Csatlakozott: Feb 15, 2006 Hozzászólások: 131 Tartózkodási hely: GB London - South Norwood
Elküldve: 2006. Február 23. Csütörtök, 9:49 Hozzászólás témája: Mobilteflonok Angliában
Halihóóó
Egy olyan kérdésem lenne ( ha volt már szó róla akkor bocsi , kerestem de nem találtam ) , hogy Angliai feltöltőkártyás telefonok - szolgáltatók közül Ti akik kint éltek milyet használtok. Nem a hazatelefonálás percdíja a fontos , hanem hogy ott , az egymással való kapcsolattartásra melyik a legjobb , milyen áron van telefon+feltöltőkártya , visitor vehet -e simán , milyen feltöltőkártyák kaphatók , van e mód GPRS vagy 3G használatára - elöfizetésére feltötökártyás esetén , stb.
Csatlakozott: Feb 12, 2006 Hozzászólások: 818 Tartózkodási hely: Farnborough
Elküldve: 2006. Február 23. Csütörtök, 16:12 Hozzászólás témája:
Szia!
Eloszor is erdemes megnezni, hogy ott, ahol tobbnyire hasznalni akarod a telefont, melyik halozatnak van terereje. Mert lehet, hogy a Virgin Mobile nagyon kellemes tarifakat ad - csak eppen ott es akkor nincs lefedettsege, amikor es ahol neked kellene.
Ezert erdemes a "nagyokkal" probalkozni.
Itt rendelhetsz mindjart 2 db Vodafone SIM-kartyat ingyen:
Elküldve: 2006. Február 23. Csütörtök, 17:25 Hozzászólás témája:
Gondolom, ez se túl okos kérdés, de azért megkérdezném, hogy a kinti Vodafone ill. T-mobile kártya jó-e itthoni telkóba, ami nme függetlenített, tehát vodás vagy t-mobilos?
Elküldve: 2006. Február 23. Csütörtök, 18:44 Hozzászólás témája:
Orsolya írta:
Gondolom, ez se túl okos kérdés, de azért megkérdezném, hogy a kinti Vodafone ill. T-mobile kártya jó-e itthoni telkóba, ami nme függetlenített, tehát vodás vagy t-mobilos?
Vegul is mudokhetne, de nem mukodik: elvileg amikor egy mobilt egy szolgaltatohoz lancolnak, akkor tobb (4) szolgaltato kodjat lehet beallitani (ezeknek a kartyaival mukodik, mas kartyakkal nem). A gyakorlatban azonban csak 1 szolgaltatot adnak meg, azaz az otthoni lock-olt telcsid nem fog az itteni kartyaval mukodni.
Elküldve: 2006. Február 24. Péntek, 14:46 Hozzászólás témája:
sealspietro írta:
Te melyiket javasolod? Mondjuk Tel+kártya , jó lefedettség , élviselhető tarifa?
Üdv: Péter
Ha pay-as-you-go/prepay-t (otthon Domino/Praktikum) veszel, akkor nagyon jo tarifa nincs. Bar mostanaban minden szolgaltato dijazza azt, hogy hasznalod, azaz ha havi N (=10) fontot rateszel a szamlara, akkor bizonyos kedvezmenyek adottak, vagy ha napi M percet beszelsz, akkor a tobbi olcsobb.
PAYG kartyakhoz telefon csak gagyi van, vagy eleg sokba kerul
Elofizetes szerzodeseknel nagyon sok tarifa van, a problema csak az, hogy elofizetest csak megfelelo "eloelettel" lehet kotni. Mondjuk kell egy hitelkartyaszam... Ez foleg azert kell, mert az ilyesmit az ember telefonon/net-en rendeli (nem boltban), es ez szolgal arra, hogy leellenorizzek, hogy te tenyleg fizetni is fogsz. Biztos lehet szakuzletben is kotni szerzodest, majd a varosiak felhomalyositanak
A csaladban van 2 Vodafon, egy T-Mobil elofizetesunk es egy Voda PAYGnk (Van meg egy par PAYG kartyank regrol, amiket a vendegeink szoktak hasznalni, O2, Virgin Mobile, mittomenmegmi).
A egyik Voda elofizetesunk olyan, hogy eleg olcso a havi dija (15 font korul) es ebben 30 penc any-time-any-network hivas mar benne van es mondjuk 50 SMS (amit ugy kell erteni, hogy angol szamra... a kulfoldi SMS-eket soha nem a keretbol szamoljak, azaz fizetsz ertuk... jo nagy pofaraeses volt az elso honapban!)
A masik Vodat inkabb el sem mondom, az ceges es olyan percdijai vannak, hogy hulyet kapnal tole. Amikor telemarketingesek hivogatnak, hogy vegyek mar X elofizetest, akkor el szoktam nekik mondani, hogy "Szivesen, ha ennel jobb percdijat ajanlanak!". Altalaban le szoktak tenni pedig valodi szamokat szoktam mondani nekik...
A T-Mobile 16 font havonta es benne foglaltatik 750 perc csucsidon kivuli T-Mobile vagy landline hivas valamint 50 SMS. Ehhez kaptunk is keszuleket, talan egy 3220-ast (ezert 1 evet kellett "alairni"). Sot egy par honapig felaraban volt az elofizetes is (ezt ki kell fizetni, aztan visszaigenyelni, kicsit hulye rendszer, de aki eladja a telefont, az nem a szolgaltato, hanem egy broker, de te az elofizetest a szolgaltatonak fizeted, viszont a brokertol kapod vissza a dij felet)
Amire vigyazni kell, hogy a csucsidon kivul az este X oratol reggel Y oraig tart (X es Y fugg a szolgaltatotol), plusz a hetvege. DE az unnepnapok NEM tartoznak bele a csucsidon kivulbe, sem a hetvegebe...
En Vodafont javaslok, annak jobb a lefedettsege, mint a T-Mobilenak. De ez nagyban fugghet attol, hogy te hol akarod hasznalni.
Csatlakozott: Feb 15, 2006 Hozzászólások: 131 Tartózkodási hely: GB London - South Norwood
Elküldve: 2006. Február 27. Hétfő, 12:48 Hozzászólás témája:
[quote="seci"]
Hali Seci:-)
Megnéztem , valszeg én is a vodkafonost választom , befinanszírozok 2 kártyát ingyen:-) ( Majd ha ott leszek:-)
ez a pay and you talk , ez a vitamax cucossal egyenértékű , ha jól értelmezem?
Kifizetem , feltöltöm , berakom , beszélek , lefogy az egyenleg , káromkodok , veszek feltöltőkártyát , ez az ugye?
Csatlakozott: Feb 06, 2006 Hozzászólások: 57 Tartózkodási hely: Southfields, London
Elküldve: 2006. Február 27. Hétfő, 17:11 Hozzászólás témája:
sealspietro írta:
Kifizetem , feltöltöm , berakom , beszélek , lefogy az egyenleg , káromkodok , veszek feltöltőkártyát , ez az ugye?
előfordulhat, hogy nem feltöltőkártya van, hanem e-top-up card. ez egy kis mágneskártya, amit ha beviszel egy e-top-up logoval ellátott helyre (=minden második kisbolt), és fizetsz készpénzt, akkor feltöltik neked ott helyben, jól. nem tudom, hogy a Vodafone ilyet csinál-e, a T-Mobile biztosan így intézi.
Elküldve: 2006. Február 27. Hétfő, 20:14 Hozzászólás témája:
sealspietro írta:
ez a pay and you talk , ez a vitamax cucossal egyenértékű , ha jól értelmezem?
Üdv: Péter
Igen, pont olyan. Lassan eljutunk oda, hogy bankkartyaval (penznyero automatanal) is lehet feltolteni, mint otthon. De az mar megy evek ota, hogy felhivsz egy buvos szamot, kivalasztod, hogy topup, beirod a bankkartyaszamodat es onnan feltolti.
Meg egy-ket ev es behozzak az angolok a lemaradasukat a mobilhasznalat tekinteteben.
Elküldve: 2006. Február 27. Hétfő, 21:27 Hozzászólás témája:
A Vodafone "vitamax" itteni verziójában általában a non-stop kisboltokban is lehet feltöltést vásárolni, amikor már semmi más nincs nyitva. Megmondod mennyit akarsz rátenni a kártyádra, fizetsz, kapsz egy blokkot. Ezen a blokkon van egy kód, amivel aktiválni tudod magadnak az összeget.
Eddig ha legalább 15 fonttal töltötted fel a kártyád, ajándékba kaptál még három fontot rá. Februári feltöltésem során viszont ez már lemaradt sajnos, biztos megszűnt a szolgáltatás...
Elküldve: 2006. Március 3. Péntek, 7:12 Hozzászólás témája:
Agnes írta:
A Vodafone "vitamax" itteni verziójában általában a non-stop kisboltokban is lehet feltöltést vásárolni, amikor már semmi más nincs nyitva. Megmondod mennyit akarsz rátenni a kártyádra, fizetsz, kapsz egy blokkot. Ezen a blokkon van egy kód, amivel aktiválni tudod magadnak az összeget.
Eddig ha legalább 15 fonttal töltötted fel a kártyád, ajándékba kaptál még három fontot rá. Februári feltöltésem során viszont ez már lemaradt sajnos, biztos megszűnt a szolgáltatás...
Hali!
Köszönöm a válaszokat , a Vodafone melett döntöttem , mert
1. Telefonom ( nyitott ) van , azt nem kell venni.
2. Rendelek 2 kártyát jó olcsón ( ingyen )
3. Nekem főként arra kell , hogy a CV-mbe be tudjak írni egy elérhetöségi számot.
4. Nem lényeges , hogy mennyi a hazatelefonálási díj , mert azt a skype qout -on keresztül szeretném megoldani , de egyébként , aki itthon marad és nekem számít, annak mindenkinek van skype elérhetősége.
5. Menéztem a vodafon honlapját , és ha jól értelmezem , a pay as you talk smartstep díja az első 3 perc 30p, utánna 5p/ perc.
Ez szerintem jó. Nem túl olcsó , mert az ember ritkán beszél 3 percnél tovább , de nem rossz.
Csatlakozott: Feb 11, 2006 Hozzászólások: 731 Tartózkodási hely: London
Elküldve: 2006. Március 3. Péntek, 16:46 Hozzászólás témája:
seci írta:
Ezt ugy kell ertelmezni, hogy a napi elso 3 perc 10p-vel ketyeg percenkent, a tovabbi percek 5p-vel.
-seci
Igen de csak halozaton belul. Szoval ha nem Vodafonet hivsz, akkor nem szamolja az elso 3 percet, mert halozaton kivulre megy a hivas. O2-nel legalabbis igy van.
Elküldve: 2006. Március 24. Péntek, 17:35 Hozzászólás témája: siemems c75
Hello,
nem tudja vki hol unlockolnak siemens c75 mobilt? mar probaltam vagy 5 helyen es mindenhol aszongyak hogy no software (aztan mar lassan szuksegem lenne egy elarhetosegre)... csak azt ne mondjatok, hogy vegyek ujat mert olcso.
Probaltam mar ilyen all mobil unlocking helyen is de ott is csak lestek...
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban