| Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
| Szerző |
Üzenet |
bimbi Újonc

|
Elküldve: 2007. Június 16. Szombat, 9:48 Hozzászólás témája: bimbitol |
|
|
| na hallo...mi letta magyar jogsival ?nekik addtad nem ..???biza ..hivd fel oket ,hogy ki etudjak javitani azt .me jo lenne.lehet hogy kell szerezel egy kartyat am nem biztos ..nem tom .cscs..ijen egesseg kartya .kerdezd meg..azt is .mikor hivsz cegeket... |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
attilaskyline Újonc

Csatlakozott: Apr 27, 2006 Hozzászólások: 7 Tartózkodási hely: Croydon
|
Elküldve: 2007. Június 16. Szombat, 10:02 Hozzászólás témája: |
|
|
| Amikor wimledon-ban voltam elvették a magyart.amikor ezt megkaptam azt hittem ,hogy vagy vakok vagy hülyék.Asszem még a kis 4 csillagosban kell maradjak dolgozni.mert most is fuvarozok csak tányért meg poharakat.Meg tanulnom is kell egy kicsit. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Magyar41 Újonc

|
Elküldve: 2007. Július 16. Hétfő, 15:21 Hozzászólás témája: C jogsi |
|
|
Sziasztok !
Megtudná valaki mondani nekem, hogy Angliában a C kategóriás, teherautós jogsinak mi az angol megfelelője ? Tudtommal : LGV.
Előre is köszi ! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Londonb0y Haladó

Csatlakozott: Oct 27, 2006 Hozzászólások: 78 Tartózkodási hely: South Norwood, London
|
Elküldve: 2007. Július 16. Hétfő, 18:04 Hozzászólás témája: |
|
|
Az indexen olvastam egy hozzászólást miszerint amikor kicseréled a jogsidat kapsz rá 3 pontot. igaz ez?  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
seci Guru

Csatlakozott: Feb 12, 2006 Hozzászólások: 937 Tartózkodási hely: Farnborough
|
Elküldve: 2007. Július 16. Hétfő, 18:16 Hozzászólás témája: |
|
|
| Londonb0y írta: | Az indexen olvastam egy hozzászólást miszerint amikor kicseréled a jogsidat kapsz rá 3 pontot. igaz ez?  |
Te valamit marhara felreolvastal... Mert az indexet (marmint a forumot) en is olvasom es ott ilyen marhasagot senki sem irt.
Amit irt az az volt, hogy elkaptak, ravertek 3 pontot es azt nem a magyar jogsijara, hanem az uj angolra tettek ra.
-seci |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Londonb0y Haladó

Csatlakozott: Oct 27, 2006 Hozzászólások: 78 Tartózkodási hely: South Norwood, London
|
Elküldve: 2007. Július 17. Kedd, 7:43 Hozzászólás témája: |
|
|
Akkor tényleg elolvastam mellette, azért is kérdeztem rá. Köszi
| seci írta: | | Londonb0y írta: | Az indexen olvastam egy hozzászólást miszerint amikor kicseréled a jogsidat kapsz rá 3 pontot. igaz ez?  |
Te valamit marhara felreolvastal... Mert az indexet (marmint a forumot) en is olvasom es ott ilyen marhasagot senki sem irt.
Amit irt az az volt, hogy elkaptak, ravertek 3 pontot es azt nem a magyar jogsijara, hanem az uj angolra tettek ra.
-seci |  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Londonb0y Haladó

|
Elküldve: 2007. Július 27. Péntek, 17:44 Hozzászólás témája: |
|
|
Lehet hogy ezt se értelmezem jól, nem is tudom hol olvastam
"Magyar jogosítványunk Angliában mindenféle papírmunka nélkül is érvényes, de ha postán elküldjük a DVLA-nak, ingyen kicserélik angolra."
Most akkor kell fizetni vagy sem? |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
bimbi Újonc

|
Elküldve: 2007. Július 27. Péntek, 19:34 Hozzászólás témája: bimbi |
|
|
| timmmmi.south park...nem,, kell fizessel am erte 45 ot pontosan ,es olvasd el a drivers ad et .konyvet,konyvtar bol .vedd ki ingyenes en is onnan hoztam .sok szerencset hozzaja . |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Molyci Újonc

|
Elküldve: 2007. Október 10. Szerda, 15:46 Hozzászólás témája: |
|
|
| seci írta: | | Idézet: | | 1 évig használhatod a magyar jogsid is itt, nem kötelező, de jóval drágább a biztositás pl ha nem cseréled le. |
Ez egeszen addig volt igaz, amig nem voltunk EU tagok. Illetve a fele volt igaz: egy evig vezethettel a magyar jogsival, utana le kellett tenned a vizsgat (elmelet/gyakrolat)
Amiota EU tagok lettunk 3 evig vezethetsz a magyar jogsival:
Lasd Itt: http://www.dvla.gov.uk/drivers/drvingb.htm#2
Azutan mindenkeppen be kell cserelned. Ha autot veszel, akkor eleg sok biztositonal szamit, hogy full-UK vagy EU jogositvanyod van, igy lehet, hogy megeri minel hamarabb becserelni (de csak miutan rezidens lettel).
A becsereles csere, azaz egyet leadsz, egy masikat visszakapsz. Ha ket jogsit szeretnel, akkor rajta, nem hiszem, hogy jogszabalyi akadalya lenne, hogy ujat szerezz. Nekunk nem is volt mas valasztasunk, igy aztan Anglian kivul van ket ervenyes jogsink De az elozoekben leirt 1000-1200 fontra szamits. Hogy megeri-e? Up to you!
-seci |
Csak egy érdekes kérdés, ami úgy felmerült bennem. Ha az embet teszem azt ingázik a két ország között tehát mondjuk fél év ott, két hónap itthon, stb, itthon mit szólnak az angol jogsihoz a rendőrök? A másik: mi van ha itthon bejelentem, hogy elhagytam, ellopták, stb? Elvileg nyoma van, hogy van itthonra érvényes jogsim, így gondolom ez csak okirat-pótlás, nem? Azaz gondolom pár ezer forintért az itthonit újra kiadják vagy nem? |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Tovi Mester

Csatlakozott: Aug 27, 2006 Hozzászólások: 451 Tartózkodási hely: Edgware
|
Elküldve: 2007. Október 10. Szerda, 16:23 Hozzászólás témája: |
|
|
Molyci ha bejelented hogy elveszett, stb..., akkor simán adnak másikat, ezzel semmi gond.
De teljesen felesleges, az angol jogosítványt minden további nálkül elfogadják Magyarországon is, és az EU összes országában időkorlát nélkül. Tehát csak ezért nem éri meg cseréltetni. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
seci Guru

|
Elküldve: 2007. Október 11. Csütörtök, 14:50 Hozzászólás témája: |
|
|
| Tovi írta: | Molyci ha bejelented hogy elveszett, stb..., akkor simán adnak másikat, ezzel semmi gond.
De teljesen felesleges, az angol jogosítványt minden további nálkül elfogadják Magyarországon is, és az EU összes országában időkorlát nélkül. Tehát csak ezért nem éri meg cseréltetni. |
Ha becserelteted a magyar jogsidat itt, akkor azt (tudtommal) visszakuldik Magyarorszagra.
Ugyhogy ha bejelented otthon, hogy "elveszett", akkor az eleg nagy gubanc...
-seci |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
stipits Újonc

|
Elküldve: 2007. Október 28. Vasárnap, 13:41 Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok.
angolra honosított jogsim van.
elkezdtem vele itthon csinálni C kategoriát.
hogy tudom majd ráiratni a kinti jogsira? vizsgaeredményt vigyem ki?
és nem akarom 1 hétre kiváltani a magyart, hogy utánna megint leadjam.
emailben is várom a választ mert ritkán forumozok.
köszi
Zoli. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
llorinc Újonc

Csatlakozott: Oct 22, 2007 Hozzászólások: 1 Tartózkodási hely: Hungary Debrecen
|
Elküldve: 2007. Október 30. Kedd, 9:29 Hozzászólás témája: Enci |
|
|
| Szia Enci :!Felmerült a gondolat,hogy kimegyek Angliába .nyelvet tanulni,és dolgozni.A lakások környékén található nyelv iskola,nem tudod,hogy ez kb mennyibe kerül?Milyen időtartamra érdemes gondolkozni,hogy a nyelvvel elboldoguljak?Előre is köszi LJózsef |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Klasem Újonc

|
Elküldve: 2007. November 28. Szerda, 22:27 Hozzászólás témája: Ingyenes vagy sem? |
|
|
Sziasztok!
Erdeklodnek, hogy akkor most ingyenes vagy sem a magyar jogsi csereje, ha szemelyesen adom be a DVLA-ban?
Illteve mi a helyzet abban az esetben, ha postan adom fel?
mennyi ido alatt kapom vissza? Surgos lenne mar a bankszamlanyitashoz....
Plussz meg 1 kerdes: most akkor kell egy angol emberketol az alairas vagy sem?
Elore is koszi a valaszt!
Klasem |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
seci Guru

|
Elküldve: 2007. November 29. Csütörtök, 9:15 Hozzászólás témája: Re: Ingyenes vagy sem? |
|
|
| Klasem írta: | Sziasztok!
Erdeklodnek, hogy akkor most ingyenes vagy sem a magyar jogsi csereje, ha szemelyesen adom be a DVLA-ban?
Illteve mi a helyzet abban az esetben, ha postan adom fel?
mennyi ido alatt kapom vissza? Surgos lenne mar a bankszamlanyitashoz....
Plussz meg 1 kerdes: most akkor kell egy angol emberketol az alairas vagy sem?
Elore is koszi a valaszt!
Klasem |
Lasd itt: http://www.direct.gov.uk/en/Motoring/DriverLicensing/DrivingInGbOnAForeignLicence/DG_4022556
-seci |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban
|