Klub 18-40 társkereső portál. Társ és bulikeresés, fórumok, chat, naponta friss hírek.
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   CsoportokCsoportok   ProfilProfil   Üzeneteid olvasásához jelentkezz beÜzeneteid olvasásához jelentkezz be   BelépésBelépés 

Surgős segitseg kellene! Csak Információk, de azok nagyon sü
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Következő

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Okoska
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
Enci
Adminisztrátor
Adminisztrátor

HozzászólásElküldve: 2007. December 22. Szombat, 8:00    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Fapados járatokon a gyerek 14 éves korátol repülhet egyedül.Kivétel ez alol a Ryanair, ahol 16 vagy 17 év a korhatár, nem emlékszem. Nézd meg a jegyet, rajta kell lennie.
Mi majdnem megjártuk, az én lányom sokat repült egyedül 14 éves korátol, és egyszer a Ryanairral ment volna, még nem volt 16, amikor indulás előtt 2 nappal vettük észre, hogy nem lehet. Vehettem jegyet a bébicsőszünknek is Mosoly
Ha még nem mehet egyedül, javaslom menjetek hamarabb ki a reptérre és keressetek valakit aki megengedi, hogy a nevéhez írassátok a jegyét. Ez a check in-nél fontos, aztán már a kutyát sem érdekli, hogy együtt ülnek, vagy sem.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Dreamcaster
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. December 27. Csütörtök, 21:31    Hozzászólás témája: RYANAIR Hozzászólás az előzmény idézésével

Üdv!

Ryanair 0.01 GBP -s jeggyel kapcsolatban lenne kérdésem. Az 1 db bőröndös megoldást választottam. A jegyen már rajta van, hogy ez csak 15 KG! / no pooling! A no pooling nem tudom mit jelenthet, elvileg valami olyasmit, ha 2 bőröndöset választottál akkor nem vihetsz fel 1x30 kg -ot, csak 2x15 -öt. A kérdés az lenne tudja e valaki, mennyi lehet a max súly amit felvihetünk, illetve mennyit kell fizetni kilónként. 15 KG igencsak Ló@&*#. Illetve a kézipoggyászról sem írnak semmit mekkora lehet, hány kiló és van e egyáltalán. (BRI-BUD)

Please HELP!
Vissza az elejére
seci
Guru
Guru

HozzászólásElküldve: 2007. December 28. Péntek, 9:37    Hozzászólás témája: Re: RYANAIR Hozzászólás az előzmény idézésével

Dreamcaster írta:
Üdv!

Ryanair 0.01 GBP -s jeggyel kapcsolatban lenne kérdésem. Az 1 db bőröndös megoldást választottam. A jegyen már rajta van, hogy ez csak 15 KG! / no pooling! A no pooling nem tudom mit jelenthet, elvileg valami olyasmit, ha 2 bőröndöset választottál akkor nem vihetsz fel 1x30 kg -ot, csak 2x15 -öt. A kérdés az lenne tudja e valaki, mennyi lehet a max súly amit felvihetünk, illetve mennyit kell fizetni kilónként. 15 KG igencsak Ló@&*#. Illetve a kézipoggyászról sem írnak semmit mekkora lehet, hány kiló és van e egyáltalán. (BRI-BUD)
Please HELP!

Mit gondoltal miert a Ryanair a legolcsobb es legfapadosabb fapados. Ezert Mosoly
A no pooling azt jelenti, hogy nem osszevonhato a 15 kg. Tehat ha egy csalad utazik, mondjuk 4 fo, akkor az ugye 60 kg lenne, de nem lehet 3 db 20 kilos borond, csak 4, mind konnyebb, mint 15 kg. Ha valamelyik nehezebb, akkor fizeted a potdijat, fuggetlenul attol, hogy a masik harom konnyebb...
A 15kg-os limiten meg keretik nem felhaborodni, beklikkelted, hogy elolvastad a terms and conditions-t. Abban egyebkent tutin benne van az is, hogy mennyi lehet a kezipoggyasz szama/merete/sulya.
-seci
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Tovi
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2007. December 29. Szombat, 17:25    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

A kézipoggyászt illetően ennyi a megkötés, és ezt ajánlatos betartani. A méretet a check-in alkalmával ellenőrzik, bele kell tenni egy kis vaskalodába, ha belemegy nyertél, ha nem akkor adhatod fel bőröndként (vagy pakolhatod át)

The following hand baggage restrictions apply per person (no infant allowance): Maximum weight - 10kgs Maximum dimensions 55cm x 40cm x 20cm.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Yahoo Messenger MSN Messenger
tothz
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Január 4. Péntek, 1:01    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Tovi írta:
A kézipoggyászt illetően ennyi a megkötés, és ezt ajánlatos betartani. A méretet a check-in alkalmával ellenőrzik, bele kell tenni egy kis vaskalodába, ha belemegy nyertél, ha nem akkor adhatod fel bőröndként (vagy pakolhatod át)

The following hand baggage restrictions apply per person (no infant allowance): Maximum weight - 10kgs Maximum dimensions 55cm x 40cm x 20cm.

Annyit fűznék csak hozzá, hogy a befoglalóméret légitársaságonként változik. Én mindig laptopos hátizsákkal megyek, ami általában több mint 10 kg, de sohasem kekeckedtek vele. Aki viszont kis guris samsonite-tal megy, annak mindig beleszuszakoltatják a keretbe és az esetek többségében persze nem stimmel.
Vissza az elejére
meszi13
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Január 19. Szombat, 9:39    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!
Én a CIS kártyáról szeretnék megtudni valamit, bármit, minél többet! Kacsintó Előre is köszi!
Vissza az elejére
Christine
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Január 19. Szombat, 19:01    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

meszi13 írta:
Sziasztok!
Én a CIS kártyáról szeretnék megtudni valamit, bármit, minél többet! Kacsintó Előre is köszi!

Hat ezt mar kibeszeltuk perszor....
Ez a self-employed-hez kell, azaz ha magan vallalkozo akarsz lenni. Kivalthatod a legkozelebbi Inland Revenue irodaban.
haszan
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Január 20. Vasárnap, 18:52    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Arra szeretnék kérni segitséget, hogy a barátom kijött dolgozni személyi igazolvánnyal. Nincs jogsija, sem más fényképes igazolványa és dolgozik 2 hete egy öregek otthonába. Ott be akarják jelenteni és a CRB-hez és a Home Office-hoz kérnek legalább 2 dokumentumot, fényképeset. Sajnos nincs neki utlevele, mert nem csináltatta meg. Az otthoni önkormányzatnál érdeklődött, hogy tud-e utlevél nélkül munkát-e vállalni és azt mondták nem probléma. Most kérnek tőle 2 dokumentumot legalább. Mit lehet tenni ezt ügyben? Tényleg muszáj vagy csak szórakoznak vele? A munkájával meg vannak elégedve. Ha valaki tud valami megoldást, légyszi irja meg.

Köszi.
Vissza az elejére
haszan
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Január 20. Vasárnap, 18:59    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

sziasztok!

Még elfelejtettem megkérdezni, hogy van-e valakinek a BT-vel tapasztalata?

Előfizettem a BT Total Broadband-re(option 3) és van külön egy telefonvonal előfizetésem is. Ezt november 30-ával kötöttem és egy éves szerződésem van vele. Sajnos lehet hogy el kell hagynom angliát 10 napon belül és nem tudom hogyan lehet megszüntetni. Azt hallottam hogy akkor ki kell fizetni az egészéves dijat. Ez igaz? Lehet ezt szüneteltetni vagy másra átruházni? Esetleg egy kapu amin keresztül bontani lehetne a szerződést és nem kellene túl sokat fizetni? Lehet ezt átvinni másik országba, Hollandiába?

Légyszi valaki irjon nekem.

Sajnos nincs elég jó angol tudásom csak alapfok és nekem bonyolult.

köszi előre is
Vissza az elejére
tothz
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Január 20. Vasárnap, 20:34    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

haszan írta:
Sziasztok!

Arra szeretnék kérni segitséget, hogy a barátom kijött dolgozni személyi igazolvánnyal. Nincs jogsija, sem más fényképes igazolványa és dolgozik 2 hete egy öregek otthonába. Ott be akarják jelenteni és a CRB-hez és a Home Office-hoz kérnek legalább 2 dokumentumot, fényképeset. Sajnos nincs neki utlevele, mert nem csináltatta meg. Az otthoni önkormányzatnál érdeklődött, hogy tud-e utlevél nélkül munkát-e vállalni és azt mondták nem probléma. Most kérnek tőle 2 dokumentumot legalább. Mit lehet tenni ezt ügyben? Tényleg muszáj vagy csak szórakoznak vele? A munkájával meg vannak elégedve. Ha valaki tud valami megoldást, légyszi irja meg.

Köszi.

Hát ezt el tudom képzelni, bár nekem eddig elég volt mindenhol az útlevelem, vagy a személyi igazolványom és a nejemtől is csak az egyiket kérték. A CRB-hez ráadásul egyet sem kellett leadni. Ettől függetlenül felelőtlenségnek tartom, ha valaki nem váltja ki az útlevelét mielőtt elindul külföldre, mivel mint a gyakorlat mutatja, sokszor előfordul, hogy az egyiket bekérik és addig az ember sehova sem tud menni, amíg vissza nem kapja. Mellesleg decemberben, otthon, Magyarországon is úgy jártam , hogy két arcképes igazolványt kértek tőlem, amikor mobil internetre akartam előfizetni.
Vissza az elejére
tothz
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Január 20. Vasárnap, 21:01    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

haszan írta:
sziasztok!

Még elfelejtettem megkérdezni, hogy van-e valakinek a BT-vel tapasztalata?

Előfizettem a BT Total Broadband-re(option 3) és van külön egy telefonvonal előfizetésem is. Ezt november 30-ával kötöttem és egy éves szerződésem van vele. Sajnos lehet hogy el kell hagynom angliát 10 napon belül és nem tudom hogyan lehet megszüntetni. Azt hallottam hogy akkor ki kell fizetni az egészéves dijat. Ez igaz? Lehet ezt szüneteltetni vagy másra átruházni? Esetleg egy kapu amin keresztül bontani lehetne a szerződést és nem kellene túl sokat fizetni? Lehet ezt átvinni másik országba, Hollandiába?

Légyszi valaki irjon nekem.

Sajnos nincs elég jó angol tudásom csak alapfok és nekem bonyolult.

köszi előre is

Hát ha korábban megszünteted, mint a minimum period, akkor vagy 70 fontot, vagy a hátralevő időre vonatkozó havi költséget (attól függ, melyik a több) be kell fizetned, lásd a következő link 40-es pontját.
http://www.productsandservices.bt.com/consumerProducts/dynamicmodules/pagecontentfooter/pageContentFooterPopup.jsp?pagecontentfooter_popupid=13408
Én két kiskaput látok. Az első, ha találsz egy megbízható személyt, aki átveszi tőled a szolgáltatást. Ezt úgy lehet elintézni, hogy címváltozást jelentesz be és kéred a szolgáltatás áthelyezését, de a TE NEVEDRE továbbra is. A másik lehetőség kevésbé elegáns és esetleg megbukhatsz vele. Ha egyszerűen nem fizeted a számlát, akkor különböző költségeket számolnak fel, majd megbíznak egy behajtó céget, hogy hajtsa be rajtad az adott öszzeget, ez ekkor már természetesen többszöröse lesz az eredeti tartozásnak. Ha ekkor a behajtó cég nem tud téged megtalálni, akkor megúsztad a büntetést. Tudtommal azonban már az EU-n belül is működik a behajtás ilyen esetekben. Egy biztos, ha a második utat követed, akkor egy darabig ne akarj Angliába jönni. Nagyon boldog
Vissza az elejére
Finsbury
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Január 21. Hétfő, 12:30    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

tothz írta:
haszan írta:
Sziasztok!

Köszi.

Hát ezt el tudom képzelni, bár nekem eddig elég volt mindenhol az útlevelem, vagy a személyi igazolványom és a nejemtől is csak az egyiket kérték. A CRB-hez ráadásul egyet sem kellett leadni. Ettől függetlenül felelőtlenségnek tartom, ha valaki nem váltja ki az útlevelét mielőtt elindul külföldre, mivel mint a gyakorlat mutatja, sokszor előfordul, hogy az egyiket bekérik és addig az ember sehova sem tud menni, amíg vissza nem kapja. Mellesleg decemberben, otthon, Magyarországon is úgy jártam , hogy két arcképes igazolványt kértek tőlem, amikor mobil internetre akartam előfizetni.

Tolem mar a WRS regisztracional is 2 igazolvanyt kertek - igaz, jo regen volt...
Vissza az elejére
haszan
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Január 21. Hétfő, 22:11    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Köszönöm a válaszokat. tehát nincs más választás vagy fizetek vagy itt hagyom a netet a telefonvonallal együtt annak akivel most vagyok egy házban. Már csak az kellene kideritenem, hogy a BT-nél lehet-e kérni kimenő hivás tiltást, mert ha itt hagynám a telefonvonalat internettel együtt akkor legalább a telefonszámlát ne növelhesse senki.
Ma közben elmentem a barátommal a munkahelyére és beszéltem velük és úgy néz ki hogy mégis elég lesz a személyi igazolvány.

Ha elhagyom az országot akkor mikor újra visszajövök újra kell regisztrálnom a WRS-t 90 fontért vagy nem? Lehet, hogy el kell hagyom angliát, mert most sürgössen kellene munka és nem találtam eddig ebben a régióban.
Mindenhol pangás van állás ügyben.
Hallottam vannak olyan gyárak ahol mobiltelefonokat vagy lcd tv-ket gyártanak. Ebben van tapasztalatom, mert 3 évig dolgoztam ilyen munkakörben. Ha valaki tudna ajánlani ilyet itt angliában annak örülnék, mert sürgös lenne a munka és tudnám vinni a netet is.

Köszönöm a válaszokat!
Vissza az elejére
anyamka
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Január 22. Kedd, 9:38    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!
Párom és vele együtt 4 társa már kint vannak és dolgoznak Londonban, egy építőipari cégnél, viszont, ami aggaszt: azt mondták nekik, az első heti bérüket visszatartják, és csak két hetente fognak fizetni. Ami most azt jelenti, hogy csak 3 hét után kapnak bért. Közben a papírjaikat intézi a munkaadó, ez is ígéret. Vajon áttverték őket, vagy lehet ilyen bérfizetési forma, gyakorlat-e ez angliában?!
Közvetlen munkaadójuk ír, akivel már korábban dolgoztak Írországban minden gond nélkül.
Ők egész nap dolgoznak, internethez nem jutnak egyenlőre, ezért én próbálok itthonról tájékozódni.
Köszi
anyamka Sokkolt
Vissza az elejére
tothz
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Január 22. Kedd, 14:28    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

haszan írta:
Köszönöm a válaszokat. tehát nincs más választás vagy fizetek vagy itt hagyom a netet a telefonvonallal együtt annak akivel most vagyok egy házban. Már csak az kellene kideritenem, hogy a BT-nél lehet-e kérni kimenő hivás tiltást, mert ha itt hagynám a telefonvonalat internettel együtt akkor legalább a telefonszámlát ne növelhesse senki.
Ma közben elmentem a barátommal a munkahelyére és beszéltem velük és úgy néz ki hogy mégis elég lesz a személyi igazolvány.

Ha elhagyom az országot akkor mikor újra visszajövök újra kell regisztrálnom a WRS-t 90 fontért vagy nem? Lehet, hogy el kell hagyom angliát, mert most sürgössen kellene munka és nem találtam eddig ebben a régióban.
Mindenhol pangás van állás ügyben.
Hallottam vannak olyan gyárak ahol mobiltelefonokat vagy lcd tv-ket gyártanak. Ebben van tapasztalatom, mert 3 évig dolgoztam ilyen munkakörben. Ha valaki tudna ajánlani ilyet itt angliában annak örülnék, mert sürgös lenne a munka és tudnám vinni a netet is.

Köszönöm a válaszokat!

Ha már egyszer kifizetted a 90 fontot, akkor nem kell újra, de a megszakítás miatt legközelebb újra be kell jelentkezned mindaddig, amíg el nem éred az egy éves munkaviszonyt.
Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése elölről:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Okoska Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Következő
4 / 7 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban