Motorkerékpár szerviz Londonban
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   CsoportokCsoportok   ProfilProfil   Üzeneteid olvasásához jelentkezz beÜzeneteid olvasásához jelentkezz be   BelépésBelépés 

Óvoda - bölcsőde
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16  Következő

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Bolcsi, ovi és suli kérdések
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
Christine
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Január 18. Péntek, 9:55    Hozzászólás témája: Re: köszi Hozzászólás az előzmény idézésével

lebowsky77 írta:
Sziasztok!!
Köszönöm a gyors válaszokat! Azzal még nem vagyok tisztában hogy honnét tudom meg melyek a kötelező oltások Angliában!!??
Esetleg ebben tudtok infoval segíteni???
Ja és eszembejutott bár nem idetartozik de ha elszeretnék helyezkedni dolgozni az új munkáltató elkéri a Magyarországi munkáltatótól kapott kilépős papírokat??? Vagy ott ilyenre nincs szükség???
györgyi Sokkolt

Az oltasokrol itt olvashatsz:
http://www.nhs.uk/Conditions/Immunisation/Pages/When-should-it-be-done.aspx?url=Pages/What-is-it.aspx

A magyarorszagi munkahelyed szerintem itt senkit nem fog erdekelni, sem a toluk kapott papirok. Nagyon boldog
Christine
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Január 18. Péntek, 9:57    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Enci írta:
Igazad lehet, én hirtelen a 22 éves fiamat gyerekszámba vettem Mosoly Ő csináltatta nem régen.

Nagyon boldog Nagyon boldog Nagyon boldog Szerintem ez nalam is igy lesz majd. Vegtere a gyereked marad felnottkent akarhany eves is. Attol meg a te csemeted. Nagyon boldog
lebowsky77
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Január 22. Kedd, 8:56    Hozzászólás témája: Köszönöm Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!!
Nagyon köszönöm a válaszokat! A párom már kinn van Manchesterben és van munkája is, igy további kérdések merültek fel a gyerekekkel kapcsolatban.
A child benefit-et , work tax creditet és a child tax creditet hol és milyen formában tudom megigényelni?? Bankszámla van, munkahely van, lakcím igazolás van!!
A férjemnek a munkáltató intézi a work permint -et ez most egyenlő a home office -al??? Biztos sok hülyeséget kérdezek de nagyon fontos lenne ..

Várom válaszotokat!!

Györgyi Vicces
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Christine
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Január 22. Kedd, 10:35    Hozzászólás témája: Re: Köszönöm Hozzászólás az előzmény idézésével

lebowsky77 írta:
Sziasztok!!
Nagyon köszönöm a válaszokat! A párom már kinn van Manchesterben és van munkája is, igy további kérdések merültek fel a gyerekekkel kapcsolatban.
A child benefit-et , work tax creditet és a child tax creditet hol és milyen formában tudom megigényelni?? Bankszámla van, munkahely van, lakcím igazolás van!!
A férjemnek a munkáltató intézi a work permint -et ez most egyenlő a home office -al??? Biztos sok hülyeséget kérdezek de nagyon fontos lenne ..

Várom válaszotokat!!
Györgyi Vicces

Itt mindent megtalalsz:
http://www.hmrc.gov.uk/home.htm
Van amit lehet online is intezni. De ha nem megy akkor be kell menni a legkozelebbi Inland Revenue irodaba, ha ez nincs akkor a Job Centerbe.

Work Permint? Lehet hogy a Home Office regisztraciot ertik ez alatt erre ra kell kerdezni a munkaltatonal. Mert kulonben nekunk magyaroknak nem kell kulon munkavallalasi engedely.
tothz
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Január 22. Kedd, 15:12    Hozzászólás témája: Re: Köszönöm Hozzászólás az előzmény idézésével

Christine írta:
lebowsky77 írta:
Sziasztok!!

Várom válaszotokat!!
Györgyi Vicces

Itt mindent megtalalsz:
http://www.hmrc.gov.uk/home.htm
Van amit lehet online is intezni. De ha nem megy akkor be kell menni a legkozelebbi Inland Revenue irodaba, ha ez nincs akkor a Job Centerbe.

Work Permint? Lehet hogy a Home Office regisztraciot ertik ez alatt erre ra kell kerdezni a munkaltatonal. Mert kulonben nekunk magyaroknak nem kell kulon munkavallalasi engedely.

Külön engedély nem kell, de egy évre be kell regisztrálni a WRS-re (Worker Registration Scheme). Egy év munkaviszonyt követően már nem kell ezzel foglalkozni. A WRS 90 font, de általában a munkáltató ki szokta fizetni.
Vissza az elejére
Christine
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Január 22. Kedd, 15:39    Hozzászólás témája: Re: Köszönöm Hozzászólás az előzmény idézésével

tothz írta:

Külön engedély nem kell, de egy évre be kell regisztrálni a WRS-re (Worker Registration Scheme). Egy év munkaviszonyt követően már nem kell ezzel foglalkozni. A WRS 90 font, de általában a munkáltató ki szokta fizetni.

Igen, de a WRS az nem Work Permint. Nem? Hisz nem engedelyt kersz hanem csak egy onketes regisztracio. Az a bulgaroknak es a romanoknak kell igazi munkavallalasi engedely csak ha jol tudom.
tothz
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Január 22. Kedd, 22:04    Hozzászólás témája: Re: Köszönöm Hozzászólás az előzmény idézésével

Christine írta:
tothz írta:

Igen, de a WRS az nem Work Permint. Nem? Hisz nem engedelyt kersz hanem csak egy onketes regisztracio. Az a bulgaroknak es a romanoknak kell igazi munkavallalasi engedely csak ha jol tudom.

Egyrészről igazad van, csak az angolok is összekeverik időnként, már csak azért is, mert a WRS-sel kapcsolatos információk a workpermit oldalán vannak fenn és ők úgy gondolják, hogy ez annak egy kedvezményes változata:
http://www.workpermit.com/uk/worker_registration_scheme
Vissza az elejére
Christine
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Január 22. Kedd, 23:16    Hozzászólás témája: Re: Köszönöm Hozzászólás az előzmény idézésével

tothz írta:

Egyrészről igazad van, csak az angolok is összekeverik időnként, már csak azért is, mert a WRS-sel kapcsolatos információk a workpermit oldalán vannak fenn és ők úgy gondolják, hogy ez annak egy kedvezményes változata:
http://www.workpermit.com/uk/worker_registration_scheme

Hm. Mondasz valamit. Azt mar tobbszor tapasztaltuk hogy maga a munka ado sincs tisztaban azzal mi is kell nekunk magyaroknak a munkavallalashoz. Illetve hogy mi nem kell. Nagyon boldog
mtarno
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Január 23. Szerda, 10:24    Hozzászólás témája: gyerek papírjai Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!
Csak az lenne a kérdésem, hogy az itteni védőnőtől, körzetitől ki kell-e kérni ( fordíttatva elvinni) Bármiféle oltási lapot, gyerek kartonját..stb? Mármint a suliba, oviba való beiratkozáskór kérik-e.
Köszönöm. m
Vissza az elejére
Christine
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Január 23. Szerda, 11:20    Hozzászólás témája: Re: gyerek papírjai Hozzászólás az előzmény idézésével

mtarno írta:
Sziasztok!
Csak az lenne a kérdésem, hogy az itteni védőnőtől, körzetitől ki kell-e kérni ( fordíttatva elvinni) Bármiféle oltási lapot, gyerek kartonját..stb? Mármint a suliba, oviba való beiratkozáskór kérik-e.
Köszönöm. m

Nem, nem kell semmi papir az utlevelen kivul. Csak szoban ha el tudod mondani a kortortenetet az jo.
Lierin
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Január 25. Péntek, 17:43    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!
Tudom a mondandóm inkább vágna a megélhetéshez, vagy a lakás fórumhoz. Itt kérdeztem anno, s válaszoltatok is nekem.
Csak annnyit szeretnék mondani, hogy kinn vagyunk, cicástól, gyerekestőlMosoly
S hál istennek mi semmit nem tapasztaltunk a hármas szabályból, amitől annyira tartottunk (no smoke, no kids, no pets). Talán csak szerencsénk van, nem tudom.
Házat is találtunk, most 2 hete vagyunk itt. Február elején fogunk költözni. (Epsomba) Festetni ugyan tényleg nem tudunk, de képeket tehetünk a falra, bútorokat rögzíthetjük, s a cicát is bevallottan vihetjük.
Referenciánk sem volt, de elfogatdák a cég által lefaxoltat. Meg egy kérdőívet , amit nekünk kellett kitölteni.

Talán róla (cica) még annyit: Január elsejétől az alagúton nem szállítható semmilyen élő állat. Decemberben vettük a jegyeket, akkor még senki nem szólt erről. Ott szembesültünk a tényekkel a vonatra szállás előtt.
Így végül komppal jöttünk. Ott persze kérték a papírjait, ellenőrizték a chipet. Ha vki állattal utazna ki, keressen meg nyugodtan, leírom szívesen a teljes procedúrát!

Köszönöm mindnekinek a segítséget, válaszokat amiket kaptam!Mosoly
Vissza az elejére
BodrogiTimi
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Március 29. Szombat, 22:07    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szia Lierin!
Tervezzük a Párommal,hogy kimegyünk mi is Angliába. Még ugyan konkrétat nem tudunk, egyenlőre minél többet szeretnék megtudni.
Olvastam,hogy ti már kint vagytok.
Lehetne szó MSN beszélgetésről???? Mosoly Felvehetnék egymást, persze,ha van MSN neked.
Üdv: Timi
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése MSN Messenger
xanikoxx
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Április 2. Szerda, 12:49    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Gondolom nem kell mondani hogy most játok itt először!végig olvastam az egész oldalt(fórumot)!Eléggé össze is zavarodtam Zavarban levő
Leírom a mi történetünket és nagyon szépen megkérlek benneteket hogy segítsetek ha tudtok,mert már ki vagyok idegileg ettől az egésztől hogy nem tudok semmit biztosra!
Szóval...
Az én párom (férjem)2007 agusztus 7-én érkezett meg angliába pontossan Manchaester-be azon belül Burybe.Én otthon maradtam mert akkor voltam 8 hónapos terhes.A férjem egy ismerős által érkezett biztos munkahelyre és szállásra (egy kis szoba közös konya és közös fürdő egy lengyellel).A férjem másnap munkába is állt és azóta is ott dolgozik.Van már neki Home Offica és jövőhét kedden megy az Ni számáért,ja és van neki természetessen bankszámlája is a Loyds banknál.Karácsonykor mikor haza jött azt mondta hogy kivisz minket is,hát is lett!Azóta kint vagyunk vele de mostmár nagyon elkéne kezdeni egyengetni a mi utunkat is itt kint (az enyémet meg a fiamét aki 6 hónapos).Na most elérkeztem az első buktatóhoz amikor a férjem bejelentkezett az NI számáért akkor be akart minket is jelenteni hogy mi is megkapjuk na már most ez nem jött össze!Méghozzá azért mert azt mondták hogy nem kaphatunk NI számot (én és a gyerek) mert nem dolgozunk.Na ezt most hogy oldjam meg?Hallottam hogy aktiv munka keresőnek is adnak NI számot de ahoz is kell két elutasító levél,ez valóban így lehet?De akkor is ott van még a gyerek ő hogyan juthat így most NI számhoz?Minél hamarabb kéne mert így addig tudomásom szerint nem vihetem el orvoshoz sem (gyerekorvosra gondolok).
Az Ni számról ennyi lenne csak a kérédsem.
A további tudnivalók és kérdéseim. Forgó szemek
A férjem kb.200-250 fontot keres hetente tehát ez az jelenti hogy havonta 1000-1200 fontot keres.Na már most ebből mi kifizetünk 350 font albérletet de ebben már benne van a rezsi is.A kérdésem az lenne az anyagiakkal kapcsolatban hogy mit tudnánk megigényelni (segélyt,állami támogatásokat stb...)és ezek kb. milyen összegűek,ja és ugye a fő gond hogy én ugyebár nem dolgozom tehát a férjem megtudná ezeket a támogatásokat igényelni?Vagy...
Ha esetleg én találnék egy részmunkaidős állást akkor hova tudnám elhelyezni a 6 hónapos kisfiamat?És egyáltalán megérné -e?
Lakással kapcsolatban pedig az érdekelne hogy véleményetek szerint érdemes lenne-e beadni az igénylést tanácsilakásért?
Egyépként van valaki olyan aki itt él Buryben vagy esetleg a környéken?
Nagyon sok kérdést tettem fel remélem nem probléma és nagyon bízom abban hogy tud nekem valaki érdemleges használható információt adni!És összegzi nekem ezt az egészet bonyodalmat az én kusza fejemben Sokkolt
Jaj és majd elfelejtettem megtudja valaki adni a Manchesteri önkormányzat web lap címét?
Na azt hiszem ennyi,várom válaszotokat!

Anikó
Vissza az elejére
Christine
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Április 2. Szerda, 13:50    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

xanikoxx. Na kedjuk a legfontosabbal. Az orvosi rendelohoz semmi koze az NI szamnak. Vagyis regisztraljatok be szepen az egyik korzeti rendelobe es maris lesz orvosi ellatasotok. Rendelot keresni itt tudsz:
http://www.nhs.uk/Pages/homepage.aspx
A gyereknek nem lesz NI szama. Neked pedig ugy lehet szerezni hogy beadjatok az igenylest a child tax credit-re. Ez egy tamogatas a gyerekes alacsony jovedelmueknek. En is akkor kaptam NI numbert, mert en se dolgozom. A masik amit tudtok meg igenyelni a child benefit (csaladi potlek). A work tax credit akkor igenyelheto ha te is el mesz dolgozni. De szerintem most meg nem eri meg dolgoznod menni mert a fizetesed el fog menni arra hogy valaki vigyazzon a gyerekre.
Tanacsi lakasra beadhatjatok az igenylest. Hogy kaptok e az mar mas teszta persze. De a legtobb helyen evekig is eltart. De beadni beadhatod az igenylesed.
Az onkormanyzat honlapja:
http://www.manchester.gov.uk/site/index.php

Ha van meg kerdesed csak batran. Nagyon boldog
tolmacs
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Április 2. Szerda, 14:16    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Christine írta:
xanikoxx. Na kedjuk a legfontosabbal. Az orvosi rendelohoz semmi koze az NI szamnak. Vagyis regisztraljatok be szepen az egyik korzeti rendelobe es maris lesz orvosi ellatasotok. Rendelot keresni itt tudsz:
http://www.nhs.uk/Pages/homepage.aspx
A gyereknek nem lesz NI szama. Neked pedig ugy lehet szerezni hogy beadjatok az igenylest a child tax credit-re. Ez egy tamogatas a gyerekes alacsony jovedelmueknek. En is akkor kaptam NI numbert, mert en se dolgozom. A masik amit tudtok meg igenyelni a child benefit (csaladi potlek). A work tax credit akkor igenyelheto ha te is el mesz dolgozni. De szerintem most meg nem eri meg dolgoznod menni mert a fizetesed el fog menni arra hogy valaki vigyazzon a gyerekre.
Tanacsi lakasra beadhatjatok az igenylest. Hogy kaptok e az mar mas teszta persze. De a legtobb helyen evekig is eltart. De beadni beadhatod az igenylesed.
Az onkormanyzat honlapja:
http://www.manchester.gov.uk/site/index.php

Ha van meg kerdesed csak batran. Nagyon boldog

Szia Christine!

Biztos vagy benne, hogy working tax credit-et csak akkor igenyelhetnek, ha mindketten dolgoznak? En ugy tudom, hogy jovedelemtol fugg. (En sem dolgoztam, megis kaptunk WTCet.)

Xanikoxx! Osszekeverted az NI szamot a NHS szammal. Mint Christine irta, elobbinek semmi koze nincs az orvosi ellatashoz. A pici pedig 16 eves koraban kapja meg automatikusan az NI szamot. Persze ahhoz itt kell elnie!

A helyi Jobcentre Plus irodajaban megtalalod a szukseges igenylo lapokat a tamogatasokhoz, vagy interneten keresztul is megigenyelheted.

Sok sikert!

Eva
Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése elölről:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Bolcsi, ovi és suli kérdések Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16  Következő
12 / 16 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban