Mozi DVD filmek naprakész információi. Filmes fórumok, Filmes linkek, előzetesek. Bannercsere és partner program. Sztárok, képgalériák, online rádióadók.
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   CsoportokCsoportok   ProfilProfil   Üzeneteid olvasásához jelentkezz beÜzeneteid olvasásához jelentkezz be   BelépésBelépés 

Londonban szulni
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6  Következő

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Bolcsi, ovi és suli kérdések
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
Christine
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Február 4. Hétfő, 19:55    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

jasa írta:
sziasztok!en is segitseget kernek uj vagyok a temaban,habar mar van egy 4 eves lanyom de o otthon szuletett.19 hetes terhes vagyok es felek itt szulni semmivel nemvagyok tisztaban.orvos meg engem sem latott holnap megyek ultrahangra ,heten vettek le az afp majd jovoheten lessz eredmenyem.tudna nekem segiteni ebben a temaban es egy kis erot onteni belem.azzal sem vagyok tisztaban hogy jar nekem valami juttatas 2 eve elunk itt 1 eve dolgozom heti 6 iraban tudom ez nem sok lehet hogy nem is kapok semmit.koszia segitseget elore is

Ezen a linken szerintem talalsz par hasznos infot:
http://www.worksmart.org.uk/rights/viewsubsection.php?sun=52

Az orvosi reszhez pedig ezt az iwiw-rol olloztam neked:

Megpróbálom összefoglalni, hogy itt hogyan zajlik a terhesgondozás. Remélem valakinek hasznára fog vállni.

1. GP(háziorvos) felkeresése, aki csináltat egy terhességi tesztet. Pozitív eredmény esetén ez első lépésként nyomtatványokat kell kitölteni, álltalános dolgokról, kórtörténet, családi kórtörténet stb...
Ekkor én már találkoztam a védőnővel, ő küldte el ezeket a papírokat a kórháznak. A kórház pár napon belül küldött egy levelet az első ultrahang időpontjáról (dating scan).

Kaptam egy kártyát is, amellyel a felírt gyógyszerekért nem kell fizetni, illetve a fogorvos is ingyenes.

2. 11-13. hét környékén csinálják meg a dating scant, itt pontosan megmondják, hogy hány hetes a pici. Illetve ellenőrzik, hogy minden rendben van-e.

3. 16. hét: Laborvizsgálatok, AFP. Súlyellenőrzés. Ezeket a védőnő végzi. Újjabb papírok kitöltése. Ekkor hallgattuk meg a pici szívhangját is. Kaptam egy bounty mum to be csomagot is, amelyben rengeteg hasznos info van + termékminták stb...
A védőnő készíti el a maternity notes-t, amelyben az összes vizsgálat eredményei lesznek majd. Ez egy narancssárga színű dosszié.
Egyébként nekem eddig az a tapasztalatom, hogy a védőnőm nagyon segítőkész, és a kórházban is nagyon rendesek voltak.

4. 20.hét: A 2. ultrahang időpontja, ez az anomaly scan. Nekünk itt megmondták, hogy fiú lesz. Egyébként nagyon alaposan megviszgálták a pici szerveit, működésüket, méregettek stb... Ezen a párom is velem volt, felejthetettlen élmény volt mindkettőnknek.
Elvileg több ultrahangot nem csinálnak, csak ha ne adj isten valami probléma adódik.

5. 22. hét: védőnővel találkozás, laborviszgálat, súlyellenőrzés, meghallgattuk a pici szívhangját. Én most 23 hetes vagyok most, így a további vizsgálatokról nam tudok még részletesen írni.

6. 28.hét: Ismét találkozás a védőnővel. Újabb laborvizsgálatok.

7. 34. hét: Házirovos felkeresése, a születés várható időpontjának pontosítása.

8. 36. hét: Ekkor ellnőrzik a pici elhelyezkedését a méhben. Szülési terv megbeszélése.

9. 38. hét: Laborvizsgálatok. Álltalános "állapotfelmérés".

10. 40. hét: Minden kismamának gyors és problémamentes szülést, illetve makkegészséges gyerkőcöt kívánok. És természetesen sok boldogságot és kitartást!
doxi0511
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Február 5. Kedd, 14:03    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Kedves Christine! Te beszélsz is angolul? Vajon mennyire okoz problémát,hogy én szinte csak szavakat tudok? Akkor is vállalnak az orvosok? A párom nagyon jól beszél,csak nem biztos,hogy mindig el tudna velem jönni a vizsgálatokra,mert egész nap dolgozik!
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Christine
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Február 5. Kedd, 15:25    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Az orvosokhoz elvileg kerhetsz tolmacsot, csak idoben kell szolni.
jasa
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Február 5. Kedd, 18:35    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

christine!koszonom hogy valaszoltal,jo lenne ha tudnank tartani a kapcsolatot a tovabbiakban is nemsok het van kozottunk.ma voltam ultrahangon nekem nagyon furi hogy nemlessz tobb,a lanyommal nagyon sokat jartam es nagyon megnyugtato volt latni hogy rendben van minden.akartam menni magzatvizre is de mivel minden eredmenyem ok igy azt mondtak nemkell otthon pedig azt mondtak menjek.csak hogy biztosra menjek.es nekem is fiam lessz Nagyon boldog nemerzem meg a mozgasat a lanyommal mar 18 hetessen ereztem,mar 19 het es 5 napot irtak ma a papiromra.szorits nekem
Vissza az elejére
anettangel79
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Február 5. Kedd, 23:21    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!
Tapasztalatokat szeretnek gyujteni. Parommal ket eve elunk kint Angliaban, bejelentett munkaviszonyunk van. Iden szeretnenk babat, es meg nem dontottuk el, hogy itt, vagy otthon. Nem tudjuk, hogy milyen juttatasokat kapnank, ha peldaul terhesen hazamennenk szulni, ugyhogy otthon mar nem dolgoznek elotte. (Tehat nem lenne meg az otthoni 180 nap munkaviszony). Nem tudjuk meg, bar probalunk utanajarni, hogy az itteni munka mibe szamit bele otthon. Vagy ha itt szulnek, jarna-e valami juttatas, es ha igen, meddig, es mit lehet igenybevenni? Tud valaki segiteni? Nehez dontes, mert a sziv hazahuzna, de itt is kiepitettunk mar egy kis eletet, es a harmadik verzio, hogy hazakoltoznenk, es elotte meg fel evet ledolgozunk, hogy meglegyen a 180 nap, (ha talalunk munkat..) kicsit ijesztonek tunik, es persze az idot is jol kitolja... Kacsintó
A masik kerdesem, kinek milyen tapasztalatai vannak az itteni szuleszeti ellatassal kapcsolatban? Elore is koszonjuk szepen a segitseget, - tobb szem tobbet lat alapon - a tapasztalatok osszegzese sokat segithet dontesunk meghozatalaban.
Udv, Anett
Vissza az elejére
Christine
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Február 6. Szerda, 8:13    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

jasa írta:
christine!koszonom hogy valaszoltal,jo lenne ha tudnank tartani a kapcsolatot a tovabbiakban is nemsok het van kozottunk.ma voltam ultrahangon nekem nagyon furi hogy nemlessz tobb,a lanyommal nagyon sokat jartam es nagyon megnyugtato volt latni hogy rendben van minden.akartam menni magzatvizre is de mivel minden eredmenyem ok igy azt mondtak nemkell otthon pedig azt mondtak menjek.csak hogy biztosra menjek.es nekem is fiam lessz Nagyon boldog nemerzem meg a mozgasat a lanyommal mar 18 hetessen ereztem,mar 19 het es 5 napot irtak ma a papiromra.szorits nekem

Jasa. Nem olvastad el rendesen. Nagyon boldog Irtam az elejen hogy a szoveget egy masik forumrol olloztam segitsegul azoknak akiknek szukseguk van ra.
Az iwiw londoni forumaban van egy Babavarok cimu topic ott talalsz szerintem kismamakat.
De ettol fuggetlenul szoritok neked hogy minden rendben legyen. Nagyon boldog
doxi0511
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Február 6. Szerda, 9:29    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

A párom egyik kollégája tavaly szeptemberben szívinkfarktust kapott,és bekerült a kórházba.Nagyon nagyon kedvesek és körültekintőek voltak,de tolmácsot nem tudtak neki szerezni.Gondolom Londonban rengeteg magyar van,ezért nem okoz problémát,de itt,New Castle környékén sokkal kevesebben vagyunk,úgyhogy nem tudom,hogy sikerülni fog-e.
Vissza az elejére
xtazi
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2008. Február 6. Szerda, 9:47    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

doxi0511 írta:
A párom egyik kollégája tavaly szeptemberben szívinkfarktust kapott,és bekerült a kórházba.Nagyon nagyon kedvesek és körültekintőek voltak,de tolmácsot nem tudtak neki szerezni.Gondolom Londonban rengeteg magyar van,ezért nem okoz problémát,de itt,New Castle környékén sokkal kevesebben vagyunk,úgyhogy nem tudom,hogy sikerülni fog-e.

azert aki kint el mar egy ideje...valamilyen szinten csak elboldogul a hetkoznapokban...persze segitseg mindig jol jon, de szerintem egy sima midwife latogatashoz nem kell diploma:) az en angolom sem volt tokeletes mikor midwife-hoz jartam, az elejen el is cipeltem szegeny ferjemet mindenhova, aki szinte soha meg sem szolalat, mert ment egyedul is....ha valami baj van akkor meg mindig fel lehet csorogni a segitseget, hogy beszeljen vele a midwife mert nem erted...
de nagyon segitokeszek ha kell mutogat es rajzol:) szal nem kell felni:0

valaki irta elottem hogy a szoptatasnal nem segitettek neki a korhazban...nekem pont ellenekezo tapasztalatom volt....hozzam aki bejott a szobaba mindenkinek az volt az elso kerdese, hogy sikerult-e a dolog es mutattak is hogyan csinaljuk:) miutan hazamentunk a midwife es a health visitor is nagy figyelemet forditott a pici taplalkozasara..es segitettek mindenben...
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése MSN Messenger
doxi0511
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Február 7. Csütörtök, 11:39    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

És az tényleg igaz,hogy heti 120fontot kapok 33hétig?
Vagy ez hogy megy itt? Én még csak 8hónapja vagyok kint,és 7hónapja dolgozok,mostmár 4órában! Az még mindig nem teljesen világos,hogy mennyi pénzt kapok!
Vissza az elejére
Christine
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Február 7. Csütörtök, 12:28    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

doxi0511 írta:
És az tényleg igaz,hogy heti 120fontot kapok 33hétig?
Vagy ez hogy megy itt? Én még csak 8hónapja vagyok kint,és 7hónapja dolgozok,mostmár 4órában! Az még mindig nem teljesen világos,hogy mennyi pénzt kapok!

Iwiw-rol ollozva:
Ha a terhessegedet megelozoen legalabb 26 hetig voltal alkalmazasban egy cegnel, akkor 26 hetig mehetsz szabadsagra, ebbol 6 hetig az ottani bered 90%-ra vagy jogosult. Tovabbi 20 hetig heti alaptamogatasra vagy jogosult (ez tavaly 106 font volt). Jogosult vagy tovabbi 26 hetre otthon maradni, de akkor mar nem kapsz penzt.
kivancsi
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Február 9. Szombat, 14:47    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

SZIASZTOK!
MI KET EVE VAGYUNK KINT APAROMMAL.JELEN PILLANATBAN 9HETES KISMAMA VAGYOK.SZERETNEK MINDENKIT MEGNYUGTATNI HA BAJ VAN TENYLEG FIGYELNI FOGNAK RAD.EN VEREZTEM A MULT HETEN ES AZONNAL MEGVIZSGALTAK MINKET A BABAVAL,HOGY VAN-E VALAMI BAJ.HARROW-BAN LAKOM ES KORZETILEG A NORTHWICK PARK HOSPITALHOZ TARTOZUNK.A GP AZONNAL ELINTEZTE,HOGY A KORHAZBAN FOGADJANAK MINKET ES MEGVIZSGALJANAK.RESZUNKROL HOZZATARTOZIK A DOLGOKHOZ,HOGY KOZEL KET EVES PROBALKOZAS ,MIDENFELE SEGITSEGGEL,ESTEM TEHERBE.AZ BIZTOS,HOGY UGY ERZED,HOGY BARMILYEN PROBLEMAD VAN ES NEM TUDOD HOVA FORDULJ A GP ELKULD A MEGFELELO HELYRE.
A LENYEG JELEZNED KELL,HOGY VALAMI PROBLEMAD VAN CSAK UGY TUDNAK NEKED SEGITENI.
Vissza az elejére
Christine
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Február 9. Szombat, 16:07    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

kivancsi írta:
SZIASZTOK!
MI KET EVE VAGYUNK KINT APAROMMAL.JELEN PILLANATBAN 9HETES KISMAMA VAGYOK.SZERETNEK MINDENKIT MEGNYUGTATNI HA BAJ VAN TENYLEG FIGYELNI FOGNAK RAD.EN VEREZTEM A MULT HETEN ES AZONNAL MEGVIZSGALTAK MINKET A BABAVAL,HOGY VAN-E VALAMI BAJ.HARROW-BAN LAKOM ES KORZETILEG A NORTHWICK PARK HOSPITALHOZ TARTOZUNK.A GP AZONNAL ELINTEZTE,HOGY A KORHAZBAN FOGADJANAK MINKET ES MEGVIZSGALJANAK.RESZUNKROL HOZZATARTOZIK A DOLGOKHOZ,HOGY KOZEL KET EVES PROBALKOZAS ,MIDENFELE SEGITSEGGEL,ESTEM TEHERBE.AZ BIZTOS,HOGY UGY ERZED,HOGY BARMILYEN PROBLEMAD VAN ES NEM TUDOD HOVA FORDULJ A GP ELKULD A MEGFELELO HELYRE.
A LENYEG JELEZNED KELL,HOGY VALAMI PROBLEMAD VAN CSAK UGY TUDNAK NEKED SEGITENI.

Iiigen, csak tudod otthon ugyanezzel a problemaval mar ki sem engednek a korhazbol. Ameddig ugy nem itelik hogy mar nem lehet baj addig bent tartanak.
kivancsi
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Február 12. Kedd, 12:20    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

SZIA CHRISTINE!
LEHET,HOGY EN GONDOLOM ROSSZUL,DE KIFEJEZETTEN ORULOK ANNAK,HOGY AZ ORVOSOK NEM ZAKLATNAK FOLOSLEGESEN.ITT GONDOLOK ARRA,HOGY OTTHON EGY EGYSZERU AKARMILYEN VIZSGALAT IS ARRA MEGY KI,HOGY MINNEL TOBB PENZT KAPJANAK A RENDELOK A NEM TUDOM MILYEN SZERVTOL ES NEM VAGYOK BIZTOS BENNE,HOGY KIFEJEZETTEN AZ ALAPOSSAGRA MENNEK.A SZUKSEGES VIZSGALATOKAT ITT IGY IS UGYIS ELVEGZIK.SZEMELY SZERINT SZIVESEBBEN FEKSZEM A SAJAT AGYAMBAN MINT EGY KORHAZI OSZTALYON.AMI AZ ODA NEM FIGYELEST ILLETI ,TALAN SZERENCSEM VAN,MERT AZ EN ESETEMBEN NEM TAPASZTALTAM.
Vissza az elejére
Christine
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Február 12. Kedd, 12:49    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Persze az jogos hogy ne vizsgalgassanak foloslegesen. A kerdes maximum az hogy igy viszont idoben kiderul e ha baj van. A sajat agyban fekvesel egyetertek szinten, de odahaza nincs ultrahang, meg egyeb muszer amivel pillanatok alatt kiderul hogy IGEN el meg az a baba ott bent a pocakban es jol is van attol fuggetlenul hogy eppen ugy csinal mint egy feltegla es napokig meg se mozdul. Verzesnel es meh oszehuzodasnal meg ugye ohatatlan igenyli az ember a szakerto kezeket leven siman beindulhat a szules vagy inkabb spontan veteles.
Kismama
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Március 4. Kedd, 9:13    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

A napokban derult ki, hogy varandos vagyok. Varatlanul ert a dolog bennunket, ugyhogy meg haziorvosom sincs itt Londonban. Kihez kell fordulnom, hogy mielobb ( 1-2 heten belul ) legyen nogyogyaszom? Kelet Londonban elek, ha valakinek van tapasztalata az itteni orvosi ellatassal kapcsolatban, esetleg tud egy jo nogyogyaszt a kornyeken kerem jelezze.

Segitsegeteket elore is koszonom!

K
Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése elölről:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Bolcsi, ovi és suli kérdések Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6  Következő
4 / 6 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban