Klub 18-40 társkereső portál. Társ és bulikeresés, fórumok, chat, naponta friss hírek.
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   CsoportokCsoportok   ProfilProfil   Üzeneteid olvasásához jelentkezz beÜzeneteid olvasásához jelentkezz be   BelépésBelépés 

nem kell az angól jogsi!!
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3  Következő

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Angol jogsi
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
Finsbury
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2007. Augusztus 28. Kedd, 9:11    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Ha lehet 1 javaslatom, mindenképpen próbálj meg vezetni jobbkormányos autót mielőtt megmutatod valakinek, mit tudsz - már 1-2 óra is elég lesz. Nekem az volt a tapasztalatom, hogy jobb kormányos kocsit vezetni elsőre marhára nem olyan egyszerű. Én 15 évet vezettem balkormányos autót, a párom 20 évet, de az első kilométereken a jobbkormányossal olyanok voltunk, mint ha elsőre ültünk volna kocsiba. Főleg a balkézzel váltás volt problémás. De 1-2 óra alatt meg lehet szokni és nem fog látszani rajtad, hogy nem vezettél jobbkormányost korábban.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Tovi
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2007. Augusztus 28. Kedd, 19:14    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

PÁV2 csak a buszhoz, taxihoz kell, sima hivatásos vezetéshez a PÁV3 is elég. A PÁV 2-t tehát azért irják külön, mert speciális követelmény szerintem.
Megnéztem az angol jogsimat, ezen nem látok semmilyen alkalmassági bejegyzést, hacsak nem a cod oszlopban, ott H70 bejegyzés van. Esetleg megnézhetné valaki, akinek nem hivatásos jogsija van, neki mi szerepel ott.

A PÁV vizsgától meg nem kell félni, simán megvan.
Finsbury-nak teljesen igaza van, nagyon furcsa érzés az első pár percben (órában) a jobbkormányos autó. Megszoktam, hogy otthon az autó jobbra terjed ki tőlem, nehezen állt át az agyam.
Egyébként mindenképpen gyakorolj vizsga után nagy autóval Magyarországon, itt már élesben megy minden, és a londoni közlekedés finoman szólva is a káosz és az őrület között van valahol.
Kereset: Igen, LGV 1 és 2 driverként igen jól lehet keresni, persze ehhez kell néhány feltétel, pl. a nyelvtudás, ami igen fontos egy sofőrnek is, hiszen kommunikálni kell az ügyfelekkel, a központtal, váratlan helyzeteket kell megoldani, telefonon keresztül is.
Ha ügynökségen keresztül találsz munkát (ami az első időkben valószinű), akkor általában 8-8.50 font/órától indulnak a fizetések, számolj.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Yahoo Messenger MSN Messenger
tomekk21
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Augusztus 28. Kedd, 22:05    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

aham! PÁV-on nem mástól félek, max a színtévesztéstől, bár nem vagyok az, de be lehet keveredni azokban a szar pöttyös számokban! meg van ott azért még sok más hülye feladat is...
amugy mindenképpen itthon akarom kezdeni a kamionozást, fél vagy 1 évig, addig angolt is szeretnék még tanulni, aztán utána irány a szigetország!
persze csak ha minden jól megy! bárcsak kint lehetnék már...
na kösz szépen mindent, kösz h írtatok!
további jó munkát, és minden jót!
csáósztok:-)
Vissza az elejére
gtl011
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2007. Augusztus 29. Szerda, 20:05    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Tovi írta:
PÁV2 csak a buszhoz, taxihoz kell, sima hivatásos vezetéshez a PÁV3 is elég. A PÁV 2-t tehát azért irják külön, mert speciális követelmény szerintem.
Megnéztem az angol jogsimat, ezen nem látok semmilyen alkalmassági bejegyzést, hacsak nem a cod oszlopban, ott H70 bejegyzés van. Esetleg megnézhetné valaki, akinek nem hivatásos jogsija van, neki mi szerepel ott.

A PÁV vizsgától meg nem kell félni, simán megvan.

Hali,
a H70, az azt jelenti, hogy magyar jogsiról cserélték, és 70-ben szerezted.

A PÁV-tól már csak azért se félj, mert meg fog szűnni, mint nem EU konform dolog.
A hivatásos vezetők kötelező ismétlő PÁV vizsgálatát már törölték.

Kezdd el az E kategóriát, mire végzel, már nem lesz PÁV.

Idekint meg amúgy sem érdekel senkit sem.

gtl
Vissza az elejére
Franco
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Szeptember 10. Hétfő, 22:47    Hozzászólás témája: sziasztok Hozzászólás az előzmény idézésével

Ördög

én most csinálom a C kat. jogsit, E-n még agyalok.sok idő meg pénz,de hamar meghozhatja az árát!

a lényeg,ha jól tudom PÁV vizsga a Belföldi és a Nemzetközi Árufuvarozói vizsgához kell,azt meg nem nézik sehol máshol euópában,csak Magyarországon...
szóval a magyar rendőr büntet meg érte,senki más nem nézi.
sőt,ha pl. egy osztrák cégnél vagy sofőr,és osztrák rendszámú kamionnal lépsz drága ki hazánk területére,már akkor sem kérhetik a Nemzetközi Árufuvarozói Vizsgát.
Ez csak egy jó nagy lehúzás,fizzess ki a jogsin kívül még 100ezer forintot(30 belföldi,60nemzetközi,10páv)!
szóval ha nem akarsz itthoni cégnél melózni,akkor nem kell a PÁV!

amúgy 1 kérdés? ADR-t érdemes lenne megcsinálni?

köszi
Vissza az elejére
Tovi
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2007. Szeptember 10. Hétfő, 23:20    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Biztos érdemes, csak ha Magyarországon csináltatod akkor az elfogadása itt kint eléggé nehéz lesz szerintem, nekem a darukezelői papirommal gyűlt meg a bajom (gólyadaru) sehol nem fogadják el, pedig elvileg az is nemzetközi....
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Yahoo Messenger MSN Messenger
szepara
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Szeptember 12. Szerda, 10:08    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Tovinak.
Erdeklődnek keves gyakorlattal van-e eselyem nunkát vállalni. Nagyon minimális angol tudással, de rajta vagyok az űgyőn, persze a gyakorlat az megvan csak a jogsi lett friss gondolom erted. 10 évet dolgoztam a BELKER-nél. Egy kis segitséggel mik a kilátásaim. ha ráérsz megkőszőnném a választ Laza
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése
szepara
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Szeptember 12. Szerda, 10:22    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

A PAV vizsgárol csak anyit én most csináltam a C egy hete és már csak sima HIVATÁSOS orvosi kelett, Tehát nem a háziorvos hosszabit. De itt is ugyanazok a vizsgálatok vannak mint a régi PÁV-on baboskőnyv szem
vérnyomás. Tehá semmi kúlőnős
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése
Tovi
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2007. Szeptember 12. Szerda, 20:46    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

szepara írta:
Tovinak.
Erdeklődnek keves gyakorlattal van-e eselyem nunkát vállalni. Nagyon minimális angol tudással, de rajta vagyok az űgyőn, persze a gyakorlat az megvan csak a jogsi lett friss gondolom erted. 10 évet dolgoztam a BELKER-nél. Egy kis segitséggel mik a kilátásaim. ha ráérsz megkőszőnném a választ Laza

Van esélyed, valójában nagyon sok sofört keresnek, alap nyelvtudással is biztos találsz. (Nekem is az volt az elején)
Rengeteg agency szakosodott gkv-kra, ha beregisztrálsz hozzájuk, találnak munkát.
A gyakorlatról annyit, hogy kicsit szépiteni kell a dolgot, sűrűn bólogatni ha a tapasztalat kerül szóba. Persze vezetni tudni kell a teherautót, ha ki kell menni a néha enyhén szólva őrült londoni forgalomba, akkor már élesben megy a dolog.
De ha megvan egy bizonyos szintű magyar tapasztalatod, menni fog.
Vissza az elejére
Franco
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Szeptember 12. Szerda, 21:30    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Ördög

még 1 kérdés:

darus kocsihoz kérnek daruspapírt,vagy elég a gyakorlat szimplán?mert van 1 olyan sanda gyanúm h tutira kérnek külön papírt,amit biztos olcsóbb itthon megszerezni!

köszi
Vissza az elejére
Tovi
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2007. Szeptember 12. Szerda, 21:59    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Mindenképpen kérnek papirt, sőt valahol leírtam már hogy nekem a magyar darukezelői igazolványomat nem fogadták el. Gyanítom, hogy csak az itteni papírt fogadják el a balesetvédelmi vizsgák miatt, amit meglehetősen komolyan vesznek errefelé.
Én minden ügynökségnél próbáltam elmagyarázni, hogy nekem meglehetősen kurrens darukezelői papírjaim vannak (Palfinger, HIAB) de sehol nem csillant fel a szemük.

De ha meg akarsz próbálkozni vele, akkor a magyar igazolványodat mindenképp fordíttasd le angolra, esélyed csak úgy lehet.
Vissza az elejére
Terminator
Adminisztrátor
Adminisztrátor

HozzászólásElküldve: 2007. Szeptember 13. Csütörtök, 7:26    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Tovi írta:
De ha meg akarsz próbálkozni vele, akkor a magyar igazolványodat mindenképp fordíttasd le angolra, esélyed csak úgy lehet.

Kár a gőzért... csakis az itt letett vizsga érvényes.
Tovi
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2007. Szeptember 13. Csütörtök, 17:05    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Hát igen, volt egy ilyen érzésem.....
Vissza az elejére
Franco
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Szeptember 14. Péntek, 23:21    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Nézegettem pár sofőrmelót,ha jól értem C kat=cat2, C+E=cat1 ?

Pár helyen kérnek digitális sofőrkártyát is,oda jó a magyar,vagy csak a kinti?
Tudja valaki hogy GPSen az IGO térképszoftver mennyire használható és megbízható Angliában(2006os a progi)?itthon talán a legjobb,kint nemtom...

Köszi a válaszokat!
Ördög
Vissza az elejére
gtl011
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2007. Szeptember 15. Szombat, 9:34    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Franco írta:
Nézegettem pár sofőrmelót,ha jól értem C kat=cat2, C+E=cat1 ?

Pár helyen kérnek digitális sofőrkártyát is,oda jó a magyar,vagy csak a kinti?
Tudja valaki hogy GPSen az IGO térképszoftver mennyire használható és megbízható Angliában(2006os a progi)?itthon talán a legjobb,kint nemtom...

Köszi a válaszokat!
Ördög

Körülbelül így néz ki a dolog, keress rá a fórumban, korábban tisztázta valaki ezt.

Az én IGO-m meghalt, egyszerűen nem hiszi el, hogy át tudtam jönni a nagyvizen, és ott tanakodik Svájcban, ahol ugyan jártam, de azóta voltam a franciáknál is, és mégsem ott ragadt le. Nem értem mi van vele, de mivel van Navman-om, nem is zaklattam tovább.

gtl
Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése elölről:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Angol jogsi Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3  Következő
2 / 3 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban