Mozi DVD filmek naprakész információi. Filmes fórumok, Filmes linkek, előzetesek. Bannercsere és partner program. Sztárok, képgalériák, online rádióadók.
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   CsoportokCsoportok   ProfilProfil   Üzeneteid olvasásához jelentkezz beÜzeneteid olvasásához jelentkezz be   BelépésBelépés 

Iskola
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3 ... 11, 12, 13 ... 18, 19, 20  Következő

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Bolcsi, ovi és suli kérdések
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
Tovi
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Január 16. Szerda, 16:22    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

nene47 és Times!

Mi is hasonló cipőben voltunk tavaly májusban, a lányunk 16 éves volt. Erős középfokon beszélt angolul, az iskolát sajnos ez kismértékben meghatározta, először olyan szakra, osztályba kellett beiratnunk, ahol inkább a nyelvi felzárkózás a cél, utána lehet majd keresni igazán a képességeinek megfelelő iskolát.
Beilleszkedés.... Hát ezzel semmi problémája nem volt, nagyon élvezi ezt a sokkultúrás környezetet, állandó az élménybeszámoló otthon az osztálytársakról Nevető Csak az otthoni barátai hiányoznak neki.
Mint tothz írta az iskola magyar léptékkel mérve könnyű, gyengébb nyelvtudással is magasan felette van a lányom az osztálytársainak, sorra kapja a dicséreteket.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Yahoo Messenger MSN Messenger
Tovi
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Január 16. Szerda, 16:39    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

nene47 és Times!

Mi is hasonló cipőben voltunk tavaly májusban, a lányunk 16 éves volt. Erős középfokon beszélt angolul, az iskolát sajnos ez kismértékben meghatározta, először olyan szakra, osztályba kellett beiratnunk, ahol inkább a nyelvi felzárkózás a cél, utána lehet majd keresni igazán a képességeinek megfelelő iskolát.
Beilleszkedés.... Hát ezzel semmi problémája nem volt, nagyon élvezi ezt a sokkultúrás környezetet, állandó az élménybeszámoló otthon az osztálytársakról Nevető Csak az otthoni barátai hiányoznak neki.
Mint tothz írta az iskola magyar léptékkel mérve könnyű, gyengébb nyelvtudással is magasan felette van a lányom az osztálytársainak, sorra kapja a dicséreteket.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Yahoo Messenger MSN Messenger
Tovi
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Január 16. Szerda, 16:42    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Oppsz ez kétszer ment el, elnézést, kérem egy moderátor törölje az egyik dupla hozzászólásomat.
THX
Vissza az elejére
Times
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2008. Január 16. Szerda, 21:18    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Köszönöm a gyorsválaszokat!
A nagylányom 8 évig németet tanult, ugy hogy mindenképpen szerettem volna valami nyári lehetőséget, de sajnos ennyi pénzért nem fog menni, nem gondoltam volna , hogy ilyen sokba kerülnek ezek a napközi szerű helyek. Akkor a gyerekeknek semmilyen ingyenes nyelvtanulási lehetőség sincs? Síró vagy nagyon szomorú
Na mindegy majd valahogyan megoldjuk. Az vigasztal, hogy sok hozzászóló szerint a gyerekek hamar belerázódnak a nyelv tanulásában.
Üdv mindenkinek.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
nene74
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Január 17. Csütörtök, 10:27    Hozzászólás témája: Re: Sziasztok Hozzászólás az előzmény idézésével

tothz írta:
nene74 írta:
Judit vagyok és Pécsen élek a családommal.A férjem már 2 szer dolgozott Angliában de nélkülünk nagyon nehéz volt.Szertné ha nyáron mi is ki mennénk lakni.A fiunk most 7 dik osztályos itthon. Ha esetleg van köztetek olyan család aki gyerekkel van kint,örülnék ha írna egy pár sort a beilleszkedésről,mennyi ideje van kint.Már éltünk Kanadába 1 évet de akkor a fiam még csak 6 éves volt. Most kamasz egy kicsit félek újra kívini.
kösz hogy meghallgatatok

Amikor mi kiköltözünk, az egyik lányom 13 volt a másik 16. A kisebbik tehát annyi lehetett mint a te fiad most. A beilleszkedéssel nem volt különösebb gond, eleinte ugyan egy kicsit nehezebb volt (állandóan azzal szórakoztak, hogy ugye éhes vagy? meg hogy mit esztek, van-e nálatok McDonalds és a többi), de mint minden újdonság ez is hamar lecseng. Ha hat évesen volt Kanadában az angol nyelvterületű részen, akkor a nyelvvel aligha lesz gondja. Maga az iskola sokkal könnyebb mint otthon. Egy okozhat gondot, ha pár év után vissza akartok menni, mert a két oktatási rendszer közötti átjárhatóság kicsit még problématikus, de ez előbb-utóbb majd kialakul (a magyar oktatás majd le fog sülyedni az itteni szintre, legalább is ha magyar bálintékon múlik [direkt írtam kis betűvel, mert nem érdemel többet]).
Szia!
Köszönöm hogy válaszoltál.Most hogy olvasom a forumokat nem is gondoltam volna hogy ennyi magyar van kint gyerekkel.Kanadába a fiamnak jól ment az angol,jó nyelvérzéke van azt mondták bár nem szereti az angolt.Itthon jol tanul neki talán könnyebb lenne kint mert nincs az a nagy hajtás.Most februárbe lesz 13 éves és ha szeptembertől oda járna suliba akkor hányadikos lenne? Minden iskolába vannak segítők,és mit csinálnak a segítők? Én haladó szinten tanulom az angolt egy iskolabeiratást eltudok intézni?milyen papírok kellenek hozá?Csak akkor mehet a gyerek suliba ha mind a két szülő dolgozik?bocsi a sok kérdésért de szeretnék mindent megtudni juniusig.Milyenek az angoll gyerekekés a tanárok?Ugy látom ha az ember ki megy a családdal akkor ha mod van rá kint kell maradni addíg amig a gyerek tanul mert nem jó ide oda rángatni.Gondolom megoldható hogy kint a gyerekek találkozhasanak ismerkedjenek .Mert Kanadába az volt a legnagyobbgond hogy nem voltak magyar gyerekek a fiam körül.Köszi mindent várom válaszod
Vissza az elejére
nene74
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Január 17. Csütörtök, 10:40    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Tovi írta:
nene47 és Times!

Szia
Hát sajnos az én fiam nagyon keveset tud angolból hisz itthon nem nagy a követelmény.Ha kint leszek juniusba akkor mik azok a dolgok amit azonal intézni kell?mikor kell a beíratás az iskolába? kell e füzetni valamit? a betegelláts hogy van a gyerekeknél,és a családi potlék,mert én ugy halottam csak egy év elteltével jár.Te beszéltél angolul mikor ki mentél?Én haladó sziten tanulom de televagyok kétségekkel de az angolt nagyon imádom.A férjem lazábban veszi fel nem olyan aggodos mint én.Mostanra márbeilleszkedtetek?te mit dolgozol? Judit
Vissza az elejére
benibaba
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Január 17. Csütörtök, 11:07    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok.Én és családom juliusba tervezük,hogy kimegyünk.De addig szeretném megtudni hogy ha egy gyerek most járja ki magyarországon az elsö osztályt és egyáltalán nem beszél angolul.Az hogy fog kinn tanulni?Felveszik kint igy az iskolába?Nagyon szeretném a segitségeteket kérni aki már kint él és tud erröl valamit.Köszönöm szépen a segitségeteket elöre is Buda Péterné (GYÖNGYI)
Vissza az elejére
tothz
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Január 17. Csütörtök, 15:00    Hozzászólás témája: Re: Sziasztok Hozzászólás az előzmény idézésével

nene74 írta:
Szia!
Köszönöm hogy válaszoltál.Most hogy olvasom a forumokat nem is gondoltam volna hogy ennyi magyar van kint gyerekkel.Kanadába a fiamnak jól ment az angol,jó nyelvérzéke van azt mondták bár nem szereti az angolt.Itthon jol tanul neki talán könnyebb lenne kint mert nincs az a nagy hajtás.Most februárbe lesz 13 éves és ha szeptembertől oda járna suliba akkor hányadikos lenne? Minden iskolába vannak segítők,és mit csinálnak a segítők? Én haladó szinten tanulom az angolt egy iskolabeiratást eltudok intézni?milyen papírok kellenek hozá?Csak akkor mehet a gyerek suliba ha mind a két szülő dolgozik?bocsi a sok kérdésért de szeretnék mindent megtudni juniusig.Milyenek az angoll gyerekekés a tanárok?Ugy látom ha az ember ki megy a családdal akkor ha mod van rá kint kell maradni addíg amig a gyerek tanul mert nem jó ide oda rángatni.Gondolom megoldható hogy kint a gyerekek találkozhasanak ismerkedjenek .Mert Kanadába az volt a legnagyobbgond hogy nem voltak magyar gyerekek a fiam körül.Köszi mindent várom válaszod

A fiad itt kilencedikbe menne 13 évesen. A kilencedik alatt csinálják az úgynevezett Key Stage 4-t. Ezt követi az utolsó két év, ami alatt a GCSE O levelt szerzik meg, aminek alapján mehetnek a megfelelő college-ba, ahol újabb két év alatt megszerzik a GCSE A levelt.

Nekünk egy magyar család ismerősünk sincs itt Manchesterben, de csak az első félév volt nehéz és főleg csak a nagyobbiknak, akinek már kialakult gimnáziumi baráti köre volt. Amúgy meg létezik itt is az internet és azon keresztül tartják a kapcsolatot, meg nyáron hosszabb időt (másfél hónap) töltenenek otthon, ami alatt a barátaikkal lehetnek.

Az iskolabeiratásról meg annyit, hogy ha nincs pénzetek magániskolára, akkor kötelező a körzetes iskolába beiratnod a gyerekedet, amíg be nem tölti a 16-ot. A segítők meg csak addig jönnek, amíg úgy látják, hogy a gyereknek szüksége van rá. A mieink írd és mond összesen kétszer találkoztak velük. Különben is, az ilyen korú gyerekek sokkal gyorsabban és eredményesebben beilleszkednek, mint a szülők. A nagyobbik lányom már haza sem akar menni.

És végül nem árt az okosabb nációtktól tanulni:
A cigány úszni tanítja a gyerekét és bedobja a vízbe.
- Kápálódzál bá meg! Kápálódzál bá meg! Bá meg!
(Elnézést a Roma származású olvasóimtól!)

Dobd be te is nyugodtan, biztosan megtanul magától úszni! Mosoly
Vissza az elejére
Christine
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Január 17. Csütörtök, 15:41    Hozzászólás témája: Re: Sziasztok Hozzászólás az előzmény idézésével

[quote="nene74"Szia!
Köszönöm hogy válaszoltál.Most hogy olvasom a forumokat nem is gondoltam volna hogy ennyi magyar van kint gyerekkel.Kanadába a fiamnak jól ment az angol,jó nyelvérzéke van azt mondták bár nem szereti az angolt.Itthon jol tanul neki talán könnyebb lenne kint mert nincs az a nagy hajtás.Most februárbe lesz 13 éves és ha szeptembertől oda járna suliba akkor hányadikos lenne? Minden iskolába vannak segítők,és mit csinálnak a segítők? Én haladó szinten tanulom az angolt egy iskolabeiratást eltudok intézni?milyen papírok kellenek hozá?Csak akkor mehet a gyerek suliba ha mind a két szülő dolgozik?bocsi a sok kérdésért de szeretnék mindent megtudni juniusig.Milyenek az angoll gyerekekés a tanárok?Ugy látom ha az ember ki megy a családdal akkor ha mod van rá kint kell maradni addíg amig a gyerek tanul mert nem jó ide oda rángatni.Gondolom megoldható hogy kint a gyerekek találkozhasanak ismerkedjenek .Mert Kanadába az volt a legnagyobbgond hogy nem voltak magyar gyerekek a fiam körül.Köszi mindent várom válaszod[/quote]

A beiratashoz a gyerek utlevele es/vagy szuletesi anyakonyvi kivonata kell semmi mas. Ahogy megvan a fix lakohelyetek egybol be lehet iratni. A szulo munkahelyenek semmi koze nincsen a tankotelezetseghez. Nagyon boldog Azaz tok mindegy dolgoztok e. A te csemeted mar eleg nagy szerintem a baratkozast mar majd intezi o sajat maganak.
A suliba beiratasnal nem kell fizetni ha allami suliba iratod be. Azok ingyenesek, csak az egyenruha kotelezo.
A betegellatasrol. A lakohely szerinti rendelobe kell regisztralni magatokat. Az alap orvosi ellatas ingyenes, de a gyerekeknek ingyenes peldaul a gyogyszerek is.
tono77
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Január 18. Péntek, 15:21    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Hát én is új vagyok itt és rengeteg olyan félelmem van mint sok előttem szólónak. Még Mon vagyunk, de én tervezem, hogy kimegyek dolgozni, aztán kb. egy év mulva ha jutok valamire, kijönne a családom is. Addigra a kisfiam Magyarországon pont az elsőt kezdené, lányom pedig az ötödiket. Az lenne a kérdésem, hogy ha párom is munkába áll, megoldható álltalában az, hogy csak 4-5 óra felé lennének a skacok elhozva a suliból? Van valamiféle napközi? Kb mennyibe kerül? Próbáltam a fórumban minél több infót felszedni, de sok-sok dologról esik szó. Arra is gondoltam, hogy ha egy suliba járnak a nagyobik (12éves) elhozza az öccsét amíg mi melózunk. De olvastam olyasmit, hogy ezt ott nem engedik meg mert kell nekik a felügyelet. Hú ez kicsit zavaros, de rettegek a gyerekek iskolai beilleszkedése miatt. Tudom ezt már sokan leírták, de nagyon para... Viszont lépni kell mert itthon egyszerűen nem lehet. Meg hát a nyelv az, ami miatt elképzelni sem tudom, hogy boldogulnak a suliba. Huh...Tiszta ideg vagyok Szomorú
Vissza az elejére
Christine
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Január 18. Péntek, 19:30    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

tono77 írta:
Sziasztok!

Hát én is új vagyok itt és rengeteg olyan félelmem van mint sok előttem szólónak. Még Mon vagyunk, de én tervezem, hogy kimegyek dolgozni, aztán kb. egy év mulva ha jutok valamire, kijönne a családom is. Addigra a kisfiam Magyarországon pont az elsőt kezdené, lányom pedig az ötödiket. Az lenne a kérdésem, hogy ha párom is munkába áll, megoldható álltalában az, hogy csak 4-5 óra felé lennének a skacok elhozva a suliból? Van valamiféle napközi? Kb mennyibe kerül? Próbáltam a fórumban minél több infót felszedni, de sok-sok dologról esik szó. Arra is gondoltam, hogy ha egy suliba járnak a nagyobik (12éves) elhozza az öccsét amíg mi melózunk. De olvastam olyasmit, hogy ezt ott nem engedik meg mert kell nekik a felügyelet. Hú ez kicsit zavaros, de rettegek a gyerekek iskolai beilleszkedése miatt. Tudom ezt már sokan leírták, de nagyon para... Viszont lépni kell mert itthon egyszerűen nem lehet. Meg hát a nyelv az, ami miatt elképzelni sem tudom, hogy boldogulnak a suliba. Huh...Tiszta ideg vagyok Szomorú

Kulon suliba fognak jarni. Szoval eleve ketfele kell vinni majd oket. Napkozi itt nincs a sulinak altalaban 15:30-kor van vege (reggel 9-kor kezdodik) A jobb suliknal van meg egy ora sport, vagy egyeb szakkor azzal lehet meg rajta huzni egy orat. Vegszukseg eseten lehet keresni egy childminder -t es kifizetni amit kell erte. A nyelv miatt ne aggodj, azt gyorsan megtanuljak. Nagyon boldog
nene74
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Január 21. Hétfő, 19:04    Hozzászólás témája: Re: Sziasztok Hozzászólás az előzmény idézésével

tothz írta:
nene74 írta:
Szia!

A fiad itt kilencedikbe menne 13 évesen. A kilencedik alatt csinálják az úgynevezett Key Stage 4-t. Ezt követi az utolsó két év, ami alatt a GCSE O levelt szerzik meg, aminek alapján mehetnek a megfelelő college-ba, ahol újabb két év alatt megszerzik a GCSE A levelt.

Nekünk egy magyar család ismerősünk sincs itt Manchesterben, de csak az első félév volt nehéz és főleg csak a nagyobbiknak, akinek már kialakult gimnáziumi baráti köre volt. Amúgy meg létezik itt is az internet és azon keresztül tartják a kapcsolatot, meg nyáron hosszabb időt (másfél hónap) töltenenek otthon, ami alatt a barátaikkal lehetnek.

Az iskolabeiratásról meg annyit, hogy ha nincs pénzetek magániskolára, akkor kötelező a körzetes iskolába beiratnod a gyerekedet, amíg be nem tölti a 16-ot. A segítők meg csak addig jönnek, amíg úgy látják, hogy a gyereknek szüksége van rá. A mieink írd és mond összesen kétszer találkoztak velük. Különben is, az ilyen korú gyerekek sokkal gyorsabban és eredményesebben beilleszkednek, mint a szülők. A nagyobbik lányom már haza sem akar menni.

És végül nem árt az okosabb nációtktól tanulni:
A cigány úszni tanítja a gyerekét és bedobja a vízbe.
- Kápálódzál bá meg! Kápálódzál bá meg! Bá meg!
(Elnézést a Roma származású olvasóimtól!)

Dobd be te is nyugodtan, biztosan megtanul magától úszni! Mosoly
Szia köszi az infokat és az öszinteséget.Igazad van minnél jobban félti az ember annál rosszabb.Mikor kezdödik ott a suli és meddíg tart? Ott is ugy vannak szünetek mint itt, És ebéd vagy napközi van a suliba? Mikor kell beíratni? Bíztos hogy Állami suliba menne kint.Most férjemnek keresünk melot mert amire számitotunk az nem jött össze.A családi potlék az mikor jár? Sokat esik az eső,milyen a nyár ? Minden jót nektek üdv
Vissza az elejére
nene74
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Január 21. Hétfő, 19:08    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

bara1972 írta:
Sziasztok!

A férjemnek úgy néz ki sikerült munkát találni febr.vége márc.elejétől.
A nagyobbik fiunkat 13 éves˙(6.oszt.) magával szeretné vinni.
Az érdekelne,hogy a fiamat év közepén is felvennék-e tanulónak.
Egy kisvárosi iskoláról lenne szó.(Melton Mowbray)

Előre is köszönöm a választ.:Bara
Szia én Judit vagyok mi is szeretnénk ki menni a nyáron.Nekem is van egy 13 éves fiam.Nekem azt mondták hogy kint kilencedikbe teszik.A fiad beszél angolul? ha van kedved írj
Vissza az elejére
bara1972
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Január 21. Hétfő, 21:34    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szia!Igazán az én fiam sem beszéli a nyelvet,2.éve tanulja az iskolában.De őt nem féltem a beilleszkedéstől,mert nagyon jó fejü kis srác.A kicsi 5 évestől jobban aggódom,főleg,hogy olvastam a topikba,hogy különböző helyre fognak iskolába járni.Azt hittem,hogy a 2.és a 9.oszt.egy iskolában van.
Vissza az elejére
bara1972
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Január 21. Hétfő, 21:43    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Azt szeretném megkérdezni,ha mégis megvárnám,hogy a nagyobbik fiam itthon befejezze ezt az évfolyamot,és csak június elején mennénk ki,elképzelhető,hogy az iskola engedélyezi,hogy mindkét gyerek bejárjon a nekik megfelelő osztályba.Addig is ismerkednének az angollal,mert ha jól olvastam ott július közepéig tart a suli.
Előre is köszönöm
Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése elölről:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Bolcsi, ovi és suli kérdések Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3 ... 11, 12, 13 ... 18, 19, 20  Következő
12 / 20 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban