Klub 18-40 társkereső portál. Társ és bulikeresés, fórumok, chat, naponta friss hírek.
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   CsoportokCsoportok   ProfilProfil   Üzeneteid olvasásához jelentkezz beÜzeneteid olvasásához jelentkezz be   BelépésBelépés 

Magyar rendszammal Angliaban
Ugrás oldalra 1, 2, 3, 4  Következő

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Autós fórum
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
80Kriszti
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Január 21. Hétfő, 14:47    Hozzászólás témája: Magyar rendszammal Angliaban Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok szeretnem megtudni hogy magyarorszagon vasarolt es forgalombahelyezett autoval meddig lehet angliaban hivatalosan tartozkodni? Mi lassan 5 honapja vagyunk kint vele. Elore is koszonom a segitseget!
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Tovi
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Január 21. Hétfő, 20:37    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Akkor egész pontosan 1 hónapotok van még a legális ittartására, 6 hónapig engedélyezett.
Azután hazaviszed 6 hónapra, és újra visszahozhatod.....
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Yahoo Messenger MSN Messenger
Ian2
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Március 6. Csütörtök, 16:23    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!
Azt,hogy valaki mikor lépett be az országba az autóval,hogy ellenőrzik?Javítsatok ki ha rosszul tudom,de csak szúrópróbaszerű ellenőrzés
van,mindenkit nem néznek át aki lejön a kompról.Vagy másfajta adatrögzítéssel oldják meg?Köszönöm a választ!
Üdv:Ian2
Vissza az elejére
Tovi
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Március 6. Csütörtök, 16:40    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

A kompon valóban nem készítenek statisztikát. Azonban ezer más módja van hogy bekerülj a rendőrségi adatbázisba, és hidd el igen hatékonyan működik.
A multkor megszámoltam, a munkahelyem és a lakásom közötti 19 kilóméterben egész pontosan 20 db fényképezőgép van, ezek egy része speedcam, a többi piroslámpás áthaladásnál fotóz.
Szóval ha észen vagy akkor is elég nagy eséllyel futhatsz bele egy sztárfotóba, és nem is feltétlenül a Te hibádból, elég ha a melletted lévő sávban valakit lefotóznak, máris benne vagy az adatbázisban.

Ha szabályosan közlekedsz, akkor nem igazán állít meg a rendőr, nem nagyon divat az ilyesmi itt, inkább éjszaka jellemzőbb ez. Legyen mindig nálad egy 6 hónapnál nem régebbi kompjegy Mosoly
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Yahoo Messenger MSN Messenger
seci
Guru
Guru

HozzászólásElküldve: 2008. Március 6. Csütörtök, 18:34    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Tovi írta:
A kompon valóban nem készítenek statisztikát. Azonban ezer más módja van hogy bekerülj a rendőrségi adatbázisba, és hidd el igen hatékonyan működik.
A multkor megszámoltam, a munkahelyem és a lakásom közötti 19 kilóméterben egész pontosan 20 db fényképezőgép van, ezek egy része speedcam, a többi piroslámpás áthaladásnál fotóz.
Szóval ha észen vagy akkor is elég nagy eséllyel futhatsz bele egy sztárfotóba, és nem is feltétlenül a Te hibádból, elég ha a melletted lévő sávban valakit lefotóznak, máris benne vagy az adatbázisban.

Ha szabályosan közlekedsz, akkor nem igazán állít meg a rendőr, nem nagyon divat az ilyesmi itt, inkább éjszaka jellemzőbb ez. Legyen mindig nálad egy 6 hónapnál nem régebbi kompjegy Mosoly

Es nem kerj a magyar rendszamodra parkolasi engedelyt, mert akkor lobogtathatod a kompjegyet is!

A lenyeg, hogy neked kell bizonyitanod, hogy a jarmu nincs az orszagban tartosan 6 honapnal regebben.

Ha pl mar angol jogsid van, ami legalabb fel eves es magyar rendszamu kocsit vezetsz, hat az elegge erdekes.

Ha magyar jogsival vezetsz magyar rendszamu autot, akkor persze mondhatod, hogy egy hete jottel es egy het mulva megy vissza, mert csak a haverokat latogatod es ennyi eleg is, de ezt a szoveget ugye angolra cserelt jogsival nem annyira lehet eladni.
-seci
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Tovi
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Március 6. Csütörtök, 18:57    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Valóban, sok buktató van még, erre fel kell készülnie a magyar rendszámmal itt közlekedő autósnak, megéri-e vállalni a kockázatot...

Folytathatnám a sort a tilos helyen parkolással, amit azért valljuk be nem nagyon nehéz itt elkövetni, vagy a congestion charge zone-ba való behajtást, még legálisan is.... Mind egy újabb lehetőség az adatbázisba bekerülésre...

Én eddig csak lengyel rendszámú autókról hallottam sztorikat, azokra állítólag nagyon harapnak a rendőrök, mondjuk jópár millió lengyel van itt, nem is csoda. A legdurvább az volt, hogy felpakolták egy hajóra az autót a hatóságok, és visszaküldték Lengyelországba, a tulaj meg fizette a büntetéseket, a szárazföldi szállítást és a hajóköltséget is.....
Vissza az elejére
Ian2
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Március 6. Csütörtök, 20:49    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!
Tovi és Seci!
Köszönöm a gyors választ,erről a 6 hónapról nem tudtam.Tehát elvileg ha nem csinálsz valami grimbuszt akkor tovább is tudod használni a magyar rendszámú autót,bizonyos szabályok betartásával-kompjegy.Igazság szerint én már jártam kint kocsival 2005-ben,de akkor nekem 1 évet mondtak-kint dolgozó magyarok-hogy ennyit lehet kint használni a magyar rendszámú autót.Lehet,hogy akkor ennyi volt,lehet,hogy ők tudták rosszul.Ezért is kértem a Ti segítségeteket.Azért akarunk autóval menni,mert enélkül elég nehézkes a kinti élet.Még az sem 100%,hogy London a cél,több minden befolyásolja.Elsősorban az,hogy hol találunk munkát Nagyon boldog
Sok hasznos infót kaptam már Tőletek is,meg erről a weblapról.

Vissza az elejére
tothz
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Március 7. Péntek, 1:16    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Ian2 írta:
Sziasztok!
Tovi és Seci!
Köszönöm a gyors választ,erről a 6 hónapról nem tudtam.Tehát elvileg ha nem csinálsz valami grimbuszt akkor tovább is tudod használni a magyar rendszámú autót,bizonyos szabályok betartásával-kompjegy.Igazság szerint én már jártam kint kocsival 2005-ben,de akkor nekem 1 évet mondtak-kint dolgozó magyarok-hogy ennyit lehet kint használni a magyar rendszámú autót.Lehet,hogy akkor ennyi volt,lehet,hogy ők tudták rosszul.Ezért is kértem a Ti segítségeteket.Azért akarunk autóval menni,mert enélkül elég nehézkes a kinti élet.Még az sem 100%,hogy London a cél,több minden befolyásolja.Elsősorban az,hogy hol találunk munkát Nagyon boldog
Sok hasznos infót kaptam már Tőletek is,meg erről a weblapról.

Ha tényleg hosszabb távra terveztek, akkor pár hónap után jobb és egyszerűbb itt regisztrálni az autót. Nem kell veszkődni az otthoni biztosítóval, itt sokkal egyszerűbb az ügymenet. Anyagilag nincs olyan nagy különbség. Egy idősebb autó kötelező éves adója és a M.O.T. (otthoni kötelező szervíz) kevesebb mint 200 font, ha Casco jellegű biztosítást is akarsz, az kb. újabb 300 font. Ha bármi gond van, úgyis itt kell szervízbe vinned. Összeségében 500 font sincs, ami évi 150-160 ezer forintnak felel meg. Nem tudom, hogy otthon milyen árak vannak most, de szerintem nem lehet sokkal olcsóbb és legalább nyugodtan tudsz vezetni és aludni. Nem egyszerűbb, mint kiskapukkal szórakozni?
Vissza az elejére
Ian2
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Március 7. Péntek, 15:49    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

"Nem tudom, hogy otthon milyen árak vannak most, de szerintem nem lehet sokkal olcsóbb és legalább nyugodtan tudsz vezetni és aludni. Nem egyszerűbb, mint kiskapukkal szórakozni?"

Látom tényleg nem tudod itthon milyen árak vannak.Ezért leírom neked,hogy amit te megadtál árat annak én max. a feléből-inkább kevesebb-jövök ki egy évben.Kötelező+évi szervíz.Így már talán megérted,hogy ez nem a kiskapukkal való szórakozás Nagyon boldog Abban igazad van,hogy hosszabb távon már érdemes akár kint autót venni és ezt itthon eladni.Pl. ha fél év után hazajövünk akkor már valószínűleg ezt tesszük.
Vissza az elejére
puskin
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Március 10. Hétfő, 10:48    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!
Kicsit zavaros ez a rendszam problematika!
Tobb mint fel eve van kinn nekem is magyar rendszamos autom es mostanaban telefonalgattam par helyre, hogy mit is kell tenni.
Szoval: a DVLA-ben azt mondtak, hogy le kell cserelni fel ev utan, ha nem visitor vagyok, hiaba fizetek mindent Hungaryban az auto utan. Ez egy itteni torveny, ami a honlapon is rajta van. Ez a torveny. Rendben.
Felhivtam az otthoni biztositomat, hogy mi a menete a rendszamcserenek:
a DVLA-tol kapott papirt kell elkuldeni az okmanyhivatalnak, ahol forgalomba helyeztek az autot. Ok kivonjak a forgalombol, majd az ezt igazolo okmanyt kell elkuldenem a biztositomnak,amely ezek utan fizeti vissza a mar kifizetett kotelezot, cascot.
Ez is all right!
Amit nem ertek: fizeti-e a biztositom, a karokozast, ha tobb mint fel eve vagyok kinn magyar autoval?

Bar az angol torveny szerint illegalis az autom ittlete, viszont a magyar biztositasom meg ervenyes.
Szerintem a biztositom ebben az esetben fizet, hiszen ervenyes a biztositas erre a magyar rendszamu autora.
Nekem elsosorban az szamitana, hogy fizessek az esetleges karokat, mert egy balesetnek nagyobb az eselye, mint annak, hogy kiszurik a magyar automat. Persze nem lehet tudni...de akkor is.
Illetve a nekem kart okozo angol auto biztositoja fizet-e ha nincs atcserelve a rendszam? Ugy gondolom igen, de nem vagyok benne biztos.
Mit gondoltok errol?
(Ha otthon fizeted a kotelezo cuccokat az auto utan, az legalabb a fele annak amit itt fizetnel, szoval joval olcsobb otthon)
Vissza az elejére
tothz
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Március 10. Hétfő, 11:49    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

puskin írta:
Sziasztok!
Kicsit zavaros ez a rendszam problematika!
Tobb mint fel eve van kinn nekem is magyar rendszamos autom es mostanaban telefonalgattam par helyre, hogy mit is kell tenni.
Szoval: a DVLA-ben azt mondtak, hogy le kell cserelni fel ev utan, ha nem visitor vagyok, hiaba fizetek mindent Hungaryban az auto utan. Ez egy itteni torveny, ami a honlapon is rajta van. Ez a torveny. Rendben.
Felhivtam az otthoni biztositomat, hogy mi a menete a rendszamcserenek:
a DVLA-tol kapott papirt kell elkuldeni az okmanyhivatalnak, ahol forgalomba helyeztek az autot. Ok kivonjak a forgalombol, majd az ezt igazolo okmanyt kell elkuldenem a biztositomnak,amely ezek utan fizeti vissza a mar kifizetett kotelezot, cascot.
Ez is all right!
Amit nem ertek: fizeti-e a biztositom, a karokozast, ha tobb mint fel eve vagyok kinn magyar autoval?

Bar az angol torveny szerint illegalis az autom ittlete, viszont a magyar biztositasom meg ervenyes.
Szerintem a biztositom ebben az esetben fizet, hiszen ervenyes a biztositas erre a magyar rendszamu autora.
Nekem elsosorban az szamitana, hogy fizessek az esetleges karokat, mert egy balesetnek nagyobb az eselye, mint annak, hogy kiszurik a magyar automat. Persze nem lehet tudni...de akkor is.
Illetve a nekem kart okozo angol auto biztositoja fizet-e ha nincs atcserelve a rendszam? Ugy gondolom igen, de nem vagyok benne biztos.
Mit gondoltok errol?
(Ha otthon fizeted a kotelezo cuccokat az auto utan, az legalabb a fele annak amit itt fizetnel, szoval joval olcsobb otthon)

Ebben a jóval olcsóbban én egyáltalán nem vagyok biztos. Otthon a Casco havi 30 ezer, ami évi 360 ezer. Itt évi 300 font a kötelező és a Casco, ami 105 ezer. Akkor hol is olcsóbb? A MOT kb 50 font, ami a kötelező szervíznek felel meg. És a tax az kb 170 font, ha jól emlékszem. Ez együtt sem tesz ki 600 fontot (210 ezer forint), ami szerintem egyáltalán nem duplája az otthon fizetendőnek, sőt inkább kevesebb. Ráadásul nincsenek bonyodalmak és félelmek.

És persze, hogy kijössz olcsóbban, ha a Casco-t nem, hanem csak a kötelezőt számítod.
Vissza az elejére
puskin
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Március 10. Hétfő, 13:50    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Osszeszamoltam: kotelezo+casco+sulyado otthon nekem 100 ezer ft.
Kiskategoria, 1 evnel fiatalabb auto.
Havi 30 ezer casco??
De mi van a rendszam problematikaval?
Vissza az elejére
tothz
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Március 10. Hétfő, 14:13    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

puskin írta:
Osszeszamoltam: kotelezo+casco+sulyado otthon nekem 100 ezer ft.
Kiskategoria, 1 evnel fiatalabb auto.
Havi 30 ezer casco??
De mi van a rendszam problematikaval?

Nekünk otthon egyéves kis suzukink van és a Casco bizony 20 ezer fölött van. De visszatérve az eredeti kérdésre. Miért próbáljátok a hagyományos magyar szemléletet érvényesíteni itt is. Keresitek a kiskapukat és próbáljátok az ebből felmerülő problémákat kezelni. Nem egyszerűbb és célravezetőbb, ha itt az itteni törvények szerint élünk?

Mellesleg én direkt nem hoztam ki autót. A repülő, ha időben megveszed a jegyet olcsóbb (most vettem jegyet áprilisra, oda-viszza 120 font volt mindenestül). Autót pedig itt vettem használtan, mert így volt olcsóbb és célszerűbb, figyelembe véve a balra tarts szabályt. Vegyük már észre, hogy ez nem Magyarország! Hiszen épp ezért jöttünk ki. Ne állítsunk már ki magunkról szegénységi bizonyítványt! A többség a jobb életvitel miatt jön ki. Ennek pedig ára van, de az nem megfizethetetlen. Ezek közül az egyik a rendszám.

Ja és még valami. Én Manchesterben élek és munkábajárásra nem is használom az autót, mert nem éri meg, pedig itt nincs is congestion charge. Csak a parkolás napi 5-6 fontba kerülne. A heti buszbérlet viszont csak 9.50. Tehát autót csak az hozzon magával, akinek elengedhetetlen munkaeszköz, akkor viszont célszerű fél év után lecserélni a rendszámot, mert a munkaeszköz elvesztése bármikor ott lebeghetne a fejed felett. Nem csak rajtad múlik, hogy elkapnak-e. És ha valaki most azzal jön, hogy egy csomó idő kiesik a munkába járással, annak azt válaszolom, hogy figyelembe véve azt a max. 1 órát, amit így elveszíthet az ember, azzal szemben itt elég egy állás, heti 35 órával, a megélhetéshez. Otthon ezzel szemben sokkal kevesebbért három állásban napi 10-12 órát dolgoztam és a hétvégéim sem voltak szabadok.
Vissza az elejére
puskin
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Március 10. Hétfő, 15:05    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Neked sok mindenben igazad van de a kerdesemre nem adsz valaszt!
Nem sumakolni akarok, mert az autom elengedhetetlen a munkabajarashoz, ennyi. Nem hobbibol tartom.
Ha kell lecsereltetem a rendszamot de elotte par kerdesre szeretnek valaszt kapni.
Van a haztartasunkban angol jarmu is egyebkent, koltsegeivel tisztaban vagyok, magyar auto azert tunt jobb otletnek, mert fenntartasi koltsege olcsobb otthon. Sajnos ezt a feleves idohatart nem tudtam akkor.
Vissza az elejére
seci
Guru
Guru

HozzászólásElküldve: 2008. Március 10. Hétfő, 15:11    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

puskin írta:

Ha kell lecsereltetem a rendszamot de elotte par kerdesre szeretnek valaszt kapni.

Ezzel vigyazz, ugyanis hiaba lesz angol rendszamod, attol meg ugye LHD marad az auto (gondolom a kormanyt nem teszed at a masik oldalra).
Akkor viszont a biztositasi dij sokkal magasabb, mint ha RHD lenne.

Szoval tanacs (mi is ezt tettuk): vidd haza, tedd be garazsba es vegyel itt egyet. Jobban jarsz. Van otthon autod, itt nem gond elozni es senki sehol sem fog kotekedni veled.
-seci
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Hozzászólások megtekintése elölről:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Autós fórum Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás oldalra 1, 2, 3, 4  Következő
1 / 4 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban