| Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
| Szerző |
Üzenet |
bea79 Haladó

Csatlakozott: Jul 18, 2007 Hozzászólások: 39 Tartózkodási hely: Guildford
|
Elküldve: 2007. Július 18. Szerda, 18:47 Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok!
Sokakhoz hasonlóan én is szívesen kipróbálnám magam Angliában.Még nem sikerült mindent végigolvasnom itt,ezért lehet olyat kérdezek amit már más is megkérdezett,ezért bocs.Szóval,én eddig a www.bigben.hu-n,és a www.studyabroad.hu-n nézelődtem.Ha tud valaki bármelyikről bármit is kérem írja meg.Mennyire megbízhatóak,drágák olcsók stb,szóval a szokásos kérdések?Nekem valami oylan közvetítő cég kellene,aki nyelvtanfolyamot,szállást is tud biztosítani,valamint segít a papírok elintézésében,valamint a munkakeresésben.
Válaszaitokat előre is köszi!
Bea |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
gtl011 Mester

Csatlakozott: Jan 14, 2006 Hozzászólások: 102 Tartózkodási hely: Witney Oxfordshire
|
Elküldve: 2007. Július 19. Csütörtök, 18:43 Hozzászólás témája: Re: Tibi- ! Nem fognak! Te meg maradsz a fenekeden. |
|
|
| seci írta: | | gtl011 írta: |
Holnap megyek interjúra, Két hete küldtem application formot, egy héten belül küldték a választ, és ennyi. De ez neked is ennyi, ha van angol jogsid, gyakorlatod és referenciád.
|
Fingers crossed!
-seci |
Sikerült, köszi a kersztbeujjakaért!
gtl |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Tibi- Újonc

|
Elküldve: 2007. Július 20. Péntek, 19:14 Hozzászólás témája: |
|
|
Gratulálok. Örülök, h sikerült. Én közben kaptam egy gerincsérvet , elméletileg jövő héten műtenek , úgyhogy mire felépülök kb ősz lesz. Addig pedig mostmár más dolgom sincs , nyugodtan tudok tájékozódni.
Neked pedig hajrá! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
gtl011 Mester

Csatlakozott: Jan 14, 2006 Hozzászólások: 102 Tartózkodási hely: Witney Oxfordshire
|
Elküldve: 2007. Július 22. Vasárnap, 11:32 Hozzászólás témája: Azt a mindenit, az nem játék |
|
|
Hát a gericsérv az nem kismisi!
Sajnálom, gyógyulj meg!
Addig is lakást szobát keresek Oxfordban ezerrel.
Üdv
gtl |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Kacsa Újonc

Csatlakozott: May 08, 2007 Hozzászólások: 18 Tartózkodási hely: Redcar
|
Elküldve: 2007. Július 29. Vasárnap, 14:07 Hozzászólás témája: |
|
|
| Idézet: | Kacsa írta:
Sziasztok!
Arra lennék kíváncsi, hogy milyen volt az első benyomásotok, amikor angol földre érkeztetek. Első tapasztalatok, a többi ember segítőkézsége (angol, magyar). Mennyi idő alatt szoktátok meg a mást, az újat. Az első időszak küzdelmei, lemondásai, szobatárs(ak), landlordok etc.. mennyi ideig tartottak. Az első szállás, munka keresés izgalmai. Papírok ügyintézése, vásárlás, fodrász, orvos és minden, ami a mindennapokhoz tartozik egyszóval minden a mi az élet, kb., mivel számolhatok én is.
Válaszaitokat kíváncsian várom
Üdv.:
Kacsa
Sziasztok!
Kár, hogy csak keves reagáltatok, de a köszönöm szépen a válaszokat!
Have a nice day
Üdv?
Kacsa |
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
hiszabi Újonc

|
Elküldve: 2007. Július 31. Kedd, 9:41 Hozzászólás témája: Illegális munka? |
|
|
Sziasztok!
Én február óta vagyok kint a párommal Angliában, Northamptonban. Sajnos az eddigi munkatapasztalatok nem túl kedvezőek.Két hónapja sikerült elhelyezkednem egy gyorsétteremben, ahol azóta sem tudnak heti két napnál több munkát biztosítani.Ez kevés, ráadásul a fizetés minden hét szombatján egy aprócska papírborítékban érkezik, amin semmiféle levont járulék nincs feltüntetve, csak a végösszeg.Minimálbért számláznak, de hogy pontosan milyen szórzóval jön ki a végösszeg, ma sem tudom, részletes fizetési elszámolást sem kapok. Ugyan belépéskor elkérték az NI számot, de sem szerződés,sem konkrétum nem hangzott el a jövővel kapcsolatban és amikor a Home Office felé esedékes regisztrációmhoz szükséges papírt kértem a főnökömtől, először nem is értette miről van szó és azóta is csak valamiféle Head Office-ra hivatkozik, miszerint onnan kell beszereznie az adatokat, amiket kérek, ahhoz pedig idő kell, ennek egyébként már több hete.Ezek persze a szokásosak, heti munkaidő, a cég adatai, fizetés stb., ami ilyenkor szokás.Azóta rég túlléptem a 30 napos bejelentési határidőt, az idő csak telik és semmi nem változik, semmiféle szükséges infót nem kaptam még a cégtől, attól félek mindenképpen elúszik ez a két hónapom.Az is gond, hogy az indiai főnökömet sokszor nem értem, hiába beszél perfektől angolul, így aztán ott beszél lyukat a hasamba, ahol ő akarja, az én nyelvtudásomon még van mit csiszolni.
Kérlek Benneteket, ha valakinek volt már hasonló tapasztalata, vagy számára egyértelmű ez a szitu, jelezze felém, mielőbb. Előre is köszönöm!
H.Szabina |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Artin V.I.P.

Csatlakozott: Feb 11, 2006 Hozzászólások: 731 Tartózkodási hely: London
|
Elküldve: 2007. Július 31. Kedd, 10:49 Hozzászólás témája: Re: Illegális munka? |
|
|
| hiszabi írta: | Sziasztok!
Én február óta vagyok kint a párommal Angliában, Northamptonban. Sajnos az eddigi munkatapasztalatok nem túl kedvezőek.Két hónapja sikerült elhelyezkednem egy gyorsétteremben, ahol azóta sem tudnak heti két napnál több munkát biztosítani.Ez kevés, ráadásul a fizetés minden hét szombatján egy aprócska papírborítékban érkezik, amin semmiféle levont járulék nincs feltüntetve, csak a végösszeg.Minimálbért számláznak, de hogy pontosan milyen szórzóval jön ki a végösszeg, ma sem tudom, részletes fizetési elszámolást sem kapok. Ugyan belépéskor elkérték az NI számot, de sem szerződés,sem konkrétum nem hangzott el a jövővel kapcsolatban és amikor a Home Office felé esedékes regisztrációmhoz szükséges papírt kértem a főnökömtől, először nem is értette miről van szó és azóta is csak valamiféle Head Office-ra hivatkozik, miszerint onnan kell beszereznie az adatokat, amiket kérek, ahhoz pedig idő kell, ennek egyébként már több hete.Ezek persze a szokásosak, heti munkaidő, a cég adatai, fizetés stb., ami ilyenkor szokás.Azóta rég túlléptem a 30 napos bejelentési határidőt, az idő csak telik és semmi nem változik, semmiféle szükséges infót nem kaptam még a cégtől, attól félek mindenképpen elúszik ez a két hónapom.Az is gond, hogy az indiai főnökömet sokszor nem értem, hiába beszél perfektől angolul, így aztán ott beszél lyukat a hasamba, ahol ő akarja, az én nyelvtudásomon még van mit csiszolni.
Kérlek Benneteket, ha valakinek volt már hasonló tapasztalata, vagy számára egyértelmű ez a szitu, jelezze felém, mielőbb. Előre is köszönöm!
H.Szabina |
Azert ezt a perfekt indiai angolt megneznem.
A Regisztraciohoz toltsd le a nyotatvany, es azt toltsd ki, na meg a munkaltatod is. _________________ - Kormanyozd egyenesen azt az autot!
- En egyenesen kormanyzom, te taszigalod ferden!
- Szoval en taszigalom ferden?! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
apro Újonc

|
Elküldve: 2007. Augusztus 1. Szerda, 12:53 Hozzászólás témája: ? |
|
|
szewa Enci!
Felhasznalo torolheti a sajat temajat, hozzaszolasat?
hetfon volt egy ember, aki eleg csunya dolgokat irt le , rossz tapasztalati voltak veled...nem talalom a hozzaszolasat.gondolom olvastad.igaz volt?most igy eltunt:londonguy nevell volt itt... |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Enci Adminisztrátor

|
Elküldve: 2007. Augusztus 1. Szerda, 13:11 Hozzászólás témája: |
|
|
| Igen, törölheti, de nem ő tette hanem én, mert 27 helyen tette be a fórumba különböző helyeken.Egyet meghagytam részletében, keresd meg, ott a választ is megtudhatod. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
King_of_Orient Újonc

|
Elküldve: 2007. Augusztus 2. Csütörtök, 18:08 Hozzászólás témája: |
|
|
Kedves Enci!
Nem tudom, hogy én vagyok-e a béna, de még nem kaptam választ arra a privát kérdésre, hogy hol lenne az albérlet pontos címe, ahova megbeszéltük a szálláslehetőséget.
Üdv: Herceg József |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
tothz Mester

Csatlakozott: Aug 01, 2007 Hozzászólások: 362 Tartózkodási hely: Manchester
|
Elküldve: 2007. Augusztus 3. Péntek, 10:05 Hozzászólás témája: |
|
|
| Enci írta: | | Igen, törölheti, de nem ő tette hanem én, mert 27 helyen tette be a fórumba különböző helyeken.Egyet meghagytam részletében, keresd meg, ott a választ is megtudhatod. |
Kedves Enci!
Nem tudom miért nem adtad meg Apronak, hogy hol található a meghagyott részlet?
http://www.magyaroklondonban.com/ftopicp-13468.html
Nincs semmi titkos benne. Ráadásul hozzá tudna bárki szólni.
Zoli, Manchesterből |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
atad Újonc

Csatlakozott: Dec 06, 2006 Hozzászólások: 1 Tartózkodási hely: Nagyatád
|
Elküldve: 2007. Augusztus 4. Szombat, 16:21 Hozzászólás témája: |
|
|
| sziasztok. hétfőn érkezek lodonbaés be kéne jutnom a szállásra , mennyibe kerülne ha taxival mennék? vagy van valami olcsóbb lehetőség? ha valaki tud légyszi írjon. cím sisteron@citromail.hu köszi |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
gtl011 Mester

|
Elküldve: 2007. Augusztus 4. Szombat, 21:20 Hozzászólás témája: |
|
|
| atad írta: | | sziasztok. hétfőn érkezek lodonbaés be kéne jutnom a szállásra , mennyibe kerülne ha taxival mennék? vagy van valami olcsóbb lehetőség? ha valaki tud légyszi írjon. cím sisteron@citromail.hu köszi |
Mióta a térképet, a metrót és a gyaloglást feltalálták, a kérdésed nem kérdés többé!
Ha megadod a posztcódot, biztosan még az útvonaltervet is megkapod, anélkül viszont... hát?
gtl |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
dunnee Újonc

Csatlakozott: Oct 18, 2007 Hozzászólások: 1 Tartózkodási hely: London
|
Elküldve: 2007. Október 17. Szerda, 23:51 Hozzászólás témája: |
|
|
| Kacsa írta: | | Idézet: | Kacsa írta:
Sziasztok!
Arra lennék kíváncsi, hogy milyen volt az első benyomásotok, amikor angol földre érkeztetek. Első tapasztalatok, a többi ember segítőkézsége (angol, magyar). Mennyi idő alatt szoktátok meg a mást, az újat. Az első időszak küzdelmei, lemondásai, szobatárs(ak), landlordok etc.. mennyi ideig tartottak. Az első szállás, munka keresés izgalmai. Papírok ügyintézése, vásárlás, fodrász, orvos és minden, ami a mindennapokhoz tartozik egyszóval minden a mi az élet, kb., mivel számolhatok én is.
Válaszaitokat kíváncsian várom
Üdv.:
Kacsa
Sziasztok!
Kár, hogy csak keves reagáltatok, de a köszönöm szépen a válaszokat!
Have a nice day
Üdv?
Kacsa |
|
Kacsa, kalandorok!
Ideje tiszta vizet önteni a pohárba, ez itt nem a Kánaán. Senkit sem érdekel hogy milyen a tényleges élet itt, csak a pénz. Jó persze, azért is jövünk ki meg elvileg a nyelv miatt, de a legtöbben belátják hogy nem jobb mint otthon, csak más. Ha az embernek van csaja, akkor már egy fokkal jobb, már ha itteni, ha nem akkor az veszélyes lehet...
Elkápráztat az itteni jólét, de ha őszinte magával az ember, mindig a hazatérésen gondolkodik, milyen lesz majd.
Tehát válasz kérdésedre: első benyomásra szuper, minden rendezett bár túl van komplikálva a bürkokrácia de túlélhető, beleszokni lehet mert azért jössz ide, de teljesen megszokni nem fogod. Mindig is idegen lesz, vágyakodsz majd minden után ami magyar és magadnak is beismered hogy jobban vágysz emberek után mintha otthon lennél, tehát hazudsz magadnak. Megváltoztat, amikor meg hazajössz, nehéz lesz.
Nem a konkurrenciát akarom evvel elűzni mert szellemi munkát végzek és jól keresek, csak gondolkodjon el aki ki akar jönni hogy tényleg ezt akarja e.
Remélem a topicba illő .  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Keni Újonc

|
Elküldve: 2007. Október 30. Kedd, 21:05 Hozzászólás témája: Jó és rossz tapasztalatok |
|
|
Sziasztok, Köszöntök mindenkit!
Én teljesen friss tag vagyok, de tudok ehez a témához hozzászólni.
Nagyon sok irodát megkerestem én is. Volt akinek nagy honlapja van, leinformálható meg ilyenek vannak rajta, de a megadott e-mail cím mindent visszadob! Pl.: Opsjobs
 |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban
|