Motorkerékpár szerviz Londonban
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   CsoportokCsoportok   ProfilProfil   Üzeneteid olvasásához jelentkezz beÜzeneteid olvasásához jelentkezz be   BelépésBelépés 

Munkavállalói tapasztalatok
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3  Következő

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Okoska
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
dydand
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2007. Április 3. Kedd, 10:06    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

digweed81 írta:
Ez nagyon nem idevágó lesz,bocsi,de muszáj megkérdeznem vki tőlem nagyobb tudásut,hogy mennyi pénzzel érdemes megindulni???
Még nem tudom,hogy hol dolgoznék,meg hogy hova mennék csak Londonba.

Szerintem olvasd el a Megélhetés költségei topikot...
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése MSN Messenger
Londonb0y
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2007. Július 20. Péntek, 11:22    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok,

kerestem itt sokáig a topikot hova írjam de ez tűnt a legideálisabbnak, ha mégse akkor bocs mindenkitől.
A kérdésem a következő.
Informatikát hallgattam a gábor dénesen 2 évig de sajna nem fejeztem be ..
viszont olvastam egy beszámolót a neten aki kint él és az alábbit írta.
"Ne legyünk szerények, itt a "szakértő" kicsit mást jelent eddigi tapasztalataim szerint. Aki már dolgozott linuxszal, az linux szakértő, aki hallott már VLAN-okról, az már hálózati szakértő."

A kérdésem pedig hogy - lenne esélyem elhelyezkedni rendszergazdaként?
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése MSN Messenger
Finsbury
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2007. Július 30. Hétfő, 18:08    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Tudom honnan van ez a mondat - nem vagyok informatikus, de a szöveg többi része fedi a valóságot. Miért nem irsz neki? fent van az oldalon az emilcíme.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
seci
Guru
Guru

HozzászólásElküldve: 2007. Július 30. Hétfő, 18:51    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Finsbury írta:
Tudom honnan van ez a mondat - nem vagyok informatikus, de a szöveg többi része fedi a valóságot. Miért nem irsz neki? fent van az oldalon az emilcíme.

Azert ne essunk tulzasokba. Aki ezeket a sorokat irta nem a Gabor Denesen jart 2 evet, ami nem vegzett el, no hard feelings, just factual. A Gabor Denesnek otthon is inkabb ketes hirneve, mint jo hire volt. Ettol persze lehetsz jo szakember, felreertes ne essek, de a GD-nek itt semmilyen presztizse nincs.

Ahhoz, hogy itt rendszergazda lehess, leginkabb ket dolognak kell megfelelned:
a. Igen jol kell angolul beszelned, mert meg kell ertened az ilyen-olyan accentekkel karattyolo usereidet
b. "Negybetus" vizsgak kellenek MCSE es tarsai.

Amig ezeket a felteteleket nem teljesited nem sok eselyt latok. Ez persze nem azt jelenti, hogy remenytelen a helyzet, de nem is sima ugy.
-seci
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
tothz
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2007. Augusztus 2. Csütörtök, 14:55    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

seci írta:
Finsbury írta:

Azert ne essunk tulzasokba. Aki ezeket a sorokat irta nem a Gabor Denesen jart 2 evet, ami nem vegzett el, no hard feelings, just factual. A Gabor Denesnek otthon is inkabb ketes hirneve, mint jo hire volt. Ettol persze lehetsz jo szakember, felreertes ne essek, de a GD-nek itt semmilyen presztizse nincs.

Ahhoz, hogy itt rendszergazda lehess, leginkabb ket dolognak kell megfelelned:
a. Igen jol kell angolul beszelned, mert meg kell ertened az ilyen-olyan accentekkel karattyolo usereidet
b. "Negybetus" vizsgak kellenek MCSE es tarsai.

Amig ezeket a felteteleket nem teljesited nem sok eselyt latok. Ez persze nem azt jelenti, hogy remenytelen a helyzet, de nem is sima ugy.
-seci

Kedves Seci!
Teljesen egyetértek veled. Én otthon a Kandó Főikolán tanítottam, többek között internet programozást is, de itt akárhová jelentkeztem mindig az volt a kérdés, hogy milyen tanfolyami végzettségeim vannak, ha meg azt mondtam hogy engineer vagyok, akkor mindenki villanyszerelőnek nézett.
Vissza az elejére
seci
Guru
Guru

HozzászólásElküldve: 2007. Augusztus 9. Csütörtök, 14:52    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

tothz írta:

Teljesen egyetértek veled. Én otthon a Kandó Főikolán tanítottam, többek között internet programozást is, de itt akárhová jelentkeztem mindig az volt a kérdés, hogy milyen tanfolyami végzettségeim vannak, ha meg azt mondtam hogy engineer vagyok, akkor mindenki villanyszerelőnek nézett.

Az otthoni informatikai jellegu diplomak itteni neve BSc vagy MSc of Software Engineering (foiskolai vagy egyetemi szak, azt, hogy College ne hasznald, tevforditas, a college szakiskolat tesz...)
Ha pprogramozoi allast kepesel, akkor is inkabb ez a neve, de a programmer, sot program designer sem ritka.

-seci
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Sly30
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Augusztus 9. Csütörtök, 19:47    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

[quote="seci"]
tothz írta:

...azt, hogy College ne hasznald, tevforditas, a college szakiskolat tesz...)
-seci

Bocs, Seci. Most néztem meg az OXFORD Advanced Learner's Dictionary-ben. A college szó igenis, hogy főiskolát/egyetemet jelent: "an institution for higher education or professional training"
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése MSN Messenger
HenriettaWH
V.I.P.
V.I.P.

HozzászólásElküldve: 2007. Augusztus 9. Csütörtök, 19:52    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

A meghatározás nem mindig magyarázza el az iskolarendszert. Hidd el nyugodtan, hogy az itteni 'college' meg sem közeliti a magyar főiskolát, teljesen más jellegű oktatás. University a megfelelője.
Vissza az elejére
gtl011
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2007. Augusztus 9. Csütörtök, 23:22    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Hát ez pontosan így van!
A higher, az valóban magasabb idkolai végzettséget jelent, de a basic scoolhoz képest,a professional pedig egyértelműen azt jelzi, hogy szakmát kap aki végigüli.

Ott volt a nyelvsulim egy bristoli suliban, tipikusan az otthoni szakiskolának megfelelő szint.

gtl
Vissza az elejére
seci
Guru
Guru

HozzászólásElküldve: 2007. Augusztus 10. Péntek, 7:51    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

[quote="Sly30"]
seci írta:
tothz írta:

...azt, hogy College ne hasznald, tevforditas, a college szakiskolat tesz...)
-seci

Bocs, Seci. Most néztem meg az OXFORD Advanced Learner's Dictionary-ben. A college szó igenis, hogy főiskolát/egyetemet jelent: "an institution for higher education or professional training"

Akkor hasznald a college-t! Up-to-you.

Az itteni oktatasi rendszer (leszamitva nehany public school-t (no ez is jo nev, eppen a privat kozepiskolakat jelenti) es az Oxford-Cambridge egyetemeket) szinvonala joval a magyar rendszer alatt van. Itt egy egyetem altalaban 4 ev es kb a magyar foiskolai szintet sem uti meg.

Itt a magyar foiskolanak megfelelo intezmeny nincs. Mint ahogyan otthon is lassan eltunik es beolvadnak az egyetemekbe. Es az egyetemi kepzesbol lesz kilepes 3 es 5 ev utan (a progmat otthon pont igy mukodott kb 1980-tol vagy tan meg elobb?)

Egyebkent a college-oknak szokott lenni olyan tanfolyama, amit valamilyen egyetem felugyel. Ezek kb az otthoni "felsofoku szakiranyu tanfolyam" megfeleloi.

-seci
Vissza az elejére
HenriettaWH
V.I.P.
V.I.P.

HozzászólásElküldve: 2007. Augusztus 10. Péntek, 13:31    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Nem ertem, egyesek miert ragaszkodnak az igazukhoz, mikor nem ismerik a dolgokat. A szotari meghatarozas nem takarja az iskolarendszer leirasat. En jartam itt is college-ba, otthon is foiskolara, es tudom, mi a kulonbseg. Ha nem akarsz sem Secinek, sem nekem hinni, magadra vess, te jarsz rosszabbul, ha alaertekeled a vegzettsegedet.
Vissza az elejére
avondale
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Augusztus 10. Péntek, 13:58    Hozzászólás témája: hangnem Hozzászólás az előzmény idézésével

sziasztok!a problema az,hogy nehanyotok,kioktato,okoskodo hangnemben valaszol egy-ket embernek,azert vagyunk itt,hogy segitsuk egymast nem azert,hogy kioktassuk.kellemes napot mindenkinek!
Vissza az elejére
tothz
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2007. Augusztus 10. Péntek, 14:48    Hozzászólás témája: Re: hangnem Hozzászólás az előzmény idézésével

Köszönöm a sok hozzászólást. A college itt ténylegesen a gimi, vagy a szakközép utolsó két évének felel meg. A diákok csak az általuk felvett tárgyakat (általában 3, de max 5) tanulják. Az első év végén úgynevezett GCSE A* (A star) vizsgát, a második évet követően pedig a GCSE A level vizsgát teszik le. Ennek eredményétől függően tanulhatnak tovább az egyetemeken. Az igaz, hogy pár egyetem nevében szerepel a College kifejezés, de alapjában véve azok is university-k, csak hagyományból hívják őket így.
És ha már így belelendültem, akkor az egyetemen először undergraduate képzést kapnak a diákok, ezt hívjuk mi BSc-nek. A BSc után mehetnek úgynevezett postgraduate képzésre, ami lehet csak egy simpla MSc, vagy akár egy PhD. Igen jól írtam itt már BSc-vel is el lehet kezdeni a PhD kurzust.
Vissza az elejére
HenriettaWH
V.I.P.
V.I.P.

HozzászólásElküldve: 2007. Augusztus 11. Szombat, 16:11    Hozzászólás témája: Re: hangnem Hozzászólás az előzmény idézésével

avondale írta:
sziasztok!a problema az,hogy nehanyotok,kioktato,okoskodo hangnemben valaszol egy-ket embernek,azert vagyunk itt,hogy segitsuk egymast nem azert,hogy kioktassuk.kellemes napot mindenkinek!

Erre megint csak azt tudom mondani, amit már irtam: a segitség nem azt jelenti, hogy valaki képes feltenni ugyanazt a kérdés, amit előtte megkérdeztek ezerszer, és elvárja, hogy valaki külön neki ezeregyedjére is leirja választ. Ez nem segitség, ez lustaság.

Kioktató, okoskodó hangnem? Lehet, hogy igy van, te viszont pontosan ezt tetted! És felesleges volt ugyanezt leirnod nekem privát üzenetben, te vagy itt a moderátor?

Ha valaki nem képes elfogadni az itteni tapasztalt ember megnyilvánulását, az csak kioktatást érdemel. Talán ha ugyannnyi ideje leszel az országban, mint néhány ember, és ugyanannyi kérdésre válaszoltál, akkor másképp fogod látni a dolgokat.
Vissza az elejére
brompton
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Augusztus 26. Vasárnap, 8:16    Hozzászólás témája: tipikus magyar vagy Hozzászólás az előzmény idézésével

Tipikus magyar vagy Henrietta!
Ha kritika er azonnal tamadsz,az en velemenyem is az,hogy nehanyszor,okoskodo hangnemet utsz meg,most majd engem is kioktatsz,hogy akkor ne olvassam a reglapot?
Remelem,hogy nem!!!! Nevető Nevető Nevető Nevető
Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése elölről:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Okoska Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3  Következő
2 / 3 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban