| Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
| Szerző |
Üzenet |
szega Újonc

Csatlakozott: Mar 23, 2007 Hozzászólások: 5 Tartózkodási hely: Magyarország, Szolnok
|
Elküldve: 2007. Máj 16. Szerda, 12:48 Hozzászólás témája: Otthoni diploma elfogadatása |
|
|
Nekem abban segítsen valaki, hogy júliusban valszeg megkapom itthon a dilpomámat, és azt szeretném valahogy kint elfogadatni. Ennek mi a módja? Az oktatási minisztériumnál van valami ekvivalencia bizottság vagymi, irtam nekik e-mailt, persze nem válaszolnak.
Szóval aki tud, segítsen plííz |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
tothz Mester

Csatlakozott: Aug 01, 2007 Hozzászólások: 409 Tartózkodási hely: Manchester
|
Elküldve: 2007. Augusztus 1. Szerda, 18:26 Hozzászólás témája: Re: Otthoni diploma elfogadatása |
|
|
| szega írta: | Nekem abban segítsen valaki, hogy júliusban valszeg megkapom itthon a dilpomámat, és azt szeretném valahogy kint elfogadatni. Ennek mi a módja? Az oktatási minisztériumnál van valami ekvivalencia bizottság vagymi, irtam nekik e-mailt, persze nem válaszolnak.
Az ekvivalencia bizottság a külföldön szerzett diplomák, nyelvizsgák, stb. honosításával foglalkozik. A diplomádat ma már kötelesek angolul is kiadni az egyetemek és főiskolák és azzal elvileg tudsz itt is dolgozni. De előre felhívom a figyelmedet arra, hogy nem lesz könnyű az elhelyezkedés. Ha akár csak egy angol is megpályázza ugyanazt az állást, akkor esélyed sincs. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Sydi Újonc

|
Elküldve: 2007. Augusztus 1. Szerda, 20:18 Hozzászólás témája: Re: Otthoni diploma elfogadatása |
|
|
| tothz írta: | | szega írta: | Nekem abban segítsen valaki, hogy júliusban valszeg megkapom itthon a dilpomámat, és azt szeretném valahogy kint elfogadatni. Ennek mi a módja? Az oktatási minisztériumnál van valami ekvivalencia bizottság vagymi, irtam nekik e-mailt, persze nem válaszolnak.
Az ekvivalencia bizottság a külföldön szerzett diplomák, nyelvizsgák, stb. honosításával foglalkozik. A diplomádat ma már kötelesek angolul is kiadni az egyetemek és főiskolák és azzal elvileg tudsz itt is dolgozni. De előre felhívom a figyelmedet arra, hogy nem lesz könnyű az elhelyezkedés. Ha akár csak egy angol is megpályázza ugyanazt az állást, akkor esélyed sincs. |
Ez igaz...Nekem már angolul is kiadták a diplomát júliusban. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
cytina Mester

Csatlakozott: Oct 28, 2006 Hozzászólások: 101 Tartózkodási hely: Beckenham
|
Elküldve: 2007. Augusztus 1. Szerda, 22:24 Hozzászólás témája: |
|
|
| Mit jelent, hogy azzal dolgozhat? Nem kell az itteni rendszerhez hozzamerni? Ugy ertem, mennyit er itt az otthoni diploma? Merthogy nem vagyok tisztaban az itteni level-ekkel... |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
tothz Mester

|
Elküldve: 2007. Augusztus 2. Csütörtök, 14:43 Hozzászólás témája: |
|
|
| cytina írta: | | Mit jelent, hogy azzal dolgozhat? Nem kell az itteni rendszerhez hozzamerni? Ugy ertem, mennyit er itt az otthoni diploma? Merthogy nem vagyok tisztaban az itteni level-ekkel... |
Nem egészen értem a kérdésedet. De azért megpróbálom összefoglalni az itteni felsőoktatási szinteket.
-------------------------------------------------------------------------------------
Az MSc és a BSc ugyanaz mint otthon (régen 5 év egyetemi és 3 év főiskolai diploma). Az itteni vizsga eredménye (mark) 1st, 2.1, 2.2. Az otthoni 5-ös megfelel az itteni 1st, 2.1-nek, míg a 4-es a 2.1, 2.2-nek.
-------------------------------------------------------------------------------------
Undergraduate-nek a BSc-t, postgraduate-nek az MSc-t és a PHd-t nevezik. Ahhoz hogy postgraduate kurzusra beiratkozhass IELTS 7.0/7.5 kell, kurzustól függően, valamint a releváns tárgyakból, tehát nem az otthon kiadott diploma végeredménye, 2.1/2.2-es eredmény (otthon 4). Megjegyzem, hogy a PhD elkezdéséhez elég már egy BSc is!!!!
Egy év kb 3000 font, de ma már az EU-s hallgatók is felvehetik a tanulmányi kölcsönt, ami fedezi ezt (csak ezt) és a végzést követően a fizetés 9%-ával kell törleszteni. Ha már három éve Angliában élsz (ezt útlevéllel, támogatólevéllel vagy Council tax papírral bizonyítani is kell), akkor kaphatsz olyan ösztöndíjat, ami a képzési költségen felül kb. 1000 font living cost-ot is tartalmaz és ez nem adózik, tehát ha mellette tudsz egy kicsit dolgozni, akkor a fizetésed 5000 fontig adómentes.
Én szeptemberben kezdem a PhD-mat a Manchester University-n, ami a harmadik az angol egyetemek rangsorában. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
cytina Mester

|
Elküldve: 2007. Augusztus 2. Csütörtök, 15:03 Hozzászólás témája: |
|
|
| Koszonom! erdekes informaciok, ezeket meg nem tudtam. A kerdesem arra iranyult, hogy lattam tanari allast hirdetve Level2-val. Szoval ez mit jelent? Ehhez kepest hogyan szamitjak be az otthoni diplomat? Lattam mashol, hogy honositani kell, meg ilyenek, de itt olvastam, hogy mivel angolul is ki van adva a diploma, ezert dolgozhatok azzal is. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
tothz Mester

|
Elküldve: 2007. Augusztus 2. Csütörtök, 16:23 Hozzászólás témája: |
|
|
| cytina írta: | | Koszonom! erdekes informaciok, ezeket meg nem tudtam. A kerdesem arra iranyult, hogy lattam tanari allast hirdetve Level2-val. Szoval ez mit jelent? Ehhez kepest hogyan szamitjak be az otthoni diplomat? Lattam mashol, hogy honositani kell, meg ilyenek, de itt olvastam, hogy mivel angolul is ki van adva a diploma, ezert dolgozhatok azzal is. |
Erre konkrétan nem tudok válaszolni, mivel szakmánként más és más betűszót, jelzést használnak. Mivel lányaim itt tanulnak, így aránylag jó rálátásom van a tanári munkára. Nos, én semmiképp sem lennék itt tanár. Az iskolában semmilyen eszközük sincs a renitens diákok ellen, sőt. A gyerekek nem figyelnek az órákon, hangosan beszélgetnek, a folyosón rendszeres a verekedés és egymás verbális zaklatása (ezt itt csak booliingnak hívják). És a lányaim a környék legjobb nem fizetős iskolájába járnak. Eleve úgy kerestünk lakást, hogy az iskola körzetében legyen.
Viszont az oktatás módszertana szerintem valamivel jobb mint az otthoni. 5 éves kortól kezdenek tanulni a gyerekek a primary school-ban. Ha jól tudom 12 évesen mennek secondary-ba, amit 16 évesen fejeznek be. Jelenleg ez a kötelező korhatára a tanulásnak. A secondary utolsó két éve egy egységet alkot, ami alatt lehet megszerezni a GCSE O level-t. A secondaryba már csak azokat a tantárgyakat tanulják a diákok amihez kedvük van, a többit offolják. A GCSE eredménye a teljes két év vizsgáinak és feladatainak, valamint egy záró vizsgának az eredménye, de menetközben mindenen lehet javítani, újraírni.
Ezt követi két év College, ahol a diákok 3-4 subjectet tanulnak hasonló módszerrel. Az első év végén kapják a GCSE AS (A Star) levelt. A második év végén pedig a GCSE A levelt. Ez az ingyenes tanulás lehetőségének határa, ha még nem múlt el a diák 19 éves. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
cytina Mester

|
Elküldve: 2007. Augusztus 2. Csütörtök, 17:39 Hozzászólás témája: |
|
|
| Koszonom! Igen, nagyreszt hallottam rola, hogy milyen magatartas megy az itteni sulikban. Mivel en tesitanar vagyok, igy delutani foglalkozasokon lenne lehetosegem tanitani, suli utan uszast, tornat es ehhez volt megkotes a level2. Majd keresgetek meg, hogy mit is jelent ez. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
xerox Haladó

|
Elküldve: 2007. Szeptember 13. Csütörtök, 15:05 Hozzászólás témája: |
|
|
Hi!
Remelem valaki tud majd valaszolni. A kerdesem a kov.:
Az elso diplomam sajnos magyar nyelvu...kell e ezt honosittani, vagy csak hivatalosan forditoirodaban lefordittatni.
A masodik diplomam az angol nyelvu is igy azzal nem lesz problemam?
Koszi a valaszokat |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
tothz Mester

|
Elküldve: 2007. Szeptember 13. Csütörtök, 17:35 Hozzászólás témája: |
|
|
| xerox írta: | Hi!
Remelem valaki tud majd valaszolni. A kerdesem a kov.:
Az elso diplomam sajnos magyar nyelvu...kell e ezt honosittani, vagy csak hivatalosan forditoirodaban lefordittatni.
A masodik diplomam az angol nyelvu is igy azzal nem lesz problemam?
Koszi a valaszokat |
Ne fordítóirodában fordíttasd le! Ma már minden egyetem hivatalosan, visszamenőleg is kiadja az angol nyelvű diplomát némi pénzért (kb. fele a hivatalos fordításnak). |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
gtl011 Mester

Csatlakozott: Jan 14, 2006 Hozzászólások: 102 Tartózkodási hely: Witney Oxfordshire
|
Elküldve: 2007. Szeptember 14. Péntek, 4:55 Hozzászólás témája: |
|
|
Szerinted a Főiskoláknál is igaz lehet ez? Meddig visszamenőleg lehet sztetek megkérni az angol verziót?
Köszi
gtl |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
xerox Haladó

|
Elküldve: 2007. Szeptember 14. Péntek, 8:50 Hozzászólás témája: |
|
|
Koszi tothz!
Ha a diplomaim meglesznek angol nyelven akkor azt elfogadjak Angliaban-hivatalosnak?
Mert tegnap kaptam egy allasajanlatot, es csak akkor "allnak velem szoba" ha a diplomaimnak megvan az angol "hitelesitese".
Koszi a valaszokat |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
tothz Mester

|
Elküldve: 2007. Szeptember 14. Péntek, 15:50 Hozzászólás témája: |
|
|
| xerox írta: | Koszi tothz!
Ha a diplomaim meglesznek angol nyelven akkor azt elfogadjak Angliaban-hivatalosnak?
Mert tegnap kaptam egy allasajanlatot, es csak akkor "allnak velem szoba" ha a diplomaimnak megvan az angol "hitelesitese".
Koszi a valaszokat |
Kedves Xerox!
Ez attól függ. Nekem a mérnöki diplomámat minden további nélkül elfogadták. A nejem orvosi diplomáját és PhD-ját is. Viszont úgy tudom, hogy a speciális területek (pl. ügyvéd, jogász) diplomáit nem. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Dorka75 Újonc

Csatlakozott: Oct 04, 2007 Hozzászólások: 27 Tartózkodási hely: London, NW11
|
Elküldve: 2008. Január 11. Péntek, 20:01 Hozzászólás témája: |
|
|
Csak egy jótanács azoknak akik azon gondolkoznak az Ekvivalencia központba beküldeni a diplomájukat minősítésre. Saját tapasztalat, hogy csak kidobsz közel 17ezer forintot, és a papír - amit ők "hatósági bizonyítványnak" hívnak - sz@rt sem ér. Annak ellenére hogy az igénylőlapon rákérdeznek az országra hogy melyik részére kéred a minősíttetést, viszonyítási pontot nem adnak meg hogy ott nagyjából melyik "kategóriába" esik a diplomám, amit kaptam az az, hogy magyar paragrafusokra hivatkozva leírják hogy mit tanultam. Fantasztikus....
Pár napja kaptam meg a papírt, azóta is dühöngök , úgyhogy marad a diplomám angol nyelvű "változatának" kikérése... |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Tovi Mester

Csatlakozott: Aug 27, 2006 Hozzászólások: 444 Tartózkodási hely: Edgware
|
Elküldve: 2008. Január 11. Péntek, 20:25 Hozzászólás témája: |
|
|
Mi is itt tartunk Dorka, az NMC regisztrációhoz kellene a diploma elfogadtatása, de mindenhol falakba ütközünk, már a 33.-ik pótokiratot küldjük be, mindig kérnek valamit.
Hihetetlen hogy egy egészségügyi diplomát (2-t, egy főiskolait és egy egyetemit) nem lehet elfogadtatni itt. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban
|