Londoni Magyarok
Keresés     
Stonhenge
    Regisztráció

Online Élelmiszer Shop
Motorkerékpár szerviz Londonban
Magyarok Londonban :: Téma megtekintése - bankszámlanyitás
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   CsoportokCsoportok   ProfilProfil   Üzeneteid olvasásához jelentkezz beÜzeneteid olvasásához jelentkezz be   BelépésBelépés 

bankszámlanyitás
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Következő

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Bank
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
tomi1000
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. December 12. Szerda, 13:34    Hozzászólás témája: Sorrend Hozzászólás az előzmény idézésével

SZiasztok,

Nagyon jo a topic sokat tanulhatunk belőle, de ugy látom sokan igy járnak, sokan úgy. Tényleg pofára mehet.... Szomorú
Kérem akik nemrég érkeztek irják meg nekem mi a sorrendje annak hogy mit intézzek majd ha kimegyünk párommal Bristolba(kb február, 2008)
Tehát mi legyen a sorrend. valahogy tegyétek nekem sorrendbe a következőket. Tudom lehet igy is, ugy is, de én a munka előtt akarok elintézni minent, hogy minél könnyebben kapjak munkát.
1. Beköltözés a lakhelyre (ez lesz az első..Mosoly
x. NIN szám igénylés, idöpont kérése
x. prepaid sim kártya vásárlás
x. bankszámlanyitás (HSBC tetszik, fontos nekem: netes szamlatortenet, netes utalas barhova, kpfelvét in GB, "dombornyomott" kartyam amire sehol nem mondják hogy nem fogadom el..)
x. angol jogsi (személyesen milyen nevü hivatalban lehet intézni?)
....
x. irjátok hozzá amit kihagytam.

Tudom többféleképp lehet, de mi a legoptimálisabb akkor ha nekem nem baj ha 2 hétig nem állok neki dolgozni. Célom hogy NIN számmal mehessek munkát keresni, és bankszámlával.. ennyi.
mihamarabb akarok intézni mindent ami egy állás elnyeréséhez kell, és utána munkát keresni. Nem vagyunk gazdagok, de 1-2 hétig tudunk intezkedni mielőtt munkakeresésre indunánk.

Azt veszem le legtöbb irásbol, hogy NIN szám nélkül nem kapok nagyon munkát, viszont munka nélkünl nincs nin szám. stb-...
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése MSN Messenger
Tovi
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2007. December 15. Szombat, 15:14    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Nos az Én javaslatom::

1. Beköltözés.... Nagyon boldog (természetesen)
2. Sim kártya. Ehhez viszont kódoltasd ki otthon a telódat.
3. Minél hamarabb menjetek el jogosítványt cseréltetni, kell a proof of address-hez. A Bristoli local office itt található: http://www.dvla.gov.uk/contactus/localoffices/findnear/england/bristol_local_office.aspx
Nem tudom arrafelé mennyi idő a csere, itt Londonban 2 hét alatt megvan. (A hivatalban mindig 4 hetet mondanak)

4. Bankszámlanyitás, a HSBC nem rossz választás, de ott is szükséges a proof of address, tehát kell a jogsi vagy a landlordodtól egy igazolás.
5. Ni számot akkor tudsz kérni, ha van már munkahelyed (vagy bérpapírod) illetve igazoltan aktív munkakereső vagy. És oda is kell a lakcímigazolás.

6: És közben természetesen munka, illetve a munkahely keresése.... Nagyon boldog Nagyon boldog

7. Ha van melóhely, akkor a Home Office regisztráció.

Röviden ennyi......
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Yahoo Messenger MSN Messenger
seci
Guru
Guru

HozzászólásElküldve: 2007. December 16. Vasárnap, 18:17    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Tovi írta:

4. Bankszámlanyitás, a HSBC nem rossz választás, de ott is szükséges a proof of address, tehát kell a jogsi vagy a landlordodtól egy igazolás.

Nem kotozkodesnek szanom, de a HSBC passport accounthoz eppen eleg a magyar lakcimkartyad is, vagy egy magyar bankszamlakivonat, amin van cim.
Nem kell hozza angol cim, ha a banktisztviselo nem tudja, akkor hivasd fel vele a kozpontot!
-seci
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Tovi
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2007. December 16. Vasárnap, 20:05    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Valóban, a passport accountot kefelejtettem, de szerintem az nem is annyira jó megoldás annak, aki dolgozni szeretne itt...
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Yahoo Messenger MSN Messenger
tomi1000
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. December 18. Kedd, 12:26    Hozzászólás témája: Bristol Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok,

Nem tudtok egy Bristoli forumot? Olyat, ahol Bristoliak csevegnek? Tudom év elején pangás van munkaügyben, de mi a márommal február magasságában szeretnénk kimenni. Ezzel kapcsolatban szeretnék érdeklődni munka ügyben valakitöl.
Nagyon szuper továbbra is a forum, köszi a válaszokat.
T
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése MSN Messenger
Kriszta8
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Január 15. Kedd, 20:04    Hozzászólás témája: passport account Hozzászólás az előzmény idézésével

Ismerősömnek nagy nehézségek árán megnyitották a Passport accountját a HsbC-nél. Kértek hozzá minden papírt az útlevélen kívül - munkahelyi, szállásigazolás, magyar lakcímig... (más bank sem tud többet kérni.) Állítólag jár a passport számlához Mobile World kártya - 5 fontért aktiválja és 10 font ingyenes percet kap. A SIM kártyát a bankban nem adták oda, mondván, menjen a Carphone warehouseba érte. A Carphonenál 15 fontért készségesen adtak volna neki kártyát (5 font kártyadíj + 10 font beszélgetés.) Most akkor hogy is van ez? Valaki hozzá tudott már jutni ehhez a kedvezményhez? Vagy kacsa?
Kriszta
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Tovi
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Január 16. Szerda, 17:33    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Akkor valami ott nem kerek.... A passport account éppen arról szól, hogy valaki csak az útlevelével nyit egy számlát, és semmi más dokumentum nem kell hozzá. A bank az esetleges kockázat és a költség miatt számol fel egy bizonyos díjat.
Vissza az elejére
seci
Guru
Guru

HozzászólásElküldve: 2008. Január 16. Szerda, 21:09    Hozzászólás témája: Re: passport account Hozzászólás az előzmény idézésével

Kriszta8 írta:
Ismerősömnek nagy nehézségek árán megnyitották a Passport accountját a HsbC-nél. Kértek hozzá minden papírt az útlevélen kívül - munkahelyi, szállásigazolás, magyar lakcímig... (más bank sem tud többet kérni.) Állítólag jár a passport számlához Mobile World kártya - 5 fontért aktiválja és 10 font ingyenes percet kap. A SIM kártyát a bankban nem adták oda, mondván, menjen a Carphone warehouseba érte. A Carphonenál 15 fontért készségesen adtak volna neki kártyát (5 font kártyadíj + 10 font beszélgetés.) Most akkor hogy is van ez? Valaki hozzá tudott már jutni ehhez a kedvezményhez? Vagy kacsa?
Kriszta

Ismet egy jo pelda arra, hogy nem a bank a donto, hanem az alkalmazott. Az ismerosodet egy balfekkel hozta ossze a sors. Utlevel+magyar lakcimkartya eleg, meg persze nemi keszpenz, amit elhelyez a szamlan. Kernie kellett volna a managert es ha az is balfek, akkor felhivatni vele a bank sajat help-linejat es megkerdezni, hogy mit is kerhetnek...
-seci
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
mandl
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Február 1. Péntek, 20:12    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

En magyar lakcim kartyaval es utlevellel NORMAL accountot nyitottam.
Tapasztalatom az hogy valahol hulyek, valahol nem, nekem eloszor Passport accountot akartak a nyakamba sozni Ł6 /ho, es odanyomtak egy papirt amin egy halom adat volt amit kertek. Aztan elmentem az Oxford Streetre, es ott egy HSBC-ben a pultnall Georgina beregisztralt, elmondta mit ajanl, leultem, hivtak, elvonultunk szamlat nyitni, megkerdeztem melyik mi.
Normal acc ugyanannyi mint a Passport, csak van hozza internetes kereskedes is, es kesobb kerhetsz a debit mellee creditkartyat is majd.
Basic acc total ingyenes, de nem tudsz a kartyaddal vasarolni, csak ATM-bol penzt felvenni, persze azt is free.
Oxford Circus-nel leszallsz, elindulsz gyalog menetirany szerint a baloldalon a z Oxford streeten, Tottenham Court Road fele, es lesz egy HSBC, a pultnal all egy nagyon intelligens profi Mozart golyo, pikk pakkra elintez mindent, es nagyon szep tisztan beszel.
Vissza az elejére
Tovi
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Február 2. Szombat, 12:02    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

A Basic accounthoz SOLO kártya jár, azt meg fogod kapni egy idő mulva, addig kaptál egy service Card-ot (ha jól emlékszem a nevére).
Egy idő mulva, ami bankfüggő, pl 1 hónap, visszamész és kéred a kártyacserét....
Én így csináltam, rögtön megadták a credit Card-ot. Csak kiváncsiak a számlatörténetedre, megy-e rá pénz rendsteresen.
Vissza az elejére
amber
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Március 11. Kedd, 11:26    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

sziasztok!
én is leírnám bankszámlanyitásom történetét, ami a pofára megy megállapítást támasztja alá.
jelenleg még au-pair vagyok, így angol címem, papírom nincs, a családtól kértem egy levelet, amivel alátámaszthatom, hogy hol lakom.
okulva ebből a fórumból a barclays-nél kezdtem. az információs pultnál tovább nem jutottam, azt mondták, azt a levelet bárki írhatta, és különben is ha nincs közüzemi számlám, milyen pénzforgalmat tervezek.
a következő jelöltem a hsbc volt. ott már leültettek, fél óra kattintgatás után az ügyintéző azt kérdezte, hogy mióta vagyok itt. bevallottam, hogy több mint fél éve, gondoltam ez bizonyítja megbízhatóságom. erre újabb 20 perc kattintgatás után azt válaszolta, hogy sajnos túl régóta vagyok itt, a passportos megoldás nem működik. ez alapjában véve vicces, mert uniós tagként semmiféle hivatalos iratomon nem szerepel bejegyzés, vagy pecsét, hogy mikor érkeztem...
utolsó lehetőségként az abbey-be mentem, már nem bízva semmibe. innen viszont fél óra múlva mint bankszámlatulajdonos sétáltam ki. mikor elmondtam, hogy nincs jogsim, ID card-om, NI számom, elkérték a passportom, és szép szavamra elhitték az angol lakcímem, semmivel nem kellett bizonyítanom.
csak basic számla, de munkakereséshez tökéletes.
ja, és a 10 perces várakozási időért elnézést kértek, és még innivalóval is megkínáltak.
Vissza az elejére
beveri
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Március 21. Péntek, 1:48    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

A kovetkezo a problemam:
A lloyds tsb banknal van szamlam, egy debit cardom.
A bank aszt csinalja hogy enged minuszba menni mert neha ezzel vasarolok,es utanna megcharge-ol, ami azt jelenti hogy 1 napra 6 fontot szamol amennyire kolcsonadta nekem az 50 fontot,fuggetlenul attol hogy mennyivel mentem minuszba, es meg raszamol egy havi kamatot is. A havi kamat 15 font. szoval neha kijon ilyen 86 font is amit azonnal be kell fizetnem a szamlamra,amit a bank levesz.
Az angolokat kerdeztem mi a teendo ilyenkor azt mondtak verjem ki a balhet,hogy ez nem legalis.De a bank elutasitott!
Mi ilyenkor a teendom?Valakinek volt mar esetleg ilyen baja a bankal?
Segitsegeteket elore is koszonom.
Robi
Vissza az elejére
erus
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Március 22. Szombat, 17:08    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Miért vásárolsz többet annál, mint amennyi a kártyádon van?? Nem okos dolog hitelbe vásárolni, ráadásul a szerződésben benne van, tudnod kellett volna, hogy ez így működik. Addig nyújtózkodj, ameddig a takaród ér!
Vissza az elejére
beveri
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Március 23. Vasárnap, 0:11    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

A banknak nem lenne szabad hogy minuszba engedjenek.
otthon magyarba hogy tudom hasznalni a kartyat ha nincs rajta love? sehogy.
Ezek viszont azt csinaljak hogy, amikor vasaroltam vele mondjuk az argoszba vagy a tescoba kb 5 nap utan veszik le vagy megy at nekik, de en ezt nem tudtam es gondoltam na akkor meg van rajta igy hat meg valamit vehetek vele.
De ezek szerint rabasztam!
Vissza az elejére
erus
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Március 23. Vasárnap, 14:36    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Hát rá bizony... Nevető Ez nem Magyarország, itt minden másképp működik, szokj hozzá. Meg aztán azért debit kártya, mert hitelre is vásárolhatsz vele.
Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése elölről:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Bank Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Következő
7 / 10 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban