Londoni Magyarok
Keresés     
Tower Bridge
    Regisztráció

Online Élelmiszer Shop
Mozi DVD filmek naprakész információi. Filmes fórumok, Filmes linkek, előzetesek. Bannercsere és partner program. Sztárok, képgalériák, online rádióadók.
Magyarok Londonban :: Téma megtekintése - P 60 - as Adozasi Fontos Tudnivalok
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   CsoportokCsoportok   ProfilProfil   Üzeneteid olvasásához jelentkezz beÜzeneteid olvasásához jelentkezz be   BelépésBelépés 

P 60 - as Adozasi Fontos Tudnivalok
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Következő

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Okoska
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
malajc
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2008. Március 18. Kedd, 12:05    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Köszi a választ! Az a helyzet, hogy a munkaidőm 9.15-17 óra között lesz, ez tehát kb. 39 óra egy héten. Viszont azt írták, hogy ezen belül 20 - 60 perc ebédszünetet tarthatok, azt nem fizetik. Úgyhogy most azt nem értem, hogyha 60 percet tartok, akkor 18 óráig van a munkaidőm, vagy akkor még az a heti 5 óra is lejön a 39-ből (úgy már csak 34 óránál tartunk...). Hogy szokás ez? Megkérdeztem a munkaadót, remélem, majd válaszol.
Gyerekem nincs. Ez a 20 %-os adósáv csak az elején van, utána kérhetem, hogy soroljanak át? És az egészségügyi járulék még mennyi ezen felül?
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
malajc
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2008. Március 18. Kedd, 12:10    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Bocsánat, most látom, hogy kiszámoltad, kb. 720 fontom marad, ha 35 órát dolgozom egy héten. Ez csak az elején ennyi, amíg a 20 %-os adósávban vagyok, vagy ennyi is marad? Most csak azt nem látom tisztán, hogy miért mondták az ismerősök, hogy minimálbérrel is félre lehet tenni kb. 100 e Ft-ot havonta. Ebből nekem nem úgy tűnik:(
Vissza az elejére
seci
Guru
Guru

HozzászólásElküldve: 2008. Március 18. Kedd, 12:15    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

malajc írta:
Bocsánat, most látom, hogy kiszámoltad, kb. 720 fontom marad, ha 35 órát dolgozom egy héten. Ez csak az elején ennyi, amíg a 20 %-os adósávban vagyok, vagy ennyi is marad? Most csak azt nem látom tisztán, hogy miért mondták az ismerősök, hogy minimálbérrel is félre lehet tenni kb. 100 e Ft-ot havonta. Ebből nekem nem úgy tűnik:(

Forintban ne szamolj, felejtsd el (tudom, abban kell a penz, de most 320-as vagy 420-as arfolyammal szamolsz??? mert mindketto volt az elmult 1.5 ev soran, es ki tudja mi lesz a kovetkezo 1.5 ev folyaman)
Ha tenyleg marad 700 fontod, akkor abbol 300-ert laksz es 100-ert meghuzod/fenntartod magad. Marad 300 font. Ha elni is akarsz, akkor vagy nem sporolsz, vagy nem minimalberes allast keresel, vagy nem heti 37.5 orat dolgozol.
-seci
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
malajc
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2008. Március 18. Kedd, 16:31    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Egy dolog nagyon nem világos még: ha az elején emergency tax szerint adózom, mikor kapom vissza a többletként levont adót? Csak a következő adóbevallásnál, vagy már azután, miután megkaptam a National Insurance Numbert?
Vissza az elejére
seci
Guru
Guru

HozzászólásElküldve: 2008. Március 18. Kedd, 19:51    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

malajc írta:
Egy dolog nagyon nem világos még: ha az elején emergency tax szerint adózom, mikor kapom vissza a többletként levont adót? Csak a következő adóbevallásnál, vagy már azután, miután megkaptam a National Insurance Numbert?

Az NI a TB szam. A tax code meg az adobesorolasod.
Ha a munkaltatod korrekt es veszi a faradtsagot, akkor elben ev kozben is visszakaphatod a tulfizetest. Ha nem, akkor csak az adoev vegen.
-seci
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
malajc
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2008. Március 18. Kedd, 21:42    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Ok., köszi az infót.
Vissza az elejére
moerno
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Április 3. Csütörtök, 14:52    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Nagyon köszönöm, hogy olvashatom ezt a fórumot, mert sokat megtudok belőle. Lenne kérdésem ezekkel kapcsolatban.
Mi az utolsó határidő, amikor a munkáltató ki kell hogy küldje a P60-ast?
Ráérek még utána járni vagy már sürgetnem kellene?
Tavaly május óta vagyok wales-ben és ez év január 4-ig dolgoztam egy ügynökségen keresztül egy cégnél, majd leépítettek és január végétől dolgozom egy másik cégnél, ahol már nem közvetítőn keresztül. Szóval azt szeretném kérdezni, ha a P45-öt leadtam a jelenlegi munkahelyemen akkor tőlük kell kapnom a P60-at? Felhívtam a régi munkáltatót és ő azt mondta hogy május végéig kiküldi a P60-ast.
Szeretnék még megtudni, hogy a housing és a council tax-ot is igényelhetem-e, ha kb 160 fontot keresek egy héten? Ez az összeg már adózva van. Nem vagyok otthon a témában. Szóval a coucil tax az egyenlő azzal amit havonta támogatás formájával kaphatok vagy nem?
Azt is hallottam, hogy ha az adót visszakérem akkor 3 évig nem tehetem meg újra? Hát sok mindent nem értek.
Ha bemegyek a helyi Inland Revenu-ba akkor milyen dokumentumokat vigyek be, hogy kaphassak támogatást?
Egy házat bérelek 2 másik barátommal aminek az éves házadóját fizetnünk kell. Ez a adó a barátom nevén van. Lehet kérni valami támogatást kérni ha sok a rezsi? A fele rezsit én fizetem, mert 2 szobás a lakás és elméletileg szobánként 2 ember lakik benne, de sajnos én nem találtam szobatársat aki besegítene a költségekbe. Szóval kérhetek-e támogatást?

Köszönöm

Ernő
Vissza az elejére
mancsika
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Április 28. Hétfő, 17:20    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Egy kerdesem lenne,maganvallalkozo vagyok Londonban, hany %-ot kell adozni lakber tamogatas utan?A munkaltato ceg azt keri,hogy a szamlara azt irjam,hogy rent support(berlet tamogatas)!
Koszi a valaszt!
Vissza az elejére
Nutmeg
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Április 30. Szerda, 19:48    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok! Hátha valaki tud válaszolni: az előző adóévben két munkahelyem volt: egy hotelben dolgoztam októberig, majd októbertől (jelenleg is) egy boltban. A boltból már meg is van a P60-m, de jól gondolom, ugye, hogy a hotelból is kell lennie egynek? Kérdésem a következő: mi van, ha nem lesz onnan P60-m? (sajnos, tapasztalatból kérdezem, soha, semmilyen papír nem volt rendben, nem küldtek, nem adtak semmit, ráadásul közben el is költöztem az előző - akkori - lakhelyemről) Leadhatom-e a Tax Office-nak csak az egyik P60-t? Van-e a Tax Office-nak nyilvántartása a hotelban töltött idő alatt befizetett adómról? Vagy, ha csak az egyik P60-t adom le, az olyan, mintha nem is adnék le semmit? Azért is érdekelne ez, mert a boltban már október óta Emergency Tax Code-ban vagyok, és ezért remélnék egy kis adóvisszatérítést.
Vissza az elejére
lilenart
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2008. Máj 1. Csütörtök, 12:39    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Kedves Henrietta, kuldtem neked privat uzenetet.
Vissza az elejére
tothz
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Máj 1. Csütörtök, 15:37    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Nutmeg írta:
Sziasztok! Hátha valaki tud válaszolni: az előző adóévben két munkahelyem volt: egy hotelben dolgoztam októberig, majd októbertől (jelenleg is) egy boltban. A boltból már meg is van a P60-m, de jól gondolom, ugye, hogy a hotelból is kell lennie egynek? Kérdésem a következő: mi van, ha nem lesz onnan P60-m? (sajnos, tapasztalatból kérdezem, soha, semmilyen papír nem volt rendben, nem küldtek, nem adtak semmit, ráadásul közben el is költöztem az előző - akkori - lakhelyemről) Leadhatom-e a Tax Office-nak csak az egyik P60-t? Van-e a Tax Office-nak nyilvántartása a hotelban töltött idő alatt befizetett adómról? Vagy, ha csak az egyik P60-t adom le, az olyan, mintha nem is adnék le semmit? Azért is érdekelne ez, mert a boltban már október óta Emergency Tax Code-ban vagyok, és ezért remélnék egy kis adóvisszatérítést.

Ha jobban átnézted volna a topikot, akkor tudnád a választ is. Azért újra megválaszolom neked. Egy évben csak egy munkáltatótól kaphatsz P60-at. Ha év közben váltasz munkahelyet, akkor egy (egész pontosan két példány) P45-ös formot kellett volna kapnod a régi munkáltatódtól, amit az újnak le kellett volna adnod. Az új ennek segítségével tudta volna pontosan fizetni az adódat. A megoldás az, hogy visszamész a régi munkáltatódhoz és elkéred tőle a P45-öt, majd a kettővel együtt elmész az Inland Revenue-ba és ott a két papír alapján kiszámítják a visszajáró adót.
Vissza az elejére
monnalisa
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Máj 2. Péntek, 20:00    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!
Angliai adózásban jártasok segítségét kérném...

Januártól dolgozok Angliában. Fizettem ugye az adót. (PAYE Tax: 165.79, NI: 94.16 volt havonta). Megkaptam a p60-as nyomtatványt a munkáltatómtól. Most az új adóévben nagy meglepetésemre, több adót vontak, majdhogynem dupláját. (PAYE Tax: 258.20, NI: 92.29) Egy levelet előtte mondjuk küldtek, hogy mostantól XY lesz a TAX code-om, de semmit nem írtak arról, hogy miért, meg mennyi változást jelent ez összegben...

Kérdések:
1. Miért emelték meg az adómat? (Így majdnem 100 fonttal kapok kevesebbet havonta, ami elég sok...)

2. Nekem most kellene valami adóbevallásfélét csinálnom? Hogyan? Mi a módja?

3. Azt hallottam lehet adóvisszatérítést kérni, ha az adóévben nem haladja meg a kereset a 4000 fontot. Na most nekem nem haladja meg, bár csak januártól dolgozom. HA így is vonatkozik rám, hogyan igényelhető? Mennyire bonyolult?

Bocs, de nem vagyok valami jártas pénzügyekben. Ha esetleg érthető weboldalt is tudtok ajánlani, az is jó lenne a témában. Előre is köszi, ha valaki tud segíteni.

Köszi
Vissza az elejére
monnalisa
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Máj 2. Péntek, 20:45    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Az előbb nem írtam:

Januártól 522 LM1 volt a tax code-om,
Áprilistől BR

Biztos, hogy ez a jó adósáv?
Az éves keresetem:15500,04 Font
Ez havi szinten: 1291,67 Font

És ebből jön le most a BR-es kód szerint: 258,20+92,29= 350,49 Font
Így a Net pay: 941,18

Hol találhatok az adósávokról egy hiteles oldalt?
Visszaolvasva a fórumot, már tudom, hogy elvileg a jan-ápr-i keresetem után, vissza fog járni azadó,mert nem haladja meg az 5000 Fontot.

De honnan tudom, hogy most biztosan jó sávban vagyok?
Vissza az elejére
Nutmeg
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Máj 2. Péntek, 21:47    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Ha jobban átnézted volna a topikot, akkor tudnád a választ is. Azért újra megválaszolom neked. Egy évben csak egy munkáltatótól kaphatsz P60-at. Ha év közben váltasz munkahelyet, akkor egy (egész pontosan két példány) P45-ös formot kellett volna kapnod a régi munkáltatódtól, amit az újnak le kellett volna adnod. Az új ennek segítségével tudta volna pontosan fizetni az adódat. A megoldás az, hogy visszamész a régi munkáltatódhoz és elkéred tőle a P45-öt, majd a kettővel együtt elmész az Inland Revenue-ba és ott a két papír alapján kiszámítják a visszajáró adót.

Köszönöm a választ, és elnézést, hogy elkerülték figyelmemet a nyilvánvalóan már korábban leírtak. P45-m sincs (nem volt), ez is közte volt azoknak a papíroknak, amiket soha nem láttunk, nem kaptunk meg, és nem volt rendben. P46-et töltöttem ki egy hónapja, amikor meguntam a huzavonát az előző munkáltatóval.

Pénteken megyek az Inland Revenue-ba, remélhetőleg ott (is) kielégítő választ kapok, mert ez az egész így nekem - őszintén szólva - nagyon zavaros. Az én laikus agyammal nem értem, hogyha a P60-men, ami itt van a kezemben, csak a jelenlegi munkáltatómnál fizetett adó van feltüntetve, akkor ők azt honnan fogják tudni, hogy én összességében eleget, vagy többet, netán kevesebbet fizettem, de a fontos az, hogy ők tudják, nem az, hogy én, csak én is szerettem volna megérteni.
Vissza az elejére
Tovi
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Máj 27. Kedd, 22:07    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Meg tudnátok mondani hol lehet megkeresni a legközelebbi Inland Renevue hivatal címét? A P60-on lévő hivatalkód az egy Edinburgh-i hivatal címe, az meg ugye elég messze van Londontól.....
A hivatalos oldalon rákeresve is csak ezt a számot lehet beírni, és makacsul ragaszkodik Edinburgh-hoz.
Próbáltam a Google-t, de sikertelenül. Szóval hogy találhatnám meg az Edgware (Barnet council) Tax office címét?

Köszi előre is
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Yahoo Messenger MSN Messenger
Hozzászólások megtekintése elölről:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Okoska Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Következő
5 / 7 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban