Londoni Magyarok
Keresés     
Tower Bridge éjszaka
    Regisztráció

Online Élelmiszer Shop
Motorkerékpár szerviz Londonban
Magyarok Londonban :: Téma megtekintése - Iskola
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   CsoportokCsoportok   ProfilProfil   Üzeneteid olvasásához jelentkezz beÜzeneteid olvasásához jelentkezz be   BelépésBelépés 

Iskola
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3 ... 9, 10, 11 ... 16, 17, 18  Következő

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Bolcsi, ovi és suli kérdések
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
seci
Guru
Guru

HozzászólásElküldve: 2007. December 17. Hétfő, 9:25    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

bara1972 írta:
Köszönöm a gyors választ!Ennek örülök,mert legalább nem veszik el ez a 6 év.
Üdv.:barbara

Es ha normalis az iskola, akkor pl. ha valamit nem ert a gyerek angolul (mert ugye ugy nem tud), akkor keresnek egy nemetul is beszelot (mondjuk a nemettanart vagy aszisztenst) es elmondatjak a gyerekednek nemetul. A lanyunknal ez mukodott, bar nemetul sem volt egy asz, azert tobb szot tudott, mint angolul.
Jobb iskolak szerveznek egy hetes cserelatogatasokat is a nyelvteruletre, nekunk mindket gyerekunk volt ilyenen Aachenben, nemet csaladnal, nagyon elveztek.
-seci
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
bara1972
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Január 6. Vasárnap, 21:39    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

A férjemnek úgy néz ki sikerült munkát találni febr.vége márc.elejétől.
A nagyobbik fiunkat 13 éves˙(6.oszt.) magával szeretné vinni.
Az érdekelne,hogy a fiamat év közepén is felvennék-e tanulónak.
Egy kisvárosi iskoláról lenne szó.(Melton Mowbray)

Előre is köszönöm a választ.:Bara
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
mtarno
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Január 7. Hétfő, 14:35    Hozzászólás témája: baby leisure time? Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!
Végigolvastam a topikot és csak 1 dologról nem esett szó ami engem különösen érdekelne: Hová lehet vinni egy 3.5 évest sétálni, kirándulni, állatkertbe, bábszínházba, korizni télen vagy egyéb szabadidős tevékenység céljából( mondjuk Croydonban) vagy a legtöbb London vonzáskörzetében lévő kisvárosban? 1.5 hónapon belül indulunk és rám tört a "last minute panic" hogy itt és most véget ér majd gyermekem élmény gazdag gyermekkora....( mert, hogy ezeket ott majd nem tudom megfizetni). Nem szívesen viszem rossz levegőjű nagyvárosba de rettegek a vidéktől is ( kevés a lehetőség, rosszabbak a sulik...) Tud ebben valaki tanácsot adni ill. tapasztalatot megosztani?
köszönöm!
Ja? És ha valakinek nagyon bejött egy városka( városrész) mert "bababarát"az lécci lécci ossza meg velünk. Még egyszer köszi.
Vissza az elejére
Tovi
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Január 7. Hétfő, 16:42    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szia mtarno!
Okosságot sajnos nem tudok mondani, csupán enyhíteni próbálom a last minute panic-odat Mosoly Az én lányom már 16 éves múlt, azzal már szerencsére ilyen gond nincs, megy önállóan.
De szerintem rengeteg lehetőség van egy kisgyerekkel kirándulni, élményeket gyűjteni, mindenhol rengeteg park kultúrált játszóterek vannak, legalábbis ahol én eddig laktam. Ami egy 3,5 éves gyereket érdekelhet az a színes világító szökőkutak, tavak, a mindenhol tömegben jelenlévő és nagyon barátságos mókusok, az állatkert London központjában (Regent Park), és még sorolhatnám.
Ne legyen pánik benned, szerintem megtaláljátok a megfelelő helyeket mindenfelé.
Croydont nem ismerem annyira, 4 éve voltam ott 3 napot egy ismerősömnél, azonkívül most a Marks and Spencer Croydoni boltjait (is) töltögetem fel kamionnal, de szerintem nagyon kultúrált és szép városrész. Anno láttam a hosszútávú fejlesztési terveket, nagyon látványos volt.
Még egy szó a levegőről: Igaz, hogy ez a világ egyik legnagyobb, zsúfolt városa, de a levegőre semmi panasz nem lehet, itt én még sosem éreztem fojtó füstöt, lecsapódott kipufogógázokat, ellentétben pl. Budapesttel, ahol néha meg lehetett fulladni az utcán. Talán a tenger közelsége, meg a mindig fújó szél kitakarítja a szennyet a levegőből......
Korizni is lehet pár helyen, pl most a Hyde Park-ban van kialakitva egy jégpálya, de több helyen is van rá lehetőség. Igaz nem olcsó.
Egy valamit viszont hiányolok itt: Még nem találtam igazi jó sportuszodát szaunával, gőzfürdővel, ami kultúrált és nem kerül egy vagyonba. Ha valaki tud ilyenről írja meg. szerintem többeket is érdekel.

Ha egyéb kérdésed van szivesen válaszolok. Sok szerencsét!
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Yahoo Messenger MSN Messenger
avnire
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Január 7. Hétfő, 20:22    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

A Hampstead Heathen van egy akkora kiraly jarszoter, hogy en is szivesen eljatszanek ott. OLyan mint szinte egy kalandpark.. mellette meg avan egy tapicskolos kis medence a gyerekeknek, hogy nyaron tudjanak a vizben is jatszani.

Itt van( bar igy felulrol nem sok latszik belole):
http://www.flashearth.com/?lat=51.556864&lon=-0.157433&z=19.4&r=0&src=ggl

Itt van meg egy csomo lehetoseg felsorolva:
http://www.kidsdaysout.co.uk/days_out_with_children_in_london.htm

Ezek kozul is a Diana, Princess of Wales' Memorial Playground-ot janalanam. Komolyan fantasztikus!! A kellos kozepen fel van epitve egy kalozhajo, es a gyerekek oda masznak, ahova akarnak, plusz rengeteg csak es kis mesterseges forrasocska van, igy tokeletes egy meleg nyari napon, a gyerekek pocsolhatnak, annyit, amennyit akarnak.
Vissza az elejére
mtarno
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Január 8. Kedd, 10:45    Hozzászólás témája: babival londonba? Hozzászólás az előzmény idézésével

Köszönöm a jó ötleteket!
Az az igazság, hogy nekem csupa rossz tapasztalatom van gyerekkel Budapesten , és hát nem szeretnék cseberből vödörbe........ Bristolról van infótok? A férjemnek ott lenne lehetősége, illetve Croydonban.
pánik azért még maradt....( Nem tudom kivinni a kis játékait mind, hogyan érteti meg magát ha pisilnie kell stb.)
Van valaki aki vidéken lakik és gyerekes??? tényleg nehéz ott jó sulit találni nekik? (pre-school-ra gondolok).
Egy még mindíg (csak a babi miatt) kimenni rettegő anyuka.
Vissza az elejére
Christine
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Január 8. Kedd, 11:06    Hozzászólás témája: Re: babival londonba? Hozzászólás az előzmény idézésével

mtarno írta:
Köszönöm a jó ötleteket!
Az az igazság, hogy nekem csupa rossz tapasztalatom van gyerekkel Budapesten , és hát nem szeretnék cseberből vödörbe........ Bristolról van infótok? A férjemnek ott lenne lehetősége, illetve Croydonban.
pánik azért még maradt....( Nem tudom kivinni a kis játékait mind, hogyan érteti meg magát ha pisilnie kell stb.)
Van valaki aki vidéken lakik és gyerekes??? tényleg nehéz ott jó sulit találni nekik? (pre-school-ra gondolok).
Egy még mindíg (csak a babi miatt) kimenni rettegő anyuka.

Ezt nem tudom honnet vetted hogy videken rosszabak a sulik. Aki mindkettot kiprobalta az a videkire eskuszik. Tobb a lehetoseg, nincs varolista, kevesebb a gyerek ezaltal tobbet es jobban tudnak veluk foglalkozni. A nyelvet pedig pillanatok alatt folszedi majd. Nem kell felni. A jatekaihoz nem tudom mennyire ragaszkodik most, az en fiamnal ez a ragaszkodas csak ot eves kor utan jelentkezett elotte nem kotodott semmihez rajtunk kivul.
A szorakozasi lehetosegekrol. Parkok es jatszoterek sokfele vannak es szinhaz is van meg a mi kisvarosunkban is. A mindenfele megtalalhato play group-okrol nem is beszelve. A londoni muzeumokbol nagyon sok ingyenes es van koztuk kimondottan kicsiknek valo is.
http://www.londonvisions.com/main_museums.htm
mtarno
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Január 8. Kedd, 20:55    Hozzászólás témája: suli Hozzászólás az előzmény idézésével

O-Ó! Most kicsit meg vagyok zavarodva. Mikortól is mehet pre-school-ba a gyerek? volt aki 4 és volt aki 5 éves kort emlegetett!? Forgó szemek
Vissza az elejére
Christine
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Január 9. Szerda, 0:14    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Ugy tudom ot eves kortol van tankoteleseg, de nurserybe elobb is folveszik. Csak az fizetos.
pipike
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Január 9. Szerda, 10:45    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Nagyon örülök,hogy ráakadtam az oldalra és rengeteg infót találok. A párom most 23-án repül ki dolgozni,és mi is azt tervezzük hogy megyünk utánna ha lesz munka és bevállik.A gyerekek elhelyezése miatt agódtam én is,de a sorokat olvasva egy kicsit meg nyugodtam. Négy lurkónk van nekünk egy 1.5, 4, 5 és egy 10 éves és örömel olvastam hogy asuliba nem lesz hátrányba a nyelv nem értés miatt. Mi nem vagyunk össze házasodva ez okoz kint problémát? Gondolok itt a szociális dolgokra. Ezek fix összegeg a gyerekek után mint nálunk vagy egyéni elbirálás szerint megy e? A párom ha már kint munkavállaló akkor ő ezt el tudja e-intézni kint ,hogy mire ki mennénk folyamatos legyen a dolog.Ebben szeretnék segítséget,ha valaki tud,vagy kint élő nagycsaládos mint mi. Köszönöm.Pipike.
Vissza az elejére
Christine
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Január 9. Szerda, 12:03    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

pipike írta:
Sziasztok!

Nagyon örülök,hogy ráakadtam az oldalra és rengeteg infót találok. A párom most 23-án repül ki dolgozni,és mi is azt tervezzük hogy megyünk utánna ha lesz munka és bevállik.A gyerekek elhelyezése miatt agódtam én is,de a sorokat olvasva egy kicsit meg nyugodtam. Négy lurkónk van nekünk egy 1.5, 4, 5 és egy 10 éves és örömel olvastam hogy asuliba nem lesz hátrányba a nyelv nem értés miatt. Mi nem vagyunk össze házasodva ez okoz kint problémát? Gondolok itt a szociális dolgokra. Ezek fix összegeg a gyerekek után mint nálunk vagy egyéni elbirálás szerint megy e? A párom ha már kint munkavállaló akkor ő ezt el tudja e-intézni kint ,hogy mire ki mennénk folyamatos legyen a dolog.Ebben szeretnék segítséget,ha valaki tud,vagy kint élő nagycsaládos mint mi. Köszönöm.Pipike.

Szerintem nem fog gondot okozni hogy nem vagytok osszehazasodva.
Viszont elore intezni a dolgokat nem tudom mennyire lehet hisz a gyerekek meg nem lesznek itt azaz nem is jar rajuk semmi. Ha itt lesztek mind akkor lehet intezni a dolgokat, akkor mar nem lehet vele gond. A csaladi potlek az fix osszeg hetente. A tax credit az fugg a csalad jovedelmetol es letszamatol. Az hogy "nagycsaladosok" vagytok itt leginkabb a megelhetes gond szintjen lesz eszreveheto, ugyintezesben egyenranguak vagytok az egy gyermekes csaladokkal. Legalabbis en eddig nem erzekeltem megkulonboztetest.
pipike
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Január 9. Szerda, 12:59    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szia!

Valahol olvastam hogy lehet előre is ha már kint dolgozik csak két helyről nem lehet mármint magyar meg angol. Majd ha már kint lesz utána érdeklődik csak én szeretek előre készülni,már csak a gyerekek miatt. Ahogy olvasgatok a hozzászólások közt nekünk is a gyerekeket lesz elég nehéz elhelyezni én ez miatt agódok inkább mert mihelyt lehetne én is szeretnék munkába állni. Itt sajnos négy gyerekes anyukával szóba sem állnak.Arról nem olvastam viszont hogy mi van olyankor ha bébi szitert fogadunk majd magyarból pl ellátással. Gondolom akkor már mi vagyunk munkáltatók és annak is járulékos dolgai vannak a hivatalok fele.Erről a lehetőségről nem írt senki.A családi pótlék összegét pontossan le tudnád írni Mindenképpen úgy megyünk csak ha biztos a megélhetés és a lakhatás is.
Vissza az elejére
Christine
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Január 9. Szerda, 13:30    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Hat nem tudom, mert en meg pont azt olvastam legutobb valahol hogy ra fognak maszni az igenylesekre, mert sok lengyel allitolag ugy vette fol a csaladit hogy itt se volt a gyerek.Es ezert szigoubban nezik. Szoval passz.
A csaladi potlek osszege az elso gyerekre 18,10 font hetente es minden tovabbi gyerekre 12,10 jar hetente. Szoval ti heti 54,40-et fogtok kapni a negy csemetere. Bebi szittert fogadszhatsz annyi hogy szallast, ellatast plusz nemi zsebpenzt kell adni neki. Nezz korul az au-pair topicokban, mert errol bovebbet en nem tudok hogy jogilag hogy smint is van ez. Azt viszont tudom hogy ha a te kereseted nem haladja meg a 800-1000 fontot havonta akkor joforman egyszerubb ha te otthon maradsz a gyerekekkel. Mert kulonben nem eri meg. Hisz az au pair zsebpenze heti 80-150 kozott mozog legtobbszor, plussz az ellatasa.
pipike
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Január 9. Szerda, 16:46    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

helló!

A baby sitter talán annyival jobb,hogy ő ha velünk lakik lehet rá számítani.
Itt a forumban ahogy olvastam máshogy elhelyezni sem olcsó mulatság a gyerkőcöt. A párom Stroke On Trentbe megy ,ez jó helynek számít? Kérdezem a gyerekek miatt. Tud valaki infót?
Vissza az elejére
seci
Guru
Guru

HozzászólásElküldve: 2008. Január 9. Szerda, 17:04    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

pipike írta:
helló!

A baby sitter talán annyival jobb,hogy ő ha velünk lakik lehet rá számítani.
Itt a forumban ahogy olvastam máshogy elhelyezni sem olcsó mulatság a gyerkőcöt. A párom Stroke On Trentbe megy ,ez jó helynek számít? Kérdezem a gyerekek miatt. Tud valaki infót?

Ne keverd a babisinter es az aupair fogalmat. Az elobbi idonkent eljon es vigyaz a gyerekre, amig ti este elmentek szocializalodni Mosoly Az óper meg veletek lakik.
Hoyg hogyan kell vagy nem kell bejelenteni, nem tudom, de kerdezd emg a sokszor idezett Hungarian Au Pair Agencynel.
-seci
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Hozzászólások megtekintése elölről:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Bolcsi, ovi és suli kérdések Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3 ... 9, 10, 11 ... 16, 17, 18  Következő
10 / 18 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban