Klub 18-40 társkereső portál. Társ és bulikeresés, fórumok, chat, naponta friss hírek.
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   CsoportokCsoportok   ProfilProfil   Üzeneteid olvasásához jelentkezz beÜzeneteid olvasásához jelentkezz be   BelépésBelépés 

Óvoda - bölcsőde
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 16, 17, 18  Következő

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Bolcsi, ovi és suli kérdések
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
Christine
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2007. November 26. Hétfő, 13:00    Hozzászólás témája: Re: Bölcsi és suli! Hozzászólás az előzmény idézésével

lebowsky77 írta:
Sziasztok!
Engem konkrétan az érdeklne hogy a nagyobbik lányom most Mo.-on 2 osztályba jár, de tavasszal szeretnénk kimenni Anglába megkell várni itthon az iskola év végét? Vagy teljesen felesleges mert kinnt más rendszerben müködik az oktatás.
A másik kérdésem pedig a 3 éves lányomhoz kötödik őt bölcsibe vagy oviba tudom beíratni? Ennek milyen költségei vannak?

Várom mindenki válaszát , aki tud nekem segíteni!!

köszi györgyi

Szia! Nem, nem kell megvarnod az ev veget, amikor jossz beiratod es kesz. Az itteni iskola rendszer es oktatasi szinvonal valoban kicsit masabb mint az otthoni. Az iskolas gyermeked a koratol fuggoen fog a megfelelo osztalyba kerulni. Ha het eves akkor harmadikba ha evvesztes es mar nyolc eves akkor negyedikbe. A nyelvtudas hianya nem szamit nekik. Hamar bele fog razodni foleg hogy otthon mar leraktak nala az "alapokat". A kicsi pedig nursary-be fog jarni ami mindenkepp fizetos de ha dolgozol akkor a koltsegeid egy reszet vissza igenyelheted. Errol itt ugyanebben a topicban olvashatsz az elso oldalakron.
lebowsky77
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. December 5. Szerda, 9:53    Hozzászólás témája: Nagyon köszönöm! Hozzászólás az előzmény idézésével

Helló!
Nagyon köszönöm a gyors választ. A mi helyzetünk pontosan úgy néz ki a mai napon: a férjem január 19-én utazik ki Manchesterbe dolgozni. Mi ( én meg a 3 gyerköcöm ) kb. 3 hónapot itthon maradunk hogy biztos legyen az ha kimegyünk ne kelljen visszajönnünk mert nem jött be anyagilag az élet odakinnt.
Kérdéseim lennének:8éves lányomnak milyen lehetőségei lesznek
3 éves gyerekemet hova fogom tudni beiratni
és a pici babával aki 1 éves azzal mit tudok csinálni?
Én részmunkaidőben fogok dolgozni! A következő kérdésem a családtámogatással kapcsolatos : családipótlék? adókedvezmények?
Igazándiból én nem igazán vagyok azzal tisztában hogy ezt mikor és milyen módon tudom majd megigényelni? Jogosultak leszünk e rá?
Utolsó "hülye kérdésem" pedig a picinek 15 hónaposan lesz kötelező oltása arra haza kell jönni Magyarországra vagy ez kinnt is ugyanúgy van mint itthon??

Bocsi a sok kérdésért!!
Várom a válaszokat

Tisztelettel: györgyi
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
cindarella
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. December 5. Szerda, 13:42    Hozzászólás témája: lebowsky77 Hozzászólás az előzmény idézésével

SZIA LEBOWSKY77!
A 8 EVES KISLANYODAT BEIRATHATOD A LEGKOZELEBBI FIRST SCHOOL-BA.
A 3 EVES GYERKOC MEHET A PRE-SCHOOLBA.
AZ BEBINEK TUDSZ UGYNEVEZETT CHILD MINDERT FOGADNI.MINDEN COUNCIL-NAK A HONLAPJAN MEGTALAHATOAK.MIVEL NEKTEK 3 CSEMETE VAN ERDEMES UANANEZNETEK A HELYI COUNCILNAL AZ UGYNEVEZETT HOUSING BENEFITNEK.OK FIGYELEMBE VESZIK A FERJED ES A TE KERESETEDET,VALASZTHATSZ,HOGY LAKAST(EBBEN AZ ESETBEN LEHET,HOGY SOKAT KELL VARNOD)VAGY ANYAGI TAMOGATAST KERSZ.EBBEN AZ ESETBEN HETENTE UTALNAK AZ ALTALAD MEGADOTT(A TIETEK VAGY A LAKAS TULAJDONOS)SZAMLARA.VAN UGYNEVEZETT CHILD-BENEFIT ES TAX CREDIT.
A CHILD BENEFIT AD NEMI SEGITSEGET A GYERKOCOK ISKOLAI KOLTSEGEINEK(PL EBED A SULIBAN)VAGY A CHILDMINDER-I KOLTSEGEKBEN.SZERINTEM A HELYI COUNCIL-HOZ KELL MENNED.TAX CREDIT A HELYI HM REVENUE.HIRTELENCSAK ENNYI JUTOTT AZ ESZEMBE,DE IGEREM MEG GONDOLKOZOM.AZ AZONBAN NEM MELLEKES,HOGY MENNYI IDEJE DOLGOZTOK ITT.HA JOL TUDOM AZ OSSZES BENEFIT ELERHETO FEL-EGY EVES MUNKAVISZONY UTAN.(AKI TUDJA KEREM ADJON INFOT.)MIDENESETRE AZT TANACSOLOM,HOGY ROVID IDO UTAN JARJATOK UTANA EZEKNEK A LEHETOSEGEKNEK MIVEL NEKTEK 3 GYERKOC VAN(OK 100%HOGY PROFITALNAK AZ ITTENI ELETBOL) ES AZ ITTENI LEHETOSEGEK TALAN SEGITENEK NEKTEK.AZ VISZONT BIZTOS,HOGY AZ ITTENI ELET DRAGA AZONBAN HA A PENZED UGYESEN OSZTOD BE BIZTOS,HOGY SOKKAL JOBB ELETETEK LESSZ MINT OTTHON.SOK SZERENCSET ES KITARTAST KIVANOK NEKTEK.
Vissza az elejére
tothz
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2007. December 5. Szerda, 13:48    Hozzászólás témája: Re: Nagyon köszönöm! Hozzászólás az előzmény idézésével

lebowsky77 írta:
Helló!
Nagyon köszönöm a gyors választ. A mi helyzetünk pontosan úgy néz ki a mai napon: a férjem január 19-én utazik ki Manchesterbe dolgozni. Mi ( én meg a 3 gyerköcöm ) kb. 3 hónapot itthon maradunk hogy biztos legyen az ha kimegyünk ne kelljen visszajönnünk mert nem jött be anyagilag az élet odakinnt.
Kérdéseim lennének:8éves lányomnak milyen lehetőségei lesznek
3 éves gyerekemet hova fogom tudni beiratni
és a pici babával aki 1 éves azzal mit tudok csinálni?
Én részmunkaidőben fogok dolgozni! A következő kérdésem a családtámogatással kapcsolatos : családipótlék? adókedvezmények?
Igazándiból én nem igazán vagyok azzal tisztában hogy ezt mikor és milyen módon tudom majd megigényelni? Jogosultak leszünk e rá?
Utolsó "hülye kérdésem" pedig a picinek 15 hónaposan lesz kötelező oltása arra haza kell jönni Magyarországra vagy ez kinnt is ugyanúgy van mint itthon??

Bocsi a sok kérdésért!!
Várom a válaszokat

Tisztelettel: györgyi

Kedves Györgyi!

Ha Manchesterbe jöttök, ajánlom a Manchesteri Magyarok Honlapját:
www.portalkiraly.hu
Amúgy mi is Manchesterben, egész pontosan Stockportban lakunk. Mi azért választottuk ezt a részét Great-Manchesternek, mivel a legjobb mutatóval rendelkező állami secondary school (Priestnall) itt van. A kissebbik még oda jár, a nagyobbik most fejezi be a college-ot. Ha bármilyen hely specifikus kérdésed lenne, tedd fel itt, vagy a portalkiralyon és szívesen válaszolok rá.

Zoli
Vissza az elejére
lebowsky77
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. December 5. Szerda, 14:57    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!!

Nagyon köszi a válaszokat! Tothz a manchesteri magyarok oldalán küldtem levelet neked!!
Remélem megkaptad!

Várom válaszodat.

Tisztelettel: Györgyi
Vissza az elejére
AgnesToth
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Január 3. Csütörtök, 1:02    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Már itt élunk masfel eve,de meg ne jottem ra hova teheti az ember a gyereket ha school holiday van????
Ferjemmel kettonknek nincs ennyi szabink,hogy lefedje egesz evre a szunetekben valo felugyeletet...
Tudom,h letezik childminder(mar volt vele dolgunk)...de eleg elkepzelhetetlennek tarom,ezzel megoldani ezt a dolgot!
Masok ezt hogy csinaljak????
Ha valakinek van otlete irjon!
Üdv :Ági
Vissza az elejére
seci
Guru
Guru

HozzászólásElküldve: 2008. Január 3. Csütörtök, 8:50    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

AgnesToth írta:
Sziasztok!

Már itt élunk masfel eve,de meg ne jottem ra hova teheti az ember a gyereket ha school holiday van????
Ferjemmel kettonknek nincs ennyi szabink,hogy lefedje egesz evre a szunetekben valo felugyeletet...
Tudom,h letezik childminder(mar volt vele dolgunk)...de eleg elkepzelhetetlennek tarom,ezzel megoldani ezt a dolgot!

A mi kornyekunkon minden sport-centrum szervez "taborokat", ami ugye 9-16ig tart ugyan (sacc per kb), de ugye az iskola sincs maskeppen.
Lehet uszni, teniszezni, kosarazni, sielni, focizni, rogbizni, ijaszkodni, stb.
Persze nem ingyen, de a childminder sincs ingyen, nagysagrendileg ugyanakkora osszeg.
-seci
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Christine
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Január 3. Csütörtök, 9:12    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

AgnesToth írta:
Sziasztok!

Roppant egyszeruen oldjak ezt meg az angolok.
1. A mama nem dolgozik, otthon van a gyerekkel.
2. Felvesznek egy bentlako baby sittert aki hozza viszi a gyerkocoket illetve vigyaz rajuk igeny szerint.

Magyaroktol meg azt a megoldast hallotam hogy apuka es anyuka valto muszakban dolgozik. Az egyik napal, a masik ejjel igy valaki mindig otthon van.
zsuzsann
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Január 13. Vasárnap, 15:20    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok
Én az idén februárjában szeretnék ki menni a 6-éves kis fiammal,és érdeklődnék hogy magyar nyelvű ovoda van e,mert nem beszéli az angolt egyáltalán.Vagy iskolába fog kezdeni ahogy olvastam aki rég óta él kint és van tapasztalat kérem az irjon a mima23@freemail.hu ra köszzönöm előre is.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése
tothz
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Január 13. Vasárnap, 19:40    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

zsuzsann írta:
Sziasztok
Én az idén februárjában szeretnék ki menni a 6-éves kis fiammal,és érdeklődnék hogy magyar nyelvű ovoda van e,mert nem beszéli az angolt egyáltalán.Vagy iskolába fog kezdeni ahogy olvastam aki rég óta él kint és van tapasztalat kérem az irjon a mima23@freemail.hu ra köszzönöm előre is.

Igen, iskolába fog járni. Hivatalból másodikos lesz, de lehet hogy elsőbe is be tudod iratni. A nyelvtudás hiányától pedig ne féltsd. Fél éven belül jobban fog tudni angolul, mint én, aki tizenvalahány évet tanultam otthon az angolt és három éve élek itt.

Ezt most e-mailben is elküldöm, de legközelebb már nem. Ha azt akarod, hogy levélben is értesülj, legközelebb a Beállítások részben (az üzenet küldése ablak alsó negyede) kattintsd be az "Értesítés, ha hozzászólás érkezik" kiválasztó boxot.
Vissza az elejére
lebowsky77
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Január 18. Péntek, 8:59    Hozzászólás témája: Kötelező oltás Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!!
Remélem tudtok segíteni nekem a következő kérdésben: A pici babámnak még lenne itt Magyarországon kötelező oltása (18hó +3évesen) visszakell jönni ide és itt beadatni vagy kinnt is beadják??
Útlevél ügyben pedig ha lejár a gyerek útlevele akkor visszakell jönni megcsináltatni vagy lehet odakinn is intézni??
Forgó szemek
Többféle infot kaptam itthon , de aki kinn él az taáln jobban tudja mint itt hogyis müködik.
Várom válaszotokat!!

Györgyi
Vissza az elejére
Enci
Adminisztrátor
Adminisztrátor

HozzászólásElküldve: 2008. Január 18. Péntek, 9:13    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Itt kint is beadják, amennyiben az itt is kötelező oltás. Az útlevelet a nagykövetségen 50 fontért újítják meg.
Vissza az elejére
Christine
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Január 18. Péntek, 9:20    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Enci írta:
Itt kint is beadják, amennyiben az itt is kötelező oltás. Az útlevelet a nagykövetségen 50 fontért újítják meg.

Gyereknek csak 27 font az utlevel. Mi is most kertuk meg a gyereknek. De meg mielott lejar elotte legalabb ket honappal meg kell kerni az ujat.

De itt le van irva minden:
http://www.mfa.gov.hu/kulkepviselet/UK/hu/Konzuliinfo/ma_utlevel_igenyles.htm
Enci
Adminisztrátor
Adminisztrátor

HozzászólásElküldve: 2008. Január 18. Péntek, 9:42    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Igazad lehet, én hirtelen a 22 éves fiamat gyerekszámba vettem Mosoly Ő csináltatta nem régen.
Vissza az elejére
lebowsky77
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Január 18. Péntek, 9:44    Hozzászólás témája: köszi Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!!
Köszönöm a gyors válaszokat! Azzal még nem vagyok tisztában hogy honnét tudom meg melyek a kötelező oltások Angliában!!??
Esetleg ebben tudtok infoval segíteni???
Ja és eszembejutott bár nem idetartozik de ha elszeretnék helyezkedni dolgozni az új munkáltató elkéri a Magyarországi munkáltatótól kapott kilépős papírokat??? Vagy ott ilyenre nincs szükség???

györgyi Sokkolt
Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése elölről:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Bolcsi, ovi és suli kérdések Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 16, 17, 18  Következő
11 / 18 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban