| Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
| Szerző |
Üzenet |
peetee Mester

Csatlakozott: Apr 04, 2008 Hozzászólások: 168 Tartózkodási hely: Bedfordshire
|
Elküldve: 2008. Április 7. Hétfő, 19:31 Hozzászólás témája: |
|
|
| CALEB írta: | | Tehat akkor kell az allampolgarsaghoz a Resident Permit,vagyis a kek kartya? Tehat ha nem kerek kek kartyat akkor majd nem adnak allampolgarsagot,mert attol szamolnak vagy ennek semmi koze hozza? |
Bar eleg gyorsan valtoznak a szelek manapsag, azert nem art, ha meg van ez is. Egyebkent itt egy weboldal linkje, amit ha meglatogatsz, sok infot megtudhatsz.
| Kód: | | http://www.fastukpermit.com/ |
Tobbek kozt vegul is nem ot ev, csak negy, a negyedik evben kell apply-olni Indefinite Leave to Remain (ezzel jelzed, hogy csokot intettel az ohazanak), aztan rahuzol meg egy evet es akkor lehet jelentkezni 'naturalizaciora', jo nem? A kek kartyta azt a szerepet tolti be, hogy vegul igazold, hogy igen te itt vagy mar ot eve. Nyilvan ezt maskepp is lehet, de ezt kifejezetten erre talaltak ki... Nezd meg az oldalt!
peetee[/quote] |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
peetee Mester

|
Elküldve: 2008. Április 7. Hétfő, 19:39 Hozzászólás témája: |
|
|
| CALEB írta: | | Tehat akkor kell az allampolgarsaghoz a Resident Permit,vagyis a kek kartya? Tehat ha nem kerek kek kartyat akkor majd nem adnak allampolgarsagot,mert attol szamolnak vagy ennek semmi koze hozza? |
Meg ket link, az egyik szinten a kek kartyarol, a masik maga az igenylolap linkje (.pdf)
| Kód: | http://www.globalvisas.com/uk_immigration/eea_residence_permit.html
http://www.wielkabrytania.org/anglia_praca/files/formularze/EEA1_Residence_Permit.pdf |
peetee |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
kishalacska Haladó

Csatlakozott: Jan 15, 2007 Hozzászólások: 61 Tartózkodási hely: Waterlooville
|
Elküldve: 2008. Április 8. Kedd, 13:10 Hozzászólás témája: |
|
|
Tenyleg erdekes, hogy nem sokatokrol tudom, hogy no vagy ferfi es pl hogy nez ki.
 |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
peetee Mester

|
Elküldve: 2008. Április 8. Kedd, 13:20 Hozzászólás témája: |
|
|
tipp?
'Ne offoljuk szet a topikot' ! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
CALEB Haladó

Csatlakozott: Jun 01, 2006 Hozzászólások: 97 Tartózkodási hely: East Croydon
|
Elküldve: 2008. Április 8. Kedd, 13:28 Hozzászólás témája: |
|
|
| peetee írta: | | CALEB írta: | | Tehat akkor kell az allampolgarsaghoz a Resident Permit,vagyis a kek kartya? Tehat ha nem kerek kek kartyat akkor majd nem adnak allampolgarsagot,mert attol szamolnak vagy ennek semmi koze hozza? |
Meg ket link, az egyik szinten a kek kartyarol, a masik maga az igenylolap linkje (.pdf)
http://www.wielkabrytania.org/anglia_praca/files/formularze/EEA1_Residence_Permit.pdf |
peetee |
Akkor most mi a kulonbseg az ILR es a Resident Permit kozott ??? Mert ezt nem ertem....vagy csak felreertek vmit... |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
CALEB Haladó

|
Elküldve: 2008. Április 8. Kedd, 13:44 Hozzászólás témája: |
|
|
| CALEB írta: | | peetee írta: | | CALEB írta: | | Tehat akkor kell az allampolgarsaghoz a Resident Permit,vagyis a kek kartya? Tehat ha nem kerek kek kartyat akkor majd nem adnak allampolgarsagot,mert attol szamolnak vagy ennek semmi koze hozza? |
peetee |
Akkor most mi a kulonbseg az ILR es a Resident Permit kozott ??? Mert ezt nem ertem....vagy csak felreertek vmit... |
Kozbe javitok. a Resident Permit az 1 utan jar es az letelepedesi jog. az ilr azt meg 5 ev utan adjak es ez utan mar lehet utlevelet kerni ? Legyszi javitsatok ha nem joo..... |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
kishalacska Haladó

|
Elküldve: 2008. Április 8. Kedd, 13:45 Hozzászólás témája: |
|
|
| seci írta: | | CALEB írta: | | tolmacs írta: | | CALEB írta: | | Eloszor letelepedesi engedelyt fogok kerni,amit elmeletileg 1 ev itt tartozkodas utan adnak meg |
Itt nem az ILR-rol van szo, igaz? |
ILR??? |
Indefinite Leave To Remain akart talan lenni, de ez helyesen ILE volt, azaz indefinite leave to enter (merthogy a hataron belephetsz barmikor azontul) A pontos szoveg persze mas volt: "This is at present no time limit on the holder's stay in the UK." A hataridos munkavallalasi vizumok meg ilyenek voltak: Leave To Enter <datum>. Es persze ezek a vizumok egyseru pecsetek voltak az utlevelben, semmi cico meg holografia.
Es az IND persze azonos a permanent resident permittel = You have been granted permanent residence, es hogy mokas legyen a kiserolevelben meg granted settlement van irva.
-seci |
Szerintem mar csak a residency permit van. Nincs ILR. Az IND pedig az allando tartozkodasi engedely, amit a negy vagy ot eved utan kapsz.
Legutóbb kishalacska szerkesztette (2008. Április 8. Kedd, 13:46), összesen 1 alkalommal |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
peetee Mester

|
Elküldve: 2008. Április 8. Kedd, 13:45 Hozzászólás témája: |
|
|
| Idézet: | | Akkor most mi a kulonbseg az ILR es a Resident Permit kozott ??? Mert ezt nem ertem....vagy csak felreertek vmit.. |
Ez egy felette nagy titok es sok 'major' felreertesre ad okot. Ha gondosan elolvasod a weboldalon talalhato bekezdeseket, akkor vilagossa valik, hogy a Residence Permit az csupan az itt 'eleshez' valo - vegul is - 'engedely'. Tehat ezzel a dokumentummal a birtokodban eletvitelszeruen itt tartozkodhatsz. Az ILR, avagy Indefinite Leave to Remain = (bocs a nyers forditasert) hatarozatlan idore leleptel (onnan), hogy maradj (itt). Tehat ez az, amit Permanent Residency-nek neveznek es sokan osszekeverik a fazonnal. Egy evig kell, hogy permanent resident legyel ahhoz, hogy naturalizalhasd magad - azaz 'allampolgarra valhass'.
Elnezest ezert a csunya nem magyaros megfogalmazasert, csak probalom vilagossa tenni, amiket irtam.
peetee |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
peetee Mester

|
Elküldve: 2008. Április 8. Kedd, 13:51 Hozzászólás témája: |
|
|
Tovabba lasd meg a wikipediat:
| Kód: | | http://en.wikipedia.org/wiki/Indefinite_leave_to_remain |
peetee |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
kishalacska Haladó

|
Elküldve: 2008. Április 8. Kedd, 14:12 Hozzászólás témája: |
|
|
| peetee írta: | Tovabba lasd meg a wikipediat:
peetee |
peetee, kiraly vagy, nekem eszembe sem jutott volna a wikipediaba beirni. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
peetee Mester

|
Elküldve: 2008. Április 8. Kedd, 15:28 Hozzászólás témája: |
|
|
| kishalacska írta: | | peetee írta: | Tovabba lasd meg a wikipediat:
peetee |
Hat, inkabb szolga, mint kiraly , de biztosan neked is eszedbe jutott volna, mondjuk egy kicsit kesobb..  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
CALEB Haladó

|
Elküldve: 2008. Április 8. Kedd, 22:21 Hozzászólás témája: |
|
|
| peetee írta: | | kishalacska írta: | | peetee írta: | Tovabba lasd meg a wikipediat:
peetee |
Hat, inkabb szolga, mint kiraly , de biztosan neked is eszedbe jutott volna, mondjuk egy kicsit kesobb..  |
Koszonom szepen a linket es a valaszt. Jol fogalmaztal,mert megertettem. Szoval akkor 1 ev utan lehetek Residens Permit ez az a kek kartya,,,,,,ha jol ertettem. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
peetee Mester

|
Elküldve: 2008. Április 9. Szerda, 10:14 Hozzászólás témája: |
|
|
| CALEB írta: |
Koszonom szepen a linket es a valaszt. Jol fogalmaztal,mert megertettem. Szoval akkor 1 ev utan lehetek Residens Permit ez az a kek kartya,,,,,,ha jol ertettem. |
Igen, az igenyleshez igazolnod kell 12 honap folyamatos munkaviszonyt, amihez kerik az osszes payslip-et+utlevel+stb.. Aztan azt mondjak, hogy 6 honapig ne vard az utleveled, sot 6 honapig ne is erdeklodj, mert annyi a minimum kivarasi ido, meg hasonlokkal riogatnak, vegul 4-5 het mulva megjon a kartya az osszes beadott dokumentumokkal es a kiserolevellel, amiben leirtak, hogy most mit es mikor tehetsz ezentul. Ennyi. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
CALEB Haladó

|
Elküldve: 2008. Április 9. Szerda, 17:07 Hozzászólás témája: |
|
|
| peetee írta: | | CALEB írta: |
Igen, az igenyleshez igazolnod kell 12 honap folyamatos munkaviszonyt, amihez kerik az osszes payslip-et+utlevel+stb.. Aztan azt mondjak, hogy 6 honapig ne vard az utleveled, sot 6 honapig ne is erdeklodj, mert annyi a minimum kivarasi ido, meg hasonlokkal riogatnak, vegul 4-5 het mulva megjon a kartya az osszes beadott dokumentumokkal es a kiserolevellel, amiben leirtak, hogy most mit es mikor tehetsz ezentul. Ennyi. |
Akkor vigyuk tovabb....Utana mar hosszabb idore is haza lehetne utazni? ( nem mintha kene) amiutan mar megvan a residens permit ? |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
seci Guru

Csatlakozott: Feb 12, 2006 Hozzászólások: 926 Tartózkodási hely: Farnborough
|
Elküldve: 2008. Április 9. Szerda, 17:50 Hozzászólás témája: |
|
|
| CALEB írta: | | peetee írta: | | CALEB írta: |
Akkor vigyuk tovabb....Utana mar hosszabb idore is haza lehetne utazni? ( nem mintha kene) amiutan mar megvan a residens permit ? |
Beszelsz zoldseget. Minek az utlevel az utazashoz? Van kis SZIG-ed, nem?
-seci |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban
|