| Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
| Szerző |
Üzenet |
Steven Újonc

Csatlakozott: Oct 13, 2007 Hozzászólások: 2 Tartózkodási hely: MAGYARORSZÁG
|
Elküldve: 2007. Október 13. Szombat, 21:07 Hozzászólás témája: |
|
|
Hy!
Vannak olyan használtautós oldalak ahhol jobbkormányos autó is akad?
thanks |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
seci Guru

Csatlakozott: Feb 12, 2006 Hozzászólások: 858 Tartózkodási hely: Farnborough
|
Elküldve: 2007. Október 14. Vasárnap, 8:38 Hozzászólás témája: |
|
|
| Steven írta: | Hy!
Vannak olyan használtautós oldalak ahhol jobbkormányos autó is akad?
thanks |
BALKORMANYOSra gondolsz, nem?
Az a rendes neve neki, hogy LHD (left hand drive)
Persze, az autotraderen is kereshetsz igy.
-seci |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Steven Újonc

Csatlakozott: Oct 13, 2007 Hozzászólások: 2 Tartózkodási hely: MAGYARORSZÁG
|
Elküldve: 2007. Október 16. Kedd, 15:54 Hozzászólás témája: |
|
|
KÖSZI, MEG TUDOM NEM IDE TARTOZIK, DE HA TUDSZ EGY KÜLFÖLDI KÖZVETÍTŐT, PRIVIBEN KÜLD EL LÉGYSZI
KÖSZI |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Vyctor Újonc

|
Elküldve: 2007. Október 16. Kedd, 21:51 Hozzászólás témája: Autó vásárlás..... |
|
|
sziasztok!
ki tudna segiteni abban,hogy szeretnék venni egy autót angliában és magyarországon szeretném hasznáni angol rendszámmal....
Mi a feltétele?
köszönöm a válszt.... |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
seci Guru

|
Elküldve: 2007. Október 17. Szerda, 8:41 Hozzászólás témája: Re: Autó vásárlás..... |
|
|
| Vyctor írta: | sziasztok!
ki tudna segiteni abban,hogy szeretnék venni egy autót angliában és magyarországon szeretném hasznáni angol rendszámmal....
Mi a feltétele?
köszönöm a válszt.... |
Eloszor is max 6 honap egy (barmely!) 12 honapos periodusban, legalabbis legalisan, amit kulfoldon tolthet a kocsi. Ennyi az EU-jog. Es te vagy koteles bizonyitani ezt!
Megvenni meg tudod, semmi nem kell hozza. Mondjuk azt nem tudom, hogy a DVLA hogy kuldi ki egy nem angol cimre az uj forgalmi engedelyt, de ez talan megoldhato, az eladot marhara nem fogja erdekelni a dolog.
Ami erdekes: a biztositas, MoT es a tax disk. Ezek ugyanis elegge osszefuggenek. Tax-disk nincs MoT es biztositas nelkul, MoT-t evente kell csinaltatni, biztositast meg csak olyan kothet, aki itt el, vagy legalabbis van itteni cime es bankszamlaszama (hacsak nem akarsz 2x-es aron kotni valami brokernel) Es ugye a biztositashoz kell a zoldkartya, amiert a legtobb biztosito jol levag, altalaban nem ingyenes, mint otthon.
Tax disk nelkul persze lehet otthon vezetni, mert azt nem ismeri a rendor, de abszolut illegalis, mert ugye csak akkor hasznalhatsz egy autot egy masik orszagban (ideiglenesen is!), ha az anyaorszagban befizetted az osszes befizetnivalodat. Es ha baleset tortenik, akkor a biztositod (marmint az angol) eleg erosen korbejarja az esetet, mielott a zsebebe nyul.
-seci |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Hofig Újonc

|
Elküldve: 2007. Október 24. Szerda, 22:20 Hozzászólás témája: Magyar rendszám |
|
|
Sziasztok!
Érdeklődnék, kinek kilyen tapasztalata van magyar rendszámos autó használatával kapcsolatban? Konkrétan annak a bizonyos hat hónapnak az ellenőrzése érdekelne.... Tudja valaki, hogyan, milyen módszerrel ellenőrzik? Eszem ágában sincs itt autót venni, ahogy utánnajártam az átrendszámozás pedig egy kész röhej, valóságos tortúra (otthon). |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
seci Guru

|
Elküldve: 2007. Október 25. Csütörtök, 9:34 Hozzászólás témája: Re: Magyar rendszám |
|
|
| Hofig írta: | Sziasztok!
Érdeklődnék, kinek kilyen tapasztalata van magyar rendszámos autó használatával kapcsolatban? Konkrétan annak a bizonyos hat hónapnak az ellenőrzése érdekelne.... Tudja valaki, hogyan, milyen módszerrel ellenőrzik? Eszem ágában sincs itt autót venni, ahogy utánnajártam az átrendszámozás pedig egy kész röhej, valóságos tortúra (otthon). |
Azt a hat honapot nem ellenorzik, hanem TE bizonyitod, ha elkapnak. Valamelyik masik forumon volt, hogy sracot leszedtek a motorjarol, elkoboztak a mocit es most kuzd erte, hogy visszakapja.
Persze ha magyar utlevellel es magyar jogsival vezeted, mint turista, akkor a rendor nem fog nagyon gyanut fogni - hacsak mondjuk nincs mar az auto a rendszerben (pl. gyorshajtas, tilosban parkolas, congestion zone, parking permisstion). Ha viszont kicserelted a jogsidat angolra (ezen bukott a motoros!), akkor ugye vilagos, hogy te itt elsz. Akkor meg miert nem angol az autod. Es ilyenkor neked kell bizonyitanod a dolgot.
Nyilvan a dolog attol fugg, hogy hol es mennyit hasznalod az autot. Mi is hasznaltunk itt ket evig magyar autot, ami kb az egyik falubol a masikba valo eljutas celjat szolgalta, rendor itt max azert allit meg, hogy szoljon, hogy igazitsam meg a kerektarcsat, mert le fog esni. Viszont ha valami zuros helyen hasznalod, autopalyan, Londonban, akkor az egesz mas helyzet.
Es arrol se feledkedd meg, hogy vannak helyek, ahol utaljak mar a kulfoldieket, es szivesen felnyom esetleg a szomszed, ha epp ismeri ezt a torvenyt. Nem allitom, hogy ez tipikus, de eppen elofordulhat.
-seci |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
HoldbeliCsonakos Újonc

Csatlakozott: Oct 24, 2007 Hozzászólások: 9 Tartózkodási hely: Glasgow
|
Elküldve: 2007. Október 25. Csütörtök, 10:28 Hozzászólás témája: |
|
|
Biztosítás ügyben én a Direct Line-t ajánlom.
(www.directline.com)
Online elintézhetsz mindent, azután e-mailben és postai úton értesítenek, illetve küldik, amit kell.
udv Csonakos |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Enci Adminisztrátor

|
Elküldve: 2007. Október 25. Csütörtök, 12:41 Hozzászólás témája: |
|
|
| Autoszereles, magyaroknak jutanyos aron Croydonban. Szervizeles, fek, elektromos problemak, muanyag elemek javitasa (Pl. lokharito) stb. Tel: 07921190649 |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
srac28 Újonc

|
Elküldve: 2007. Október 29. Hétfő, 9:42 Hozzászólás témája: Segitség |
|
|
sziasztok.
Bp-i vagyok és itt és élek.
szeretnék venni kint egy autót angol rendszámmal akarom itthon használni. minden megvan csak biztositás kellene.
de mivel nincs kint lakásom ezért nem tudok kötni biztositás....ha valaki bejelentene magához mig megkötöm a biztositást annak nagyon hállás lénnel természetesen a felmerülö költségeket is állnám...
elöre is köszönöm
természetesen a biztositást 1 évre kötném meg..... |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Londonb0y Haladó

Csatlakozott: Oct 27, 2006 Hozzászólások: 78 Tartózkodási hely: South Norwood, London
|
Elküldve: 2007. November 14. Szerda, 14:30 Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok, lenne egy pár kérdésem, tudom hogy nem ez az a hely ahol ezt meg kell kérdezni, de a DVLA-val emailezek és még mindig nem kaptam választ a kérdésemre az ügyintéző copy paste levelekkel szór meg ami a weben is fent van.
Szóval a kérdésem az hogy, magyar címre tudom regisztrálni a UK autót?Persze kint lenne megkötve a bizti, meg a roadtax.
Azért kérdezem mert van egy autó amit megvennék, de addig amig nem megyek ki (márciusig) addig itthon használnám.
Köszi |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
seci Guru

|
Elküldve: 2007. November 14. Szerda, 18:11 Hozzászólás témája: |
|
|
| Londonb0y írta: | Sziasztok, lenne egy pár kérdésem, tudom hogy nem ez az a hely ahol ezt meg kell kérdezni, de a DVLA-val emailezek és még mindig nem kaptam választ a kérdésemre az ügyintéző copy paste levelekkel szór meg ami a weben is fent van.
Szóval a kérdésem az hogy, magyar címre tudom regisztrálni a UK autót?Persze kint lenne megkötve a bizti, meg a roadtax.
Azért kérdezem mert van egy autó amit megvennék, de addig amig nem megyek ki (márciusig) addig itthon használnám.
Köszi |
Hummm... Gondolkoztam meg egy kicsit rajta, talan nem is a DVLA a gyenge lancszem, hanem a biztositas.
Ugyanis a biztositas dija nagyban fugg a lakcimedtol. Ami ugye nincs.
-seci |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Londonb0y Haladó

Csatlakozott: Oct 27, 2006 Hozzászólások: 78 Tartózkodási hely: South Norwood, London
|
Elküldve: 2007. November 17. Szombat, 11:22 Hozzászólás témája: |
|
|
Szóval akkor teljesen reménytelen?
| seci írta: | | Londonb0y írta: | Sziasztok, lenne egy pár kérdésem, tudom hogy nem ez az a hely ahol ezt meg kell kérdezni, de a DVLA-val emailezek és még mindig nem kaptam választ a kérdésemre az ügyintéző copy paste levelekkel szór meg ami a weben is fent van.
Köszi |
Hummm... Gondolkoztam meg egy kicsit rajta, talan nem is a DVLA a gyenge lancszem, hanem a biztositas.
Ugyanis a biztositas dija nagyban fugg a lakcimedtol. Ami ugye nincs.
-seci |
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Christine Mester

Csatlakozott: Feb 04, 2006 Hozzászólások: 317 Tartózkodási hely: United Kingdom
|
Elküldve: 2007. November 17. Szombat, 15:33 Hozzászólás témája: |
|
|
Nincs egy baratod, ismerosod itt kint akinek a cimere megkerhetned a papirokat? Ez megoldana a gondodat. Ha neten kotod a biztositast akkor nem kernek lakcim igazolast azt irsz be amit akarsz. Es ha jol emlekszem a kocsi "atirasakor" sem kertek sehol ilyet. _________________ Nem az a nagy dolog ha leviszel egy lovat a folyóhoz, hanem az ha ráveszed hogy háton ússzon. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
revoltoid Újonc

Csatlakozott: Dec 15, 2007 Hozzászólások: 29 Tartózkodási hely: Edinburgh
|
Elküldve: 2007. December 15. Szombat, 2:43 Hozzászólás témája: |
|
|
üdvözlök mindenkit,
remek a fórum, örülök hogy rátaláltam.
kérdésem a következő: meglevő biztosításnál a no claim discount megállapításában a biztosítók önjáróak, vagy nekem kell évente (esetleg sűrűbben akár) igényelnem a fokozat apdételését ahhoz hogy egyre olcsóbb legyen a havidíj? konkrétan fél éve ven biztosításom a direct line-nál és hát lehetne kevesebb is. továbbá átmehetek-e másik biztosítóhoz amikor kedvem szottyan és ez esetben beszámolható-e a fél év amit eddig lehúztam?
köszönöm a válaszokat,
fórum profi,
steve |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban
|