Motorkerékpár szerviz Londonban
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   CsoportokCsoportok   ProfilProfil   Üzeneteid olvasásához jelentkezz beÜzeneteid olvasásához jelentkezz be   BelépésBelépés 

Iskola
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18  Következő

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Bolcsi, ovi és suli kérdések
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
Tovi
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Február 4. Hétfő, 20:08    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

viperd írta:
Tovi írta:
nene74 privi ment....

Szia Tovi,
látom Te Edgware-ben élsz. Tudnál ötletet adni jó állami iskolára helyben vagy a környéken (szeptembertől, akkor 12 éves fiú és 15 éves lány részére)?
Más témában írok Neked privát üzenetet is Zavarban levő
Köszi
V.

Sajna nem, Mi Harrow-ból költöztünk Edgware-ba, és a lányunk még a Harrow High School-ba jár ebben az évben, szóval nem nézegettük az itteni iskolákat.... Sorry....
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Yahoo Messenger MSN Messenger
bara1972
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Február 4. Hétfő, 20:18    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Engem az érdekelne,hogy a két fiam,6 és 13 éves egy épületen belül fognak iskolába járni,vagy külön iskolába kell őket beiratni?
És még annyi,hogy kell-e hivatalos angol nyelvű fordítás a születési anyakönyvi kivonatukról a beiratáshoz,vagy elfogadják az új EUs kivonatot?
Előre is köszi
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Tovi
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Február 4. Hétfő, 20:34    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

bara1972 írta:
Sziasztok!

Engem az érdekelne,hogy a két fiam,6 és 13 éves egy épületen belül fognak iskolába járni,vagy külön iskolába kell őket beiratni?
És még annyi,hogy kell-e hivatalos angol nyelvű fordítás a születési anyakönyvi kivonatukról a beiratáshoz,vagy elfogadják az új EUs kivonatot?
Előre is köszi

Hű már van EU kompatibilis születési is??? Nem semmi Nagyon boldog
Amikor mi vittük a lányunkat beiratni, csak a Magyar iskolától kapott angol nyelvű referencialevelet nézték, meg nyitottunk neki egy 16-17 éveseknek való bankszámlát, annak a kivonatát, az teljesen megfelelt nekik mindenre..... Semmi más papirt nem kértek, elédugtak egy nyelvi tesztlapot, abból sok mindent kideritenek....
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Yahoo Messenger MSN Messenger
nikexy
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Február 6. Szerda, 10:14    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!
Végig olvastam a fórumot és elméletben tudnom kéne, de nekem egy kicsit bonyolult ez a suli és ovi kérdés. Biztos a felfogásommal van a baj Mosoly A férjem januárba ment ki Londonba, mi március végén szeretnénk utána menni a gyerekekkel és az anyukámmal. A lányaim 3,5 és 5,5 évesek. Szeretnék én is dolgozni a gyerekek mellett, csak nagyon az jön le nekem, hogy nem éri meg, mert a kisebbik lány elhelyezése nagyon drága lenne. Az egyik kint élő ismerősöm azt írta, hogy heti 15 óra már a kicsinek is ingyenes. Szóval akinek van egy kis türelme a nehéz felfogással rendelkezőket szájbarágósan felvilágosítani a lehetőségekről.... azt nagyon meg köszönném. A másik amiről én mást hallottam az a támogatás. Állítólag a heti akármicsoda gyerekenként 90 font körül van és havonta még kap 70 fontot gyerekenként, de ezek a pénzek mind kereset függőek. Nekem ez eddig is olyan volt mint a mesében, bár a hölgy aki ezt mondta egyedülálló anyának jelentette be magát. Szóval, ha valaki elmondaná a támogatás lényegét az nagyon jó lenne.
Nagyon szépen köszönöm előre is a felvilágosítást.
Vissza az elejére
Christine
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Február 6. Szerda, 13:17    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

nikexy írta:
Sziasztok!
Végig olvastam a fórumot és elméletben tudnom kéne, de nekem egy kicsit bonyolult ez a suli és ovi kérdés. Biztos a felfogásommal van a baj Mosoly A férjem januárba ment ki Londonba, mi március végén szeretnénk utána menni a gyerekekkel és az anyukámmal. A lányaim 3,5 és 5,5 évesek. Szeretnék én is dolgozni a gyerekek mellett, csak nagyon az jön le nekem, hogy nem éri meg, mert a kisebbik lány elhelyezése nagyon drága lenne. Az egyik kint élő ismerősöm azt írta, hogy heti 15 óra már a kicsinek is ingyenes. Szóval akinek van egy kis türelme a nehéz felfogással rendelkezőket szájbarágósan felvilágosítani a lehetőségekről.... azt nagyon meg köszönném. A másik amiről én mást hallottam az a támogatás. Állítólag a heti akármicsoda gyerekenként 90 font körül van és havonta még kap 70 fontot gyerekenként, de ezek a pénzek mind kereset függőek. Nekem ez eddig is olyan volt mint a mesében, bár a hölgy aki ezt mondta egyedülálló anyának jelentette be magát. Szóval, ha valaki elmondaná a támogatás lényegét az nagyon jó lenne.
Nagyon szépen köszönöm előre is a felvilágosítást.

A nagyobbik csemeted mar suliba fog jarni, vele nem lesz gondod reggel 9-tol delutan fel negyig. A kisebbik az mindenkepp problemas mert az o egesz napos ellatasa bizony sok penzbe kerul. Mert az allam ingyen nem sokat fedez. De ha anyukad is kimegy veletek akkor o nem tud vigyazni a gyerekekre?
A juttatasok. A Child Benefit heti 18,10 az elso gyerekre minden tovabbi gyerekre 12,10 jar fejenkent. A Child Tax creditet igenyelhetitek, de ezt a csalad jovedelme szabja meg. Szoval azt ok dontik el hogy mennyi jar nektek.
nikexy
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Február 6. Szerda, 13:45    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Nagyon szépen köszi a gyors választ! Mosoly

Egy részről kicsit meg nyugodtam, másrészről egy kicsit át kell gondolnom a helyzetet, de ez mindenképpen pozitív. Anyukámmal kapcsolatban, igazából mi is úgy gondoljuk felváltva vagy majd ahogy jön vigyázunk a lányra. Sajna igazából mi nem csak a több lehetőség miatt akarunk ki menni, hanem a nagyobb jövedelem miatt is. Mert itthon ugye kilátástalan a helyzet. Szóval, mi 3 keresetre számoltunk, de majd alakul ez. Meg tudnád nekem mondani, hogy mikortól lesz ingyenes a kisebbiknek az iskola? Szeptember 5-én lesz 4 éves. Mert akkor legalább már azt tudom, hogy mikortól tudnék én is dolgozni. Meg az igaz-e hogy a tax credit- et, azt úgy határozzák meg, mindnél többet keresel annál nagyobb. Na meg azon is el gondolkoztam, ha majd mind a ketten iskolába járnak akkor hová lehet úgy el menni dolgozni hogy 10-2-ig mivel gondolom ott 1 óra utazást minimum rá kell szánni hogy el menjek a gyerekért. Ha valakinek fizetek azért, hogy el menjen a gyerekekért az havi viszonylatba mennyibe kerülhet?
Nagyon szépen köszi a segítséget előre is!
Vissza az elejére
Christine
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Február 6. Szerda, 15:29    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

A sulit abban az evben kezdi amelyikben 5. evet betolti. Akkortol egesz napos lehet a primary schoolban es az mar ingyenes. Hogy a suli milyen messze van az kornyek fuggo illetve hogy van e autod. Nekem messze van es jogsim sincsen szoval gyalogolok, videken is lakunk ezaltal eselyem sincs dolgozni.Hisz pont az a koztes idoszak ami a legkaposabb ha reszmunkaidoben akar egy anyuka dolgozni.
Ha valaki hozza viszi a gyerekeket a sulibol az a childmilder es olyan napi 20-25 fontba kerul.
Tax Credit. Nem, nem minnel nagyobb a jovedelmed annal kevesebbet kapsz illetve gondolom van egy osszeg hatar ami utan mar nem is jar majd.
seci
Guru
Guru

HozzászólásElküldve: 2008. Február 6. Szerda, 15:33    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Christine írta:
videken is lakunk ezaltal eselyem sincs dolgozni.

Kicsit off, de ez azert erdekes videk. Mi is videken lakunk es van munka (reszmunkaidos) dogivel.
-seci
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Christine
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Február 6. Szerda, 15:44    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

seci írta:
Christine írta:
videken is lakunk ezaltal eselyem sincs dolgozni.

Kicsit off, de ez azert erdekes videk. Mi is videken lakunk es van munka (reszmunkaidos) dogivel.
-seci

Mint irtam se kocsim, se jogsim. Ez is hozza tartozik a kephez a videken kivul. Nagyon boldog
Kocsival tudnek munkat vallalni, de gyalog hogy a pitlibe jussak ki a varostol X merfoldre levo farmra?
Nem mintha a kis csaladom orulne annak hogyha dolgozni mennek.... Nagyon boldog
nikexy
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Február 6. Szerda, 16:39    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Ne haragudj, de nem nagyon értem. Mármint akkor 2009 szeptemberétől veszik fel egész napra? Vagy 2009 januárjában veszik fel? Merthogy ugye most szeptembertől még csak 4 lesz. Nekem azt mondták 4 éves kortól már ingyenes. Bár mondani mindent lehet Szomorú
Vissza az elejére
Christine
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Február 6. Szerda, 19:33    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

nikexy írta:
Ne haragudj, de nem nagyon értem. Mármint akkor 2009 szeptemberétől veszik fel egész napra? Vagy 2009 januárjában veszik fel? Merthogy ugye most szeptembertől még csak 4 lesz. Nekem azt mondták 4 éves kortól már ingyenes. Bár mondani mindent lehet Szomorú

2009 szeptembereben kezdheti az elso osztalyt a primary-ban. Ez mar a kotelezo oktatas resze igy ingyenes. Elotte maximum nursery-be jarhat.Azok nem tudom pontosan hogy vannak, de a topicban valahol szerintem le van irva.
nikexy
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Február 11. Hétfő, 10:37    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!
Bocsi, hogy ennyi kérdésem van, de mindig felmerül valami új dolog. Szeretném megkérdezni, hogy melyik az a környék Londonban, amelyik viszonylag olcsó, de alkalmas a gyerekek szempontjából is.
Köszi szépen a választ előre is!
Vissza az elejére
seci
Guru
Guru

HozzászólásElküldve: 2008. Február 11. Hétfő, 12:45    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

nikexy írta:
Sziasztok!
Bocsi, hogy ennyi kérdésem van, de mindig felmerül valami új dolog. Szeretném megkérdezni, hogy melyik az a környék Londonban, amelyik viszonylag olcsó, de alkalmas a gyerekek szempontjából is.
Köszi szépen a választ előre is!

Erre a kerdesre szinte lehetetlen valaszolni. Persze masok megprobalhatjak Mosoly
London egy kb 25 kilometer sugaru kor, amit az M25-os autopalya hatarol az Greater Londonnak hivjak. Van benne szamtalan "falu". Sot elofordul az is, hogy a falu eszaki resze jo, a deli meg getto. Vagy forditva.
Masreszt ha az egyik vegeben laksz es a masikban kell neked vagy a parodnak dolgozni, akkor az ugye nem szerencses, mert napi 2x2orat kell kozlekedni. Kb olyan (csak egy kicsit rosszabb), mnt mondjuk Erden lakni es Godollon dolgozni (ez tavolsagilag meg boven a "Londonban" kategoria.)
-seci
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
frank37
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Február 14. Csütörtök, 8:01    Hozzászólás témája: Suli Croydonban Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok,
Tud-e valamelyikotok Croydonban jo secondary school-t a 15 eves lanyom szamara?
Koszi
Frank
Vissza az elejére
Julianna
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Február 15. Péntek, 15:26    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Tanácsotokat szeretném kérni. Két fiam van 4 és 7 éves. Jelenleg Magyarországon vagyunk még, de szeretnénk családostul kimenni Angliába. Nagyobbik fiam most végzi az 1. osztályt Magyaroroszágon és én szeptembertől szeretném ha már kint kezdené a következő tanévet. Mennyi idővel a tanévkezdés előtt kell beiratni a gyermekemet a körzetes iskolába? Kisebbik fiamat csak a betöltött 5. év után veszik fel iskolába? Az oltási könyveket is vinni kell a beiratáshoz? Milyen kötelező oltások vannak, amit tartós Angliai tartózkodáshoz szükségesek beadatni a gyermeknek?
Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése elölről:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Bolcsi, ovi és suli kérdések Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18  Következő
14 / 18 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban