Mozi DVD filmek naprakész információi. Filmes fórumok, Filmes linkek, előzetesek. Bannercsere és partner program. Sztárok, képgalériák, online rádióadók.
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   CsoportokCsoportok   ProfilProfil   Üzeneteid olvasásához jelentkezz beÜzeneteid olvasásához jelentkezz be   BelépésBelépés 

Óvoda - bölcsőde
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3 ... 9, 10, 11 ... 15, 16, 17  Következő

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Bolcsi, ovi és suli kérdések
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
HenriettaWH
V.I.P.
V.I.P.

HozzászólásElküldve: 2007. Augusztus 10. Péntek, 13:41    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Igen, egyetertek. Mi is voltunk ilyen helyzetben. A tulajok nem szeretnek a lakasra kolteni, es tiltakoznak, ha valaki akar valamit javitani, mert felnek, hogy esetleg rosszabb lesz a helyzet. En bizony lattam olyan hazakat, ahol a falak sotetkekre, bordora, sotetzoldre es hasonlo szinekre volt festve. Rosszul lettem, mikor bementem. A tulaj nem lehet biztos benne, hogy a lako meddig marad, es nem akar kockaztatni. Pedig sokkal egyszerubb megoldas lenne, ha megszabna, milyen szinre lehet festeni a falakat, es engedne, hogy megtegye az ember. Nem neki kerul penzbe. Aha, ez megint egy gondolat: talan azert csinaljak, nehogy visszakovetelhesd a felujitas arat? Nagyon boldog

Mi lettunk mar atvagva a depozittal is: mikor kikoltoztunk, ott volt a tulaj, egy szot nem szolt, latta, hogy porszivozok magunk utan, mondta, majd kuldi a csekket. Persze, kuldte, csakhogy levett belole 100 fontot, azzal a kifogassal, hogy takaritokat kellett a lakasba hoznia, olyan koszos volt. Meg hogy beutottuk a suto uveget, es ki kellett csereltetnie. Nagy csomag hazugsag. Es sajnos nem tudtunk ellene tenni semmit. Allitolag az ilyen eleg gyakran elofordul maganszemelyekkel. Ezert jobb ugynoksegtol berelni, ok sokkal korrektebbek, megha dragabbak is.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Christine
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2007. Augusztus 10. Péntek, 16:14    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

A vicc az hogy elotte ujjitottuk meg a lakas szerzodest a tovabbi evekre es utanna kerdeztem meg hogy lehetne e festeni. Szoval tisztaba volt vele hogy meg minimum ket evet itt leszunk, de lehet hogy tobbet is.
Mi ugynoksegen keresztul berelunk most is es az elozot is ugynoksegen keresztul bereltuk, de ettol fuggetlenul nem kaptuk vissza a depositot. Igaz szamoltunk ezzel hisz nem bekevel jottunk el. Mindenesetre elso nekifutasra mi is egy nagyon rossz helyet fogtunk ki.
klopi
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Augusztus 10. Péntek, 20:18    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Kedves Tapasztalt "Kollegak"! Olyan helyzetbe kerultunk, hogy fogalmam sincs hogyan lehetne megoldani. A ferjem es en Londonban dolgozunk, a gyerekek(3,10 evesek)meg Mo.-on vannak. A tervunk kezdettol fogva az volt, hogy a gyerekek is jonnek majd. Sajnos csaladi okok miatt hamarabb meg kell szerveznunk a gyermekek kiutazasat. Talan a nagy lannyal nem lesz gond a suli miatt, de fogalmam sincs mit csinaljunk a kicsivel. Tul sok penzunk nincs az ovira,amit eddig talaltam az horribilis osszeg volt. Mindketten 8 oraban dolgozunk, az talan megoldhato, hogy ellentetes (delelotti-delutani) munkarenddel- de pont a deli orakban kellene a kicsinek felugyelet.
Most heti 6 napot dolgozunk, nincs eleg idonk utanajarni a dolgoknak. Jelenleg nem tudom tisztan atlatni a helyzetet, ezert kerem a javaslataitokat: mit lehet tenni egy ilyen helyzetben?
Vissza az elejére
HenriettaWH
V.I.P.
V.I.P.

HozzászólásElküldve: 2007. Augusztus 11. Szombat, 16:22    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

klopi írta:
Kedves Tapasztalt "Kollegak"! Olyan helyzetbe kerultunk, hogy fogalmam sincs hogyan lehetne megoldani. A ferjem es en Londonban dolgozunk, a gyerekek(3,10 evesek)meg Mo.-on vannak. A tervunk kezdettol fogva az volt, hogy a gyerekek is jonnek majd. Sajnos csaladi okok miatt hamarabb meg kell szerveznunk a gyermekek kiutazasat. Talan a nagy lannyal nem lesz gond a suli miatt, de fogalmam sincs mit csinaljunk a kicsivel. Tul sok penzunk nincs az ovira,amit eddig talaltam az horribilis osszeg volt. Mindketten 8 oraban dolgozunk, az talan megoldhato, hogy ellentetes (delelotti-delutani) munkarenddel- de pont a deli orakban kellene a kicsinek felugyelet.
Most heti 6 napot dolgozunk, nincs eleg idonk utanajarni a dolgoknak. Jelenleg nem tudom tisztan atlatni a helyzetet, ezert kerem a javaslataitokat: mit lehet tenni egy ilyen helyzetben?

Sajnos nem sokat. Januártól valószinűleg a kicsi is járhat állami óvodába, de az csak fél napos, vagyis tulajdonképpen még annyi sem. Childminder-eket is lehet keresni, ők szoktak olyat csinálni, hogy elviszik a gyerekeket iskolába, és értük mennek, de bizony ez is pénzbe kerül.

Sajnos ebből nincs kiút: pont ilyen helyzetben van rengeteg szülő is itt, én is átestem rajta. A jó hir, hogy a gyerekek után kaptok majd child benefit-et, ami ugyan nagyon kevés, és járni fog child tax credit, amibe a jövedelmetektől függően beszámitják az óvodára fizetett összeget, de csak akkor, ha regisztrálva vannak az OFSTED-nél, és meg tudod adni az adóhivatalnak a számukat. Igényelhettek housing benefit-et is, talán kaptok. És regisztráljatok a helyi önkormányzatnál önkormányzati lakásra, az sokkal olcsóbb ( housing need register-re kell mondani), sok önkormányzatnak a weboldaláról is le lehet ezt tölteni. Ennyit lehet csak tenni a dolog érdekében.
Vissza az elejére
seci
Guru
Guru

HozzászólásElküldve: 2007. Augusztus 11. Szombat, 21:00    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

klopi írta:
Kedves Tapasztalt "Kollegak"! Olyan helyzetbe kerultunk, hogy fogalmam sincs hogyan lehetne megoldani. A ferjem es en Londonban dolgozunk, a gyerekek(3,10 evesek)meg Mo.-on vannak. A tervunk kezdettol fogva az volt, hogy a gyerekek is jonnek majd. Sajnos csaladi okok miatt hamarabb meg kell szerveznunk a gyermekek kiutazasat.

A ket gyerekre kapott child benefit kb 100 font havonta. Ez jar, ha mar legalabb egy eve itt dolgoztok (lehet, hogy elobb is). Ebbol lehet egy plusz szobaval nagyobb lakast berelni.

Havi 200 fontert meg tudsz fogadni otthonrol egy au-pairt.

Ennel jobb otletem nincs, persze lehet probalkozni azokkal is, amiket Heni ajanlott, de meg lennek lepodve, ha kapnatok szoc berlakast. Ahhoz meg a bennszulottek is sokaig allnak sorba es ugyan itt nincs diszkriminacio, azert hidd el, van. Ha nem volna, mi a fenenek kellene statisztikat csinalni, amivel bizonyitani lehet, hogy nincs?

-seci
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
HenriettaWH
V.I.P.
V.I.P.

HozzászólásElküldve: 2007. Augusztus 12. Vasárnap, 8:14    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Igen, az önkormányzati lakással kapcsolatban elfelejtettem mondani, hogy hosszú várólista van.... regisztrálással nem veszt semmit az ember, de hogy kap-e valaki, és mikor, bizonytalan. Londonban hosszabbak a várólisták, mint vidéken. Akiknek nincs gyereke, felesleges próbálkoznia, 20 évig kell rá várni... Housing benefittel előbbre lehet jutni. Bár én azt hittem, ezt sem lehet az első évben igényelni, erre valakitől hallottam, hogy egyedülálló férfiként egy hónappal az érkezése után kapott. A lényeg, hogy senki nem veszit azzal, ha kérdez és igényel, legfeljebb azt mondják, nem jár.
Vissza az elejére
Katalinmaria
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Október 13. Szombat, 11:11    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

kerek segitseget, dél kelet Londonban hol van olyan magyar kozosseg ahova az angliaban elo unokamat vihetnem 5 eves gyermekek koze magyar nyelvet gyakorolni. elore is koszonom Kati
Vissza az elejére
seci
Guru
Guru

HozzászólásElküldve: 2007. Október 13. Szombat, 16:16    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Katalinmaria írta:
kerek segitseget, dél kelet Londonban hol van olyan magyar kozosseg ahova az angliaban elo unokamat vihetnem 5 eves gyermekek koze magyar nyelvet gyakorolni. elore is koszonom Kati

http://www.hunlap.org.uk
-seci
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
kishalacska
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2007. November 15. Csütörtök, 15:30    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

klopi hozzaszolasara:

Ötlet A haromevesnek napi 2.5 ora ingyen bolcsi jar term time-ban (35 het/ev). Pl ha talasz egy jo child mindert, aki hozza es/vagy viszi oda (mert vagy de, vagy du lesz ez az `iskolaelokeszito` - bizonyos bolcsikben te valaszthatod mikor, de a legtobbnel nem), akkor orankent kb3.5-4 fontbol megoldottatok a gyerekvigyazast (plusz a napi 2.5 ora ingyen). Ha ez a child minder meg Ofstead registered is (majdnem mind az), akkor az allamtol visszakapod a kifizetett dij max 80%-t (igazabol szerintem 50%-nal ne szamits tobbre) Tax Credit formajaban.

Szerintem azert nem olyan szornyu a helyzet, ha tudtok mas-mas napszakban dolgozni, mi a ferjemmel mindketten csak napkozben tudunk. Zavarban levő
Vissza az elejére
kishalacska
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2007. November 21. Szerda, 13:06    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Katalinmaria-nak:
Mi osszejottunk Southempton-ba magyar szulok dumcsizni, a gyerekek jatszohazban jatszottak egymassal. Egyszer csak hallom hogy a magyar gyerekek egymassal angolul beszelnek (az enyem magaban is angolul jatszik). Szoval nem olyan egyszeru.
Vissza az elejére
sycamore
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. November 24. Szombat, 0:44    Hozzászólás témája: NVQ Hozzászólás az előzmény idézésével

Panka,

Fordíttasd le a diplomáid, és kérd ki a QTS-t (Qualified teacher status) a GTS-től(General Teahing Council for England). Az többet ér, mint az NVQ. Pl egy suliban NVQ 2, 3-al lehetsz teaching assistant, de nem teacher. A QTS-sel lehetsz teacher is.
A 'tanárok regisztrációja....'címszó alatt leírtam, hogy lehet kikérni ezt.
Vissza az elejére
kokovice
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. November 25. Vasárnap, 8:50    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

kishalacska írta:
A legutobbi hosszu hozzaszolasra.

Mi is csaladdal jottunk ki 2004-ben, ugy hogy nem volt allas.
IRTO NEHEZ VOLT. Egy honapig laktunk B&B-ben Brighton-ban, gondolhatjatok! Nem tudtunk lakast berelni...
Vegul ferjem talalt munkat es most mar vettunk egy hazat.
DE... igen, vannak akik a jobb elet remenyeben akar zsiroskenyeret is esznek honapokig... (emlekszem, amikor 3.50-bol vasaroltam be hetvegere, es inkabb a kisebb tejet vettem, csak hogy legyen klotyo papir) es akar be is jon nekik. Nem mindenkit a relocation ugynokseg hoz ki. Es a 2000 font szerintem tulzas, igaz en sem Londonban lakom.
De en nem a veszekedes provokalasa miatt irok.
Inkabb azert, mert ilyen is van, mint mi.

Bolcsi ugyben: maganbolcsibe szinte barmikor beadhatod, ha van hely es kb ugyanannyi mint az allami.

Szia!

Mi is családdal mennénk ki jövő tavasszal. Érdekelne, hogy ti hogy fogtatok hozzá? Egyhónap után már tudtatok bérelni lakást? Mhelyi ref. kellet? Menyi pénzzel indultatok neki, ha megkérdezhetem?
A kisebbik fiam most 3 és fél éves.
Ő ugye napi 4 órára mehetne oviba.
Márciusban mennénk, akkor a nagyobb gyereket már nem lehet suliba iratni, csak szept.- től?

Válaszod előre is köszönöm.
Vissza az elejére
seci
Guru
Guru

HozzászólásElküldve: 2007. November 25. Vasárnap, 17:59    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

[quote="kokoviceMárciusban mennénk, akkor a nagyobb gyereket már nem lehet suliba iratni, csak szept.- től?[/quote]
Iskolaba attol a naptol jar a gyerek, amikor betolti az 5. eves kort.
Ez itt egy ilyen rendszer.
-seci
Vissza az elejére
kokovice
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. November 26. Hétfő, 7:12    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szia seci!

Köszönöm gyors válaszod.
A nagy fiam már 9 éves, szóval itthon is sulis, csak azt nem tudom, hogy év közben át veszik- e. Rosszul fogalmaztam a kérdést. Bocs.
És mi a helyzet a kicsivel? Júniusban már 4 lesz (mire kimegyünk).Állami óvoda tényleg van, napi 4 órára beveszik? Vidéken is így működik?
És mennyire telítettek az ovik? Bocs a sok kérdésért.

Üdv mkinek
Vissza az elejére
lebowsky77
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. November 26. Hétfő, 8:56    Hozzászólás témája: Bölcsi és suli! Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!
Engem konkrétan az érdeklne hogy a nagyobbik lányom most Mo.-on 2 osztályba jár, de tavasszal szeretnénk kimenni Anglába megkell várni itthon az iskola év végét? Vagy teljesen felesleges mert kinnt más rendszerben müködik az oktatás.
A másik kérdésem pedig a 3 éves lányomhoz kötödik őt bölcsibe vagy oviba tudom beíratni? Ennek milyen költségei vannak?

Várom mindenki válaszát , aki tud nekem segíteni!!

köszi györgyi
Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése elölről:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Bolcsi, ovi és suli kérdések Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3 ... 9, 10, 11 ... 15, 16, 17  Következő
10 / 17 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban