Klub 18-40 társkereső portál. Társ és bulikeresés, fórumok, chat, naponta friss hírek.
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   CsoportokCsoportok   ProfilProfil   Üzeneteid olvasásához jelentkezz beÜzeneteid olvasásához jelentkezz be   BelépésBelépés 

Houskeeper
Ugrás oldalra Előző  1, 2

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Munka Londonban
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
tothz
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Március 7. Péntek, 0:59    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Tovi írta:
Kedves malajc, felmerül bennem a kérdés, hogy miért ragaszkodsz még ehhez a hotelhez, ahol a tulajdonosnak szemmel láthatólag fogalmam sincs a munkáltatás legalapvetőbb szabályaival. Későbbiekben ez még gondot jelenthet. Housekeper munkát hotelben bármikor és azonnal kaphatsz itt londonban az agency-knél, a feleségem is azzal kezdte a pályafutását itt.
Nem is bírta sokáig csinálni, a hotel-motel housekeeper munka nagyon-nagyon kemény fizikai meló, általában a kitakaritott szobák után fizetnek, eszméletlen hajtások vannak. Most is housekeeper, de egy belvárosi magánovodában, lényegesen nyugisabb körülmények között.

Lám-lám hová "vesznek" el a Magyar diplomás emberek, az én feleségem is 2 diplomával takarít Szomorú

Kedves Tovi, azért annyira nem rossz a helyzet. Három év után (onnantól kezdve jogosult az ember angol állami ösztndíj felvételére) egy MSc diplomával kaptam egy itteni PhD ösztöndíjat, ami havi 1000 font tisztán. Nem szabad feladni. A nejed próbáljon meg valami magasabban kvalifikált munkát vagy ösztöndíjas postgrad hallgatói ösztöndíjat szerezni , nem hiszem hogy két magyar diplomával, ami sokkkal de sokkal magasabb kvalifikáció, mint itt egy BSc vagy MSc ne tudná megtenni. Egy ösztöndíjhoz 7.0 vagy 7.5-ös IELTS, a releváns tárgyakból (otthoni) 4-es jegy szükségeltetik. És ha már van egy angol PhD-ja, akkor bárhová elmehet kutatni, ami éves 30 ezer fontos fizetés minimum.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
revoltoid
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Március 7. Péntek, 2:13    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

szióka nóri,
amit tovi mond, azt próbáltam én is kifejezni más szavakkal. ha nagyon macerás ez a munkáltató, nem érdemes sokáig erőltetni a zöld ágra vergődést Mosoly. gondolom értékeled a lehetőséget és ezért igyekszel a végére járni, amiről nem akarlak lebeszélni nyilván, de ha van időd közben kereshetsz párhuzamosan más lehetőséget és ha valamelyik sokkal jobbnak tűnik azt kell választani. és ez még mindig nem zárja ki azt hogy amint kint vagytok és kicsit lenyugszik a légkör a kezdeti zsúfoltságtól, tovább lehet nyitott szemel járni és hopp ott van egy még sokkal jobb munka.
sok sikert,
istván
malajc
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2008. Március 7. Péntek, 9:33    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Kedves Tovi, nekem csak egy diplomám van....igazad van, az a helyzet, hogy nem kaptunk másik ajánlatot, mivel mi még itthon vagyunk. Az az igazság, hogy nagyon nehezen indulunk neki úgy, hogy nincsen konkrét ajánlatunk, ezért kapaszkodunk ebbe a szalmaszálba. Sok olyan történetet hallotunk, hogy kiment valaki a "semmibe", és tudott valamennyire angolul, de ennek ellenére nem talált munkát kb. 2 hónapig, azután haza kellett jönnie úgy, hogy ráadásul az itthon rettenetesen nehezen összekuporgatott pénzét is elköltötte....mi ettől nagyon félünk, de úgy látom én is egyre inkább, hogyha menni akarunk, akkor nekünk is érdekünk, hogy úgy keressünk állást, hogy látjuk a leendő munkaadót, ill. a munkakörülményeket, mivel ez így nekünk is biztonságosabb. Csak annyire különböző véleményeket hallok arról, hogy mennyire lehet gyorsan munkát találni úgy, ha kint vagyunk....
Én is azt gondolom egyébként, hogy ezt a nőt el kell felejtenünk, mivel ha ennyire naiv, és nem ismeri az angol rendszert (indiai), akkor ki tudja, mi derülhet még ki róla.
A párom azt találta ki, hogy menjünk ki hozzá, legalább van hol laknunk, a fizetést biztosan odaadja, legfeljebb feketén, és addig is tudunk munkát keresni. Hát nem tudom, én nem szeretem az ilyen tisztázatlan helyzeteket.
Egyébként ami még nekem fura, hogy ez egy 8 szobás, 8 fürdőszobás motel, és kb. mindent nekem kellene egyedül csinálni (takarítás, ágyneműk mosása, vasalása, reggelik felszolgálása, vendégek fogadása, check in/check out, stb,). Kicst sok ez egy embernek, napi 8 órára, nem?
Vissza az elejére
revoltoid
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Március 7. Péntek, 10:13    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Idézet:
Egyébként ami még nekem fura, hogy ez egy 8 szobás, 8 fürdőszobás motel, és kb. mindent nekem kellene egyedül csinálni (takarítás, ágyneműk mosása, vasalása, reggelik felszolgálása, vendégek fogadása, check in/check out, stb,). Kicst sok ez egy embernek, napi 8 órára, nem?

jó vicc. ezek közül bármelyik önmagában elég egy személynek. vagy úgy képzeli hogy egyik kezedben a vasalóval, másik kezedben az omlettel mosolyogva közlöd a frissen érkezett vendéggel hogy ha tudna egy keveset, úgy 40 percet várni a kulcsra mert éppen porszívózod az 5-ös számú szobát? Nagyon boldog
revoltoid
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Március 7. Péntek, 10:23    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

na jó, kicsit túloztam Mosoly de soknak tűnik egy kicsit, igaz, nem kell mindent mindennap csinálni. de ha telt ház van, szerintem sok.
malajc
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2008. Március 7. Péntek, 12:13    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szerintem is soknak ítűnik, bár még sosem csináltam ilyesmit. De ammenyi elvárása a nőnek van, azalapján űgy tűnük, hogy kb. egyedül kellene vinnem az egész motelt....
Vissza az elejére
erus
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Március 8. Szombat, 14:16    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Én egyszer dolgoztam egy hotelben, de én is csináltam mindent, és reggel 7től este 10-12-ig melóztam, igaz ez csak nyári munka volt, egy nap munka után volt két nap szabadom, általában... És én is papíron recepciós voltam, de azon kívül főztem, takarítottam, mostam, teregettem, felmostam, felszolgáltam, bárpultos voltam, stb... Horror volt, két hétig bírtam... Szomorú
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Hozzászólások megtekintése elölről:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Munka Londonban Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás oldalra Előző  1, 2
2 / 2 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban