Londoni Magyarok
Keresés     
Tower Bridge éjszaka
    Regisztráció

Online Élelmiszer Shop
Mozi DVD filmek naprakész információi. Filmes fórumok, Filmes linkek, előzetesek. Bannercsere és partner program. Sztárok, képgalériák, online rádióadók.
Magyarok Londonban :: Téma megtekintése - Indulás Május 4
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   CsoportokCsoportok   ProfilProfil   Üzeneteid olvasásához jelentkezz beÜzeneteid olvasásához jelentkezz be   BelépésBelépés 

Indulás Május 4

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Utitársat keresek
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
Kende
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Március 27. Csütörtök, 17:53    Hozzászólás témája: Indulás Május 4 Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Május 4-én indulok reggel 6-órakor Londonba.
Az első héten velem lesz a barátnőm és a kisfiam is,de ők utána mennek haza.Olyan embereket keresek akik a fenti időpontban jönnek Londonba és úgy gondolják talán jobb munkát keresni úgy ha nem egyedül vagyunk.
Én 32éves vagyok hosszútávon sofőr munkát keresek,mert itthon is kamionoztam.Az angolom gyenge alapfok"elméleti szinten tisztában vagyok a nyelvel legalábbis azt hiszem azonban soha nem használtam még angol nyelvi környezetben" úgyhogy egyenlőre bármi munkát elválalok akik hasonló cipőben járnak azzokkal szívesen ismerkednék.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Tovi
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Március 27. Csütörtök, 18:07    Hozzászólás témája: Re: Indulás Május 4 Hozzászólás az előzmény idézésével

Kende írta:
Sziasztok!

Május 4-én indulok reggel 6-órakor Londonba.
Az első héten velem lesz a barátnőm és a kisfiam is,de ők utána mennek haza.Olyan embereket keresek akik a fenti időpontban jönnek Londonba és úgy gondolják talán jobb munkát keresni úgy ha nem egyedül vagyunk.
Én 32éves vagyok hosszútávon sofőr munkát keresek,mert itthon is kamionoztam.Az angolom gyenge alapfok"elméleti szinten tisztában vagyok a nyelvel legalábbis azt hiszem azonban soha nem használtam még angol nyelvi környezetben" úgyhogy egyenlőre bármi munkát elválalok akik hasonló cipőben járnak azzokkal szívesen ismerkednék.

Üdv a fedélzeten kolléga! Nagyon boldog
Nem tudom London melyik részére szeretnétek menni, ha észak-londonban gondolkodtok, akkor tudok segíteni esetleg pár kimondottan gépkocsivezetőket foglalkoztató ügynökség címével.
Ha szükséged van segítségre bármiben, dobj privit....
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Yahoo Messenger MSN Messenger
Kende
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Március 27. Csütörtök, 19:46    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

helló,

köszi előre is, minden infó jól jön. Te is sofőr vagy? Én szívesen dolgoznék már az első naptól sofőrként, de nem tudom mennyi angol kell hozzá. Igazából a telefonálástól parázok, ott nincs gesztikulációMosoly

A Londonimagyarok mennyire jók?

Köszi, Laci
Vissza az elejére
Tovi
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Március 27. Csütörtök, 19:57    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Kende írta:
helló,

köszi előre is, minden infó jól jön. Te is sofőr vagy? Én szívesen dolgoznék már az első naptól sofőrként, de nem tudom mennyi angol kell hozzá. Igazából a telefonálástól parázok, ott nincs gesztikulációMosoly

A Londonimagyarok mennyire jók?

Köszi, Laci

Az első naptól kezdve nem fogsz tudni sofőrként dolgozni, mert az angol jogsi nélkül szóba sem állnak veled. Valamint a driver card is szükséges, már majdnem minden kamionban digitális tachograf van.
Tehát ha kiértek, a legelső dolgod a jogsicsere legyen, ha lehet személyesen mert úgy gyorsabb kicsit. Így is 2 hét mire megjön.
Addig meg vagy túlélitek ha van tartalék, vagy más jellegű munkát keresek ideiglenesen.
Az alapfokú angol elmegy kezdetnek, el lehet vele helyezkedni sofőrként. Csak vigyázz, amit otthon alapfokú angolnak hívsz, az itten a kezdeti időkben kb semmit nem ér..... Ez tapasztalat, el kell telni egy kis időnek, amig a fül hozzászokik az itteni kiejtéshez....

A Londonimagyarok-ról nem értem a kérdést, hisz azok nem állásközvetitők..... Lakáskiadással foglalkoznak.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Yahoo Messenger MSN Messenger
Kende
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Március 28. Péntek, 16:19    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szia Tovi,

a londonimagyarokat csak azért kérdeztem,mert a szobát tőlük fogom bérelni az elején. Te is ilyen "magyar ház"-ban laksz?

Van digitális kártyám, és Wimbledonban van egy olyan hely, ahol egy nap alatt lecserélik a jogsit, de az tényleg egy egész napot vesz igénybe. Viszont az előnye, hogy nem kell semmilyen iratodat leadni, és az angol jogsi is a kezedben lesz a nap végén. Ja, és nem utolsósorban ugyan úgy 38 font, mint a 2 hetes eljárás. Úgyhogy május 4-én érkezünk, és a május 5. erre van szánva.

Az angolommal biztos semmire nem fogok menni az elején, de a nyelvtannal tisztában vagyok szerencsére, talán hamar rám ragad. Ettől parázok a legjobban, úgyhogy próbálok optimistán hozzáállni, és ezért is jön velem a család az első hétre. (a feleségem elég jól beszél)

Neked van családod (mármint ők is Londonban vannak veled?) ? Te nyergest vezetsz? Én 7.5 t autót vezetnék szívesen, vagy esetleg 12 t. Nehéz volt megszokni a balos közlekedést?

Köszi, Laci
Vissza az elejére
Calibra
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Március 28. Péntek, 17:30    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Hali!

Mi is 4.-én indulunk, ha minden igaz!
Ti kocsival mentek? Mi igen.
Ti merre? Mi még nem tudjuk!
Nevető
Vissza az elejére
Kende
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Március 28. Péntek, 19:22    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szia!

Mi repülővel megyünk reggel 6-órakor indul a gép.
Egyenlőre London a cél és a londonimagyaroknál lesz a szállás.
A többit majd meglátjuk.
Ti merre mentek és hol fogtok lakni az elején?
Vissza az elejére
Tovi
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Március 28. Péntek, 21:30    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Kende írta:
Szia Tovi,

a londonimagyarokat csak azért kérdeztem,mert a szobát tőlük fogom bérelni az elején. Te is ilyen "magyar ház"-ban laksz?

Van digitális kártyám, és Wimbledonban van egy olyan hely, ahol egy nap alatt lecserélik a jogsit, de az tényleg egy egész napot vesz igénybe. Viszont az előnye, hogy nem kell semmilyen iratodat leadni, és az angol jogsi is a kezedben lesz a nap végén. Ja, és nem utolsósorban ugyan úgy 38 font, mint a 2 hetes eljárás. Úgyhogy május 4-én érkezünk, és a május 5. erre van szánva.

Az angolommal biztos semmire nem fogok menni az elején, de a nyelvtannal tisztában vagyok szerencsére, talán hamar rám ragad. Ettől parázok a legjobban, úgyhogy próbálok optimistán hozzáállni, és ezért is jön velem a család az első hétre. (a feleségem elég jól beszél)

Neked van családod (mármint ők is Londonban vannak veled?) ? Te nyergest vezetsz? Én 7.5 t autót vezetnék szívesen, vagy esetleg 12 t. Nehéz volt megszokni a balos közlekedést?

Köszi, Laci

Kende nem akarlak elkeseríteni, de nincs egy napos ügyintézés, és nincs 2 hetes ügyintézés sem... simán ügyintézés van csak.
Wimbledonban a DVLA Londoni irodája van, és aha személyesen mész be, akkor annyit spórolsz meg, hogy nem kell beküldeni az útleveled/személyid, valamint nem kérnek az application form-on egy legalább 6 hónapja itt élő személy ajánlását. Viszont 5 fonttal drágább.
Én és sok mindenki más is ott csináltattuk, Én jobban szeretem a személyes ügyintézést....
Viszont a csere, és a kiküldés egész pontosan ugyanannyi, mintha postán küldenéd be, 2 hét. (egyébként ők mindig 4-5 hetet mondanak, de általában 2 hét alatt megjön)

Én nem "magyar házban" lakok, hanem saját magam bérlek egy komplett emeletet egy házban, a földszinten a landlord fia lakik a menyasszonyával. Nagyon rendesek, szerencsések vagyunk. Négyen béreljük, a feleségem és a két gyermekem lakunk benne, 3 szoba meg a többi ami kell....

És végül nem olyan nehéz megszokni a balos közlekedést, az első pár kilóméter furcsa kicsit, főleg aki mindjárt kamionnal kezd Mosoly Észen kell lenni, őrült forgalom van, az utak nagyon szűkek, és igen sok a bénuska, határozatlan sofőr. Pont 2 hete jött a pótkocsim alá egy öreg néni egy körforgalomban, kicsit átalakítottam a Honda Jazz-t Mosoly Ha be tudok tenni képet, akkor megmutatom Nagyon boldog

Remélem nem szomoritottalak el a jogsival kapcsolatban...
Vissza az elejére
Milili
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Március 29. Szombat, 6:33    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!
Mi is hasonló cipőben járunk mint Kende, csak nekünk az indulás még nem tisztázott. A férjem itthon sofőrként dolgozott és kint is ebben a szakmában szeretne elhelyezkedni, de az angolja minimális. Családdal mennénk (2 kisgyerek) és igazából mindegy, hogy merre, a munkától függ. Sok hasznos dolgot olvastam ezen a fórumom, aminek hasznát lehet venni.

Tovihoz lenne egy kérdésem a szállással kapcsolatban, ha nem túlszemélyes akkor megírnád, hogy mennyibe kerül a lakásbérlés családoddal együtt és hogyan érdemes egy 4 fős családnak szállást bérelni, hogy minél olcsóbb legyen? Előre is köszönöm Milili
Vissza az elejére
Kende
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Március 29. Szombat, 7:30    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Hello,

na szuper, akkor ezek szerint meg az ott élők közül is sokan nem tudták azt a jogsi témát, mert eddig ez a wimbledoni hely olyannak tűnt az elmondások alapján, amit írtam. Köszi a tájékoztatást. Nem szomorodtam el, semmi olyanra nem számítok hogy a második nap felülök egy fél éves autóra, 8 órát dolgozom, és keresek 2000 fontot.

Mi is azt tervezzük, hogy ha már lesz valami viszonylag normális munkám, akkor kijön a család is, és lakrészt bérelünk, nem csak szobát. Ez az emeleti megoldás jól hangzik. Nálunk a fiam még csak 2 hónapos, így a feleségem nem fog tudni dolgozni, nem fogunk dőzsölni.

Azt nem tudod, hogy ha egy kis robogóval akarok behajtani pl a belvárosba, azért kell fizetni?

Nálad mekkorák a gyerekek?
Vissza az elejére
Calibra
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Március 29. Szombat, 13:42    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Halika!

Mi Brightonba megyünk és autóval. Igaz picivel nagyon hosszú és fárasztó lenne kocsival menni nektek.
Azt hogy még hol fogunk lakni az kérdéses. Egy kis Bichon Havanese kiskutyával megyünk, ez egy picit megnehezíti a dolgunk, de ma az ötlet, hogy esetleg campingbe vegetálunk míg nem találunk egy megfelelő lakásra.
Találtam Brighton környékén egy párat. Jobb mint a semmi! Vicces
Remélem minél elöbb sikerül megtalálni a kis fészkünket.

Remélem sikerül melót találj!
Nagyáruházakban vásároljatok Sainsbury's, Tesco metro, stb. Sokat tudtok sporolni az akciós árukból. Szomorú, de néha olcsóbb és jobb a minőség mint nálunk.

Gabi
Vissza az elejére
Milili
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Március 30. Vasárnap, 6:12    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szia Tovi!
Köszi a gyors választ! Ezek szerint garzon lakást sem tudunk bérelni, míg munkahely nincs? Igazából elég bonyolultnak tudnik szobát bérelni, egy
2 éves és egy 4 éves gyerekkel? (mások nyugalmára gondolok) Főre számolják a szállást vagy ágyra, mert a kicsinek van ágya, nem tudom így is kell fiezetni utána? Előre is köszi! Milili
Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése elölről:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Utitársat keresek Időzóna: (GMT +1 óra)
1 / 1 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban