Londoni Magyarok
Keresés     
Buckingham Palace
    Regisztráció

Online Élelmiszer Shop
Klub 18-40 társkereső portál. Társ és bulikeresés, fórumok, chat, naponta friss hírek.
Magyarok Londonban :: Téma megtekintése - Iskola
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   CsoportokCsoportok   ProfilProfil   Üzeneteid olvasásához jelentkezz beÜzeneteid olvasásához jelentkezz be   BelépésBelépés 

Iskola
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3 ... 14, 15, 16, 17, 18  Következő

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Bolcsi, ovi és suli kérdések
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
Christine
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Február 15. Péntek, 16:00    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Julianna írta:
Sziasztok!

Tanácsotokat szeretném kérni. Két fiam van 4 és 7 éves. Jelenleg Magyarországon vagyunk még, de szeretnénk családostul kimenni Angliába. Nagyobbik fiam most végzi az 1. osztályt Magyaroroszágon és én szeptembertől szeretném ha már kint kezdené a következő tanévet. Mennyi idővel a tanévkezdés előtt kell beiratni a gyermekemet a körzetes iskolába? Kisebbik fiamat csak a betöltött 5. év után veszik fel iskolába? Az oltási könyveket is vinni kell a beiratáshoz? Milyen kötelező oltások vannak, amit tartós Angliai tartózkodáshoz szükségesek beadatni a gyermeknek?

Nem a kicsit abban az evben veszik fel a suliba mikor betolti az otot. A nagyot ezek alapjan ki tudod szamolni hanyadikos lesz.
A beiratashoz nem kell oltasi bizonyitvany hanem csak egy utlevel.
Es ertelemszeruen akkor iratod be oket amikor kijottok.
Az angol oltasokrol itt olvashatsz:
http://www.nhs.uk/Conditions/Immunisation/Pages/When-should-it-be-done.aspx?url=Pages/What-is-it.aspx

Legutóbb Christine szerkesztette (2008. Február 25. Hétfő, 8:31), összesen 1 alkalommal
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
frakk
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Február 24. Vasárnap, 13:52    Hozzászólás témája: Iskola Londonban Hozzászólás az előzmény idézésével

Kisfiam 5 és fél éves s szeretnék kimenni vele, de amíg nem tudom elhelyezni, nem tudok elkezdeni dolgozni. Kérdésem: így évközben is be lehet vajon csatlakozni vele egy iskolai csoportba? Melyik kerületet ajánlanátok? S milyen papírokat kell bemutatnom majd? Nagyon megköszönném, ha valaki megírná a tapasztalatait, esetleg hová irassam be a gyereket.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
frank37
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Február 25. Hétfő, 19:08    Hozzászólás témája: Re: Iskola Londonban Hozzászólás az előzmény idézésével

frakk írta:
Kisfiam 5 és fél éves s szeretnék kimenni vele, de amíg nem tudom elhelyezni, nem tudok elkezdeni dolgozni. Kérdésem: így évközben is be lehet vajon csatlakozni vele egy iskolai csoportba? Melyik kerületet ajánlanátok? S milyen papírokat kell bemutatnom majd? Nagyon megköszönném, ha valaki megírná a tapasztalatait, esetleg hová irassam be a gyereket.

Szia,
Szerintem, ha van munkad valahol, nezz meg a kornyeken iskolakat, vannak jobbak es kevesbe jok, az ofsted.gov.uk oldalon talalsz jelenteseket az iskolakrol, a jobb community school melle kell koltozni, ugy tudom elvileg felveszik, de addig senki nem fog szoba allni veled, amig a gyerek nincs itt (ezt tapasztalatbol tudom)
Frank
Vissza az elejére
frakk
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Március 2. Vasárnap, 18:20    Hozzászólás témája: Iskola Hozzászólás az előzmény idézésével

Jaj, Frank37, de örülök, hogy valaki végre válaszolt! Pedig úgy szerettem volna, hogy előbb egyedül "szaladok ki", hogy iskolát+ lakást keressek s utána vittem volna a kisfiamat.
Tehát a gyerekkel kell bemennem az iskolába, csak akkor vesznek komolyan?
Vajon melyik körzet lenne a legjobb a gyereknek?
Vissza az elejére
frank37
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Március 7. Péntek, 20:06    Hozzászólás témája: Re: Iskola Hozzászólás az előzmény idézésével

frakk írta:
Jaj, Frank37, de örülök, hogy valaki végre válaszolt! Pedig úgy szerettem volna, hogy előbb egyedül "szaladok ki", hogy iskolát+ lakást keressek s utána vittem volna a kisfiamat.
Tehát a gyerekkel kell bemennem az iskolába, csak akkor vesznek komolyan?
Vajon melyik körzet lenne a legjobb a gyereknek?

Szia,

Szerintem mindenkeppen kozel ahhoz, ahol dolgozol Mosoly
Egyebkent nem tudom, en is most kuzdok az elettel, szoval sok okossagot ne varj Mosoly
Ha del-londonba jossz, lehet, hogy tobb infot tudok adni, de arra keszulj fel, hogy nem lesz setagalopp Mosoly Mar az anyagi resze, a gyerekkel ha bemesz a councilhoz, ugy is beteszik valahova, mert ez a torveny. De jobb lenne elore felkeszulnel, hogy hova lenne jo vinni es megprobalnad a suliba bevinni direktbe.

Frank
Vissza az elejére
frakk
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Március 10. Hétfő, 15:27    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Frank37, nagyon köszönöm a türelmes és hasznos hozzászólásaidat! Engem ez a téma most nagyon érdekel, hiszen a legelső (édes) gond, hogy a pici fiam jó helyen legyen napközben. Azt szeretném még megtudni, ha felveszik, akkor mettől-meddig tart az iskola? Tehát ott maradhat késő délutánig (mert ugye dolgoznom kell)? Másik kérdésem, ha a héten érkezünk, akkor nem egyből "Húsvéti szünetet" tartanak? Van ott egyáltalán tavaszi szünet? S még az is fontos lenne, hogy milyen költségekre számítsak az iskolában (tancucc, könyvek, netán egyenruha, ebéd díj)? Mit kap s mi a térítéses egy 5 éves gyerkőcnek?
Nagyon megköszönném, ha tudnál egy pici időt szakítani a válaszaimra. Köszönöm.
Vissza az elejére
tothz
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Március 10. Hétfő, 17:38    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

frakk írta:
Frank37, nagyon köszönöm a türelmes és hasznos hozzászólásaidat! Engem ez a téma most nagyon érdekel, hiszen a legelső (édes) gond, hogy a pici fiam jó helyen legyen napközben. Azt szeretném még megtudni, ha felveszik, akkor mettől-meddig tart az iskola? Tehát ott maradhat késő délutánig (mert ugye dolgoznom kell)? Másik kérdésem, ha a héten érkezünk, akkor nem egyből "Húsvéti szünetet" tartanak? Van ott egyáltalán tavaszi szünet? S még az is fontos lenne, hogy milyen költségekre számítsak az iskolában (tancucc, könyvek, netán egyenruha, ebéd díj)? Mit kap s mi a térítéses egy 5 éves gyerkőcnek?

1. Az iskola 9-től 15-ig tart. Ha nincs valamilyen szakköre, akkor nem maradhat. Nincs napközi!
2. Két félév és azon belül két halfterm van. A jövő héttől kezdődően 2 hetes szünet van, mert épp most van az első halfterm vége.
3. Könyvek, ilyesmik nem kellenek azt ingyen kapnak, de nem vihetik haza, max. a könyvtárból kölcsönözhetnek.
4. Kötelező egyenruha, tornaruha van, amit egy az iskolához közeli speciális boltban lehet beszerezni. Ennek költsége olyan 50 font. Ezenkívül az alábbiakra kell pénz: egyennyakkendő, a ruhára varrandó embléma (ezek a suliban szerezhetőek be), szekrénybérleti díj a hozzá való kulcs letéti díjjával egyetemben. Általában előírt a fekete cipő. Ékszer, mobiltelefon és természetesen bármilyen fegyvernek minősülő tárgy nem vihető be, ha mégis, akkor elszedik és a suli széfjében tárolják, amíg a szülő be nem fárad érte (van ahol tárolási díjat is felszámolnak). A mobil kikapcsolt állapotban azért a legtöbb helyen megengedett.
5. A suliban semmilyen ellátás nem jár a gyereknek. vagy pénzt adsz és a büfében vehet magának a gyerek valamit, vagy uzsit csomagolsz neki (bőven el fog férni a táskájában, mivel könyve nem lesz Mosoly ).
6. A fenntieken kívül csak füzeteket kell beszerezni. Ha szereti a kockás füzetet, azt hozzatok, mert itt nagyon macerás a beszerzése.

Így kapásból ennyi. Summa summárum mintegy 100 font kell az iskola kezdéshez.
Vissza az elejére
frakk
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Március 10. Hétfő, 19:28    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Köszi szépen az új infókat. Ez nem a legjobb hír, h pont most kezdődik a hosszú tavaszi szünet...Tehát sehova nem tudom tenni a gyerkőcöt, mindenhova vigyem magammal, állásinterjúkra is 2 héten keresztül min.
A szakkör az választható s - gondolom- külön díjtételes, hogy maradhasson tovább is a suliban? Mert 9-15 között hogy tudok majd rendesen munkát vállalni ugye... Esetleg a szünet ben azért az igazgatóságok működnek, hogy legalább a beiratkozást le tudjuk addig rendezni vagy abszolut senki nincs ott?
Másik kérdésem, hogy melyik "pay as you go" kártyát lenne érdemes leginkább megvennem rögtön az elején, hogy legyen brit tel.számom? Anélkül ugye az isisben sem állnak szóba velem?
Előre is köszi, ha válaszoltok.
Vissza az elejére
seci
Guru
Guru

HozzászólásElküldve: 2008. Március 10. Hétfő, 19:40    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

frakk írta:
Köszi szépen az új infókat. Ez nem a legjobb hír, h pont most kezdődik a hosszú tavaszi szünet...Tehát sehova nem tudom tenni a gyerkőcöt, mindenhova vigyem magammal, állásinterjúkra is 2 héten keresztül min.
A szakkör az választható s - gondolom- külön díjtételes, hogy maradhasson tovább is a suliban? Mert 9-15 között hogy tudok majd rendesen munkát vállalni ugye... Esetleg a szünet ben azért az igazgatóságok működnek, hogy legalább a beiratkozást le tudjuk addig rendezni vagy abszolut senki nincs ott?
Másik kérdésem, hogy melyik "pay as you go" kártyát lenne érdemes leginkább megvennem rögtön az elején, hogy legyen brit tel.számom? Anélkül ugye az isisben sem állnak szóba velem?
Előre is köszi, ha válaszoltok.

A szakkor vagy van, vagy nincs. Ne remenykedj abban, hogy van. Maximum 1-2 sportszakkor vagy nyelv. Persze ez is helye valogatja. Az anya itt reszmunkaidoben dolgozik (maximum) vagy van "helyettese", aki hozza-viszi a gyereket.

A szunet alatt az iskola titkarsagan persze vannak, kb olyan intenzitassal, mint otthon. Esetleg egy-ket tovabbkepzes is lehet a szunet alatt.

Azert arra keszulj, hogy ez egy protestans (anglikan, de egyremegy) orszag, ahol a husvet a legfontosabb vallasi unnep, talan meg a karacsonyt is megelozi (mas vallasi unnep meg nincs is!) Szoval az interjukkal nem lesz nagy gondod, nem fognak kapkodni erted.

A suli altalaban emergency contact numbert ker, hogy az milyen szam, az oket nem nagyon erdekli.
-seci
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
tolmacs
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Március 10. Hétfő, 22:24    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

tothz írta:
frakk írta:

1. Az iskola 9-től 15-ig tart. Ha nincs valamilyen szakköre, akkor nem maradhat. Nincs napközi!
2. Két félév és azon belül két halfterm van. A jövő héttől kezdődően 2 hetes szünet van, mert épp most van az első halfterm vége.
3. Könyvek, ilyesmik nem kellenek azt ingyen kapnak, de nem vihetik haza, max. a könyvtárból kölcsönözhetnek.
4. Kötelező egyenruha, tornaruha van, amit egy az iskolához közeli speciális boltban lehet beszerezni. Ennek költsége olyan 50 font. Ezenkívül az alábbiakra kell pénz: egyennyakkendő, a ruhára varrandó embléma (ezek a suliban szerezhetőek be), szekrénybérleti díj a hozzá való kulcs letéti díjjával egyetemben. Általában előírt a fekete cipő. Ékszer, mobiltelefon és természetesen bármilyen fegyvernek minősülő tárgy nem vihető be, ha mégis, akkor elszedik és a suli széfjében tárolják, amíg a szülő be nem fárad érte (van ahol tárolási díjat is felszámolnak). A mobil kikapcsolt állapotban azért a legtöbb helyen megengedett.
5. A suliban semmilyen ellátás nem jár a gyereknek. vagy pénzt adsz és a büfében vehet magának a gyerek valamit, vagy uzsit csomagolsz neki (bőven el fog férni a táskájában, mivel könyve nem lesz Mosoly ).
6. A fenntieken kívül csak füzeteket kell beszerezni. Ha szereti a kockás füzetet, azt hozzatok, mert itt nagyon macerás a beszerzése.

Így kapásból ennyi. Summa summárum mintegy 100 font kell az iskola kezdéshez.

Mi Kelet-Londonban lakunk.

-van napkozi (after school club), persze nem biztos hogy ures hely is...
-nem minden altalanos iskolaba kotelezo az egyenruha
-konnyu childminder-t vagyis potmamat talalni, aki elmegy a suliba a gyerekert es a sajat lakasan tartja a tobbi gyerekkel akirol gondoskodik max. este 6 oraig. Sot, ha igenyt tartasz ra, reggel 8ra eltudod hozza vinni a gyereket es O viszi el iskolaba
-iskolai szunetek a tanev hatralevo reszere: Marcius 21-24 (nincs szunet kozvetlenul Husvet utan), Aprilis 7-18, Majus 5, Majus 26-30.

Erdemes meg megemliteni, hogy a tanev JULIUS 25en fejezodik be es sokkal rovidebb a nyari szunet, mint Magyarorszagon!!!

Eva
Vissza az elejére
frakk
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Március 11. Kedd, 8:38    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Értem. Kísérőnek óradíjat vagy heti fizut kelll adni, s kb. mennyi az átlag? Nekem muszály lesz 8-9 órát dolgoznom, tehát kell majd ilyen segítő, de bízhassunk benne. S ezek szerint több iskolát végig kell kérdeznem, hogy rábukkanjak ilyen napközis - szakkörörsre is, mert nem mindenütt van? Úgy értelmeztem, hogy a tavaszi szünet is 3 bontásban van s nem folyamatosan a 2 hét?(már.+ápr. pár napot)Az angol tel.kártya továbbra is érdekelne....
Köszi
Vissza az elejére
seci
Guru
Guru

HozzászólásElküldve: 2008. Március 11. Kedd, 9:39    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

frakk írta:
Értem. Kísérőnek óradíjat vagy heti fizut kelll adni, s kb. mennyi az átlag? Nekem muszály lesz 8-9 órát dolgoznom, tehát kell majd ilyen segítő, de bízhassunk benne. S ezek szerint több iskolát végig kell kérdeznem, hogy rábukkanjak ilyen napközis - szakkörörsre is, mert nem mindenütt van? Úgy értelmeztem, hogy a tavaszi szünet is 3 bontásban van s nem folyamatosan a 2 hét?(már.+ápr. pár napot)Az angol tel.kártya továbbra is érdekelne....
Köszi

Itt van egy csomo sulinak a honlapja: http://www.school-portal.co.uk/
Bongeszd egy kicsit, pl ide jart a fiunk anno: http://www.school-portal.co.uk/Grouphomepage.asp?GroupId=220163
Nezd meg a Calendart es School info/Clubs reszt. A sok club ne tevesszen meg, arra esely sincs, hogy minden napra legyen egy club! Foleg azert nem, mert akkor ugy itelik meg, hogy a gyerekedet feleslegesen stresszeled a tul sok iskolan kivuli elfoglaltsaggal!

Childminder arakat: google.co.uk -> childminder prices

Telefonkartya: majdnem mindegy, a Vodafone, O2 jol mukodik.
-seci
Vissza az elejére
tolmacs
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Március 11. Kedd, 15:35    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

frakk írta:
Köszi

Megneztem ma az arakat.

Breakfast club, ami reggel 8-9ig tart es reggelit is biztositanak a gyereknek, napi 3.50 GBP

After school club, napi 10 GBP, ami 3-6.30ig tart.

Holiday club, ami az iskolai szunetek alatt mukodik, napi 20 GBP.

A childminderek Kelet-Londonban napi 20-25 GBP-t kernek, szerintem napi 15 GBP a max. amit a suli elotti es utani idoszakra fizetnel.

Children Information Service eltudja Neked kuldeni a helyi childminderek listajat, de ahhoz UK postai iranyitoszam kell...

Ami az iskolai szunetet illeti, Aprilisban 2 het a szunet, Majus 5 munkaszuneti nap, 26-30 ismet szunet Zavart De mint latod, ez nem minden keruletben, varosban egyforma.

Sok sikert!

Eva
Vissza az elejére
frakk
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Március 11. Kedd, 21:24    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Hát ez óriási. Szóval minden nap még kb. 15 font lesz, hogy a gyereknek elfoglaltságot biztosítsak, mert ugye ezek a klubbok értlemesebbek, mintha childminderekkel kóborolna, amíg én végzek.
Most már kezdek izgulni, - hétvégén érkeznénk. De lakást is csak ott foglalhatok le, ahol a gyereket felvették iskolába.
Köszönöm a segítőkész infókat, tényleg fontosak számomra.
Vissza az elejére
seci
Guru
Guru

HozzászólásElküldve: 2008. Március 11. Kedd, 21:44    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

frakk írta:
Hát ez óriási. Szóval minden nap még kb. 15 font lesz, hogy a gyereknek elfoglaltságot biztosítsak, mert ugye ezek a klubbok értlemesebbek, mintha childminderekkel kóborolna, amíg én végzek.
Most már kezdek izgulni, - hétvégén érkeznénk. De lakást is csak ott foglalhatok le, ahol a gyereket felvették iskolába.
Köszönöm a segítőkész infókat, tényleg fontosak számomra.

Es egy apro dolog elkerulte a figyelmedet, nevezetesen a half-term es term-break hetek (a nyari szunet csak 6 het, a tobbi szepen el van osztva). Namarmost ezekben a szunetekben nincs iskola, a gyerek meg nem lehet egyedul otthon - szoval kicsit tobb koltseg.
"Gyereket tartani" nem olcso errefele Mosoly
-seci
Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése elölről:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Bolcsi, ovi és suli kérdések Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3 ... 14, 15, 16, 17, 18  Következő
15 / 18 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban