Elküldve: 2007. November 24. Szombat, 12:14 Hozzászólás témája:
Pár új kérdés:
1. Két heti helyettesítgetés és mindenféle papír nélkül végül kaptam contractot a cégtől. Erre a két hétre kaptam pay slipet, rajta a születési dátumomból plusz M betüből adódó NI számmal. Az összegből semmit nem vontak, a bruttót utalták.
Ez a pay slip jó lesz NI szám interjún? Mikor és hogyan fogom az adót erről befizetni? (megyjegyzem áprilisig nem fogom elérni az 5000 fontot)
2. Mennyibe kerül most az NI szám? Régen 70 font volt aszem.
3. Mi az a gyakran emlegetett home office? Nem értem
Elküldve: 2007. November 24. Szombat, 12:25 Hozzászólás témája:
2. Mennyibe kerül most az NI szám? Régen 70 font volt aszem.
3. Mi az a gyakran emlegetett home office? Nem értem [/quote]
Uhh, jó nagy butagágokat kérdeztem, most hogy kicsit átnéztem a fórumot, sorry
Szóval az NI az nem jár költséggel, viszont a home Office is kötelező, azt meg postai úton kell intézni és aszem 90 font.
Azért az 1. kérdés még áll
Elküldve: 2007. November 28. Szerda, 14:26 Hozzászólás témája:
Finsbury írta:
Nekem az a tapasztalatom, hogy legjobban a bérleti szerződést szeretik, lakcím referenciaként elfogadni - szerintem ezzel nem lesz gond.
Biztosan kell még BT landline? Mintha láttam volna Virgin broadband hírdetést valamelyik délutáni osztogatósban, amiben landline nélküli broadbandet hírdettek.
Lenne egy kerdesem ezzel a lakcim-igazolassal kapcsolatban, csak elobb felvazolom a szitut, mert kicsit bonyolult... A fonokom, akinel dolgozom egy pubban, egy petshop tulajdonaban levo 5szobas lakasban lakik, a fiaval egyutt berlik. En pedig a parommal az 5 szoba kozul egyben lakom, csak ugy, mindenfele szerzodes nelkul. Na most: eleg egy darab papir, amit a fonokom alair, hogy igazolja, hogy nala lakunk, vagy berleti szerzodest kell vele alairnunk, vagy esetleg a petshoppal?! Fogalmam sincs, mi ilyenkor a teendo...
Csatlakozott: Feb 16, 2007 Hozzászólások: 2 Tartózkodási hely: Dungannon
Elküldve: 2007. December 9. Vasárnap, 21:24 Hozzászólás témája:
Pontosan 1 honapja volt bent a partnerem NI szamert. Ket es felorat kerdezoskodtek.Eppen csak az also nadragja szinet nem kerdeztek meg!
Azota nem hogy kartya,de level sem jott!
Eszak Irorszagban elunk, es mi a fenet csinaljak?
A tobbi bajrol majd maskor... _________________ Üdv.
Spellbound
Csatlakozott: Aug 27, 2006 Hozzászólások: 295 Tartózkodási hely: Edgware
Elküldve: 2007. December 10. Hétfő, 0:58 Hozzászólás témája:
Spellbound írta:
Pontosan 1 honapja volt bent a partnerem NI szamert. Ket es felorat kerdezoskodtek.Eppen csak az also nadragja szinet nem kerdeztek meg!
Azota nem hogy kartya,de level sem jott!
Eszak Irorszagban elunk, es mi a fenet csinaljak?
A tobbi bajrol majd maskor...
Szerintem hívd fel a számot, amit adtak az interjún, és kérdezz rá, ha letelt az egy hónap.
Nekem a levél a számmal 8 nap után megjött, igaz ez Londonban volt. Írországról fogalmam sincsen.
Viszont egy érdekesség: Az interjú előtt váltottam éppen lakást, és a csaj mindenféle igazolás nélkül bemondásra elhitte az új címemet Még az új Landlord nevét sem tudtam akkor.....
Csatlakozott: Feb 16, 2007 Hozzászólások: 2 Tartózkodási hely: Dungannon
Elküldve: 2007. December 10. Hétfő, 18:40 Hozzászólás témája:
Kedves Tovi!
Jo hir! Megkaptam a mai postaval!
Itt mar nagyon tele van az irek,vagy angolok,tudja fene,hogy Eszak Irben kik az oslakosok...cipelloje a kulfoldiekkel!
Mar a lengyeleket nem is alkalmazzak...Sajnos minket is egy kalap ala vesznek veluk! Na,meg persze honfitarsaim sem eppen most estek le a falvedorol,mert ugy viselkednek,mint otthon a kisebbsegben levo mas etnikai csoport ujszulottjei! Tisztelet a kivetelnek.
_________________ Üdv.
Spellbound
Elküldve: 2008. Január 5. Szombat, 17:51 Hozzászólás témája:
Én dec.17-én voltam az NIN "interjún", majd fél órát késtem, mert autóval vitt a főnököm, és fingja sem volt, merre kell menni... Mégis beengedtek és minden okés volt, sőt végtelenül kedvesek voltak, és kb. 10 percig tartott az egész. Nem kérdeztek tőlem semmi mást, csak ami a kérdőívben szerepelt. Magyarul: kitöltötték helyettem. Igaz, a számomat még azóta sem kaptam meg, de szerintem jövő héten megérkezik. Sok sikert mindenkinek!
Elküldve: 2008. Január 25. Péntek, 11:35 Hozzászólás témája: Nyelvvizsga
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy tud-e bárki arról, hogy idén január 1-től bármiféle neyelvvizsgát kellene bemutatni, akár a home office-hoz, akár az NI kártyához?
Csatlakozott: Aug 01, 2007 Hozzászólások: 318 Tartózkodási hely: Manchester
Elküldve: 2008. Január 25. Péntek, 15:35 Hozzászólás témája: Re: Nyelvvizsga
elmio írta:
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy tud-e bárki arról, hogy idén január 1-től bármiféle neyelvvizsgát kellene bemutatni, akár a home office-hoz, akár az NI kártyához?
Köszi előre is!
Elmio
Hacsak nem folyamodsz HIGHLY SKILLED MIGRANT STATUS-ért, vagy BRITISH CITIYENSHIP-ÉRT akkor tudtommal nem kell, mert EU-s országból jössz. Ezen a címen található a letölthető doc fájl magyarul.
Elküldve: 2008. Január 27. Vasárnap, 11:09 Hozzászólás témája: Re: Nyelvvizsga
tothz írta:
elmio írta:
Sziasztok!
Köszi előre is!
Elmio
Hacsak nem folyamodsz HIGHLY SKILLED MIGRANT STATUS-ért, vagy BRITISH CITIYENSHIP-ÉRT akkor tudtommal nem kell, mert EU-s országból jössz. Ezen a címen található a letölthető doc fájl magyarul.
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban