| Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
| Szerző |
Üzenet |
Szerko Újonc

Csatlakozott: Aug 26, 2007 Hozzászólások: 10 Tartózkodási hely: Eastbourne
|
Elküldve: 2007. Szeptember 12. Szerda, 23:45 Hozzászólás témája: |
|
|
sziasztok en eastbourneben lakom,de utananezek...vakra nagyon draga lesz...de majd kuldok ide uzenetet ... |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Adamo Újonc

|
Elküldve: 2007. Szeptember 23. Vasárnap, 17:23 Hozzászólás témája: hello mindenki |
|
|
Most sikerült megtalálnom ezt az oldalt és 1ben a fórumot is Itt tanulok Brightonba,csatlakoznék én is az itt élő magyarokhoz,mert már kicsit sok volt már a hülye angolokból |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Tunya68 Újonc

Csatlakozott: May 13, 2007 Hozzászólások: 4 Tartózkodási hely: Budapest
|
Elküldve: 2007. December 7. Péntek, 14:24 Hozzászólás témája: Allast keresek |
|
|
| Sziasztok.Eastbourne-ben lakom,Hampden parkban dolgozom.Szeretnek allast valtani,ha valaki tud valamit,legyszi dobjon egy uzit.Angol nagyjabol alap,targoncas lennek,de az engedelyem otthon hagytam.Minden erdekel.Koszi elore is:Gabor |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Calibra Újonc

|
Elküldve: 2008. Március 16. Vasárnap, 17:04 Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok!
Mi a párommal( 39ápolónő, 46víz gáz k.fűtés szerelő) Május 5.én megyünk kocsival Brightonba, szívesen ismiznénk a városban.
Ha tudtok lakást kiadót 1-2 szobás vagy stúdió érdekelne, esetleg társulnánk. Van egy pici Bichon Havanese kutyusunk is.
Sziasztok, köszi
Gabi Pityu |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
erus Mester

Csatlakozott: Sep 20, 2007 Hozzászólások: 248 Tartózkodási hely: London, East Finchley
|
Elküldve: 2008. Március 17. Hétfő, 14:38 Hozzászólás témája: |
|
|
A kutyussal minden oké lesz? Van orvosi papírja? Chip? Remélem elolvastad az idevágó topikokat, nehogy a határon vissza kelljen fordulni! Ha igen, bocsi az okoskodásért.  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Calibra Újonc

|
Elküldve: 2008. Március 17. Hétfő, 21:48 Hozzászólás témája: |
|
|
Szia!
Nem! Nem okoskodásnak veszem! Egyértelmű hogy sok embernek elsőként ez jut az eszébe! Nekem is megfordulna.
De igen köszönöm minden rendben a papírokkal. Már tavaly Novemberben elkezdtük intézni. Nehéz volt, de végre május 4.-ével beléphet Anglia területére.
De köszike!
Szerintem a szállás nehezebb kanyar lesz! Nincs munka, nincs házi referencia, a pénzzel nem sokra megyünk. )
Ötleteket szívesen várok |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
erus Mester

Csatlakozott: Sep 20, 2007 Hozzászólások: 248 Tartózkodási hely: London, East Finchley
|
Elküldve: 2008. Március 17. Hétfő, 23:50 Hozzászólás témája: |
|
|
Akkor okés a dolog! Ahogy olvastam a többi topikban, kisállattal lakást találni nem a legegyszerűbb dolog... De azért szorítok nektek! Nekem ötletem nincs, mivel tapasztalatom sincs ezen a téren. Sok sikert! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Calibra Újonc

|
Elküldve: 2008. Március 18. Kedd, 16:04 Hozzászólás témája: |
|
|
Köszi ari vagy!
Tudod ez a kuty 10 hetes kora óta velem van, imádom! Most két és fél éves. Hát akkor el tudod képzelni, hogy a szívemből szakítanának ki egy darabot, ha meg kéne váljak töle.
Hát majd próbálkozom képes hírdetéssel, talán sikerül.
Már lenne Brightontól nem messze egy két szobás ház, de az picit drága nekünk. 700 font.
De ha nem lesz más akkor kénytelenek leszünk bele menni.
Halika! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
erus Mester

|
Elküldve: 2008. Március 19. Szerda, 0:04 Hozzászólás témája: |
|
|
Huha, az húzós... és gondolom ebben még nincs benne a rezsi, vagy mégis? Próbálj meg valamelyik topikba beírni, hogy nincs-e kedve valakiknek csatlakozniuk hozzátok, és akkor kevesebb lenne a lakbér.
Brighton szép hely, irigyellek érte. Londonban én nagyot csalódtam, igazi szeméttelep...  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Calibra Újonc

|
Elküldve: 2008. Március 19. Szerda, 8:48 Hozzászólás témája: |
|
|
Hát igen sajnos nagyon húzós!
Igazadva, lehet hogy megpróbáljuk az együtt lakást is.
Február 14-től 1 hetet töltöttünk Londonban. ( i is csalódtunk egy picit, pedig Viktorián laktunk. Egy napot lementünk Brightonba, és lenyűgözött. Azért is választottunk ezt a helyt. Ha ápoló létemre WC takarítással kell a pénzem keresni, az sem érdekel. )
Tegnap hívtunk egy pár közvetítőt, nem reménytelen a helyzet. 450-től már vannak lakások, 650-ig rezsivel szűkösen, de bevállaljuk.
Ha kiszámítod 110-140 közt van hetente egy duplás szoba. Akkor azt a picit már hozzá tesszük, a kutyus végett, mert nem biztos hogy valaki szívesen összeköltözne velümk, ha csak nem gyerekesek.
Ha nem tetszik London, miért nem próbálod meg Brightont, vagy más helyet, ahol szívesebben élnél? |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
erus Mester

|
Elküldve: 2008. Március 20. Csütörtök, 0:40 Hozzászólás témája: |
|
|
Most épp vívódunk a párommal, hogy mit tegyünk, mert mi eddig vidéken laktunk és dolgoztunk, aztán egy héttel ezelőtt felköltöztünk Londonba, mert hogy jobb lehetőségek, blabla, aztán rájöttünk, hogy itt sokkal keményebb az élet, mint vidéken...
A másik dolgog, amiért ideköltöztünk az az, hogy én szeretnék szintén a szakmámban dolgozni (genetikus volnék...), de nagyon úgy néz ki, hogy nem fog összejönni... nincs tapasztalatom... Jelentkeztem már más városokba is, de semmi... addig meg valamiből élni kell, de olyan lehetetlen környéken lakunk, hogy nem igazán tudjuk, mi lesz ennek a vége... nincs egy épkézláb ötletünk, mit tegyünk...  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Calibra Újonc

|
Elküldve: 2008. Március 22. Szombat, 8:21 Hozzászólás témája: |
|
|
Halika!
Hát sajnálak beneteket. De figyu ha ugysem tudsz a szkmádban elhelyezkedni, és vágytok a tengerre, akkor miért nem probáltok ott munkát keresni? Gondolok itt arra, hogy indul a szezon! Hotelekben, vendéglátos egységekben biztos lenne munka! Én is erre apellálok! )
Elöször megprobálom a care assistant melót, ha nem vesznek fel akkor bevállalok mindent.
Párommal leszünk gondban, mert Ő szinte semmit nem beszél angolul.
Na mindegy viszünk pénz, hogy pár hónapig ne legyen gondunk, ha nincs munka, de aztán mi is gondba leszünk.
Hát ahogy kiveszem szavaidból, biztos jól beszélsz angolul, tehát egy szállodában kvalifikáltabb munkát is kapsz, szerintem bizti van esélyed, nem?
Szurkolok neked.
Gabi |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
erus Mester

|
Elküldve: 2008. Március 22. Szombat, 16:55 Hozzászólás témája: |
|
|
Köszi Gabi!
A gond csak az, hogy a párom vissza akar menni vidékre abba a kisvárosba, ahol eddig laktunk, mert ott jól fizető munkája volt. Hogy miért jöttünk el akkor onnan, arra választ kapsz, ha megnyitod a profilomat, és kattintasz a blogcímemre. Nagyon hosszú történet, de ott minden le van írva.
Meg aztán én úgy számoltam, hogy így tavasz táján már lesz genetikus munkám, én naiv azt hittem, az csak úgy megy. Tudod ha túl sok évet kiesek a szakmából, akkor egy idő után már nehéz újrakezdeni, már pedig nekem a genetika az életem, imádom... Éppen ezért ha nem sikerül itt semmi ilyesmit találnom, akkor megyek haza, és jelentkezek doktorátusira. Itt nem akarok, az már túl hosszú idő lenne. Mi nem azért jöttünk ki, hogy új életet kezdjünk itt, hanem hogy kicsit világot lássunk. Azt hiszem, Londonból ennyi is elég volt... |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Calibra Újonc

|
Elküldve: 2008. Március 24. Hétfő, 18:08 Hozzászólás témája: |
|
|
Halika!
) Hát sajna London miatt megértelek! )
El tudom képzelni, hogy nagyon rosszul érezheted magad a bőrödben, ha nem azt csinálod amit szeretnéd, és amihez értesz!
Én is kicsit aggódom. 18 éve vagyok a szakmába (OKJ ápoló), meg van a maxi suli a szakmában, ráadásul szeretem is nagyon, de nem sok kilátás hogy akár a szakmám közelében el tudnék helyezkedni. Attól félek, hogy egyáltalán nem fogok munkát találni, de akkor is neki vágunk mert itthon már mindennél rosszab.
Én dolgoztam már 1,5 évet Izraelben 1,5 évet németben amcsik közt. Ez utóbbi csodálatos volt. Előzőre sem panaszkodom. Tudod ezek az emlékek hajtanak.
Nem szeretnék kurdarcot vallani. Már lassan itt az idő indulunk. Nincs idő parázni.
Majd mindjárt elolveson a blogod.
Tényleg annyira nics lehetőséged a szakmádban elhelyezkedni?
Mennyi ideje vagytok kint? Mennyire beszéled a nyelvet?
Van most munkád?
Genetikus részletesebben mivel is foglalkozik? Oké tisztában vagyok a genetika fogalmával, de mégis mi lenne a Te munkád?
A magyarok nagyon jó munkaerők, a világ elismer minket. Csak az a baj, hogy hosszú az út mire eljutunk odáig, hogy rájöjjenek: a frankó közegből vagyunk.
Na ezt most jól elmagyaráztam! ) )
Bye! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
erus Mester

|
Elküldve: 2008. Március 25. Kedd, 1:04 Hozzászólás témája: |
|
|
Hát mint genetikus, sok mindent csinálhatnék lényegében, de én konkrétan a rákkutatással foglalkoztam sulis éveim alatt, ezt a szakirányt vettem fel.
Lehetőségem lenne, de tapasztalat nélkül nem vesznek fel, ha meg nem vesznek fel, nincs tapasztalat... ősi probléma...
Fél éve vagyok kint párommal, már egész jól beszélem a nyelvet, otthon tanultam eleget, most rágyúrtam eredeti közegben, ezzel nem lehet gond.
Munkám most éppen nincs, mert felmondtam az előző munnkahelyemen (csapos és pincér voltam), mert a kolléganőm kikészített, aki ráadásul a managerrel járt... ő meg eléggé befolyásolható, szóval szerintem nem is kell folytatnom...
Ha Neked ennyire jó tapasztalataid vannak, akkor csak hajrá, szurkolok Neked! Te ezek szerint tapasztaltabb vagy, mint én, én úgy jöttem ide, hogy még lógott a fenekemen a tojáshéj... Blogomhoz meg kitartást, nem rövid....
De tudod, mit? Ne offoljuk szét a topikot, inkább írj egy mailt!
erika.halasz@mail.t-com.sk |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban
|