Londoni Magyarok
Keresés     
Tower Bridge
    Regisztráció

Online Élelmiszer Shop
Klub 18-40 társkereső portál. Társ és bulikeresés, fórumok, chat, naponta friss hírek.
Magyarok Londonban :: Téma megtekintése - Bankkártya
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   CsoportokCsoportok   ProfilProfil   Üzeneteid olvasásához jelentkezz beÜzeneteid olvasásához jelentkezz be   BelépésBelépés 

Bankkártya
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3, 4  Következő

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Okoska
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
Johnny
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Szeptember 13. Csütörtök, 13:23    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Hi!
Pénetek voltam bent a Barclays Bankba és fél órán kersztül három angol csaj tanakodott mi lesz a kártyával,csere ügyileg!Mutadtam a számla kivonatott,hogy a címem jó és azt mondták 4-5 munkanap!De nem jött semmi,még egy levél sem,peddig most mennék haza hosszabb idöre és bent van a pénzem a bankba és nem férek hozzá!Másik nagy gáz,hogy a csekkfüzetemet meg otthon hagytam,mondván nekem az ugy se kell mert van kártyám és az müködött is,eddig!Nekem a kártya nem müködött a lejárat után egy napot se,nem hogy kéthetett!Azon gondolkodom,hogy elmegyek és megkérem Öket,hogy útlevél alapján addják ki a pénzem,még várok hétfö reggelig,hátha történik valami!Jól megszívtam,azt hittem hogy egy bankártya csere simán tud itt menni,tévedtem!De az lehet jó öttlet,hogy menjek vissza ahol csinálattam a kártyát!Lehet ott van az új?Ez jó öttlet,otthon is így müködik!Hétfön végig járok mindent,hátha sikerül!
Szép napot mindenkinek!
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése MSN Messenger
Matteo
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Október 10. Szerda, 10:42    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Nekünk az Abbey es Barcklaysnál nem, de a Loydsnál nyitottak basic számlát csak útlevéllel. A másik két helyen számlát vagy munkáltatói valamit kértek. Elég sok helyen olvastam már különböző tapasztalatokat, könnyen lehet, hogy pofára megy, hogy elkérik e a billt vagy egyebet.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
tothz
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2007. Október 10. Szerda, 11:17    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Matteo írta:
Nekünk az Abbey es Barcklaysnál nem, de a Loydsnál nyitottak basic számlát csak útlevéllel. A másik két helyen számlát vagy munkáltatói valamit kértek. Elég sok helyen olvastam már különböző tapasztalatokat, könnyen lehet, hogy pofára megy, hogy elkérik e a billt vagy egyebet.

Nekem a HSBC-nél nyitottak, minden további nélkül, basic accountot!
Vissza az elejére
Sly30
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Október 15. Hétfő, 21:40    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Au pairként (még) vagyok kint 1 hónapja.

Én nemrég jártam végig szinte az összes bankot, ami a környékemen található.

Kezdtem a Barclays-nál, ott először azt mondták, hogy lakcímigazoláshoz megfelel a JobCentre-ből kapott NI interjús levél, majd aztán azt mondták, hogy mégsem, majd ha meglesz az NI szám...

Az HSBC-ben az útlevél az jó, a lakcímkártyát sajnos nem fogadták el - egy haverom mondta, hogy jó nekik -, mert nincs rajta semmi angolul. Egyébként ha valaki au pair-ként dolgozik, akkor egy a család által írt levél, mely igazolja, hogy ott lakik, meg egy közüzemi számla megfelel.

Aztán átmentem az Abbey-be, ott azt mondták, hogy min. 3 hónapja, de inkább jobb, ha már 6 hónapja kint vagyok. Szóval ez sem jó...

A Halifax banknál rögtön adtak egy kitölthető jelentkezési lapot, amit visszapostázva a bankban eldöntik, hogy kaphat e az ember lánya/fia bankszámlát-kártyát náluk...

Végül is a következő megoldást találtam: egyik barátomnak a Lloyds-nál van bankszámlája, és az ő ajánlásával megkaphattam a Silver Account-ot. Igaz havonta min. 500 font forgalomnak lennie kell rajta. De ezzel kaptam mobil phone insurance-t, savers account-ot, travel insurance-t (Europe), money transfer account-ot, meg még egy pár jó dolgot.

Bocs, hogy ilyen hosszan írtam le, csak azoknak szerettem volna segíteni, akik most fontolgatják, hogy hol nyissanak bankszámlát.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése MSN Messenger
HoldbeliCsonakos
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Október 24. Szerda, 15:07    Hozzászólás témája: HSBC Hozzászólás az előzmény idézésével

Én az HSBC-t javaslom, nekem nagyon könnyen ment a dolog annak idején: kértek egy útlevelet, megkérdezték, hogy hol lakom (mondtam egy címet, de nem kellett igazolnom), hol dolgozom ( elmondtam a cég nevét, címét, igazolást nem kértek erről...), mekkora kiadásaim vannak havonta (rent, stb.), mennyi a fizum.

Nagyjából ennyi, ezután nyitottak egy Bank Account Plus-t a nevemre és kb. 1-2 héten kaptam meg postán a bankkártyámat, ami egy Solo Debit Card volt (használható vásárlásra is, nem úgy, mint a sima cash card).

Három hónap múlva bementem és kértem egy normál Debit Card-ot (Maestro), amivel már interneten is vásárolhatok.

üdv: Csonakos
Vissza az elejére
xerox
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2007. December 1. Szombat, 13:42    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Hi

En a HSBC nel nyitottam mult heten utlevellel bankszamlat amit kertek:
utlevel
magyar lakcimkartya
(odaadtam nekik a magyar jogsimat es szemelyimet is...)

A szamlam akkortol mar mukodott is, tehat ha akartam volna akkor mar akkor azonnal is tehettem volna be penzt es meg hozzqatettek, ha addig is szeretnem hasznalni a bankszamlaszamom akkor a banki igazolassal hogy nyitottam egy szamlat naluk ezzel a szamlaszammal es ezzel a sort koddal tudok kivenni es betenni is penzt persze + utlevellel...

Mondtak hogy egy het mulva mehetek a bankkartyamert ami egy Maestro volt...

Lehet hogy tenyleg pofara megy:)))))
Vissza az elejére
soni2000
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Március 12. Szerda, 11:28    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok Érdklődnék hogy útlevél nélkül csak plasztik személyivel nyithatok-e bankszámlát ?
Vissza az elejére
erus
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Március 12. Szerda, 22:46    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Én azok véleményét várom, akiknek a Lloydsnál van Silver Account-juk.

Én is olvastam a szerződésben, hogy havonta legalább 500 font forgalomnak kell lennie a bankszámlámon, de nekem annyi nincs... havonta max 300 fontot teszek be, mert a többit cashben kapom hó közben, és általában el is költöm erre-arra. Eleve kevesebb pénzt kapok, mint a minimálbér, mert sem a kajáért, sem a szállásért nem kell fizetnem, ezért nincs meg az a bizonyos forgalom. Ugyanis mikor bemondtam a bankban, hogy mennyi lesz a havi fizetésem, még nem tudtam, hogy hó közben kapok belőle minden pénteken, így Silver Acount-ot nyitottak nekem.

Öt hónapja ez így van, és még semmilyen levél vagy felszólítás vagy e-mail nem jött, amiben esetleg méltatlankodnának. Nem tudjátok, hogy ez most akkor dísznek van csak a szerződésben, vagy lesz belőle valamilyen problémám később? Mondjuk jövő héten váltok munkát, szóval a későbbiekben talán meglesz az a bizonyos forgalom...

Köszi!
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
juhgerg
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Március 18. Kedd, 17:43    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Befolyásolhatja a munkavállalásomat, hogy nincs bankkártyám?
Mi jellemző a fizetésre, kézbe adják vagy többnyire kártyára utalják át?
Vissza az elejére
Tovi
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Március 18. Kedd, 17:49    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

juhgerg írta:
Befolyásolhatja a munkavállalásomat, hogy nincs bankkártyám?
Mi jellemző a fizetésre, kézbe adják vagy többnyire kártyára utalják át?

Általában a banki utalásokat részesítik előnyben, ideiglenesen adhatják csekken is, de nem nagyon kedvelik.....
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Yahoo Messenger MSN Messenger
tothz
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Március 19. Szerda, 18:16    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

erus írta:
Én azok véleményét várom, akiknek a Lloydsnál van Silver Account-juk.

Én is olvastam a szerződésben, hogy havonta legalább 500 font forgalomnak kell lennie a bankszámlámon, de nekem annyi nincs... havonta max 300 fontot teszek be, mert a többit cashben kapom hó közben, és általában el is költöm erre-arra. Eleve kevesebb pénzt kapok, mint a minimálbér, mert sem a kajáért, sem a szállásért nem kell fizetnem, ezért nincs meg az a bizonyos forgalom. Ugyanis mikor bemondtam a bankban, hogy mennyi lesz a havi fizetésem, még nem tudtam, hogy hó közben kapok belőle minden pénteken, így Silver Acount-ot nyitottak nekem.

Öt hónapja ez így van, és még semmilyen levél vagy felszólítás vagy e-mail nem jött, amiben esetleg méltatlankodnának. Nem tudjátok, hogy ez most akkor dísznek van csak a szerződésben, vagy lesz belőle valamilyen problémám később? Mondjuk jövő héten váltok munkát, szóval a későbbiekben talán meglesz az a bizonyos forgalom...

Köszi!

Szerintem ma minden bank örül az olyan betétesnek, akinek a számláján gyűlik valamennyi pénz. Gondolom az 500 fontos forgalmi limitet csak azért adják meg, mert úgy kalkulálják annyit mindenki költ egy hónapban. Úgyhogy amíg nem kezdenek el levelekkel bombázni, addig ne izgulj! Ha mégis probléma adódna, akkor csak tedd be a kézbe kapott fizetésed, majd pár nap múlva, vagy akár több lépésben vedd ki! Nevető
Vissza az elejére
erus
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Március 20. Csütörtök, 0:11    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Hehe, jó ötlet!!! Nevető Köszi tothz! Kacsintó
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
juhgerg
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Március 26. Szerda, 20:40    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Ha nekem k&h-s vagy takarék szövetkezetes számlám van, és van mellé dombornyomatos kártyám akkor azt tudom használni:vásárlásra, pénzlevételre automatából, és ha a munkáltatómnak ezt a számot adom meg akkor rátudja utalni a pénzt?
Azt tudom, hogy a számla kezelési költségnek és a pénzlevétel utáni költségnek a díjját az itthoni bank határozza meg, akinti bankoktól független.
A munkálltató a lóvét, hogy tudja ráfizetni mondjuk egy k&h-s számlaszámra, ha oda kint nincs is k&h bank?
(nem akarok kint töketlenkedni a bank számlaszámmal)
Vissza az elejére
erus
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Március 26. Szerda, 21:40    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Hát pedig szerintem nagyon is megérné a bankszámla nyitással töketlenkedned, mert nem mindig olyan bonyolult, ahogyan azt itt sokan leírták, és nem vesztesz rajta egy fillért sem, tök ingyenes.
Ráadásul a főnököd tuti nem fogja az otthoni számládra küldeni a pénzt, mert neki az eléggé macerás lenne, ugyanis minden egyes külföldi utalásnál ki kell tölteni egy rakás papírt bent a bankban, és ott aláírni. Neki egyszerűbb, ha van egy ottani számlád, amire ő egy laza mozdulattal az interneten keresztül átutalhatja a fizetésedet. Aztán hogy te azzal mit kezdesz, hova utalod, azzal ő már nem törődik.
Vissza az elejére
erus
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Március 26. Szerda, 21:42    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

'ottani' alatt értem: angliai Mosoly
Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése elölről:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Okoska Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3, 4  Következő
2 / 4 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban