Nekem egy olyan problemam lenne,hogy a volt munkahelyemrol mar 1 eve nem kaptam meg a P45-os papirt es igy nem tudom visszaigenyelni az adomat!En mar Irorszagban elek,de mostanaba keszulok Angliaban,hogy elintezzem az ado visszaigenylest.Mivel P45-os papir nelkul nem megy igy nem tudom mit tudnek tenni.Mar 2x voltam a volt munkahelyemen,de a papirt nem kaptam meg.Senki nem tud semmit.
Azt szeretnem tudni,hogy kihez fordulhatnek ezzel a jellegu problemaval?
Elore is koszonom a segitseget!!!
Udv:Agi
Első kérdésem, hogy megvan-e az utolsó payslip-ed a munkáltatótól, mert ha ign, akkor azzal menj be az Inland Revenue-ba és mondd el, hogy nem kaptál P45-öt a munkáltatódtól, de imhol neked van ez az iratod. Előtte azért másold le, vagy kérd meg az IR-t, hogy ők másolják le és adják vissza az eredetit.
Mellesleg, ha nem adták oda neked a P45-öt 2 héten belül, akkor ez törvénysértés (lehet, hogy nem is fizettek utánad adót). Az IR-nél ebben az esetben még meg is fogják büntetni őket.
Csatlakozott: Mar 26, 2006 Hozzászólások: 17 Tartózkodási hely: Gyöngyös
Elküldve: 2008. Április 3. Csütörtök, 15:54 Hozzászólás témája: hy
ki tud informaciot az 549l ado tax kodrol.
A tax office kuldte hogy ez lessz a tax kodom a korabbi BR helyett.
valaszt varok valakitol aki tudja .
kocce tomi
Elküldve: 2008. Április 4. Péntek, 12:46 Hozzászólás témája: Re: hy
Trepper írta:
kocce tomi
Szia Trepper,
Ez azt jelenti, hogy nemreg kerulhettel munkahelyedre, a BR az emergency tax code, addig, amig nem kapod meg a rendes tax code-ot (a te esetedben 549L), addig tobb adot vonnak toled. A 'rendes' adod es az emergency adod kozti kulonbseget elobb utobb visszakapod. Az 549L azt is jelenti, hogy eves szinten £5490-ot fogsz adozni.
Csatlakozott: Aug 01, 2007 Hozzászólások: 321 Tartózkodási hely: Manchester
Elküldve: 2008. Április 5. Szombat, 0:44 Hozzászólás témája: Re: hy
peetee írta:
Trepper írta:
kocce tomi
Szia Trepper,
Ez azt jelenti, hogy nemreg kerulhettel munkahelyedre, a BR az emergency tax code, addig, amig nem kapod meg a rendes tax code-ot (a te esetedben 549L), addig tobb adot vonnak toled. A 'rendes' adod es az emergency adod kozti kulonbseget elobb utobb visszakapod. Az 549L azt is jelenti, hogy eves szinten £5490-ot fogsz adozni.
Hát nem egészen kedves Peetee. A szám azt mutatja, meg, hogy mekkora az az összeg, ami után nem kell még adózni (az adómentes sáv alsó határa) ami jelen esetben 5490 font.
Elküldve: 2008. Április 28. Hétfő, 17:24 Hozzászólás témája:
Egy kerdesem lenne,maganvallalkozo vagyok Londonban, hany %-ot kell adozni lakber tamogatas utan?A munkaltato ceg azt keri,hogy a szamlara azt irjam,hogy rent support(berlet tamogatas)!
Koszi a valaszt!
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban