| Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
| Szerző |
Üzenet |
tothz Mester

Csatlakozott: Aug 01, 2007 Hozzászólások: 359 Tartózkodási hely: Manchester
|
Elküldve: 2008. Március 11. Kedd, 22:15 Hozzászólás témája: |
|
|
| frakk írta: | Hát ez óriási. Szóval minden nap még kb. 15 font lesz, hogy a gyereknek elfoglaltságot biztosítsak, mert ugye ezek a klubbok értlemesebbek, mintha childminderekkel kóborolna, amíg én végzek.
Most már kezdek izgulni, - hétvégén érkeznénk. De lakást is csak ott foglalhatok le, ahol a gyereket felvették iskolába.
Köszönöm a segítőkész infókat, tényleg fontosak számomra. |
Azt a részét felejtsd el, hogy lakást is ott foglalhatok le, ahol a gyereket felvették iskolába. Ehelyett a következőt tedd. Nézz ki egy jó iskolát azon a környéken, ahova nagyjából menni akarsz, majd ezt követően az iskola körzetében keress lakást. Ha ott laktok, akkor az iskola fel fogja venni a gyereket. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
tolmacs Mester

Csatlakozott: Feb 13, 2008 Hozzászólások: 123 Tartózkodási hely: London
|
Elküldve: 2008. Március 12. Szerda, 16:29 Hozzászólás témája: |
|
|
Frakk!
Ha hetvegere tervezed az erkezest, akkor gondolom van uticelod! Ha tudod melyik varosba szeretnel munkat vallalni, talan a forum hasznalok kozul vki tud jo iskolat ajanlani...
Eva |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
frakk Újonc

|
Elküldve: 2008. Március 13. Csütörtök, 11:54 Hozzászólás témája: |
|
|
| Ami nagyon furcsa lesz, h nem lesz több délutáni alvás. S az is elképzelhetetlen egyenlőre, h nem lesz meleg étkezése a gyereknek napközben. Mégis csak nagyon kicsi még, egy 5 éves gyereknek rendszeresen kell az ebéd utáni alvás. Azt is halottam, hogy 8.50-kor még a tanár sincs bent az iskolában és nehogy megpróbáljam ilyen"hamar" bevinni. Nem tudom, hogyan jutok el így időben dolgozni. Millió ember él gyermekkkel abban az országban is, - mindenki babysittert tart?! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Christine Mester

Csatlakozott: Feb 04, 2006 Hozzászólások: 317 Tartózkodási hely: United Kingdom
|
Elküldve: 2008. Március 13. Csütörtök, 12:09 Hozzászólás témája: |
|
|
| frakk írta: | | Millió ember él gyermekkkel abban az országban is, - mindenki babysittert tart?! |
Nem. Az anyukak jo resze eleve nem dolgozik.
Ebedet nemelyik suliban be lehet fizetni es akkor meleg kajat kap a gyerek. Vagy peldaul nekem azt mondtak hogy csomagoljam be a gyereknek a fott kajat es a suliban majd megmelegitik nekik. Ez mind iskola fuggo, itt kell lenni es meg kell beszelni. _________________ Nem az a nagy dolog ha leviszel egy lovat a folyóhoz, hanem az ha ráveszed hogy háton ússzon. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
tolmacs Mester

|
Elküldve: 2008. Március 13. Csütörtök, 15:30 Hozzászólás témája: |
|
|
[quote="frakk" egy 5 éves gyereknek rendszeresen kell az ebéd utáni alvás. [/quote]
Na, hat egyre erthetetlenebb a helyzet! Ha ennyi minden miatt aggodsz, nem lenne jobb megis egyedul probalkoznod??? |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
tothz Mester

|
Elküldve: 2008. Március 13. Csütörtök, 16:11 Hozzászólás témája: |
|
|
| frakk írta: | | Ami nagyon furcsa lesz, h nem lesz több délutáni alvás. S az is elképzelhetetlen egyenlőre, h nem lesz meleg étkezése a gyereknek napközben. Mégis csak nagyon kicsi még, egy 5 éves gyereknek rendszeresen kell az ebéd utáni alvás. Azt is halottam, hogy 8.50-kor még a tanár sincs bent az iskolában és nehogy megpróbáljam ilyen"hamar" bevinni. Nem tudom, hogyan jutok el így időben dolgozni. Millió ember él gyermekkkel abban az országban is, - mindenki babysittert tart?! |
A 8.50-et nem tudom ki mondta, de általában nem igaz. Tolmacsnak abban van igaza, hogy túl sokat aggódsz. Ki kell jönni, oda kell menni az iskolába és nekik feltenni az összes kérdésedet. Ők majd türelmesen és mosolyogva meg fogják válaszolni azokat, bár itt felettébb szokatlan az ennyire aggódó szülő.
Egy kicsit az az érzésem, hogy itt nem is csak a gyerekről van szó, inkább te próbálsz meg minden pici, apró dolgot megtenni ahhoz, hogy ne kelljen megválnod a fiadtól. Természetesen ez érthető egy magyar anya esetében. Az angol anyukák többsége azonban nem ilyen.  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
kishalacska Haladó

Csatlakozott: Jan 15, 2007 Hozzászólások: 61 Tartózkodási hely: Waterlooville
|
Elküldve: 2008. Március 19. Szerda, 12:16 Hozzászólás témája: |
|
|
Hellosztok,
Az iskolai felvetelhez hozzatok otthoni szuletesi anyakonyvi kivonatot! (nem kell lefordittatni) es ha vallasos iskola egy keresztlevel nagyon pozitiv lehet!
Mi van ezzel a negy es ot eves korhatarral?
Valaki azt irta, hogy 5 eves kortol van isi. Hat az en fiam negy eves es szeptember ota jar isibe , igaz Recepcios es nem elsos. De ugyanugy vigyaznak ra, es mar olvas is -irasban meg nem olyan jo.
Azt en is tudom, hogy szept 1 a hatar, ha elotte szulettel, akkor a te fiad lesz a kisebb az osztalyban, ha szept 1-en akkor a tied lesz a leg oregebb.
Gyerekvigyazas: mivel az itteni munkaltatok tudjak, hogy milyen az iskola-gyerekvigyazas rendszer, itt sokan otthon maradnak, reszmunkaidoben, flex munkaidoben dolgoznak, mint en is (akkorra jovok amikorra ide erek, a gyerek isije utan, majd onnan 8 ora).
Es igen, ne hagyd figyelmen kivul, hogyha osszeadod ket felnott jogosult szabadsagat - ugy hogy egy napot nem toltotok egyutt - akkor sem eleg a szabadsag a gyerekek holiday-aira.
Szoval varom a valaszt a negy-ot eves dologra.
ZS |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
kishalacska Haladó

Csatlakozott: Jan 15, 2007 Hozzászólások: 61 Tartózkodási hely: Waterlooville
|
Elküldve: 2008. Március 19. Szerda, 12:20 Hozzászólás témája: |
|
|
| Nalunk is 8.50 es a tanarneni veszi at a gyereket. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
heni002 Újonc

|
Elküldve: 2008. Március 19. Szerda, 19:00 Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni hogy ha 4 évesen iskolába beíratom a kisfiamat az már ingyenes?köszönöm a választ előre is! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Renata1980 Újonc

|
Elküldve: 2008. Április 1. Kedd, 12:16 Hozzászólás témája: |
|
|
Nem tudom,hogy hogy kell visszamenni arra az oldalra ahol látni a mit írtam,csak akkor ha írok megint.Valaki el árulná.Nem szoktam ennyire béna lenni  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
heni002 Újonc

|
Elküldve: 2008. Április 1. Kedd, 12:31 Hozzászólás témája: |
|
|
Szia Renáta!
Véletlenül a Londonban szülni blogba írtál !
Ott láthatod hogy mit írtál!
Egyébként most már jó helyen vagy az isis fórumon !
Olvazsd el a hozzászólásokat mindenre választ találsz!
Szia
Heni007  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Renata1980 Újonc

|
Elküldve: 2008. Április 1. Kedd, 14:00 Hozzászólás témája: |
|
|
Szia heni002!
Köszi hogy írtál.Már most böngészem őket!
Nem kis kaland lesz amire elintézünk mindent,de van egy nyarunk rá.Nagyon félek a kislány miatt,hogy jól döntsünk iskola terén,mert most is speciális iskolába jár,elég sok ész szorult a fjébe a kis aranyosnak,nem szeretném ha elkallódna.5 évesen kezdte az első osztályt ,most 3.-os. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
tothz Mester

|
Elküldve: 2008. Április 1. Kedd, 14:15 Hozzászólás témája: |
|
|
| Renata1980 írta: | Szia heni002!
Köszi hogy írtál.Már most böngészem őket!
Nem kis kaland lesz amire elintézünk mindent,de van egy nyarunk rá.Nagyon félek a kislány miatt,hogy jól döntsünk iskola terén,mert most is speciális iskolába jár,elég sok ész szorult a fjébe a kis aranyosnak,nem szeretném ha elkallódna.5 évesen kezdte az első osztályt ,most 3.-os. |
Hát ha zsenit akarsz a gyerekedből nevelni, és nincs pénzed, akkor ennél rosszabb helyre nem is jöhetnél. Az állami iskolák egyszerűen nincsenek felkészülve erre. A magán iskolák meg évi 5000 fontnál kezdődnek. De miért is akarsz te egy jó eszű gyereket speciális iskolába iratni? |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Renata1980 Újonc

|
Elküldve: 2008. Április 1. Kedd, 14:26 Hozzászólás témája: |
|
|
Szia tothz!
Most jár speciális iskolába,ezt így mondák felénk 15-17 gyerek van egy osztályba ,már úgy kezdte az iskolát hogy írni,olvasni számolni tudott,így ők speciális képzést kapnak németet tanul ,4-től tanulna angolt,8.év végén középfoku nyelv vizsgáznia kéne mind a két nyelvből.Sokkal nehezebb feladatokat tanulnak minden tantárgyból,mint a vele egykoru gyerekek.Ez alapítványi suli,tehát most sem fizetünk keveset,de azért nem annyit amennyit írtál.Nem elit iskolát szeretnék csak valami normális környéken egy jobbat.Ilyen egyenruhás suli neki nagyon tetszik,de igazából ez nem mérvadó.Halottam már én is,hogy sajnos kint az oktatás nem olyan jó mint itt.De hiába van itt meg több diplomálya az embernek,lehetősége semmi.
Örülök,hogy írtál. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
tolmacs Mester

|
Elküldve: 2008. Április 1. Kedd, 14:46 Hozzászólás témája: |
|
|
| Renata1980 írta: |
Most jár speciális iskolába,ezt így mondák felénk |
Szia!
Angliaban a szo "special" mikor iskolarol van szo, nem feltetlenul az okos gyerekekre vonatkozik. Sot "special need" kifejezetten olyan gyerekre utal, aki kulon figyelmet igenyel vmilyen visszamaradas vagy fogyatekossag miatt! Az allami altalanos iskolak, biztosan nem zsenikepzok, a maganiskolak pedig, mint tothz emlitette igen dragak.
Sok szerencset, remelem sikerul egy jo sulit talalnod kislanyodnak!
Eva |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban
|