Londoni Magyarok
Keresés     
Stonhenge
    Regisztráció

Online Élelmiszer Shop
Klub 18-40 társkereső portál. Társ és bulikeresés, fórumok, chat, naponta friss hírek.
Magyarok Londonban :: Téma megtekintése - megélhetés költségei
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   CsoportokCsoportok   ProfilProfil   Üzeneteid olvasásához jelentkezz beÜzeneteid olvasásához jelentkezz be   BelépésBelépés 

megélhetés költségei
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3 ... 17, 18, 19, 20  Következő

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Okoska
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
frisco
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Február 3. Vasárnap, 2:03    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Bár ahogy most számolgattam havi 500 font kiadás nem tűnik soknak, ha ez mellett valóban 1300-at keresek. Egyébként egy ilyen jogsi csere mennyibe kerül?
Tovi
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Február 3. Vasárnap, 3:08    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

45 fontba kerül, hacsak nem kamionsofőr vagy, mert akkor a digital tacho Card újabb 45 font....
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Yahoo Messenger MSN Messenger
frisco
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Február 3. Vasárnap, 3:20    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Ha ez egyszeri alkalom akkor király. Gondolom az. Egyébként köszi a tájékoztatást! Sokat segítettél.
negya
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Február 4. Hétfő, 5:54    Hozzászólás témája: Egy 4 tagú család költségei? Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Az a kérdésem, hogy egy 4 tagú (3 és 6 éves gyerköc) család esetén, mi az a havi keresett egy apának, amivel biztonságosan meg lehet élni.
Legyen mondjuk London és extra igények nélkül.

A cél először a kijutás, majd ott már én is többet tudok majd.
De itthonról nehéz belőni, mi a elfogadható, jó vagy nagyon jó fizetés 4 főre.
Köszönöm!!
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Christine
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Február 4. Hétfő, 11:02    Hozzászólás témája: Re: Egy 4 tagú család költségei? Hozzászólás az előzmény idézésével

negya írta:
Sziasztok!
Az a kérdésem, hogy egy 4 tagú (3 és 6 éves gyerköc) család esetén, mi az a havi keresett egy apának, amivel biztonságosan meg lehet élni.
Legyen mondjuk London és extra igények nélkül.

A cél először a kijutás, majd ott már én is többet tudok majd.
De itthonról nehéz belőni, mi a elfogadható, jó vagy nagyon jó fizetés 4 főre.
Köszönöm!!

Hat ugy 1800-2000 font tisztan a kezbe. Szerintem. Mert gondolom hazat szeretnetek berelni es az elviszi majd a felet.
frisco
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Február 7. Csütörtök, 0:17    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!
Nagyon úgy néz ki, hogy amire lett volna pályám munka, az befuccsol. Ezért ha tudtok segíteni abban, hogy Angliában munkám legyen légyszi tegyétek meg. Tudom, hogy ez nem munkakereső oldal, de igazából már csak azokban bízom meg, akik eddig értelmes és hasznos tanácsokkal láttak el!
Ha esetleg valaki tudna segíteni, akkor itt az e-mail címem:
frisco2@freemail.hu
Köszi az eddigi segítségeteket, hasznomra vált!!
Gabee222
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Február 7. Csütörtök, 17:56    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!
Szerintetek érdemes 18 évesen sima gimis érettségivel kimenni dolgozni?Középfokú nyelvvizsga,szinte semmi munkatapasztalat..bár bármit elvégzek szal ezzel nincs gond.És érdemes nyelvsuliba menni vagy ha dolgozok azért tanulom a nyelvet?
Vissza az elejére
Lacci
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Február 8. Péntek, 12:30    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok

Végigolvastam a fórumot, sok kérdésemre megkaptam a választ, mielőtt feltettem volna. Mosoly

Több helyen olvastam órabéreket, pl minimál órabér 5,52, de az nem derült ki, hogy ezek nettó vagy bruttó bérek.
Ha bruttó akkor mennyit vonnak le (mennyit kapok kézhez)?
Vissza az elejére
tothz
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Február 8. Péntek, 15:18    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Lacci írta:
Sziasztok

Végigolvastam a fórumot, sok kérdésemre megkaptam a választ, mielőtt feltettem volna. Mosoly

Több helyen olvastam órabéreket, pl minimál órabér 5,52, de az nem derült ki, hogy ezek nettó vagy bruttó bérek.
Ha bruttó akkor mennyit vonnak le (mennyit kapok kézhez)?

Ez bruttó órabér. Az adózás sávos, évi 5,225 fontig (jövőre 5,435) nem kell adózni, a fölött 22% 33,300 font (jövőre 34,600) éves jövedelemig és a fölött 40%. Ezenkívül levonnák még az NHS-nek is valamennyit.
(Forrás: http://www.hmrc.gov.uk/rates/it.htm)
Vissza az elejére
frisco
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Február 27. Szerda, 22:07    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!
Sikerult kijonnom Londonba! Annyi a szepseghibaja az egesznek, hogy heti 200 fontot keresek. Nagyon meg kell huznom a nadragszijat, hogy sporolni tudjak, de meg mindig jobb, mint a magyar viszonyok.
Zsolessz
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2008. Március 28. Péntek, 0:56    Hozzászólás témája: Élelmiszerek Hozzászólás az előzmény idézésével

Itt kapható élelmiszerek, árakkal, információkkal:

http://www.angliamasszemmel.extra.hu/etelek/gb_etelek.html
scover
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Április 8. Kedd, 14:36    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok. Próbálgattam végigolvasni, de konkrét árat nem találtam az internettel kapcsolatban. Milyen feltételei vannak az internet előfizetésének és milyen árban vannak? Ha valaki tud konkrét árat (sebesség/ár) mondani megköszönném.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése MSN Messenger
Christine
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Április 8. Kedd, 15:07    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

scover írta:
Sziasztok. Próbálgattam végigolvasni, de konkrét árat nem találtam az internettel kapcsolatban. Milyen feltételei vannak az internet előfizetésének és milyen árban vannak? Ha valaki tud konkrét árat (sebesség/ár) mondani megköszönném.

Itt guberalgass:
http://www.broadband-finder.co.uk/compare-broadband/compare-broadband.html
erus
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Április 8. Kedd, 16:39    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

tothz, én eddig úgy tudtam, hogy 17% az adó... rosszul tudtam??? Komolyan levonnak 22%-ot? Sokkolt Az sooook... Szomorú
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
tothz
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Április 8. Kedd, 18:12    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

erus írta:
tothz, én eddig úgy tudtam, hogy 17% az adó... rosszul tudtam??? Komolyan levonnak 22%-ot? Sokkolt Az sooook... Szomorú

A 22%-os középső sáv a 2007-2008-as évre vonatkozott (tavaly). Az új tax (idén) a következőképpen fog változni:
Kód:

Tavaly   Idén
Personal allowance    5225    5435
10 % felső határa     2230   -----
20 % felső határa     ----   36000
22 % felső határa    34600   -----

Azaz megszűnik a 10% és a 22%-os sáv és helyette egységesen 20%-os lesz az alap adó.

Pl.
Ha 10000 fontot kerestél tavaly, akkor a fizetendő adód:
223+0.22*(10000-5225-2230)=782.9
Idén:
0.2*(10000-5435)=913

A következő táblázatban megpróbáltam összefoglalni, hogyan érint ez bennünket. Ha valaki heti 37 órában 6 fontos órabérért dolgozik, akkor az évi keresete 12000 font és 90 fonttal kell több adót fizetni majd mint előzőleg. A vízválasztó az évi 17000 fontos jövedelem, aki többet keres, annak kevesebb adót kell majd fizetnie.

Kód:

Kereset  Adó tavaly  Adó idén  Különbözet
10000       782.9       913       130.1
12000      1222.9      1313        90.1
15000      1882.9      1913        30.1
17000      2322.9      2313        -9.9
20000      2982.9      2913       -69.9
25000      4082.9      3913      -169.9
Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése elölről:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Okoska Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3 ... 17, 18, 19, 20  Következő
18 / 20 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban