| Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
| Szerző |
Üzenet |
tolmacs Mester

Csatlakozott: Feb 13, 2008 Hozzászólások: 119 Tartózkodási hely: London
|
Elküldve: 2008. Március 5. Szerda, 21:10 Hozzászólás témája: |
|
|
Szia!
Eloszor is gratulalok! A topik elejen rengeteg hasznos infot talalsz, amely az itteni terhesgondozasrol ad felvilagositast!
Elobb haziorvosnal kell regisztralnod, ami beletelhet egy kis idobe. Elobb a noverhez adnak idopontot, aki felveszi a csaladi kortortenetet, a Te egeszsegeddel kapcsolatban kerdez kerdeseket, vernyomast, magassagot, sulyt mer. Mikor ezen tul vagy, adnak idopontot az orvoshoz. Neki (termeszetesen a novernek sem art) elmondanod, hogy varandos vagy es O elinditja az egesz procedurat.
Ha esetleg tudod melyik korhazban szeretnel szulni, mindenkeppen nevezd meg. Elso babanal ugye ez trukkos, mivel nincs osszehasonlitasi alapod. En a Newham Generalban voltam, mit mondjak NHS. Szerencsere nem kell sokaig bent maradni, ha minden jol megy. Whipps Crossnak vmivel jobb hire van, de mint minden korhazbol onnan is jonnek remtortenetek. Talan annyival masabb, mint Newham, hogy tobb feher embert latsz...
A haziorvosi regisztralashoz es az osszes terhesgondozasi idoponthoz kerhetsz tolmacsot, de jeleznek kell mikor kered az idopontot, hogy "interpreter"re van szukseged. Ha Newham, Barking and Dagenham keruletben laksz, 100%, hogy tudnak tolmacsot biztositani, de az osszes tobbi keruletnek is kotelessege valakit a szolgaltato rendelkezesere biztositani.
Sok sikert! Ha segitsegre van szukseged a magyartolmacs@freemail.hu cimen gyakrabban megtalhato vagyok.
Eva |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
tolmacs Mester

|
Elküldve: 2008. Március 5. Szerda, 21:54 Hozzászólás témája: |
|
|
| Kismama írta: | Sziasztok!
A napokban derult ki, hogy varandos vagyok. Varatlanul ert a dolog bennunket, ugyhogy meg haziorvosom sincs itt Londonban. Kihez kell fordulnom, hogy mielobb ( 1-2 heten belul ) legyen nogyogyaszom? Kelet Londonban elek, ha valakinek van tapasztalata az itteni orvosi ellatassal kapcsolatban, esetleg tud egy jo nogyogyaszt a kornyeken kerem jelezze.
Segitsegeteket elore is koszonom!
K |
Talan azt tennem meg hozza az elobbiekhez, hogy probalj olyan haziorvossal regisztralni, aki egesz nap es minden nap rendel, valamint masik orvossal megosztja a prakszisat. Ezzel megelozod a hosszu idopontra varakozasi idot, valamint a masik, a prakszison belul rendelo orvost is latogathatod, ha a Te orvosod eppen szabadsagon, konferencian, tovabbkepzesen stb van.
A legtobb keruleten belul mukodik "Find-a-doc" szolgaltatas, amely akkor hasznos, mikor nem talalsz orvost aki regisztralna vagy nem vagy megelegedve az orvosoddal. Ezekben az esetekben Ok kijelolnek egy lakohelyedhez kozeli orvost, akinek regisztralnia kell.
Sok sikert!
Eva |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
nimrod89 Újonc

|
Elküldve: 2008. Március 27. Csütörtök, 10:15 Hozzászólás témája: |
|
|
| sziasztok en iden vegzek es szeretnek keresni egy jol megfizetendo munkat mind1 h miaz...jo testalkaom van izmos bator...akarmit elvalaok csak jol megfizetendo munkat talaljak s nyaron ki is szeretnek mar jutni valahogy ..ha tudtok valamit akkor irjatok segitsetek kerlek ..koxonom |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Christine Mester

Csatlakozott: Feb 04, 2006 Hozzászólások: 317 Tartózkodási hely: United Kingdom
|
Elküldve: 2008. Március 27. Csütörtök, 11:59 Hozzászólás témája: |
|
|
| nimrod89 írta: | | sziasztok en iden vegzek es szeretnek keresni egy jol megfizetendo munkat mind1 h miaz...jo testalkaom van izmos bator...akarmit elvalaok csak jol megfizetendo munkat talaljak s nyaron ki is szeretnek mar jutni valahogy ..ha tudtok valamit akkor irjatok segitsetek kerlek ..koxonom |
Es ez most hogy jon a londonba szulni topic temajahoz?  _________________ Nem az a nagy dolog ha leviszel egy lovat a folyóhoz, hanem az ha ráveszed hogy háton ússzon. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
tolmacs Mester

|
Elküldve: 2008. Március 27. Csütörtök, 13:16 Hozzászólás témája: |
|
|
| nimrod89 írta: | | sziasztok en iden vegzek es szeretnek keresni egy jol megfizetendo munkat mind1 h miaz...jo testalkaom van izmos bator...akarmit elvalaok csak jol megfizetendo munkat talaljak s nyaron ki is szeretnek mar jutni valahogy ..ha tudtok valamit akkor irjatok segitsetek kerlek ..koxonom |
Csatlakozom Christinehez! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
seci Guru

Csatlakozott: Feb 12, 2006 Hozzászólások: 858 Tartózkodási hely: Farnborough
|
Elküldve: 2008. Március 27. Csütörtök, 14:02 Hozzászólás témája: |
|
|
| tolmacs írta: | | nimrod89 írta: | | sziasztok en iden vegzek es szeretnek keresni egy jol megfizetendo munkat mind1 h miaz...jo testalkaom van izmos bator...akarmit elvalaok csak jol megfizetendo munkat talaljak s nyaron ki is szeretnek mar jutni valahogy ..ha tudtok valamit akkor irjatok segitsetek kerlek ..koxonom |
Csatlakozom Christinehez! |
Ugy, hogy MEGSZULETETT a gondolat, hogy Angliaban kellene dolgozni, mert az ottan a kanaan!
-seci |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Tovi Mester

Csatlakozott: Aug 27, 2006 Hozzászólások: 349 Tartózkodási hely: Edgware
|
Elküldve: 2008. Március 27. Csütörtök, 18:21 Hozzászólás témája: |
|
|
Nimród89,
A Londonban szüléshez van jó alakod és bátorságod???
Akkor sok sikert neked... Remélem lány vagy  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Renata1980 Újonc

|
Elküldve: 2008. Április 1. Kedd, 12:07 Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok!
Férjemmel és 8 éves kislányommal szeretnénk kimenn,júniusba, a férjrmnek úgy néz ki ,hogy már van munkahelye,csak azt nem tudjuk ,hogy milyen iskolába lehet beiratni a kislányt és kb.mennyibe kerül kint egy iskola.ha valaki tudna ebben egy kicsit bővebb felvilágosítást adni azt meg köszönném.ezt a levelező rendszert még nem nagyon értem de majd remélem belejövök.
Köszönöm szépen |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
CALEB Haladó

Csatlakozott: Jun 01, 2006 Hozzászólások: 82 Tartózkodási hely: East Croydon
|
Elküldve: 2008. Április 8. Kedd, 22:44 Hozzászólás témája: |
|
|
| Tovi írta: | Nimród89,
A Londonban szüléshez van jó alakod és bátorságod???
Akkor sok sikert neked... Remélem lány vagy  |
Csak Ovatosan fiatalok azert itt is dolgozni kell.... |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
monnalisa Újonc

|
Elküldve: 2008. Július 4. Péntek, 12:24 Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok!
Lenne pár kérdésem, és nem tudok kihez fordulni. (Neten nem nagyon találtam hasznos információt.)
Kérdéseim a következők lennének:
1. Ha vki kisbabát vár Angliában, mikortól lehet v. lehet-e egyáltalán szülés előtt "táppénzre" menni? (Mozgássérült gyerekekkel foglalkozom, tehát emelni kell őket...és ez fizikailag nagyon megterhelő.)
2. Mekkora ennek az összege?
3. HA úgy döntünk, hazaköltözünk, és otthon születik meg a baba, akkor jár-e otthon a gyed az itteni munkám alapján? (Vagy semmit nem kapok otthon, de akkor már Angliából sem, mivel hazaköltöztem?)
4. Ha itt dolgozunk, attól születethetne-e otthon egyáltalán a baba? (Úgy értem, ha itt fizettem az adót, otthon ugye nem a TB-t, jogosult vagyok-e ellátásra?)
Elnézést a hosszú hsz-ért. Ha vki esetleg tud ajánlani egy jó oldalt ahol erről tájékozódhatnék, nagyon megköszönném.
Köszi,M
Üdv, M  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
JoEdina Újonc

Csatlakozott: Mar 25, 2008 Hozzászólások: 7 Tartózkodási hely: Aylesbury
|
Elküldve: 2008. Július 21. Hétfő, 18:26 Hozzászólás témája: |
|
|
| Sziasztok! Nagy gondban vagyok! 32 hetes kismami vagyok! A 28dik heten kaptam meg a MAT B1 formot a midwife-tol! Azonnal irtam egy levelet a munkaltatomnak + csatoltam hozza a MAT B1 masolatat (pontosan jun 24-en)! Augusztusban akarom kezdeni a SML-t, szept 14-re vagyok kirva! Eddig semmi valaszt nem kaptam! Ebben a honapban szabin vagyok! A fonokomnek halvany fogalma sincs semmirol, azt se tudja mi az a MAT B1, igy mindet az o hata mogott kellett inteznem! Szoval teljesen ketsegbe vagyok esve! Hova fordulhatok, ha esetleg az o gondatlansaga miatt nem kapok SML-t? |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Frenkeee Újonc

|
Elküldve: 2008. Augusztus 12. Kedd, 23:37 Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok.
Nem igazan talaltam olyan temat amire en kivancsi lennek ebben a topikban.
A kovetkezo lenne a kerdesem: kisfiunk 5 hete szuletett itt Angliaban. Minden a legnagyobb rendben megy, csak egy dolgot nem tudunk, megpedig azt, hogy nemsokara haza szeretnenk menni es kellene nekunk valami hazautazasi engedely vagy valami egyszeri megoldas. Ideiglenes utlevel van csak, de az nem az amire gondolunk. Ismertek ilyesmit? Veglegeset majd otthon csinaltatnank. A nagykovetseg oldalan sem talaltam, pedig elvileg van valami hasonlo.
Elore is koszonom, talan masokat is erdekelne. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
kivancsi Újonc

|
Elküldve: 2008. Augusztus 14. Csütörtök, 12:35 Hozzászólás témája: |
|
|
Szia!
Ha a babadnak van a ngol anyakonyvi kivonata akkor szerintem igenyelhetsz neki utlevelet az itteni hatosagoktol.Ha azonban magyar utlevelet akarsz akkor az itteni es szerintem az otthoni is a honositas miatt ugyintezes igenybevesz kb 3honapot.En felhivtam a magyar nagykovetseget es ok azt mondtak,hogy a magyar szuletesi anyakonyvi kivonatot es az utlevelet egyszerre igenyelik meg.Minden okiratot haza kuldenek es kb 3honap mulva kapod meg a baba papirjait.Minden infot megtalalsz a Magyar Nagykovetseg honlapjan az utlevel,anyakonyvezes cimszo alatt.A forma nyomtatvanyokat ki kell nyomtatnod a nagykovetseg honlapjarol.Talalsz meg infot arrol is,hogy mik a koltsegek.Az ideiglenes utlevellel csak hazamenni tudtok vissza jonni mar nem egeszen addig amig a vegleges el nem keszul.Sok sikert! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
bluebell Újonc

|
Elküldve: 2008. Augusztus 29. Péntek, 22:08 Hozzászólás témája: |
|
|
| Szia. Létezik egy ideiglenes útlevél, amit a Magyar Nagykövetségen kell igényelni. Régen egyszeri hazautazási igazolványnak hívták, most már megváltozott a neve, de a funkciója maradt. Apának és anyának közösen kell bemenni és igényelni. Ki kell tölteni egy igénylőlapot, kell 2db babafénykép, házassági kivonat, vagy valami apasági nyilatkozat (az utóbbit nem tudom pontosan)+ kb. 20 font. Másnap küldik az útlevelet, amit persze csak egyszer használhatsz, mert a határon évrénytelenítik. Mi mindkét kislányommal így mentünk haza. Itt sokkal hosszadalmasabb és drágább is magyar útlevelet igényelni. Otthon 3 nap alatt megérkezett. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
bluebell Újonc

|
Elküldve: 2008. Augusztus 29. Péntek, 22:19 Hozzászólás témája: |
|
|
Nem olvastam vissza, hogy ez egy összeszokott csapat-e, de láttam, hogy van itt pár megváloszalatlan kérdés, így betolakodom egy kicsit.
Monnalisa, én beszéltem egy otthoni "EU szakértő TB-sel", azzal kapcsolatban, hogy a férjem itt fizet, otthon érdemes-e befizetni a járulékokat azért, hogy pl. baleset esetén ellátásban részesüljön. Azt válaszolta a hölgy, hogy bármelyik EU-s országban fizetünk, akkor az jogosulttá tesz bennünket az ingyenes otthoni ellátásra. Lehet, hogy a kórház először ellenkezne, de ha utánanéz, akkor rájön, hogy így van. Azt is hozzátette, hogy a gyakorlatban gyakran ütköznek falakba az ilyen magyarok, de elméleti síkon ez így működik. Nem kell két országban is fizetni. Így a 4. kérdésedre igen a válasz. A többire csak tippem van.
3. Szerintem otthon a gyes-t kapnád, mivel nem lenne cég, aki fizetné neked a gyed-et. Mert ugya az angol munkavállalód nem fogja bevállalni, hogy 2 évig fizet, amit csak a magyar jogszabály követel meg.
1-2. Itt mindent a munkáltatóval kell egyeztetni. Egy ismerősöm korábban eljött a munkahelyéről egészségügyi okokból, és kapott is valamennyi pénzt, de a részleteket nem ismerem. A GP-d is biztos tud ebben segítséget nyújtani. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban
|