Elküldve: 2007. Október 15. Hétfő, 10:33 Hozzászólás témája:
tothz írta:
seci írta:
Finsbury írta:
Tudom honnan van ez a mondat - nem vagyok informatikus, de a szöveg többi része fedi a valóságot. Miért nem irsz neki? fent van az oldalon az emilcíme.
Azert ne essunk tulzasokba. Aki ezeket a sorokat irta nem a Gabor Denesen jart 2 evet, ami nem vegzett el, no hard feelings, just factual. A Gabor Denesnek otthon is inkabb ketes hirneve, mint jo hire volt. Ettol persze lehetsz jo szakember, felreertes ne essek, de a GD-nek itt semmilyen presztizse nincs.
Ahhoz, hogy itt rendszergazda lehess, leginkabb ket dolognak kell megfelelned:
a. Igen jol kell angolul beszelned, mert meg kell ertened az ilyen-olyan accentekkel karattyolo usereidet
b. "Negybetus" vizsgak kellenek MCSE es tarsai.
Amig ezeket a felteteleket nem teljesited nem sok eselyt latok. Ez persze nem azt jelenti, hogy remenytelen a helyzet, de nem is sima ugy.
-seci
Kedves Seci!
Teljesen egyetértek veled. Én otthon a Kandó Főikolán tanítottam, többek között internet programozást is, de itt akárhová jelentkeztem mindig az volt a kérdés, hogy milyen tanfolyami végzettségeim vannak, ha meg azt mondtam hogy engineer vagyok, akkor mindenki villanyszerelőnek nézett.
Az angol (amerikai) vizsgák szerintem sokkal keményebbek, mint a magyarok. simán el lehet végezni 1 fősuli úgy hogy nem látsz sz.gépet itthon, a vidéki fősulik nagyrészében. pesten kicsit komolyabban veszik.
Az állami kvota miatt induló szakok szinvonala nem nagy, a microsoft viszont saját mérnökeit könnyebben magas szintre kiképezi.
A szomorú tapasztalatom viszont, hogy ez itthon semmit sem ér.
MCP vel az össze helyen kiröhögtek, elkezdtem az MCSA t is de az már sok pénz. és több év gyakorlat. hát annyiba maradt a folytatás, mert egyáltalán nem elismert kishazánkban ez, informatikai fejvadász legfeljebb telefon marketingre próbált rábeszélni, vagy választhatok még gyári szalagmunkát, még ő sem ismerte ezt a minősítést.
de akinek van tapasztalata. kinti elhelyzkedésben e téren: kérem mailban keressen meg. ritkán vagyok itt forumon.
1 bankhoz beadtam itthonról. be is hívtak, de mást választottak utolsó körben, na ennyit értem el vele. viszont ők komolyan gondolták londoni központjukba.
egyenlőre kiutazni sem tudok (sokba volt megszerzni a minősítést).
Zoli.
Elküldve: 2007. November 8. Csütörtök, 22:48 Hozzászólás témája: Vidéki munkák
Sziasztok!
Jövöre nekem is tervbe van véve az Egyesült királyság. A kérdésem az lenne, hogyha nem Londonban hanem "vidéken" Glasgow vagy Bristol szeretnék munkát vállalni, akkor ott is ugyanúgy van munkalehetőség? én angolul beszélek Irországban is éltem már, de vágynék ide.
Tehát a fő kérdés, hogy munkavállaloi tapasztalatokat szeretnék aki lenne olyan rendes megosztaná velem és a forummal, hogy vidéken miyen.
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban