| Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
| Szerző |
Üzenet |
Blobzang Haladó

Csatlakozott: Jan 17, 2008 Hozzászólások: 84 Tartózkodási hely: Budapest
|
Elküldve: 2008. Április 4. Péntek, 8:03 Hozzászólás témája: |
|
|
Üdv mindenkinek!
Egyetértek Calebbel! Magyarországnak csak múltja van, jövője nincs! Én 30 éves vagyok 3 diplomával, állami munkahelyen (hivatásos tűzoltó vagyok), de ha valamennyit meg akarok havonta spórolni, akkor még plusz munkákat kell, hogy elvállaljak. Elvégeztek egy összehasonlítást, csak meg kell nézni. A közép-európai EU-s államok közül Magyarország van legjobban lemaradva! Itt ha talpon akarsz maradni, akkor csalsz lopsz hazudsz mert másképp esélyed sincs. Az nem igaz, hogy a jövőd egyáltalán nem függ az államtól ahol élsz, mert pl Magyarországon nem hagynak élni sem. Én még Budapesten élek, de minél többet olvasom a fórumot és minél jobban megismerem általatok a kinti életet, annál inkább vágyom el innen! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
seci Guru

Csatlakozott: Feb 12, 2006 Hozzászólások: 926 Tartózkodási hely: Farnborough
|
Elküldve: 2008. Április 4. Péntek, 8:59 Hozzászólás témája: |
|
|
| tolmacs írta: | | Aki unio elott jott ki annak 10 ev aki meg utana annak5+1. De ha nem igy van akkor is tok mindegy,mert most 5+1. |
Tegnap vegre egyutt ebedeltem egy masik magyar kollegaval, aki meg nalam is regebben van kint.
1995-ben jott ki PHDt irni. Akkor megnezte, hogy mik a szabalyok, 4+1 ev volt. Es vilagosan le volt irva, hogy a 4 ev akkor kezd el ketyegni, amikor MUNKAVALLALASI VIZUMot kap az ember fia-lanya. Minden mas smafu, nem szamit, void.
1998-ban befejezven a PHDt maradt, persze munkavallalasi vizummal.
2002-ben megkapta az permanent resident permitet, 2003-ban beadta, ok bevettek, majd megragtak es kiadtak az allampolgarsagat.
Es meg egyszer: ez azokra vonatkozik/zott, akik munkat vallaltak itt, legalisan. Aupair nem lehettel 10 evig (korhoz volt kotve), persze dolgozhattal mellette, az legalis volt, mint munka, de nem szamit a residence idotartamaba, hiszen a tartozkodas fo celja a gyerekpasztorkodas volt. PHD, egyetem, stb detto. Hiaba dolgozhattal mellette, az nem er.
Es meg egyszer: mi 2000-ben jottunk, ami ugye szinten az unio elott volt JOVAL, es megis 4+1 ev volt, hasonloan a fent emlitett kollegahoz. A lenyeg nem a jovetel IDEJE (EU csatlakozas elott vagy utan), hanem az ittlet MINOSEGE.
Es persze ha elhagytad az orszagot, akkor minden visszajovetellel uj idoszamitas kezdodott! Ez egyebkent ma is igy van.
-seci
Legutóbb seci szerkesztette (2008. Április 5. Szombat, 9:00), összesen 1 alkalommal |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
kishalacska Haladó

Csatlakozott: Jan 15, 2007 Hozzászólások: 61 Tartózkodási hely: Waterlooville
|
Elküldve: 2008. Április 4. Péntek, 11:58 Hozzászólás témája: |
|
|
Elhagytad az orszagot = 90 napnal hosszabb idore elhagytad.
Javitsatok ki, ha tevednek. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
CALEB Haladó

Csatlakozott: Jun 01, 2006 Hozzászólások: 94 Tartózkodási hely: East Croydon
|
Elküldve: 2008. Április 4. Péntek, 12:42 Hozzászólás témája: |
|
|
Igen,nekem is ez lett volna a kerdesem,ha mondjuk latogatoba megyek haza,pl a nyaron 1 hetre,de itteni fizetett szabival,akkor gondolom nem indul elolrol a szamolas...Egyebkent a fenti kerdesre 22 leszek most Juniusban...Meg egy kerdes,En a cegnel 11 ho 27-en kezdtem de a Home Office meg Januar 17 akkor Januar 17 tol indul a szamitas ? ( csak hogy majd mikor bontsam a pezsgot )  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
tolmacs Mester

Csatlakozott: Feb 13, 2008 Hozzászólások: 144 Tartózkodási hely: London
|
Elküldve: 2008. Április 4. Péntek, 15:34 Hozzászólás témája: |
|
|
| seci írta: | | tolmacs írta: | | Aki unio elott jott ki annak 10 ev aki meg utana annak5+1. De ha nem igy van akkor is tok mindegy,mert most 5+1. |
Tegnap vegre egyutt ebedeltem egy masik magyar kollegaval, aki meg nalam is regebben van kint.
2005-ben jott ki PHDt irni. Akkor megnezte, hogy mik a szabalyok, 4+1 ev volt. Es vilagosan le volt irva, hogy a 4 ev akkor kezd el ketyegni, amikor MUNKAVALLALASI VIZUMot kap az ember fia-lanya. Minden mas smafu, nem szamit, void.
1998-ban befejezven a PHDt maradt, persze munkavallalasi vizummal.
2002-ben megkapta az permanent resident permitet, 2003-ban beadta, ok bevettek, majd megragtak es kiadtak az allampolgarsagat.
Es meg egyszer: ez azokra vonatkozik/zott, akik munkat vallaltak itt, legalisan. Aupair nem lehettel 10 evig (korhoz volt kotve), persze dolgozhattal mellette, az legalis volt, mint munka, de nem szamit a residence idotartamaba, hiszen a tartozkodas fo celja a gyerekpasztorkodas volt. PHD, egyetem, stb detto. Hiaba dolgozhattal mellette, az nem er.
Es meg egyszer: mi 2000-ben jottunk, ami ugye szinten az unio elott volt JOVAL, es megis 4+1 ev volt, hasonloan a fent emlitett kollegahoz. A lenyeg nem a jovetel IDEJE (EU csatlakozas elott vagy utan), hanem az ittlet MINOSEGE.
Es persze ha elhagytad az orszagot, akkor minden visszajovetellel uj idoszamitas kezdodott! Ez egyebkent ma is igy van.
-seci |
Na, hat aki ezek utan is engem minosit kotekedonek, akkor feladom. A reszletekbe inkabb nem is megyek bele, mert akkor folytatodna a vita... Orulj neki, hogy ittleted MINOSEGE 5 ev utan allampolgarsaghoz vezetett! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
tolmacs Mester

Csatlakozott: Feb 13, 2008 Hozzászólások: 144 Tartózkodási hely: London
|
Elküldve: 2008. Április 4. Péntek, 15:37 Hozzászólás témája: |
|
|
Mellesleg az idezet, amit hasznaltal nem is tolem szarmazik!  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
tothz Mester

Csatlakozott: Aug 01, 2007 Hozzászólások: 402 Tartózkodási hely: Manchester
|
Elküldve: 2008. Április 5. Szombat, 0:58 Hozzászólás témája: |
|
|
| tolmacs írta: | Mellesleg az idezet, amit hasznaltal nem is tolem szarmazik!  |
Bírom amikor két nő egymásnak ugrik!
Visszanéztem, a 10 évet tolmács írta előszőr. Majd később megerősítette, hogy rá és a barátnőjére is az vonatkozott.
Secinek meg a kollégáját irigylem, én is a PhD-mat csinálom, de Manchesterben ahhoz minimum három év kell, ő meg -7 év alatt megcsinálta (2005-ben kezdte, majd 1998 be is fejezte).  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
seci Guru

|
Elküldve: 2008. Április 5. Szombat, 9:01 Hozzászólás témája: |
|
|
| tothz írta: |
|
Hol van itt ket no???
| tothz írta: | Secinek meg a kollégáját irigylem, én is a PhD-mat csinálom, de Manchesterben ahhoz minimum három év kell, ő meg -7 év alatt megcsinálta (2005-ben kezdte, majd 1998 be is fejezte).  |
Wazze, most mar te is kotozkodsz 1995 van ott, nem latod???
-seci |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
peetee Mester

Csatlakozott: Apr 04, 2008 Hozzászólások: 168 Tartózkodási hely: Bedfordshire
|
Elküldve: 2008. Április 5. Szombat, 17:43 Hozzászólás témája: |
|
|
Udv minenkinek, csak a sajat tapasztalatomat osztom meg:
2005 aprilisaban erkeztem ide, aztan persze Workers Registration Scheme, stb., ra egy evre a tarcamban csucsult a kek szinu Residence Permit (EEA member state citizens), kaptam egy gyonyoru levelet jo vastag papirra nyomtatva, hogy a kek - elobb emlitett - Residence Permit kezhezveteletol szamitott ot ev elteltevel folyamodhatok brit allampolgarsagert, amennyiben addig itt tartozkodasom folyamatos, azaz a maximum megszakitas kevesebb, mint egy honap per alkalom. Egyebkent a tamogatasokat, like tax credits es child benefits, etc. mar kezdettol megigenyeltem es erkeznek a bankszamlara folyamatosan, nem kell hozza sem residence permit, sem allampolgarsag (mert ilyet is olvastam), tehat 5+1.
peetee |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
CALEB Haladó

|
Elküldve: 2008. Április 6. Vasárnap, 0:31 Hozzászólás témája: |
|
|
| Tehat akkor kell az allampolgarsaghoz a Resident Permit,vagyis a kek kartya? Tehat ha nem kerek kek kartyat akkor majd nem adnak allampolgarsagot,mert attol szamolnak vagy ennek semmi koze hozza? |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
seci Guru

|
Elküldve: 2008. Április 6. Vasárnap, 8:27 Hozzászólás témája: |
|
|
| CALEB írta: | | Tehat akkor kell az allampolgarsaghoz a Resident Permit,vagyis a kek kartya? Tehat ha nem kerek kek kartyat akkor majd nem adnak allampolgarsagot,mert attol szamolnak vagy ennek semmi koze hozza? |
Erre majd akkor lehet erdemben valaszolni, ha eltelt az az 5 ev
Egyebkent mindenfele dokumentumot be KELL gyujteni, plane, ha ingyen jar, ki tudja mikor es mire lesz jo. Peldaul jo lehet ez a kartya meg a nyugdijjogosultsag igazolasara egyszer (erre huszonevesen nyilvan kevesen gondolnak, de talan erdemes)
-seci |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
CALEB Haladó

|
Elküldve: 2008. Április 6. Vasárnap, 10:49 Hozzászólás témája: |
|
|
| seci írta: | | CALEB írta: | | Tehat akkor kell az allampolgarsaghoz a Resident Permit,vagyis a kek kartya? Tehat ha nem kerek kek kartyat akkor majd nem adnak allampolgarsagot,mert attol szamolnak vagy ennek semmi koze hozza? |
Erre majd akkor lehet erdemben valaszolni, ha eltelt az az 5 ev
Egyebkent mindenfele dokumentumot be KELL gyujteni, plane, ha ingyen jar, ki tudja mikor es mire lesz jo. Peldaul jo lehet ez a kartya meg a nyugdijjogosultsag igazolasara egyszer (erre huszonevesen nyilvan kevesen gondolnak, de talan erdemes)
-seci |
En ugy vagyok vele,hogy amit csak lehet mindent megcsinaltatok,mert ki tudja...szoval osztom a velemenyed....  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
tothz Mester

|
Elküldve: 2008. Április 7. Hétfő, 14:25 Hozzászólás témája: |
|
|
| seci írta: | | tothz írta: |
|
Hol van itt ket no???
| tothz írta: | Secinek meg a kollégáját irigylem, én is a PhD-mat csinálom, de Manchesterben ahhoz minimum három év kell, ő meg -7 év alatt megcsinálta (2005-ben kezdte, majd 1998 be is fejezte).  |
-seci |
1. Hát Te meg a tolmács Éva.
2. Most már igen!  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
seci Guru

|
Elküldve: 2008. Április 7. Hétfő, 15:12 Hozzászólás témája: |
|
|
| tothz írta: | | seci írta: | | tothz írta: |
|
Hol van itt ket no???
-seci |
1. Hát Te meg a tolmács Éva.
2. Most már igen!  |
En? No???
Miota van a lany vakegereknek szakalluk???
-seci |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
tothz Mester

|
Elküldve: 2008. Április 7. Hétfő, 15:33 Hozzászólás témája: |
|
|
| seci írta: |
En? No???
Miota van a lany vakegereknek szakalluk???
-seci |
Hát azt hittem, hogy az a csinos, harmincas, kékszemű, barnahajú nő vagy (http://stargate.inf.elte.hu/~seci/foto/20071021-1/DSCF0027.JPG.html), de ezek szerint a rám hasonlító kicsit pocakosodó negyvenes férfi lehetsz, szemüveggel(http://stargate.inf.elte.hu/~seci/foto/20071210/index_3.html Image092). Vagy esetleg ez az aranyos manguszta lennél (http://stargate.inf.elte.hu/~seci/foto/20071021-1/DSCF0085.JPG.html), neki sajnos a nemét nem tudtam megállapítnai.
Hozzá kell hogy tegyem, a vak egerentyű jobban tetszett megborotválkozva. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban
|