| Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
| Szerző |
Üzenet |
Matteo Újonc

|
Elküldve: 2007. November 24. Szombat, 12:14 Hozzászólás témája: |
|
|
Pár új kérdés:
1. Két heti helyettesítgetés és mindenféle papír nélkül végül kaptam contractot a cégtől. Erre a két hétre kaptam pay slipet, rajta a születési dátumomból plusz M betüből adódó NI számmal. Az összegből semmit nem vontak, a bruttót utalták.
Ez a pay slip jó lesz NI szám interjún? Mikor és hogyan fogom az adót erről befizetni? (megyjegyzem áprilisig nem fogom elérni az 5000 fontot)
2. Mennyibe kerül most az NI szám? Régen 70 font volt aszem.
3. Mi az a gyakran emlegetett home office? Nem értem  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Matteo Újonc

|
Elküldve: 2007. November 24. Szombat, 12:25 Hozzászólás témája: |
|
|
2. Mennyibe kerül most az NI szám? Régen 70 font volt aszem.
3. Mi az a gyakran emlegetett home office? Nem értem [/quote]
Uhh, jó nagy butagágokat kérdeztem, most hogy kicsit átnéztem a fórumot, sorry
Szóval az NI az nem jár költséggel, viszont a home Office is kötelező, azt meg postai úton kell intézni és aszem 90 font.
Azért az 1. kérdés még áll  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
erus Mester

Csatlakozott: Sep 20, 2007 Hozzászólások: 206 Tartózkodási hely: London, East Finchley
|
Elküldve: 2007. November 28. Szerda, 14:26 Hozzászólás témája: |
|
|
| Finsbury írta: | Nekem az a tapasztalatom, hogy legjobban a bérleti szerződést szeretik, lakcím referenciaként elfogadni - szerintem ezzel nem lesz gond.
Biztosan kell még BT landline? Mintha láttam volna Virgin broadband hírdetést valamelyik délutáni osztogatósban, amiben landline nélküli broadbandet hírdettek. |
Lenne egy kerdesem ezzel a lakcim-igazolassal kapcsolatban, csak elobb felvazolom a szitut, mert kicsit bonyolult... A fonokom, akinel dolgozom egy pubban, egy petshop tulajdonaban levo 5szobas lakasban lakik, a fiaval egyutt berlik. En pedig a parommal az 5 szoba kozul egyben lakom, csak ugy, mindenfele szerzodes nelkul. Na most: eleg egy darab papir, amit a fonokom alair, hogy igazolja, hogy nala lakunk, vagy berleti szerzodest kell vele alairnunk, vagy esetleg a petshoppal?! Fogalmam sincs, mi ilyenkor a teendo... |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Spellbound Újonc

Csatlakozott: Feb 16, 2007 Hozzászólások: 2 Tartózkodási hely: Dungannon
|
Elküldve: 2007. December 9. Vasárnap, 21:24 Hozzászólás témája: |
|
|
Pontosan 1 honapja volt bent a partnerem NI szamert. Ket es felorat kerdezoskodtek.Eppen csak az also nadragja szinet nem kerdeztek meg!
Azota nem hogy kartya,de level sem jott!
Eszak Irorszagban elunk, es mi a fenet csinaljak?
A tobbi bajrol majd maskor... _________________ Üdv.
Spellbound |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Tovi Mester

Csatlakozott: Aug 27, 2006 Hozzászólások: 366 Tartózkodási hely: Edgware
|
Elküldve: 2007. December 10. Hétfő, 0:58 Hozzászólás témája: |
|
|
| Spellbound írta: | Pontosan 1 honapja volt bent a partnerem NI szamert. Ket es felorat kerdezoskodtek.Eppen csak az also nadragja szinet nem kerdeztek meg!
Azota nem hogy kartya,de level sem jott!
Eszak Irorszagban elunk, es mi a fenet csinaljak?
A tobbi bajrol majd maskor... |
Szerintem hívd fel a számot, amit adtak az interjún, és kérdezz rá, ha letelt az egy hónap.
Nekem a levél a számmal 8 nap után megjött, igaz ez Londonban volt. Írországról fogalmam sincsen.
Viszont egy érdekesség: Az interjú előtt váltottam éppen lakást, és a csaj mindenféle igazolás nélkül bemondásra elhitte az új címemet Még az új Landlord nevét sem tudtam akkor..... |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Spellbound Újonc

Csatlakozott: Feb 16, 2007 Hozzászólások: 2 Tartózkodási hely: Dungannon
|
Elküldve: 2007. December 10. Hétfő, 18:40 Hozzászólás témája: |
|
|
Kedves Tovi!
Jo hir! Megkaptam a mai postaval!
Itt mar nagyon tele van az irek,vagy angolok,tudja fene,hogy Eszak Irben kik az oslakosok...cipelloje a kulfoldiekkel!
Mar a lengyeleket nem is alkalmazzak...Sajnos minket is egy kalap ala vesznek veluk! Na,meg persze honfitarsaim sem eppen most estek le a falvedorol,mert ugy viselkednek,mint otthon a kisebbsegben levo mas etnikai csoport ujszulottjei! Tisztelet a kivetelnek.
 _________________ Üdv.
Spellbound |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
erus Mester

Csatlakozott: Sep 20, 2007 Hozzászólások: 206 Tartózkodási hely: London, East Finchley
|
Elküldve: 2008. Január 5. Szombat, 17:51 Hozzászólás témája: |
|
|
Én dec.17-én voltam az NIN "interjún", majd fél órát késtem, mert autóval vitt a főnököm, és fingja sem volt, merre kell menni... Mégis beengedtek és minden okés volt, sőt végtelenül kedvesek voltak, és kb. 10 percig tartott az egész. Nem kérdeztek tőlem semmi mást, csak ami a kérdőívben szerepelt. Magyarul: kitöltötték helyettem. Igaz, a számomat még azóta sem kaptam meg, de szerintem jövő héten megérkezik. Sok sikert mindenkinek! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
szandal Újonc

|
Elküldve: 2008. Január 7. Hétfő, 16:49 Hozzászólás témája: ni szam meddig ervenyes? |
|
|
| szia!A kerdesem az lenne hogy ha hazautaznek akkor az ni szamomat ujra kell csinaltatni mikor ujra munkaba allok angliaban? |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
tothz Mester

Csatlakozott: Aug 01, 2007 Hozzászólások: 359 Tartózkodási hely: Manchester
|
Elküldve: 2008. Január 7. Hétfő, 19:13 Hozzászólás témája: Re: ni szam meddig ervenyes? |
|
|
| szandal írta: | | szia!A kerdesem az lenne hogy ha hazautaznek akkor az ni szamomat ujra kell csinaltatni mikor ujra munkaba allok angliaban? |
Nem |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
erus Mester

|
Elküldve: 2008. Január 14. Hétfő, 19:55 Hozzászólás témája: Re: ni szam meddig ervenyes? |
|
|
| szandal írta: | | szia!A kerdesem az lenne hogy ha hazautaznek akkor az ni szamomat ujra kell csinaltatni mikor ujra munkaba allok angliaban? |
Az NI szám örökéletű, azaz életed végig ez lesz a számod az Egyesült Királyságban, nem kell többet intézkedned. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
erus Mester

|
Elküldve: 2008. Január 14. Hétfő, 20:06 Hozzászólás témája: |
|
|
| Amúgy a szombati postával megjött az NI számom, szóval kb. négy hét alatt, és remélem két hét múlva megjön a kártya is. Szép napot! erus |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
elmio Újonc

|
Elküldve: 2008. Január 25. Péntek, 11:35 Hozzászólás témája: Nyelvvizsga |
|
|
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy tud-e bárki arról, hogy idén január 1-től bármiféle neyelvvizsgát kellene bemutatni, akár a home office-hoz, akár az NI kártyához?
Köszi előre is!
Elmio |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
tothz Mester

Csatlakozott: Aug 01, 2007 Hozzászólások: 359 Tartózkodási hely: Manchester
|
Elküldve: 2008. Január 25. Péntek, 15:35 Hozzászólás témája: Re: Nyelvvizsga |
|
|
| elmio írta: | Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy tud-e bárki arról, hogy idén január 1-től bármiféle neyelvvizsgát kellene bemutatni, akár a home office-hoz, akár az NI kártyához?
Köszi előre is!
Elmio |
Hacsak nem folyamodsz HIGHLY SKILLED MIGRANT STATUS-ért, vagy BRITISH CITIYENSHIP-ÉRT akkor tudtommal nem kell, mert EU-s országból jössz. Ezen a címen található a letölthető doc fájl magyarul. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
elmio Újonc

|
Elküldve: 2008. Január 27. Vasárnap, 11:09 Hozzászólás témája: Re: Nyelvvizsga |
|
|
| tothz írta: | | elmio írta: | Sziasztok!
Köszi előre is!
Elmio |
Hacsak nem folyamodsz HIGHLY SKILLED MIGRANT STATUS-ért, vagy BRITISH CITIYENSHIP-ÉRT akkor tudtommal nem kell, mert EU-s országból jössz. Ezen a címen található a letölthető doc fájl magyarul. |
Nagyon köszönöm! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
erus Mester

|
Elküldve: 2008. Január 29. Kedd, 21:55 Hozzászólás témája: |
|
|
Megint a szombati postával megjött az NI kártyám is, azaz hat hét múlva. Tiszta csini!  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban
|