Csatlakozott: Feb 04, 2006 Hozzászólások: 306 Tartózkodási hely: Chesham/Buckinghamshire
Elküldve: 2008. Április 5. Szombat, 16:41 Hozzászólás témája:
Igazabol az otthoni juttatasokat gyest, csaladi potlekot otthon le kene mondani mielott ide kijon az ember. Foleg ha tudja hogy hosszu tavra jon. Igy lenne torvenyes. De a tobbseg csak utolag mondja le ezeket vagy le se mondja, kinek mit diktal a lelkiismerete. De ha valamilyen uton-modon kiderul a turpissag akkor gond van belole. Ezt mindenkinek maganak kell eldonteni hogy hogyan csinalja. Mindenesetre hivatalosan le kene oket mondani, mert nem jar neki mivel nem ott el. Ugyanugy ahogy itt is csak az itt elo gyerekre jarnak juttatasok. _________________ Nem az a nagy dolog ha leviszel egy lovat a folyóhoz, hanem az ha ráveszed hogy háton ússzon.
Elküldve: 2008. Április 5. Szombat, 17:13 Hozzászólás témája: anyuka
Mo-n hol tudok utánnajárni ezügyben? Ha az anyuka nem dolgozik, és nem is kér semmifajta juttatást, családi potlékot sem Angliában, akkor miért kell lemondani róla Mo-n? És mi van ha rokont látogat hosszabb ideig az anyuka kisbabájával?
köszönöm
Csatlakozott: Feb 13, 2008 Hozzászólások: 111 Tartózkodási hely: London
Elküldve: 2008. Április 5. Szombat, 19:20 Hozzászólás témája: Re: anyuka
hol-vagy írta:
Mo-n hol tudok utánnajárni ezügyben? Ha az anyuka nem dolgozik, és nem is kér semmifajta juttatást, családi potlékot sem Angliában, akkor miért kell lemondani róla Mo-n? És mi van ha rokont látogat hosszabb ideig az anyuka kisbabájával?
köszönöm
Magyar Allamkincstar ha jol tudom es ezt talaltam a szuneteltetessel kapcsolatban:
"A családi pótlék folyósításának vagy szünetelésének időtartama alatt írásban be kell jelenteni:
a gyermeknek az ellátásra jogosult háztartásából történő kikerülését,
a gyermek, személy tartós betegségére, illetve súlyos fogyatékosságára okot adó körülmény megszűnését,
a gyermek tanulói, hallgatói jogviszonyának megszűnését, szüneteltetését,
a 18 éven felüli gyermek, személy rendszeres jövedelmét,
az ellátásra jogosult 3 hónapot meghaladó külföldi tartózkodásának tényét,
az ellátásra jogosult egyedülállóságának megszűnését,
az egyedülállóságot meghatározó körülmény megszűnését,
az ellátásra jogosult nevének, bankszámlaszámának vagy lakcímének megváltozását".
Csatlakozott: Feb 04, 2006 Hozzászólások: 306 Tartózkodási hely: Chesham/Buckinghamshire
Elküldve: 2008. Április 5. Szombat, 21:17 Hozzászólás témája: Re: anyuka
hol-vagy írta:
köszönöm
Elozoleg azt kerdezted hogy kaphat e valamit a gyerek utan itt Angliaban. En ebbol ertelemszerunek tartom hogy ha valaki itt igenyel ilyet akkor otthon le kell mondani rola. De ahogy tolmacs is irta harom honapnal hosszabb kulfoldi tartoszkodas eseten eleve nem jar mar a csaladi potlek.Egyebkent a csaladit a Magyar Allamkincstar irodajaban lehet lemondani akar levelben is. _________________ Nem az a nagy dolog ha leviszel egy lovat a folyóhoz, hanem az ha ráveszed hogy háton ússzon.
Elküldve: 2008. Április 6. Vasárnap, 15:04 Hozzászólás témája:
Köszönöm a segitséget.
Fura kérdéseket teszek fel, elnézést ezért, csak ismerkedem a helyzettel, hogy mit kell tennem, ha férjem kint dolgozik Angliában. Tehát a 6 hónapos babánkal tudok kint tartozkodni 2 hónapig, anélkül, hogy Mo-on szüneteltetnénk a gyedet, családi potlékot? És ha ez idő alatt Angliában nem igényelnénk semmi járandoságot(ami az anyát, babát illet), orvoshoz tudunk e menni (anya,kisbaba), ha valami gond van?
Elküldve: 2008. Április 6. Vasárnap, 19:04 Hozzászólás témája:
Persze tudsz igy itt tartoszkodni. Az orvoshoz csak be kell regisztralni ahogy irtam. Akkor ellatnak. Mert maskulonben csak az ER marad. _________________ Nem az a nagy dolog ha leviszel egy lovat a folyóhoz, hanem az ha ráveszed hogy háton ússzon.
Csatlakozott: Jan 15, 2007 Hozzászólások: 61 Tartózkodási hely: Waterlooville
Elküldve: 2008. Április 8. Kedd, 13:40 Hozzászólás témája:
Na, na!
Nem kell lemondani az otthoni jarandosagotokrol ne vicceljetek mar!!
El kell dontened, hogy hol akarsz elni, es melyik orszagbol jovo penzzel jarsz jobban (ehhez vegtelen sok keresgelest kell tenned, maskulonben nem fogsz tudni donteni) es amikor dontottel az egyiket lemondod, a masikat felveszed. Ennyi.
Egyik ismerosom 5 eve el itt es meg mindig az otthoni gyes-t kapja, mert meg mindig megvan az Mo-i munkahelye (gyeden volt, amikor kijott, majd szuletett egy masik baba). O csak most jott ra, hogy nem fogja tudni fizetni a bolcsit, ha nem kapja meg az itt a bolcsire jaro tax creditet.
Mi mar az elejen lemondtunk az otthoni juttatasrol es az ittenieket kapjuk, ami logikus is, hiszen ez az orszag ahol elunk (Yell hirdetes szovege, ha hallgatok radiot).
Lenyegeben csak az a fontos, hogy ket orszagbol nem igenyelhetsz egyszerre, mert ha rajonnek, akkor pipak lesznek.
A seach-hoz:
www.direct.gov.uk
Elküldve: 2008. Április 8. Kedd, 13:50 Hozzászólás témája: Re: anyuka
tolmacs írta:
hol-vagy írta:
köszönöm
Magyar Allamkincstar ha jol tudom es ezt talaltam a szuneteltetessel kapcsolatban:
"A családi pótlék folyósításának vagy szünetelésének időtartama alatt írásban be kell jelenteni:
a gyermeknek az ellátásra jogosult háztartásából történő kikerülését,
a gyermek, személy tartós betegségére, illetve súlyos fogyatékosságára okot adó körülmény megszűnését,
a gyermek tanulói, hallgatói jogviszonyának megszűnését, szüneteltetését,
a 18 éven felüli gyermek, személy rendszeres jövedelmét,
az ellátásra jogosult 3 hónapot meghaladó külföldi tartózkodásának tényét,
az ellátásra jogosult egyedülállóságának megszűnését,
az egyedülállóságot meghatározó körülmény megszűnését,
az ellátásra jogosult nevének, bankszámlaszámának vagy lakcímének megváltozását".
Igen, bejelented a kulfoldon tartozkodas tenyet. ES??
Ez nem jelenti, hogy meg is szuntetik.
Csatlakozott: Mar 12, 2008 Hozzászólások: 32 Tartózkodási hely: Budapest
Elküldve: 2008. Április 8. Kedd, 14:35 Hozzászólás témája:
kishalacska írta:
Na, na!
Nem kell lemondani az otthoni jarandosagotokrol ne vicceljetek mar!!
El kell dontened, hogy hol akarsz elni, es melyik orszagbol jovo penzzel jarsz jobban (ehhez vegtelen sok keresgelest kell tenned, maskulonben nem fogsz tudni donteni) es amikor dontottel az egyiket lemondod, a masikat felveszed. Ennyi.
Egyik ismerosom 5 eve el itt es meg mindig az otthoni gyes-t kapja, mert meg mindig megvan az Mo-i munkahelye (gyeden volt, amikor kijott, majd szuletett egy masik baba). O csak most jott ra, hogy nem fogja tudni fizetni a bolcsit, ha nem kapja meg az itt a bolcsire jaro tax creditet.
Mi mar az elejen lemondtunk az otthoni juttatasrol es az ittenieket kapjuk, ami logikus is, hiszen ez az orszag ahol elunk (Yell hirdetes szovege, ha hallgatok radiot).
Lenyegeben csak az a fontos, hogy ket orszagbol nem igenyelhetsz egyszerre, mert ha rajonnek, akkor pipak lesznek.
A seach-hoz:
www.direct.gov.uk
Hát nekem is azt mondták a Kincstárban, hogy be kell jelenteni, ami alapján viszont megszüntetik, mert az ellátás a Mo-n tartózkodó polgároknak jár. Persze hozzáfűzték, hogy ha átutalják a pénzt magyar számlára és nem tudnak róla, hogy életvitelszerűen külföldön tatózkodsz, akkor ne legyél saját magad ellensége, döntsd el, hogy mi neked a jobb.
E szerint kaphatsz UK benefitet,ha az EUban laksz. A forditottja is ugyaez, de a magyar honlapokban nem vagyok otthon. Szoval szerintem nekem van igazam (hat persze, mert ha nem ezt gondolnam, akkor mast irnek).
XXX
Zs
E szerint kaphatsz UK benefitet,ha az EUban laksz. A forditottja is ugyaez, de a magyar honlapokban nem vagyok otthon. Szoval szerintem nekem van igazam (hat persze, mert ha nem ezt gondolnam, akkor mast irnek).
XXX
Zs
Családi pótlékra jogosultak köre
Magyarországon! a családi pótlékra jogosult lehet minden: ....
Elküldve: 2008. Április 18. Péntek, 21:26 Hozzászólás témája:
Hat utana neztem, igazam volt is meg nem is. Mint a lanynak Matyas kiralynal.
"A rendelet értelmében, ha valaki egy tagállam jogszabályai szerint jogosult valamely családtámogatási juttatásra, ugyanazon juttatást nem veheti igénybe egy másik tagállamban is, még akkor sem, ha mindkét tagállam jogszabályai alapján jogosult lenne az említett támogatásra.
Ez utóbbi esetben azonban kiegészítésre tarthat igényt, ha a másik tagállamban több juttatás illetné meg, mint ahonnan azt ténylegesen kapja.
A rendeletben foglalt foglalkoztatási ország elve alapján a családi pótlékot, a gyermekgondozási segélyt, gyermeknevelési támogatást, illetve a gyermekgondozási díjat alapvetően abban az országban fizetik, ahol egyik vagy mindkét szülő kereső tevékenységet folytat. "
Szoval a lakhelytol fuggetlenul ott kapjatok, ahol kereso tevekenyseget folytattok.
Remelem ez mindenkit kisegit.
Csatlakozott: Mar 12, 2008 Hozzászólások: 32 Tartózkodási hely: Budapest
Elküldve: 2008. Április 19. Szombat, 11:08 Hozzászólás témája:
kishalacska írta:
Hat utana neztem, igazam volt is meg nem is. Mint a lanynak Matyas kiralynal.
"A rendelet értelmében, ha valaki egy tagállam jogszabályai szerint jogosult valamely családtámogatási juttatásra, ugyanazon juttatást nem veheti igénybe egy másik tagállamban is, még akkor sem, ha mindkét tagállam jogszabályai alapján jogosult lenne az említett támogatásra.
Ez utóbbi esetben azonban kiegészítésre tarthat igényt, ha a másik tagállamban több juttatás illetné meg, mint ahonnan azt ténylegesen kapja.
A rendeletben foglalt foglalkoztatási ország elve alapján a családi pótlékot, a gyermekgondozási segélyt, gyermeknevelési támogatást, illetve a gyermekgondozási díjat alapvetően abban az országban fizetik, ahol egyik vagy mindkét szülő kereső tevékenységet folytat. "
Szoval a lakhelytol fuggetlenul ott kapjatok, ahol kereso tevekenyseget folytattok.
Remelem ez mindenkit kisegit.
Vannak alanyi jogon járó juttatások Mo-n, pl. családi pótlék, gyes, amihez ugye nem kell megelőzően kereső tevékenységet folytatni, mindenkinek jár. Ezt ha külföldre mész és ott is van alanyi jogon járó juttatás, ugyanúgy meg kell kapnod a külföldi kasszából, gondolok pl .a child benefit-re. Viszont ki fizeti a különbséget? Nem látom magam előtt a képet, ahogy a Kincstár havonta kipótolja a 12ezres családi pótlékot fontban csak azért, mert kedvem támadt Angliában élni akár csak egy pár hónapra is. Vagy megtehetem, hogy kimegyek Angliába, szerzek NI számot, stb., (esetleg már van korábbról) megigénylem ott a benefitet, majd hazajövök és itt kérem a zsét?
A biztosítási jogviszonyhoz kötött juttatás, pl. Gyed pedig valóban kell, hogy járjon, mert hiszen azért már megdolgozott az ember, az olyan, mint a nyugdíj, nem? Viszont akkor nem keresel (mert akkor ez nem jár)
Igazából csak írásban gondoltkodtam most, nem akarok senkit félrevezetni. De tényleg nehéz értelmezni.
+láttam egy másik topikban, h tanultál és nem kaptál semmit Mo-n? Az hogy lehet?
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban