Csatlakozott: Feb 01, 2008 Hozzászólások: 6 Tartózkodási hely: Magyarország, Mindszentgodisa
Elküldve: 2008. Február 3. Vasárnap, 2:03 Hozzászólás témája:
Bár ahogy most számolgattam havi 500 font kiadás nem tűnik soknak, ha ez mellett valóban 1300-at keresek. Egyébként egy ilyen jogsi csere mennyibe kerül? _________________ frisco
Elküldve: 2008. Február 4. Hétfő, 5:54 Hozzászólás témája: Egy 4 tagú család költségei?
Sziasztok!
Az a kérdésem, hogy egy 4 tagú (3 és 6 éves gyerköc) család esetén, mi az a havi keresett egy apának, amivel biztonságosan meg lehet élni.
Legyen mondjuk London és extra igények nélkül.
A cél először a kijutás, majd ott már én is többet tudok majd.
De itthonról nehéz belőni, mi a elfogadható, jó vagy nagyon jó fizetés 4 főre.
Köszönöm!!
Csatlakozott: Feb 04, 2006 Hozzászólások: 292 Tartózkodási hely: Chesham/Buckinghamshire
Elküldve: 2008. Február 4. Hétfő, 11:02 Hozzászólás témája: Re: Egy 4 tagú család költségei?
negya írta:
Sziasztok!
Az a kérdésem, hogy egy 4 tagú (3 és 6 éves gyerköc) család esetén, mi az a havi keresett egy apának, amivel biztonságosan meg lehet élni.
Legyen mondjuk London és extra igények nélkül.
A cél először a kijutás, majd ott már én is többet tudok majd.
De itthonról nehéz belőni, mi a elfogadható, jó vagy nagyon jó fizetés 4 főre.
Köszönöm!!
Hat ugy 1800-2000 font tisztan a kezbe. Szerintem. Mert gondolom hazat szeretnetek berelni es az elviszi majd a felet. _________________ Nem az a nagy dolog ha leviszel egy lovat a folyóhoz, hanem az ha ráveszed hogy háton ússzon.
Csatlakozott: Feb 01, 2008 Hozzászólások: 6 Tartózkodási hely: Magyarország, Mindszentgodisa
Elküldve: 2008. Február 7. Csütörtök, 0:17 Hozzászólás témája:
Sziasztok!
Nagyon úgy néz ki, hogy amire lett volna pályám munka, az befuccsol. Ezért ha tudtok segíteni abban, hogy Angliában munkám legyen légyszi tegyétek meg. Tudom, hogy ez nem munkakereső oldal, de igazából már csak azokban bízom meg, akik eddig értelmes és hasznos tanácsokkal láttak el!
Ha esetleg valaki tudna segíteni, akkor itt az e-mail címem:
frisco2@freemail.hu
Köszi az eddigi segítségeteket, hasznomra vált!! _________________ frisco
Elküldve: 2008. Február 7. Csütörtök, 17:56 Hozzászólás témája:
Sziasztok!
Szerintetek érdemes 18 évesen sima gimis érettségivel kimenni dolgozni?Középfokú nyelvvizsga,szinte semmi munkatapasztalat..bár bármit elvégzek szal ezzel nincs gond.És érdemes nyelvsuliba menni vagy ha dolgozok azért tanulom a nyelvet?
Elküldve: 2008. Február 8. Péntek, 12:30 Hozzászólás témája:
Sziasztok
Végigolvastam a fórumot, sok kérdésemre megkaptam a választ, mielőtt feltettem volna.
Több helyen olvastam órabéreket, pl minimál órabér 5,52, de az nem derült ki, hogy ezek nettó vagy bruttó bérek.
Ha bruttó akkor mennyit vonnak le (mennyit kapok kézhez)?
Csatlakozott: Aug 01, 2007 Hozzászólások: 308 Tartózkodási hely: Manchester
Elküldve: 2008. Február 8. Péntek, 15:18 Hozzászólás témája:
Lacci írta:
Sziasztok
Végigolvastam a fórumot, sok kérdésemre megkaptam a választ, mielőtt feltettem volna.
Több helyen olvastam órabéreket, pl minimál órabér 5,52, de az nem derült ki, hogy ezek nettó vagy bruttó bérek.
Ha bruttó akkor mennyit vonnak le (mennyit kapok kézhez)?
Ez bruttó órabér. Az adózás sávos, évi 5,225 fontig (jövőre 5,435) nem kell adózni, a fölött 22% 33,300 font (jövőre 34,600) éves jövedelemig és a fölött 40%. Ezenkívül levonnák még az NHS-nek is valamennyit.
(Forrás: http://www.hmrc.gov.uk/rates/it.htm)
Elküldve: 2008. Február 27. Szerda, 22:07 Hozzászólás témája:
Sziasztok!
Sikerult kijonnom Londonba! Annyi a szepseghibaja az egesznek, hogy heti 200 fontot keresek. Nagyon meg kell huznom a nadragszijat, hogy sporolni tudjak, de meg mindig jobb, mint a magyar viszonyok. _________________ frisco
Elküldve: 2008. Április 8. Kedd, 14:36 Hozzászólás témája:
Sziasztok. Próbálgattam végigolvasni, de konkrét árat nem találtam az internettel kapcsolatban. Milyen feltételei vannak az internet előfizetésének és milyen árban vannak? Ha valaki tud konkrét árat (sebesség/ár) mondani megköszönném.
Csatlakozott: Feb 04, 2006 Hozzászólások: 292 Tartózkodási hely: Chesham/Buckinghamshire
Elküldve: 2008. Április 8. Kedd, 15:07 Hozzászólás témája:
scover írta:
Sziasztok. Próbálgattam végigolvasni, de konkrét árat nem találtam az internettel kapcsolatban. Milyen feltételei vannak az internet előfizetésének és milyen árban vannak? Ha valaki tud konkrét árat (sebesség/ár) mondani megköszönném.
Csatlakozott: Aug 01, 2007 Hozzászólások: 308 Tartózkodási hely: Manchester
Elküldve: 2008. Április 8. Kedd, 18:12 Hozzászólás témája:
erus írta:
tothz, én eddig úgy tudtam, hogy 17% az adó... rosszul tudtam??? Komolyan levonnak 22%-ot? Az sooook...
A 22%-os középső sáv a 2007-2008-as évre vonatkozott (tavaly). Az új tax (idén) a következőképpen fog változni:
Kód:
Tavaly Idén
Personal allowance 5225 5435
10 % felső határa 2230 -----
20 % felső határa ---- 36000
22 % felső határa 34600 -----
Azaz megszűnik a 10% és a 22%-os sáv és helyette egységesen 20%-os lesz az alap adó.
Pl.
Ha 10000 fontot kerestél tavaly, akkor a fizetendő adód:
223+0.22*(10000-5225-2230)=782.9
Idén:
0.2*(10000-5435)=913
A következő táblázatban megpróbáltam összefoglalni, hogyan érint ez bennünket. Ha valaki heti 37 órában 6 fontos órabérért dolgozik, akkor az évi keresete 12000 font és 90 fonttal kell több adót fizetni majd mint előzőleg. A vízválasztó az évi 17000 fontos jövedelem, aki többet keres, annak kevesebb adót kell majd fizetnie.
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban