Londoni Magyarok
Keresés     
Buckingham Palace
    Regisztráció

Online Élelmiszer Shop
Klub 18-40 társkereső portál. Társ és bulikeresés, fórumok, chat, naponta friss hírek.
Magyarok Londonban :: Téma megtekintése - Jó és rossz tapasztalatok
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   CsoportokCsoportok   ProfilProfil   Üzeneteid olvasásához jelentkezz beÜzeneteid olvasásához jelentkezz be   BelépésBelépés 

Jó és rossz tapasztalatok
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11  Következő

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Jó és rossz tapasztalatok
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
Zsolessz
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2008. Január 15. Kedd, 15:45    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Én "világot látni" és nyelvet tanulni jöttem ki.
Berzsike
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Január 15. Kedd, 17:37    Hozzászólás témája: Ryanair Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok !

Már több alkalommal is kértem segítséget és mindig volt valaki , aki tudott segíteni, köszönet érte és remélem ez most is így lesz!

A Ryanair- nél foglaltam repülőjegyet és 5 nap elteltével sem kaptam visszaigazolást a foglalásról a megadott e-mail címre!

Meg tudná adni valaki a légitársaság valamilyen elérhetőségét (magyarországi telefonszám, e-mail cím, Stb.) ?

Előre is köszönöm annak aki segít!

Üdv.: Berzsike

Köszönöm mindenkinek aki segíteni próbált!!!

Csak az a baj, hogy nem írtam fel a foglalási kódot, mert eddig mindig megkaptam e-mailben és nem is gondoltam rá, hogy felírjam (tanulság mindig fel kell írni!!!), de talán az jó jel, hogy a számlámról levonta a bank!
Szerintetek akkor most nyugodtan lehetek?

A megadott számon csak angolnyelvű operátor jelentkezik, nekem viszont ez gondot okoz! (ezért nem is tudok rákérdezni)!!!

Mégegyszer köszönöm, hogy ennyire segítőkészek vagytok, Magyarok tartsunk össze a világ minden pontján, egy kicsit jobban mint itthon!

Legutóbb Berzsike szerkesztette (2008. Január 18. Péntek, 18:13), összesen 1 alkalommal
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Tovi
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Január 16. Szerda, 15:34    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Berzsike amikor foglaltad akkor kiadott a végén egy összesítőt, abban volt a confirmation number. Ha azt leírtad szerintem nem kell tenned semmit, max nézd meg a bankszámládat, hogy levonták-e a pénzt.
A honlapon ezt a telefonszámot adták meg mint elérhetőséget Magyarországon: Hungary +353 1 249 7747 (english speaking)
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Yahoo Messenger MSN Messenger
seci
Guru
Guru

HozzászólásElküldve: 2008. Január 16. Szerda, 16:07    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Tovi írta:
Berzsike amikor foglaltad akkor kiadott a végén egy összesítőt, abban volt a confirmation number. Ha azt leírtad szerintem nem kell tenned semmit, max nézd meg a bankszámládat, hogy levonták-e a pénzt.
A honlapon ezt a telefonszámot adták meg mint elérhetőséget Magyarországon: Hungary +353 1 249 7747 (english speaking)

Most nezem, hogy van a ryanair.com fooldalan egy MyFlights "Review/Change flights". Raklitty, aztan a foglalasi szamoddal es a kartyaszamod -> view, aztan kiderul!

Mondjuk a bankszamlakivonatot tenyleg erdemes megnezni, mert ha le sem vontak, akkor 99.99%, hogy nincs jegyed!

-seci
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
erus
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Január 18. Péntek, 15:24    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szia Kacsa!

Kielégtem a... kíváncsiságodat! Kacsintó

Három hónapja vagyunk kint a párommal (szlovákiaik vagyunk), a melót úgy találtuk, hogy én feltettem a cv-met internetre, nézegettem minden nap az ajánlatokat, aztán egyszer csak egyik nap jött egy mail egy angol fickótól, hogy akarok-e a pubjában dolgozni mint pincér ennyi és ennyi pénzért. És mivel van egy cége Magyarországon meg Szlovákiában is, találkoztunk személyesen is, mielőtt igent mondtam volna. Szlovák barátnője van ráadásul, szóval reménykedtünk benne, hogy nem átverés lesz, és megspóroljuk a mindenféle agency-k közvetítői költségeit (Szlovákiában minden ügynökség pénzt kér, azt hiszem nálunk így van a törvény). Amúgy ez a pub Londontól délre lévő kis városban van (Edenbridge). Szóval szedtük a sátorfánkat, és elindultunk, és valószínűleg csak mákunk volt, hogy nem átverés volt. Azóta is itt vagyunk, minden hónapban kapunk rendes fizetést, a kollégák mind szlovák csajok (a tulaj kizárólag szlovák lányokat alkalmaz, gondolom így kifizetődőbb neki). Csak a véletlen műve, hogy mi a párommal magyar nemzetiségűek vagyunk, szóval a szlovák kollégákkal néha azért össze-összekapunk, mert köztudottan a szlovákoknak is elég sok problémájuk van a magyarokkal, nemcsak a románoknak... De ettől függetlenül jól elvagyunk, hó végén repülünk haza két hétre, alig várom! A külön meleg és hidegvizes csapot megszokni nem lehet, a fordított villanykapcsolót még-még, meg a kaját is... Mosoly Jah, a baloldalon történő közlekedés meg szerintem rémisztő... Sokkolt Angol nyelvtudásom kb. középfokon volt, mikor kijöttünk, de rájöttem, hogy bizony még az is édeskevés, eleinte még a saját főnökömet sem értettem meg... Egy dolog angolul beszélni, és megint másik angolul érteni... Én még most is vért izzadok néha egy-egy vendéggel, mert egyszerűen nem értem, mit mond... Amúgy az angol emberek, vidéken, nagyon kedvesek, segítőkészek, inkább a fiatalok ellenszenvesebbek, de még ők sem azért, mert bevándorló vagy. Orvosnál is voltam már, nagyon rendes, ha nem érted, mit kérdez, elmondja háromféleképpen, csak hogy megértsd. NIN-t intézni is voltam már, kb. 10 percig tartott, azóta már a számom is megjött, a kártyám még nem. Bankszámlát is nyitottunk mindketten, az sem tartott fél óránál tovább. Lehet, Londonban nem olyan szép és jó az élet, mint vidéken, nem tudom. Mindenesetre ajánlom mindenkinek, hogy így kezdje, vidéken, itt még van az emberkeben némi becsület és emberség, nem bánnak veled kutyául, és nem akarnak mindeképp átverni. Sok sikert mindenkinek!

erus
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Berzsike
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Január 18. Péntek, 18:14    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Csak az a baj, hogy nem írtam fel a foglalási kódot, mert eddig mindig megkaptam e-mailben és nem is gondoltam rá, hogy felírjam (tanulság mindig fel kell írni!!!), de talán az jó jel, hogy a számlámról levonta a bank!

A megadott számon csak angolnyelvű operátor jelentkezik, nekem viszont ez gondot okoz! (ezért nem is tudok rákérdezni)!!!

Mégegyszer köszönöm, hogy ennyire segítőkészek vagytok, Magyarok tartsunk össze a világ minden pontján, egy kicsit jobban mint itthon!

Vissza az elejére
tothz
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Január 18. Péntek, 20:43    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Berzsike írta:

Tudom hogy macerás, de elvileg előbányászhatod a letöltött tartalmakat a windows alól. Először szükséged lesz egy file kezelőre, pl. Total Commander. Válaszd ki a c: meghajtót, a Documents and Settings foldert, a user nevedhez tartozó foldert, Local settings rejtett foldert, a Temporary Internet Files foldert (na ezért kellett a file kezelő, mert ez utóbbit a windows nem látja) és itt a Content.IE5 foldert és már meg is ékeztél. Az itt levő folderek tartalmazzák a korábban az internet explorerben megjelenített információkat. Tudom egy kicsit bonyolult, de én nem tudok más eljárást a kapott információ visszaszerzéséhez.
Vissza az elejére
kalmika17
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Január 21. Hétfő, 0:45    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

sziasztok:) végig olvastam a fórumot és elég sok negativ kritikát olvastam
londonilag Szomorú nekem is elég gyenge az angolom és látom hogy ez igy
elég kemény dió lessz úgy kb egy hónapig tudok majd kint maradni meló nélkül anyagilag. szerintetek érdemes?

(Londoni szállodai munkára keresünk! Recepciós, felszolgaló, bárpultos, chef, portás, szobalány, valamint építkezésre szakmunkásokat: villany-, fűtés-, vízszerelőket, kőműveseket, E-mail sikejudit@citromail.hu Tel. 0670-635-2750, 06-70/347-8723) róla tudtok valamit?
Vissza az elejére
Finsbury
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Január 21. Hétfő, 12:36    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

kalmika17 írta:
sziasztok:) végig olvastam a fórumot és elég sok negativ kritikát olvastam
londonilag Szomorú nekem is elég gyenge az angolom és látom hogy ez igy
elég kemény dió lessz úgy kb egy hónapig tudok majd kint maradni meló nélkül anyagilag. szerintetek érdemes?

(Londoni szállodai munkára keresünk! Recepciós, felszolgaló, bárpultos, chef, portás, szobalány, valamint építkezésre szakmunkásokat: villany-, fűtés-, vízszerelőket, kőműveseket, E-mail sikejudit@citromail.hu Tel. 0670-635-2750, 06-70/347-8723) róla tudtok valamit?

Nem gondolom, hogy minden kozvetito csalo, de nagyon sok kozuluk az! En sokkal kevesebb veszelyt latok abban, hogy egyedul induljak el (lefogalalt szallassal, modosithato vissza repjeggyel), mint hogy egy kozvetitonek fizessek. Felszolgalokent, takaritokent biztosan el lehet helyezkedni 1 honap alatt.
Es meg egy tanacs: mindenkeppen szamolj mielott elindulsz! Ezek a munkak minimalberen fizetnek - amibol meg meg kell elni!
Vissza az elejére
kalmika17
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Január 21. Hétfő, 12:46    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

köszi a segitséget hát igen tudom hogy még meg is kell élni eleinte eléggé a fogunkhoz kell verni a garazst de később szeretnék raktárosként elhelyezkedni az jól fizet?

vagy érdemes úgy hogy mondjuk a kintartózkodásunk alatt csak minimálbért keresünk?
Vissza az elejére
Finsbury
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Január 21. Hétfő, 12:55    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

kalmika17 írta:
köszi a segitséget hát igen tudom hogy még meg is kell élni eleinte eléggé a fogunkhoz kell verni a garazst de később szeretnék raktárosként elhelyezkedni az jól fizet?

vagy érdemes úgy hogy mondjuk a kintartózkodásunk alatt csak minimálbért keresünk?

Ez a te igenyeidtol fugg! Szerintem azert mennek haza nagyon sokan, mert csak itt szembesulnek azzal, hogy itt sem konnyu megelni.
A minimalber: 5,52 - ha 40 orat dolgozol 1 heten, az 220 font - amibol meg adozni kell, tehat marad kb. 190 font. Ha egyedul akarsz lakni, akkor Londonban 90 font korul talalsz szobat, ezen kivul kozlekedni kell, enni kell, neha el kell menni kikapcsolodni is, meg is kellene tanulni angolul. De lehet tobbet is dolgozni, lehet eleinte szobatarssal lakni - van megoldas. Nem azt mondom, hogy ne idulj el - de nagyon fel kell keszulni arra, hogy az eleje nem egyszeru - nagyon elkotelezettnek kell lenni, es komolyan kell gondolni, hogy itt akar elni az ember, ennyi az egesz.
Vissza az elejére
Berzsike
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Január 21. Hétfő, 16:30    Hozzászólás témája: kalmika17 Hozzászólás az előzmény idézésével

Ha nem ragaszkodsz feltétlen a Londoni munkához, szerintem vidéken sokkal olcsóbb az élet és a minimálbér ott is annyi, mint a fővárosban!

Cumbria megyében egy hatalmas természetvédelmi területen, rengeteg tóval, gyönyörű üdülőövezetben, nagyon sok kisebb- nagyobb szálloda van!
Ezek többségében a dolgozókat úgy alkalmazzák, hogy a minimálbér mellé szállást és teljes ellátást is biztosítanak, felszolgálót, mosogatót, szobatakarítót igen gyakran keresnek!

Nézz ki egy szállodát a keresőből és írj nekik e-mailt, próba szerencse!

Manchester-ből, Glasgow-ból vagy Liverpoo-ból mát nincs nagyon messze, odáig meg tudsz menni közvetlen járattal a Ferihegyről!

Sok szerencsét!

Vissza az elejére
Tovi
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Január 21. Hétfő, 20:30    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

kalmika17 írta:

Eleinte pl. raktárosként is csak ügynökségi munka keretében tudsz elhelyezkedni, az pedig szintén a minimálbér közelében fizet, esetleg a délutános, éjszakás pótlék dob rajta valamennyit. A többi pénz az agency haszna.
Munkahelytől függően általában min 6 hónap után átveszik a rátermetebb dolgozókat, és így az agency által levett pénz hozzáadódik a fizetéshez...
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Yahoo Messenger MSN Messenger
kalmika17
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Január 22. Kedd, 9:52    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

köszi mindenkinek a hozzászólsokat mi szobát elvileg 60 fontért találtunk
és elvileg heti 200 fontot fog keresni a párom heti hat napot kell érte dolgoznia akkor ez most reális?
Vissza az elejére
tothz
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Január 22. Kedd, 15:26    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

kalmika17 írta:
köszi mindenkinek a hozzászólsokat mi szobát elvileg 60 fontért találtunk
és elvileg heti 200 fontot fog keresni a párom heti hat napot kell érte dolgoznia akkor ez most reális?

Ez a minimálbérrel számolva 36 órás munkahetet jelent, azaz napi 6 órát. Szerintem elfogadható.
Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése elölről:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Jó és rossz tapasztalatok Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11  Következő
9 / 11 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban