| Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
| Szerző |
Üzenet |
seci Guru

Csatlakozott: Feb 12, 2006 Hozzászólások: 937 Tartózkodási hely: Farnborough
|
Elküldve: 2008. Március 25. Kedd, 10:55 Hozzászólás témája: |
|
|
| malajc írta: | Erus, köszönöm!
Az nagyon fontos, hogy a hagyományos személyit kártyásra cseréltessem? Egy hetem van még itthon, nem tudom, addig lezajlik-e |
Elmeletileg az utazashoz jo a regi tipusu szemelyi is, de ehhez batornak kell lenni; ha az immigration officer nem latott meg olyant, akkor kell kerni a supervisorat.
Itt elvben mindenhol hasznalhatnad a szemelyidet, de mivel nem ismerik, ezert utlevelet kernek. Persze lehet okoskodni, de annak altalaban te iszod meg a levet, azaz jobb az utlevellel operalni.
A ket dokumentumnak az az egyetlen ertelme, hogy ha az egyiket valamiert be kell kuldeni valahova, akkor is tudsz mozogni (pl hazamenni), ha valami nagy gaz van.
-seci |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
malajc Haladó

|
Elküldve: 2008. Március 25. Kedd, 16:18 Hozzászólás témája: |
|
|
Seci, köszi. Az útlevelem érvényes, azt mindenképp viszem, eddig rendben a dolog. Elmentem ma a polgármesteri hivatalba Budapesten, ahol ápr. 1-re adtak időpontot (3-án utazom), onnantól még 3 hét, mire megkapom az új személyit. Mivel ápr. 4-től már dolgozom, valószínűleg a WRS-t el kell kezdenem 3 héten belül, így sajnos lesz kb. két hét, amikor max. a magyar kártyás jogsim lesz nálam...vagy választhatok, nem csináltatok új személyit most, viszont kérdés, hogy a régi ér-e valamit abban a 3 hétben.
Most úgy állok, hogy inkább megcsináltatom, a szüleim majd elküldik utánam, remélhetőleg abban a két hétben, amikor konkrétan egy személyazonosságot igazoló irat sem lesz nálam (kiv. a jogsit), nem fog annyira hiányozni a dolog. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Tovi Mester

Csatlakozott: Aug 27, 2006 Hozzászólások: 445 Tartózkodási hely: Edgware
|
Elküldve: 2008. Március 25. Kedd, 22:45 Hozzászólás témája: |
|
|
| malajc írta: | Seci, köszi. Az útlevelem érvényes, azt mindenképp viszem, eddig rendben a dolog. Elmentem ma a polgármesteri hivatalba Budapesten, ahol ápr. 1-re adtak időpontot (3-án utazom), onnantól még 3 hét, mire megkapom az új személyit. Mivel ápr. 4-től már dolgozom, valószínűleg a WRS-t el kell kezdenem 3 héten belül, így sajnos lesz kb. két hét, amikor max. a magyar kártyás jogsim lesz nálam...vagy választhatok, nem csináltatok új személyit most, viszont kérdés, hogy a régi ér-e valamit abban a 3 hétben.
Most úgy állok, hogy inkább megcsináltatom, a szüleim majd elküldik utánam, remélhetőleg abban a két hétben, amikor konkrétan egy személyazonosságot igazoló irat sem lesz nálam (kiv. a jogsit), nem fog annyira hiányozni a dolog. |
Szerintem csináltasd meg a kártyás személyit, és küldesd a londoni címedre. A WRS-t pedig nyugodtan elhúzhatod amig meg nem jön, nem olyan sürgős az. Ha a munkáltató nem erősködik, akkor ráér, amig megjön a személyid.
Vagy a másik megoldás (bár itt is lesz 2 hét átfedés) hogy személyesen bemész a DVLA irodájába Wimbledon-ba, és kicserélteted a jogosítványod angolra. Általában 2 hét alatt megjön az angol jogsi. Személyesen meg azért kellene menni, mert akkor nem kell otthagyni az útlevelet, azonnal visszakapod. Így lesz egy teljes angol dokumented lakcímigazolással, + az útlevél. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
malajc Haladó

|
Elküldve: 2008. Március 29. Szombat, 7:44 Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok!
Hátha valakinek hasznos lehet: megtudtam, hogy a Központi Okmányirodában (Bp., Visegrádi u. 110-112.) is lehet csináltatni személyit. Kértem időpontot, amit eleve hamarabb tudtak adni, mint a polgármesteri hivatalban, tegnap bementem, ők 5 nap alatt elintézik, szemben a polgármesteri hivatallal, akik 3 hetet mondtak.
Náluk csak személyesen lehet átvenni az új személyit, így az sem húzza az időt tovább, hogy kiküldik postán az iratot.
Ha szerencsém van (az ottani hölgy szerint nagy az esélyem erre), akkor szerdára elkészül, így tudom vinni magammal. Csütörtökön indulunk egyébként.
Nóri |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
seci Guru

Csatlakozott: Feb 12, 2006 Hozzászólások: 937 Tartózkodási hely: Farnborough
|
Elküldve: 2008. Március 29. Szombat, 7:50 Hozzászólás témája: |
|
|
| malajc írta: | Sziasztok!
Hátha valakinek hasznos lehet: megtudtam, hogy a Központi Okmányirodában (Bp., Visegrádi u. 110-112.) is lehet csináltatni személyit. Kértem időpontot, amit eleve hamarabb tudtak adni, mint a polgármesteri hivatalban, tegnap bementem, ők 5 nap alatt elintézik, szemben a polgármesteri hivatallal, akik 3 hetet mondtak.
Náluk csak személyesen lehet átvenni az új személyit, így az sem húzza az időt tovább, hogy kiküldik postán az iratot.
Ha szerencsém van (az ottani hölgy szerint nagy az esélyem erre), akkor szerdára elkészül, így tudom vinni magammal. Csütörtökön indulunk egyébként.
Nóri |
Ugyanez all az utlevelre is, 5 munkanap, de altalaban masnap kesz.
Persze van valami surgossegi felar, de az ido ugy penz
Egyebkent a szemelyi/utlevel normalis ugyintezessel is meg szokott jonni 1 het alatt, legalabbis ez a tapasztalatunk.
-seci |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
butch Újonc

|
Elküldve: 2008. Március 29. Szombat, 19:29 Hozzászólás témája: |
|
|
| én és a barátnőm pár héttel ezelőtt csináltattunk útlevelet a legközelebb eső okmányirodában és már négy nappal később kikézbesítette a postás. egyébként az okmányirodában várakozni még húsz percet sem kellett... |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
doboslaci Újonc

Csatlakozott: Apr 02, 2008 Hozzászólások: 10 Tartózkodási hely: Még Budapest
|
Elküldve: 2008. Április 2. Szerda, 16:09 Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok!
Volna egy nagyon hülye kérdésem.Előre is bocsánatot kérek érte.
Tehát:Ha nem beszélek angolul,akkor,hogy tudom elintézni az NI-t és hasonló hivatalos iratokat?
Bocsi mégegyszer. Laci |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
tothz Mester

Csatlakozott: Aug 01, 2007 Hozzászólások: 412 Tartózkodási hely: Manchester
|
Elküldve: 2008. Április 2. Szerda, 16:18 Hozzászólás témája: |
|
|
| doboslaci írta: | Sziasztok!
Tehát:Ha nem beszélek angolul,akkor,hogy tudom elintézni az NI-t és hasonló hivatalos iratokat?
Bocsi mégegyszer. Laci |
Kérjél tolmácsot! Itt a fórumon is van egy és a Nick neve tolmács (ki gondolta volna ) Ő biztosan tud segíteni neked. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
doboslaci Újonc

Csatlakozott: Apr 02, 2008 Hozzászólások: 10 Tartózkodási hely: Még Budapest
|
Elküldve: 2008. Április 2. Szerda, 17:32 Hozzászólás témája: |
|
|
| tothz írta: | | doboslaci írta: | Sziasztok!
Bocsi mégegyszer. Laci |
Kérjél tolmácsot! Itt a fórumon is van egy és a Nick neve tolmács (ki gondolta volna ) Ő biztosan tud segíteni neked. |
Sziasztok!!
Köszi,de ez annyira kézenfekvő volt,hogy eszembe sem jutott.
Köszi mégegszer. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
splash89 Újonc

|
Elküldve: 2008. Április 3. Csütörtök, 16:55 Hozzászólás témája: |
|
|
Szia!
Európai egészségbiztosítási kártya kiváltaj ezt a TB számot amit itt Magyarországon csináltattam vagy attól függetlenül csináltatni kell angliában?
kösz
szia |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
CALEB Mester

Csatlakozott: Jun 01, 2006 Hozzászólások: 103 Tartózkodási hely: East Croydon
|
Elküldve: 2008. Április 4. Péntek, 13:01 Hozzászólás témája: |
|
|
| splash89 írta: | Szia!
Európai egészségbiztosítási kártya kiváltaj ezt a TB számot amit itt Magyarországon csináltattam vagy attól függetlenül csináltatni kell angliában?
kösz
szia |
Ha valaki itt el Angliaban es mar nem dolgozik otthon,akkor a TB kartyajja pirosan fog villogni ha hazamesz es be kell menned a korhazba,mert mondjuk eltort a labad.ami nem kis penzedbe fog kerulni,de ha rendelsz a neten egy ilyen unios kartyat,amit csak akkor tudsz ha van NI-od. Akkor nem kell fizetni az ellatasert ,ismetlem,ha hazamesz mondjuk latogatoba,vagy nemetorszagban kiesel a buszbol,,,stb. Ervenyes az osszes unios orszagba . NINCS havi dija,teljesen ingyenes,es 5 evre adjak meg. Elozo heten kaptam meg,4 napot kellett ra varni. Belinkelem a lapot is
http://www.dh.gov.uk/en/Healthcare/Healthadvicefortravellers/Gettingtreatmentaroundtheworld/EEAandSwitzerland/DH_4114795
Jobb oldalon csak ra kell kattintani es ki kell tolteni. kb 3 perc. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
CALEB Mester

Csatlakozott: Jun 01, 2006 Hozzászólások: 103 Tartózkodási hely: East Croydon
|
Elküldve: 2008. Április 4. Péntek, 13:04 Hozzászólás témája: |
|
|
| Meg valami. Semmilyen mas dolgot nem fogadnak akarmilyen fiszem, f...szom biztositas...NEM vagy TB kartya vagy unios kartya,de megegyszer hangsulyozom,ha itt elsz itt dolgozol, akkor otthon csak az uniosat fogadjak el. ELfogadjak a masikat is csak nagyon sokat kell fizetni. Tores akar eleri a 300 ezer magyar forintot... |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
hellfire Újonc

Csatlakozott: Apr 08, 2008 Hozzászólások: 1 Tartózkodási hely: Athen
|
Elküldve: 2008. Április 8. Kedd, 20:40 Hozzászólás témája: |
|
|
Kedves Enci
most regisztraltam itt nalatok,es a kovetkezo kerdeseim vannak:szeretnek a parommal angliaba menni, de nincs kinnt senki ismerosom.mi jelenleg athenba vagyunk,dolgozunk,takaritoi munkat vegzunk, de nekem ez a varos nem nagyon jott be,meg nagyon szeretem angliat,szoval oda huz a szivem.a kerdeseim,csak eltertem a targytol :ezen a a forumon keresztul lehet munkat es szallast talalni?csak lakast, vagy lehet e szobat is berelni angliaban?es mennyi kerul?nem fontos pont londonban,mert hat az ember eljut oda hetvegen is,ugye. :)mindketten beszelunk angolul, nem mondom, hogy a tokeletes irodalmi angolt, de eladni nem tudnak bennunket.en ertek a felszolgalashoz, a parom pedig nagyon jo szervezo, ceges multtal, itt Athenban azert takaritunk, mert sajnos egyikunk sem beszel gorogul, ami kisse hatrany. ugye. de ha takaritasi munka van, az sem baj,vagy ha rossz helyen erdeklodom, akkor kerlek szolj.nagyon koszonom, hogy elolvastad, es a valaszod is elore.
udv:Marianna |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Krisz972 V.I.P.

Csatlakozott: Jan 09, 2006 Hozzászólások: 272 Tartózkodási hely: London
|
Elküldve: 2008. Április 9. Szerda, 13:46 Hozzászólás témája: Ni Number hasznalata otthon |
|
|
| Akinek itt van munkahelye es otthon nem akar TB-t fizetni (meg azt a havi 4250 Ft-t sem,amit elvileg minden magyar allampolgarnak kell) akkor az itteni munkaltatojatol kerjen egy igazolas,miszerint o fizeti az itteni biztositasodat,fodittasa le (persze mivel MO.,hitelesen) es adja le a TB kozpontban a TEVE utcaban a TB kozponti irodaban es akkor eltekintenek nagyvonaluan az otthoni fizetestol. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
tothz Mester

Csatlakozott: Aug 01, 2007 Hozzászólások: 412 Tartózkodási hely: Manchester
|
Elküldve: 2008. Április 9. Szerda, 16:08 Hozzászólás témája: Re: Ni Number hasznalata otthon |
|
|
| Krisz972 írta: | | Akinek itt van munkahelye es otthon nem akar TB-t fizetni (meg azt a havi 4250 Ft-t sem,amit elvileg minden magyar allampolgarnak kell) akkor az itteni munkaltatojatol kerjen egy igazolas,miszerint o fizeti az itteni biztositasodat,fodittasa le (persze mivel MO.,hitelesen) es adja le a TB kozpontban a TEVE utcaban a TB kozponti irodaban es akkor eltekintenek nagyvonaluan az otthoni fizetestol. |
Ezt nem értem! Már több mint három éve itt élek és nem fizetek otthon semmilyen TB-t. A kutya nem keresett meg, hogy ejnye-bejnye fiacskám, miért nem fizetsz TB-t szedte-vette-teremtette! Nem tudom kitől halottad ezt, de hogy én nem fogok ilyesmivel foglalkozni, pláne még pénzt is kiadni rá, az hót ziher! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban
|