Londoni Magyarok
Keresés     
Tower Bridge
    Regisztráció

Online Élelmiszer Shop
Motorkerékpár szerviz Londonban
Magyarok Londonban :: Téma megtekintése - megélhetés költségei
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   CsoportokCsoportok   ProfilProfil   Üzeneteid olvasásához jelentkezz beÜzeneteid olvasásához jelentkezz be   BelépésBelépés 

megélhetés költségei
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3 ... , 18, 19, 20  Következő

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Okoska
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
erus
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Április 8. Kedd, 21:54    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Huh, köszi, ennek utána kell művelődnöm, mert ez nekem elég kínaiul van... Én az adózáshoz nem értek, eddig még sosem adóztam, mert eddig diák voltam... De jó is volt... Szomorú
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
erus
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Április 8. Kedd, 22:05    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Hát utána néztem, de még így sem tiszta teljesen a kép... Nem értem pl. azokat a számításokat, hogy 223 + 0.22*(10000-5225-2230), meg ami alatta van, meg nem értem, mi az a 10%-os adósáv... Ha 5225 évi jövedelmed van, akkor nem kell adóznod, ha felette, akkor meg 22%-ot kell adóznod. Akkor mi az a 10%?
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Blobzang
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2008. Április 9. Szerda, 7:24    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

erus írta:
tothz, én eddig úgy tudtam, hogy 17% az adó... rosszul tudtam??? Komolyan levonnak 22%-ot? Sokkolt Az sooook... Szomorú

Magyarországon 36%-ot vonnak évi brutto 1550000Ft felett. Szerintem meg ez sok!
Vissza az elejére
seci
Guru
Guru

HozzászólásElküldve: 2008. Április 9. Szerda, 8:35    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Blobzang írta:
erus írta:
tothz, én eddig úgy tudtam, hogy 17% az adó... rosszul tudtam??? Komolyan levonnak 22%-ot? Sokkolt Az sooook... Szomorú

Magyarországon 36%-ot vonnak évi brutto 1550000Ft felett. Szerintem meg ez sok!

Itt is 40% a felso adosav. Persze oda elobb el kell jutni Mosoly aztan meg nem illik panaszkodni!
-seci
Vissza az elejére
tothz
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Április 9. Szerda, 10:33    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

erus írta:
Hát utána néztem, de még így sem tiszta teljesen a kép... Nem értem pl. azokat a számításokat, hogy 223 + 0.22*(10000-5225-2230), meg ami alatta van, meg nem értem, mi az a 10%-os adósáv... Ha 5225 évi jövedelmed van, akkor nem kell adóznod, ha felette, akkor meg 22%-ot kell adóznod. Akkor mi az a 10%?

Mert rossz felöl indulsz. Először is van a bruttó jövedelmed. Ebből jön le az 5225 font. A maradék lesz az adózó jövedelmed. Ebből kell sávosan adóznod. Tehát, ha 10000 font jövedelmed volt, akkor ebből 4775 az adózó jövedelmed. Az első 2230 font után fizetsz 10% azaz 223 font adót. A maradék ekkor 10000-5225-2230=2545 font, aminek a 22%-a, azaz 559.9 font az adó. Összesen tehát 223+559.9=782.9 font adót kell fizetned. remélem most már világos!
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
erus
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Április 9. Szerda, 22:31    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Nah, megvilágosodtam!!! Köszi szépen!!! Nagyon boldog

Szlovákiában 17% az adó... Vicces
Vissza az elejére
Blobzang
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2008. Április 10. Csütörtök, 7:43    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

erus írta:
Nah, megvilágosodtam!!! Köszi szépen!!! Nagyon boldog

Szlovákiában 17% az adó... Vicces

Mennek is ki a magyar vállalkozók meg cégek szépen ahogy illik! Nevető
Vissza az elejére
erus
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Április 10. Csütörtök, 12:42    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Hát igen, többek között ezért is erősödik szépen, folyamatosan Szlovákia gazdasága, és erősödik a szlovák korona.
Vissza az elejére
lilenart
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2008. Április 10. Csütörtök, 14:31    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

erus írta:
Hát igen, többek között ezért is erősödik szépen, folyamatosan Szlovákia gazdasága, és erősödik a szlovák korona.

Csak tudnám a magyar forint mitől erősödik.......
Vissza az elejére
erus
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Április 10. Csütörtök, 18:21    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Miért, erősödik? Vicces Nem követem figyelemmel a magyar gazdasági helyzetet, csak azért kérdezem...
Vissza az elejére
Tovi
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Április 10. Csütörtök, 18:30    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

erus írta:
Miért, erősödik? Vicces Nem követem figyelemmel a magyar gazdasági helyzetet, csak azért kérdezem...

Olvasd el erus:

http://index.hu/gazdasag/blog/2008/04/10/negyhonapos_rekordot_dontott_a_forint/
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Yahoo Messenger MSN Messenger
erus
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Április 10. Csütörtök, 18:34    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Ejha, nem semmi!!! Akkor bocsi.
Vissza az elejére
peetee
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Július 2. Szerda, 20:49    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

lilenart írta:

Csak tudnám a magyar forint mitől erősödik.......

Ne aggodj, ezt ugy hivjak a gazdasagi szaknyelvben, hogy relative erosodik. Gyakorlatilag a fix usadollarhoz kepest erosodik. Ez egy termeszetes magatartasa a forinthoz hasonlo valutaknak.

-peetee-
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Fcsaba
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Július 7. Hétfő, 15:03    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Egy kérdésem van. Konkrétan mennyi a bruttó és a nettó minimál órabér? Már annyi mindent olvastam itt hogy teljes a káosz. Mosoly
Vissza az elejére
Tovi
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Július 7. Hétfő, 16:03    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Fcsaba írta:
Sziasztok!

Egy kérdésem van. Konkrétan mennyi a bruttó és a nettó minimál órabér? Már annyi mindent olvastam itt hogy teljes a káosz. Mosoly

2007 október 1-től Nagy-Britannia területén a minimálbér:

22 éves kor felett – £5.52/óra

18–21 éves kor - £4.60/óra

16–17 éves kor - £3.40/óra

Hogy ez mennyi lesz nettóban, sok mindentől függ, pl.: hogy az adott adóévben mennyit kerestél, stb....
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Yahoo Messenger MSN Messenger
Hozzászólások megtekintése elölről:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Okoska Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3 ... , 18, 19, 20  Következő
19 / 20 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban