| Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
| Szerző |
Üzenet |
Finsbury Mester

|
Elküldve: 2007. Augusztus 28. Kedd, 9:11 Hozzászólás témája: |
|
|
| Ha lehet 1 javaslatom, mindenképpen próbálj meg vezetni jobbkormányos autót mielőtt megmutatod valakinek, mit tudsz - már 1-2 óra is elég lesz. Nekem az volt a tapasztalatom, hogy jobb kormányos kocsit vezetni elsőre marhára nem olyan egyszerű. Én 15 évet vezettem balkormányos autót, a párom 20 évet, de az első kilométereken a jobbkormányossal olyanok voltunk, mint ha elsőre ültünk volna kocsiba. Főleg a balkézzel váltás volt problémás. De 1-2 óra alatt meg lehet szokni és nem fog látszani rajtad, hogy nem vezettél jobbkormányost korábban. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Tovi Mester

Csatlakozott: Aug 27, 2006 Hozzászólások: 444 Tartózkodási hely: Edgware
|
Elküldve: 2007. Augusztus 28. Kedd, 19:14 Hozzászólás témája: |
|
|
PÁV2 csak a buszhoz, taxihoz kell, sima hivatásos vezetéshez a PÁV3 is elég. A PÁV 2-t tehát azért irják külön, mert speciális követelmény szerintem.
Megnéztem az angol jogsimat, ezen nem látok semmilyen alkalmassági bejegyzést, hacsak nem a cod oszlopban, ott H70 bejegyzés van. Esetleg megnézhetné valaki, akinek nem hivatásos jogsija van, neki mi szerepel ott.
A PÁV vizsgától meg nem kell félni, simán megvan.
Finsbury-nak teljesen igaza van, nagyon furcsa érzés az első pár percben (órában) a jobbkormányos autó. Megszoktam, hogy otthon az autó jobbra terjed ki tőlem, nehezen állt át az agyam.
Egyébként mindenképpen gyakorolj vizsga után nagy autóval Magyarországon, itt már élesben megy minden, és a londoni közlekedés finoman szólva is a káosz és az őrület között van valahol.
Kereset: Igen, LGV 1 és 2 driverként igen jól lehet keresni, persze ehhez kell néhány feltétel, pl. a nyelvtudás, ami igen fontos egy sofőrnek is, hiszen kommunikálni kell az ügyfelekkel, a központtal, váratlan helyzeteket kell megoldani, telefonon keresztül is.
Ha ügynökségen keresztül találsz munkát (ami az első időkben valószinű), akkor általában 8-8.50 font/órától indulnak a fizetések, számolj. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
tomekk21 Újonc

|
Elküldve: 2007. Augusztus 28. Kedd, 22:05 Hozzászólás témája: |
|
|
aham! PÁV-on nem mástól félek, max a színtévesztéstől, bár nem vagyok az, de be lehet keveredni azokban a szar pöttyös számokban! meg van ott azért még sok más hülye feladat is...
amugy mindenképpen itthon akarom kezdeni a kamionozást, fél vagy 1 évig, addig angolt is szeretnék még tanulni, aztán utána irány a szigetország!
persze csak ha minden jól megy! bárcsak kint lehetnék már...
na kösz szépen mindent, kösz h írtatok!
további jó munkát, és minden jót!
csáósztok:-) |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
gtl011 Mester

Csatlakozott: Jan 14, 2006 Hozzászólások: 102 Tartózkodási hely: Witney Oxfordshire
|
Elküldve: 2007. Augusztus 29. Szerda, 20:05 Hozzászólás témája: |
|
|
| Tovi írta: | PÁV2 csak a buszhoz, taxihoz kell, sima hivatásos vezetéshez a PÁV3 is elég. A PÁV 2-t tehát azért irják külön, mert speciális követelmény szerintem.
Megnéztem az angol jogsimat, ezen nem látok semmilyen alkalmassági bejegyzést, hacsak nem a cod oszlopban, ott H70 bejegyzés van. Esetleg megnézhetné valaki, akinek nem hivatásos jogsija van, neki mi szerepel ott.
A PÁV vizsgától meg nem kell félni, simán megvan.
|
Hali,
a H70, az azt jelenti, hogy magyar jogsiról cserélték, és 70-ben szerezted.
A PÁV-tól már csak azért se félj, mert meg fog szűnni, mint nem EU konform dolog.
A hivatásos vezetők kötelező ismétlő PÁV vizsgálatát már törölték.
Kezdd el az E kategóriát, mire végzel, már nem lesz PÁV.
Idekint meg amúgy sem érdekel senkit sem.
gtl |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Franco Újonc

|
Elküldve: 2007. Szeptember 10. Hétfő, 22:47 Hozzászólás témája: sziasztok |
|
|
én most csinálom a C kat. jogsit, E-n még agyalok.sok idő meg pénz,de hamar meghozhatja az árát!
a lényeg,ha jól tudom PÁV vizsga a Belföldi és a Nemzetközi Árufuvarozói vizsgához kell,azt meg nem nézik sehol máshol euópában,csak Magyarországon...
szóval a magyar rendőr büntet meg érte,senki más nem nézi.
sőt,ha pl. egy osztrák cégnél vagy sofőr,és osztrák rendszámú kamionnal lépsz drága ki hazánk területére,már akkor sem kérhetik a Nemzetközi Árufuvarozói Vizsgát.
Ez csak egy jó nagy lehúzás,fizzess ki a jogsin kívül még 100ezer forintot(30 belföldi,60nemzetközi,10páv)!
szóval ha nem akarsz itthoni cégnél melózni,akkor nem kell a PÁV!
amúgy 1 kérdés? ADR-t érdemes lenne megcsinálni?
köszi |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Tovi Mester

|
Elküldve: 2007. Szeptember 10. Hétfő, 23:20 Hozzászólás témája: |
|
|
| Biztos érdemes, csak ha Magyarországon csináltatod akkor az elfogadása itt kint eléggé nehéz lesz szerintem, nekem a darukezelői papirommal gyűlt meg a bajom (gólyadaru) sehol nem fogadják el, pedig elvileg az is nemzetközi.... |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
szepara Újonc

|
Elküldve: 2007. Szeptember 12. Szerda, 10:08 Hozzászólás témája: |
|
|
Tovinak.
Erdeklődnek keves gyakorlattal van-e eselyem nunkát vállalni. Nagyon minimális angol tudással, de rajta vagyok az űgyőn, persze a gyakorlat az megvan csak a jogsi lett friss gondolom erted. 10 évet dolgoztam a BELKER-nél. Egy kis segitséggel mik a kilátásaim. ha ráérsz megkőszőnném a választ  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
szepara Újonc

|
Elküldve: 2007. Szeptember 12. Szerda, 10:22 Hozzászólás témája: |
|
|
A PAV vizsgárol csak anyit én most csináltam a C egy hete és már csak sima HIVATÁSOS orvosi kelett, Tehát nem a háziorvos hosszabit. De itt is ugyanazok a vizsgálatok vannak mint a régi PÁV-on baboskőnyv szem
vérnyomás. Tehá semmi kúlőnős |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Tovi Mester

|
Elküldve: 2007. Szeptember 12. Szerda, 20:46 Hozzászólás témája: |
|
|
| szepara írta: | Tovinak.
Erdeklődnek keves gyakorlattal van-e eselyem nunkát vállalni. Nagyon minimális angol tudással, de rajta vagyok az űgyőn, persze a gyakorlat az megvan csak a jogsi lett friss gondolom erted. 10 évet dolgoztam a BELKER-nél. Egy kis segitséggel mik a kilátásaim. ha ráérsz megkőszőnném a választ  |
Van esélyed, valójában nagyon sok sofört keresnek, alap nyelvtudással is biztos találsz. (Nekem is az volt az elején)
Rengeteg agency szakosodott gkv-kra, ha beregisztrálsz hozzájuk, találnak munkát.
A gyakorlatról annyit, hogy kicsit szépiteni kell a dolgot, sűrűn bólogatni ha a tapasztalat kerül szóba. Persze vezetni tudni kell a teherautót, ha ki kell menni a néha enyhén szólva őrült londoni forgalomba, akkor már élesben megy a dolog.
De ha megvan egy bizonyos szintű magyar tapasztalatod, menni fog. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Franco Újonc

|
Elküldve: 2007. Szeptember 12. Szerda, 21:30 Hozzászólás témája: |
|
|
még 1 kérdés:
darus kocsihoz kérnek daruspapírt,vagy elég a gyakorlat szimplán?mert van 1 olyan sanda gyanúm h tutira kérnek külön papírt,amit biztos olcsóbb itthon megszerezni!
köszi |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Tovi Mester

|
Elküldve: 2007. Szeptember 12. Szerda, 21:59 Hozzászólás témája: |
|
|
Mindenképpen kérnek papirt, sőt valahol leírtam már hogy nekem a magyar darukezelői igazolványomat nem fogadták el. Gyanítom, hogy csak az itteni papírt fogadják el a balesetvédelmi vizsgák miatt, amit meglehetősen komolyan vesznek errefelé.
Én minden ügynökségnél próbáltam elmagyarázni, hogy nekem meglehetősen kurrens darukezelői papírjaim vannak (Palfinger, HIAB) de sehol nem csillant fel a szemük.
De ha meg akarsz próbálkozni vele, akkor a magyar igazolványodat mindenképp fordíttasd le angolra, esélyed csak úgy lehet. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Terminator Adminisztrátor

Csatlakozott: Sep 11, 2007 Hozzászólások: 55 Tartózkodási hely: London
|
Elküldve: 2007. Szeptember 13. Csütörtök, 7:26 Hozzászólás témája: |
|
|
| Tovi írta: | | De ha meg akarsz próbálkozni vele, akkor a magyar igazolványodat mindenképp fordíttasd le angolra, esélyed csak úgy lehet. |
Kár a gőzért... csakis az itt letett vizsga érvényes. _________________ Terminator |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Tovi Mester

|
Elküldve: 2007. Szeptember 13. Csütörtök, 17:05 Hozzászólás témája: |
|
|
| Hát igen, volt egy ilyen érzésem..... |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Franco Újonc

|
Elküldve: 2007. Szeptember 14. Péntek, 23:21 Hozzászólás témája: |
|
|
Nézegettem pár sofőrmelót,ha jól értem C kat=cat2, C+E=cat1 ?
Pár helyen kérnek digitális sofőrkártyát is,oda jó a magyar,vagy csak a kinti?
Tudja valaki hogy GPSen az IGO térképszoftver mennyire használható és megbízható Angliában(2006os a progi)?itthon talán a legjobb,kint nemtom...
Köszi a válaszokat!
 |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
gtl011 Mester

Csatlakozott: Jan 14, 2006 Hozzászólások: 102 Tartózkodási hely: Witney Oxfordshire
|
Elküldve: 2007. Szeptember 15. Szombat, 9:34 Hozzászólás témája: |
|
|
| Franco írta: | Nézegettem pár sofőrmelót,ha jól értem C kat=cat2, C+E=cat1 ?
Pár helyen kérnek digitális sofőrkártyát is,oda jó a magyar,vagy csak a kinti?
Tudja valaki hogy GPSen az IGO térképszoftver mennyire használható és megbízható Angliában(2006os a progi)?itthon talán a legjobb,kint nemtom...
Köszi a válaszokat!
 |
Körülbelül így néz ki a dolog, keress rá a fórumban, korábban tisztázta valaki ezt.
Az én IGO-m meghalt, egyszerűen nem hiszi el, hogy át tudtam jönni a nagyvizen, és ott tanakodik Svájcban, ahol ugyan jártam, de azóta voltam a franciáknál is, és mégsem ott ragadt le. Nem értem mi van vele, de mivel van Navman-om, nem is zaklattam tovább.
gtl |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban
|