| Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
| Szerző |
Üzenet |
Tovi Mester

Csatlakozott: Aug 27, 2006 Hozzászólások: 366 Tartózkodási hely: Edgware
|
Elküldve: 2008. Február 4. Hétfő, 20:08 Hozzászólás témája: |
|
|
| viperd írta: | | Tovi írta: | | nene74 privi ment.... |
Szia Tovi,
látom Te Edgware-ben élsz. Tudnál ötletet adni jó állami iskolára helyben vagy a környéken (szeptembertől, akkor 12 éves fiú és 15 éves lány részére)?
Más témában írok Neked privát üzenetet is
Köszi
V. |
Sajna nem, Mi Harrow-ból költöztünk Edgware-ba, és a lányunk még a Harrow High School-ba jár ebben az évben, szóval nem nézegettük az itteni iskolákat.... Sorry.... |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
bara1972 Újonc

|
Elküldve: 2008. Február 4. Hétfő, 20:18 Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok!
Engem az érdekelne,hogy a két fiam,6 és 13 éves egy épületen belül fognak iskolába járni,vagy külön iskolába kell őket beiratni?
És még annyi,hogy kell-e hivatalos angol nyelvű fordítás a születési anyakönyvi kivonatukról a beiratáshoz,vagy elfogadják az új EUs kivonatot?
Előre is köszi |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Tovi Mester

Csatlakozott: Aug 27, 2006 Hozzászólások: 366 Tartózkodási hely: Edgware
|
Elküldve: 2008. Február 4. Hétfő, 20:34 Hozzászólás témája: |
|
|
| bara1972 írta: | Sziasztok!
Engem az érdekelne,hogy a két fiam,6 és 13 éves egy épületen belül fognak iskolába járni,vagy külön iskolába kell őket beiratni?
És még annyi,hogy kell-e hivatalos angol nyelvű fordítás a születési anyakönyvi kivonatukról a beiratáshoz,vagy elfogadják az új EUs kivonatot?
Előre is köszi |
Hű már van EU kompatibilis születési is??? Nem semmi
Amikor mi vittük a lányunkat beiratni, csak a Magyar iskolától kapott angol nyelvű referencialevelet nézték, meg nyitottunk neki egy 16-17 éveseknek való bankszámlát, annak a kivonatát, az teljesen megfelelt nekik mindenre..... Semmi más papirt nem kértek, elédugtak egy nyelvi tesztlapot, abból sok mindent kideritenek.... |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
nikexy Újonc

|
Elküldve: 2008. Február 6. Szerda, 10:14 Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok!
Végig olvastam a fórumot és elméletben tudnom kéne, de nekem egy kicsit bonyolult ez a suli és ovi kérdés. Biztos a felfogásommal van a baj A férjem januárba ment ki Londonba, mi március végén szeretnénk utána menni a gyerekekkel és az anyukámmal. A lányaim 3,5 és 5,5 évesek. Szeretnék én is dolgozni a gyerekek mellett, csak nagyon az jön le nekem, hogy nem éri meg, mert a kisebbik lány elhelyezése nagyon drága lenne. Az egyik kint élő ismerősöm azt írta, hogy heti 15 óra már a kicsinek is ingyenes. Szóval akinek van egy kis türelme a nehéz felfogással rendelkezőket szájbarágósan felvilágosítani a lehetőségekről.... azt nagyon meg köszönném. A másik amiről én mást hallottam az a támogatás. Állítólag a heti akármicsoda gyerekenként 90 font körül van és havonta még kap 70 fontot gyerekenként, de ezek a pénzek mind kereset függőek. Nekem ez eddig is olyan volt mint a mesében, bár a hölgy aki ezt mondta egyedülálló anyának jelentette be magát. Szóval, ha valaki elmondaná a támogatás lényegét az nagyon jó lenne.
Nagyon szépen köszönöm előre is a felvilágosítást. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Christine Mester

Csatlakozott: Feb 04, 2006 Hozzászólások: 317 Tartózkodási hely: United Kingdom
|
Elküldve: 2008. Február 6. Szerda, 13:17 Hozzászólás témája: |
|
|
| nikexy írta: | Sziasztok!
Végig olvastam a fórumot és elméletben tudnom kéne, de nekem egy kicsit bonyolult ez a suli és ovi kérdés. Biztos a felfogásommal van a baj A férjem januárba ment ki Londonba, mi március végén szeretnénk utána menni a gyerekekkel és az anyukámmal. A lányaim 3,5 és 5,5 évesek. Szeretnék én is dolgozni a gyerekek mellett, csak nagyon az jön le nekem, hogy nem éri meg, mert a kisebbik lány elhelyezése nagyon drága lenne. Az egyik kint élő ismerősöm azt írta, hogy heti 15 óra már a kicsinek is ingyenes. Szóval akinek van egy kis türelme a nehéz felfogással rendelkezőket szájbarágósan felvilágosítani a lehetőségekről.... azt nagyon meg köszönném. A másik amiről én mást hallottam az a támogatás. Állítólag a heti akármicsoda gyerekenként 90 font körül van és havonta még kap 70 fontot gyerekenként, de ezek a pénzek mind kereset függőek. Nekem ez eddig is olyan volt mint a mesében, bár a hölgy aki ezt mondta egyedülálló anyának jelentette be magát. Szóval, ha valaki elmondaná a támogatás lényegét az nagyon jó lenne.
Nagyon szépen köszönöm előre is a felvilágosítást. |
A nagyobbik csemeted mar suliba fog jarni, vele nem lesz gondod reggel 9-tol delutan fel negyig. A kisebbik az mindenkepp problemas mert az o egesz napos ellatasa bizony sok penzbe kerul. Mert az allam ingyen nem sokat fedez. De ha anyukad is kimegy veletek akkor o nem tud vigyazni a gyerekekre?
A juttatasok. A Child Benefit heti 18,10 az elso gyerekre minden tovabbi gyerekre 12,10 jar fejenkent. A Child Tax creditet igenyelhetitek, de ezt a csalad jovedelme szabja meg. Szoval azt ok dontik el hogy mennyi jar nektek. _________________ Nem az a nagy dolog ha leviszel egy lovat a folyóhoz, hanem az ha ráveszed hogy háton ússzon. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
nikexy Újonc

|
Elküldve: 2008. Február 6. Szerda, 13:45 Hozzászólás témája: |
|
|
Nagyon szépen köszi a gyors választ!
Egy részről kicsit meg nyugodtam, másrészről egy kicsit át kell gondolnom a helyzetet, de ez mindenképpen pozitív. Anyukámmal kapcsolatban, igazából mi is úgy gondoljuk felváltva vagy majd ahogy jön vigyázunk a lányra. Sajna igazából mi nem csak a több lehetőség miatt akarunk ki menni, hanem a nagyobb jövedelem miatt is. Mert itthon ugye kilátástalan a helyzet. Szóval, mi 3 keresetre számoltunk, de majd alakul ez. Meg tudnád nekem mondani, hogy mikortól lesz ingyenes a kisebbiknek az iskola? Szeptember 5-én lesz 4 éves. Mert akkor legalább már azt tudom, hogy mikortól tudnék én is dolgozni. Meg az igaz-e hogy a tax credit- et, azt úgy határozzák meg, mindnél többet keresel annál nagyobb. Na meg azon is el gondolkoztam, ha majd mind a ketten iskolába járnak akkor hová lehet úgy el menni dolgozni hogy 10-2-ig mivel gondolom ott 1 óra utazást minimum rá kell szánni hogy el menjek a gyerekért. Ha valakinek fizetek azért, hogy el menjen a gyerekekért az havi viszonylatba mennyibe kerülhet?
Nagyon szépen köszi a segítséget előre is! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Christine Mester

|
Elküldve: 2008. Február 6. Szerda, 15:29 Hozzászólás témája: |
|
|
A sulit abban az evben kezdi amelyikben 5. evet betolti. Akkortol egesz napos lehet a primary schoolban es az mar ingyenes. Hogy a suli milyen messze van az kornyek fuggo illetve hogy van e autod. Nekem messze van es jogsim sincsen szoval gyalogolok, videken is lakunk ezaltal eselyem sincs dolgozni.Hisz pont az a koztes idoszak ami a legkaposabb ha reszmunkaidoben akar egy anyuka dolgozni.
Ha valaki hozza viszi a gyerekeket a sulibol az a childmilder es olyan napi 20-25 fontba kerul.
Tax Credit. Nem, nem minnel nagyobb a jovedelmed annal kevesebbet kapsz illetve gondolom van egy osszeg hatar ami utan mar nem is jar majd. _________________ Nem az a nagy dolog ha leviszel egy lovat a folyóhoz, hanem az ha ráveszed hogy háton ússzon. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
seci Guru

Csatlakozott: Feb 12, 2006 Hozzászólások: 863 Tartózkodási hely: Farnborough
|
Elküldve: 2008. Február 6. Szerda, 15:33 Hozzászólás témája: |
|
|
| Christine írta: | | videken is lakunk ezaltal eselyem sincs dolgozni. |
Kicsit off, de ez azert erdekes videk. Mi is videken lakunk es van munka (reszmunkaidos) dogivel.
-seci |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Christine Mester

|
Elküldve: 2008. Február 6. Szerda, 15:44 Hozzászólás témája: |
|
|
| seci írta: | | Christine írta: | | videken is lakunk ezaltal eselyem sincs dolgozni. |
Kicsit off, de ez azert erdekes videk. Mi is videken lakunk es van munka (reszmunkaidos) dogivel.
-seci |
Mint irtam se kocsim, se jogsim. Ez is hozza tartozik a kephez a videken kivul.
Kocsival tudnek munkat vallalni, de gyalog hogy a pitlibe jussak ki a varostol X merfoldre levo farmra?
Nem mintha a kis csaladom orulne annak hogyha dolgozni mennek....  _________________ Nem az a nagy dolog ha leviszel egy lovat a folyóhoz, hanem az ha ráveszed hogy háton ússzon. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
nikexy Újonc

|
Elküldve: 2008. Február 6. Szerda, 16:39 Hozzászólás témája: |
|
|
Ne haragudj, de nem nagyon értem. Mármint akkor 2009 szeptemberétől veszik fel egész napra? Vagy 2009 januárjában veszik fel? Merthogy ugye most szeptembertől még csak 4 lesz. Nekem azt mondták 4 éves kortól már ingyenes. Bár mondani mindent lehet  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Christine Mester

|
Elküldve: 2008. Február 6. Szerda, 19:33 Hozzászólás témája: |
|
|
| nikexy írta: | Ne haragudj, de nem nagyon értem. Mármint akkor 2009 szeptemberétől veszik fel egész napra? Vagy 2009 januárjában veszik fel? Merthogy ugye most szeptembertől még csak 4 lesz. Nekem azt mondták 4 éves kortól már ingyenes. Bár mondani mindent lehet  |
2009 szeptembereben kezdheti az elso osztalyt a primary-ban. Ez mar a kotelezo oktatas resze igy ingyenes. Elotte maximum nursery-be jarhat.Azok nem tudom pontosan hogy vannak, de a topicban valahol szerintem le van irva. _________________ Nem az a nagy dolog ha leviszel egy lovat a folyóhoz, hanem az ha ráveszed hogy háton ússzon. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
nikexy Újonc

|
Elküldve: 2008. Február 11. Hétfő, 10:37 Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok!
Bocsi, hogy ennyi kérdésem van, de mindig felmerül valami új dolog. Szeretném megkérdezni, hogy melyik az a környék Londonban, amelyik viszonylag olcsó, de alkalmas a gyerekek szempontjából is.
Köszi szépen a választ előre is! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
seci Guru

Csatlakozott: Feb 12, 2006 Hozzászólások: 863 Tartózkodási hely: Farnborough
|
Elküldve: 2008. Február 11. Hétfő, 12:45 Hozzászólás témája: |
|
|
| nikexy írta: | Sziasztok!
Bocsi, hogy ennyi kérdésem van, de mindig felmerül valami új dolog. Szeretném megkérdezni, hogy melyik az a környék Londonban, amelyik viszonylag olcsó, de alkalmas a gyerekek szempontjából is.
Köszi szépen a választ előre is! |
Erre a kerdesre szinte lehetetlen valaszolni. Persze masok megprobalhatjak
London egy kb 25 kilometer sugaru kor, amit az M25-os autopalya hatarol az Greater Londonnak hivjak. Van benne szamtalan "falu". Sot elofordul az is, hogy a falu eszaki resze jo, a deli meg getto. Vagy forditva.
Masreszt ha az egyik vegeben laksz es a masikban kell neked vagy a parodnak dolgozni, akkor az ugye nem szerencses, mert napi 2x2orat kell kozlekedni. Kb olyan (csak egy kicsit rosszabb), mnt mondjuk Erden lakni es Godollon dolgozni (ez tavolsagilag meg boven a "Londonban" kategoria.)
-seci |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
frank37 Újonc

|
Elküldve: 2008. Február 14. Csütörtök, 8:01 Hozzászólás témája: Suli Croydonban |
|
|
Sziasztok,
Tud-e valamelyikotok Croydonban jo secondary school-t a 15 eves lanyom szamara?
Koszi
Frank |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Julianna Újonc

|
Elküldve: 2008. Február 15. Péntek, 15:26 Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok!
Tanácsotokat szeretném kérni. Két fiam van 4 és 7 éves. Jelenleg Magyarországon vagyunk még, de szeretnénk családostul kimenni Angliába. Nagyobbik fiam most végzi az 1. osztályt Magyaroroszágon és én szeptembertől szeretném ha már kint kezdené a következő tanévet. Mennyi idővel a tanévkezdés előtt kell beiratni a gyermekemet a körzetes iskolába? Kisebbik fiamat csak a betöltött 5. év után veszik fel iskolába? Az oltási könyveket is vinni kell a beiratáshoz? Milyen kötelező oltások vannak, amit tartós Angliai tartózkodáshoz szükségesek beadatni a gyermeknek? |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban
|