pl lövésem sincs a szeméremszőrzet eltávolításáról, de nem is szólok az efféle topikokhoz. Viszont jól összezavarod vele az érdeklődőket, akik nem értik a korábbi beírásokkal gyökeresen ellentmondó hozzászólásaidat.
Elküldve: 2008. Máj 2. Péntek, 18:38 Hozzászólás témája:
Sziasztok !
Nagyon kellene egy kis segítség olyantól akinek müködik a moneybookers.
A helyzet a következő: pénz hazaküldéséhez kellene mert a hsbc az elég húzós áron küldi a pénzt. Megnyitottam a moneybookers számlám, beazonosították a címem, meg a bankkártyám eddig minden ok ! Hozzá akartam adni a magyr bankszámlám hogy arra utaljak majd pénzt. Először nem ismerte fel a bankot (Raiffeisen) aztán amikor felismerte elfogadta a bankszámlám másnap visszadobta hogy nem létezik ez a számla. Ezt még egyszer megjátszotta. Aztán láttam a contact-ban hogy nem is messze van az irodájuk, nosza bementem. Kedvesek voltak és be is állították a számlaszámom ami másnap ismét visszadobta hogy nem létező számlaszám. Van valami speciális átalakítása a magyar számlának vagy hogy kell beírni a számlaszámot mert úgy emlékszem 2x8 számot kér se IBAN se SWIFT kódot. Ezek nélkül meg szerintem elég nehéz lsz megadni egyértelmüen a számlaszámom. Bocs ha hosszú lett de ha tud valaki segítsen, mert nincs nagy kedvem visszamenni Barbican-ba
Elküldve: 2008. Máj 2. Péntek, 18:48 Hozzászólás témája:
sanyika30 írta:
Sziasztok !
Nagyon kellene egy kis segítség olyantól akinek müködik a moneybookers.
Sanyika30, szia. Amikor kivalasztod az orszgnal, hogy 'Hungary' (a bankszamlaszambeallitasrol beszelek), akkor utana a 2x8 jegyu szamlaszam egyertelmuen meghatarozza a bankszamlat. Nem emlekszem mar, hogy mind a harom rubrikat kiadja-e vagy csak a kettot, melyek mindegyikebe 8 szamjegy fer, de a lenyeg, hogy balrol az elso kettobe kell beirni a 2x8 szamot. A masik dolog, hogy kertek ID masolatokat, vagy lakcim igazolast? Mert az is lehet a gond. Ha nem boldogulsz irj privit.
Elküldve: 2008. Máj 5. Hétfő, 18:11 Hozzászólás témája:
Üdv mindenkinek !
Megmondom őszintén nem tudom, hogy mit tegyek, melyik megoldás lenne a legjobb - már ami a pénzküldést illeti.
Mert hát ott van pl:
- Lloyds Silver Account ( Money Transfer Card ), aztán
- Paypal , nomeg
- Moneybookers
Valahogy mindegyik "jól hangzik", de mégsem tudom, mi lenne a legjobb.
/ a bőség zavara, ugye ... /
Elküldve: 2008. Máj 5. Hétfő, 22:12 Hozzászólás témája:
robvoros írta:
Üdv mindenkinek !
Megmondom őszintén nem tudom, hogy mit tegyek, melyik megoldás lenne a legjobb - már ami a pénzküldést illeti.
Mert hát ott van pl:
- Paypal , nomeg
- Moneybookers
Robi
Szia robvoros,
a Lloyds-ot nem ismerem, azt meghagyom masnak. A masik kettonel otthonos vagyok:
-paypal - nem lehet hozzaadni magyar bankszamlat, csak angolt meg amerikait, tehat ott vagy ahol a part szakad...
-moneybookers - en ezt hasznalom mar ket es fel eve, relative barmilyen osszeg £1-2 -ert 2-3 munkanap alatt a regisztralt magyar szamladon van. Ezt ajanlom neked.
Elküldve: 2008. Máj 6. Kedd, 7:47 Hozzászólás témája:
peetee írta:
robvoros írta:
Üdv mindenkinek !
Mert hát ott van pl:
- Paypal , nomeg
- Moneybookers
Robi
Szia robvoros,
a Lloyds-ot nem ismerem, azt meghagyom masnak. A masik kettonel otthonos vagyok:
-paypal - nem lehet hozzaadni magyar bankszamlat, csak angolt meg amerikait, tehat ott vagy ahol a part szakad...
-moneybookers - en ezt hasznalom mar ket es fel eve, relative barmilyen osszeg £1-2 -ert 2-3 munkanap alatt a regisztralt magyar szamladon van. Ezt ajanlom neked.
Elküldve: 2008. Máj 6. Kedd, 11:40 Hozzászólás témája:
Szia Peetee!
Jol hangzik ez a Moneybooker-es dolog, engem az erdekelne, hogy a magyar szamlamra milyen arfolyamon valtjak a manit? Veteli, kozep, vagy eladasi?Illetve meg 1 kerdes: nekem van devizaszamlam otthon.Ha azon van GBP, es atrakom a manit a sima magyar szamlamra, akkor mindig a kozeparfolyamon valt, ami eleg jo.Csak az a baj vele, hogy ha bankon keresztul utalom a penzt, akkor 4 nap mire odaer, aztan atrakom a sima szamlamra, de 3 nap zarolas van rajta, csak utana lehet hozzanyulni.Ez pedig eleg hosszu ido.Ha a devizaszamlamra utalok, akkor eleve nem valtja at es marad a mani GBP-ben, vagy mindenkepp a sima szamlamra kell, hogy utaljam?
Bocsika, hogy ilyen reszletekbe menoen erdeklodok, de latom, Te otthon vagy a temaban.Ha esetleg nem tudod a valaszokat, akkor hol keressem oket infoert?
Elküldve: 2008. Máj 8. Csütörtök, 22:09 Hozzászólás témája:
Sziasztok !
Köszi a gyos segítséget most már nekem is megy a pénzküldés.
Én csak simán forint számlára utaltam tegnap jött meg 318-al váltották a raiffeisen-nél. De gondolom ez bankonként változik.
Elküldve: 2008. Máj 10. Szombat, 16:31 Hozzászólás témája:
Sziasztok!
Olvasgattam itt a topikot, de nem láttam semmit a nagyobb összegekről. Csak úgy elméláztam, mi történik, ha az ember lánya/fia úgydönt hazamegy, és viszi a manit. Még nekünk nem igazán aktuális, de érdkelne, hogy ha hazamegyünk (remélhetőleg nagyobb, esetleg milliós nagyságrendű(persze Ft-ban ), összeg lesz a számlánkon-Barclays- ) akkor is marad a kb 20 fontos utalási-kezelési költség? Mit gondoltok, hogyan éri meg hazavinni a pénzt? Mert gondolom kicsit fura lenne a reptéren a bőröndös cash megoldás...
Elküldve: 2008. Máj 11. Vasárnap, 11:05 Hozzászólás témája:
Klasem írta:
Szia Peetee!
Jol hangzik ez a Moneybooker-es dolog, engem az erdekelne, hogy a magyar szamlamra milyen arfolyamon valtjak a manit? Veteli, kozep, vagy eladasi?Illetve meg 1 kerdes: nekem van devizaszamlam otthon.Ha azon van GBP, es atrakom a manit a sima magyar szamlamra, akkor mindig a kozeparfolyamon valt, ami eleg jo.Csak az a baj vele, hogy ha bankon keresztul utalom a penzt, akkor 4 nap mire odaer, aztan atrakom a sima szamlamra, de 3 nap zarolas van rajta, csak utana lehet hozzanyulni.Ez pedig eleg hosszu ido.Ha a devizaszamlamra utalok, akkor eleve nem valtja at es marad a mani GBP-ben, vagy mindenkepp a sima szamlamra kell, hogy utaljam?
Bocsika, hogy ilyen reszletekbe menoen erdeklodok, de latom, Te otthon vagy a temaban.Ha esetleg nem tudod a valaszokat, akkor hol keressem oket infoert?
Elore is koszike a valaszt!
Udv,
Klasem
A moneybookers FAQ-jabol masolom a valaszt:
Idézet:
"What exchange rates do you apply if I send money in another currency or to an account in another currency?
For transactions involving a currency conversion, we use the daily reference rates as published by the European Central Bank. However, 1.75% will be added to the interbank rate wherever there is an exchange of currency. This is not a hidden charge but a protection against the volatility and risk associated with FX markets."
Idézet:
"What does it cost to withdraw money?
Withdraw money via bank transfer: € 1.80 flat fee
Withdraw money via cheque: € 3.50 flat fee
Withdraw money via credit/debit card (Visa only): € 1.80 flat fee "
Az elso esetben arra probal valaszt adni a MB, hogy ha penzt 'kuldesz' (pl. email-en keresztul), tehat nem a bankszamladra valo lehuzast valasztod. A masodik eset, amelyet en is hasznalok: hozzaadtam a magyar bankszamlamat az accountomhoz; upload funds - feltoltom az egyenlegemet (en a maestro card-ot hasznalom, mert az ingyen van), aztan a feltoltott egyenlegbol lehuzok - withdraw - a magyar bankszamlara, aminek - amint olvashatod - flat rate-je van, vagyis ennyi az ara, akarmennyit kuldesz. Hozzateszi meg:
Idézet:
"In which currency will Moneybookers process my bank wire withdrawal?
We will process your withdrawal in EUR, USD or the official currency of the country where your bank is located. Information regarding the currency in which Moneybookers processes every particular withdrawal request is displayed in the final confirmation screen of your withdrawal."
; tehat hiaba a deviza szamla, magyar forintot fog utalni, amit a devizaszamladra meg egyszer visszakonvertalnak GBP-re, majd ha le akarod venni, akkor meg egyszer konvertaljak, szoval rengeteget vesztesz a devizaszamlaval. Szemely szerint evekkel ezelott megszuntettem a sajatomat, mert ma csak akkor van ertelme, ha nagy osszegeket akarsz mozgatni kozvetlenul kulfoldi bankszamlak kozott...
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban