Klub 18-40 társkereső portál. Társ és bulikeresés, fórumok, chat, naponta friss hírek.
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   CsoportokCsoportok   ProfilProfil   Üzeneteid olvasásához jelentkezz beÜzeneteid olvasásához jelentkezz be   BelépésBelépés 

Jó és rossz tapasztalatok
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3 ... 7, 8, 9, 10, 11  Következő

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Jó és rossz tapasztalatok
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
bea79
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2007. Július 18. Szerda, 18:47    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Sokakhoz hasonlóan én is szívesen kipróbálnám magam Angliában.Még nem sikerült mindent végigolvasnom itt,ezért lehet olyat kérdezek amit már más is megkérdezett,ezért bocs.Szóval,én eddig a www.bigben.hu-n,és a www.studyabroad.hu-n nézelődtem.Ha tud valaki bármelyikről bármit is kérem írja meg.Mennyire megbízhatóak,drágák olcsók stb,szóval a szokásos kérdések?Nekem valami oylan közvetítő cég kellene,aki nyelvtanfolyamot,szállást is tud biztosítani,valamint segít a papírok elintézésében,valamint a munkakeresésben.

Válaszaitokat előre is köszi!

Bea
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
gtl011
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2007. Július 19. Csütörtök, 18:43    Hozzászólás témája: Re: Tibi- ! Nem fognak! Te meg maradsz a fenekeden. Hozzászólás az előzmény idézésével

seci írta:
gtl011 írta:

Holnap megyek interjúra, Két hete küldtem application formot, egy héten belül küldték a választ, és ennyi. De ez neked is ennyi, ha van angol jogsid, gyakorlatod és referenciád.

Fingers crossed!
-seci

Sikerült, köszi a kersztbeujjakaért!
gtl
Vissza az elejére
Tibi-
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Július 20. Péntek, 19:14    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Gratulálok. Örülök, h sikerült. Én közben kaptam egy gerincsérvet , elméletileg jövő héten műtenek , úgyhogy mire felépülök kb ősz lesz. Addig pedig mostmár más dolgom sincs , nyugodtan tudok tájékozódni.
Neked pedig hajrá!
Vissza az elejére
gtl011
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2007. Július 22. Vasárnap, 11:32    Hozzászólás témája: Azt a mindenit, az nem játék Hozzászólás az előzmény idézésével

Hát a gericsérv az nem kismisi!
Sajnálom, gyógyulj meg!

Addig is lakást szobát keresek Oxfordban ezerrel.

Üdv
gtl
Vissza az elejére
Kacsa
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Július 29. Vasárnap, 14:07    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Idézet:
Kacsa írta:
Sziasztok!

Arra lennék kíváncsi, hogy milyen volt az első benyomásotok, amikor angol földre érkeztetek. Első tapasztalatok, a többi ember segítőkézsége (angol, magyar). Mennyi idő alatt szoktátok meg a mást, az újat. Az első időszak küzdelmei, lemondásai, szobatárs(ak), landlordok etc.. mennyi ideig tartottak. Az első szállás, munka keresés izgalmai. Papírok ügyintézése, vásárlás, fodrász, orvos és minden, ami a mindennapokhoz tartozik egyszóval minden a mi az élet, kb., mivel számolhatok én is.
Válaszaitokat kíváncsian várom

Üdv.:

Kacsa

Sziasztok!

Kár, hogy csak keves reagáltatok, de a köszönöm szépen a válaszokat!

Have a nice day

Üdv?

Kacsa
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése
hiszabi
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Július 31. Kedd, 9:41    Hozzászólás témája: Illegális munka? Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Én február óta vagyok kint a párommal Angliában, Northamptonban. Sajnos az eddigi munkatapasztalatok nem túl kedvezőek.Két hónapja sikerült elhelyezkednem egy gyorsétteremben, ahol azóta sem tudnak heti két napnál több munkát biztosítani.Ez kevés, ráadásul a fizetés minden hét szombatján egy aprócska papírborítékban érkezik, amin semmiféle levont járulék nincs feltüntetve, csak a végösszeg.Minimálbért számláznak, de hogy pontosan milyen szórzóval jön ki a végösszeg, ma sem tudom, részletes fizetési elszámolást sem kapok. Ugyan belépéskor elkérték az NI számot, de sem szerződés,sem konkrétum nem hangzott el a jövővel kapcsolatban és amikor a Home Office felé esedékes regisztrációmhoz szükséges papírt kértem a főnökömtől, először nem is értette miről van szó és azóta is csak valamiféle Head Office-ra hivatkozik, miszerint onnan kell beszereznie az adatokat, amiket kérek, ahhoz pedig idő kell, ennek egyébként már több hete.Ezek persze a szokásosak, heti munkaidő, a cég adatai, fizetés stb., ami ilyenkor szokás.Azóta rég túlléptem a 30 napos bejelentési határidőt, az idő csak telik és semmi nem változik, semmiféle szükséges infót nem kaptam még a cégtől, attól félek mindenképpen elúszik ez a két hónapom.Az is gond, hogy az indiai főnökömet sokszor nem értem, hiába beszél perfektől angolul, így aztán ott beszél lyukat a hasamba, ahol ő akarja, az én nyelvtudásomon még van mit csiszolni.

Kérlek Benneteket, ha valakinek volt már hasonló tapasztalata, vagy számára egyértelmű ez a szitu, jelezze felém, mielőbb. Előre is köszönöm!

H.Szabina
Vissza az elejére
Artin
V.I.P.
V.I.P.

HozzászólásElküldve: 2007. Július 31. Kedd, 10:49    Hozzászólás témája: Re: Illegális munka? Hozzászólás az előzmény idézésével

hiszabi írta:
Sziasztok!

Én február óta vagyok kint a párommal Angliában, Northamptonban. Sajnos az eddigi munkatapasztalatok nem túl kedvezőek.Két hónapja sikerült elhelyezkednem egy gyorsétteremben, ahol azóta sem tudnak heti két napnál több munkát biztosítani.Ez kevés, ráadásul a fizetés minden hét szombatján egy aprócska papírborítékban érkezik, amin semmiféle levont járulék nincs feltüntetve, csak a végösszeg.Minimálbért számláznak, de hogy pontosan milyen szórzóval jön ki a végösszeg, ma sem tudom, részletes fizetési elszámolást sem kapok. Ugyan belépéskor elkérték az NI számot, de sem szerződés,sem konkrétum nem hangzott el a jövővel kapcsolatban és amikor a Home Office felé esedékes regisztrációmhoz szükséges papírt kértem a főnökömtől, először nem is értette miről van szó és azóta is csak valamiféle Head Office-ra hivatkozik, miszerint onnan kell beszereznie az adatokat, amiket kérek, ahhoz pedig idő kell, ennek egyébként már több hete.Ezek persze a szokásosak, heti munkaidő, a cég adatai, fizetés stb., ami ilyenkor szokás.Azóta rég túlléptem a 30 napos bejelentési határidőt, az idő csak telik és semmi nem változik, semmiféle szükséges infót nem kaptam még a cégtől, attól félek mindenképpen elúszik ez a két hónapom.Az is gond, hogy az indiai főnökömet sokszor nem értem, hiába beszél perfektől angolul, így aztán ott beszél lyukat a hasamba, ahol ő akarja, az én nyelvtudásomon még van mit csiszolni.

Kérlek Benneteket, ha valakinek volt már hasonló tapasztalata, vagy számára egyértelmű ez a szitu, jelezze felém, mielőbb. Előre is köszönöm!

H.Szabina

Azert ezt a perfekt indiai angolt megneznem. Mosoly

A Regisztraciohoz toltsd le a nyotatvany, es azt toltsd ki, na meg a munkaltatod is.
Vissza az elejére
apro
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Augusztus 1. Szerda, 12:53    Hozzászólás témája: ? Hozzászólás az előzmény idézésével

szewa Enci!
Felhasznalo torolheti a sajat temajat, hozzaszolasat?
hetfon volt egy ember, aki eleg csunya dolgokat irt le , rossz tapasztalati voltak veled...nem talalom a hozzaszolasat.gondolom olvastad.igaz volt?most igy eltunt:londonguy nevell volt itt...
Vissza az elejére
Enci
Adminisztrátor
Adminisztrátor

HozzászólásElküldve: 2007. Augusztus 1. Szerda, 13:11    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Igen, törölheti, de nem ő tette hanem én, mert 27 helyen tette be a fórumba különböző helyeken.Egyet meghagytam részletében, keresd meg, ott a választ is megtudhatod.
Vissza az elejére
King_of_Orient
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Augusztus 2. Csütörtök, 18:08    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Kedves Enci!

Nem tudom, hogy én vagyok-e a béna, de még nem kaptam választ arra a privát kérdésre, hogy hol lenne az albérlet pontos címe, ahova megbeszéltük a szálláslehetőséget.

Üdv: Herceg József
Vissza az elejére
tothz
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2007. Augusztus 3. Péntek, 10:05    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Enci írta:
Igen, törölheti, de nem ő tette hanem én, mert 27 helyen tette be a fórumba különböző helyeken.Egyet meghagytam részletében, keresd meg, ott a választ is megtudhatod.

Kedves Enci!

Nem tudom miért nem adtad meg Apronak, hogy hol található a meghagyott részlet?

http://www.magyaroklondonban.com/ftopicp-13468.html

Nincs semmi titkos benne. Ráadásul hozzá tudna bárki szólni.

Zoli, Manchesterből
Vissza az elejére
atad
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Augusztus 4. Szombat, 16:21    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

sziasztok. hétfőn érkezek lodonbaés be kéne jutnom a szállásra , mennyibe kerülne ha taxival mennék? vagy van valami olcsóbb lehetőség? ha valaki tud légyszi írjon. cím sisteron@citromail.hu köszi
Vissza az elejére
gtl011
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2007. Augusztus 4. Szombat, 21:20    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

atad írta:
sziasztok. hétfőn érkezek lodonbaés be kéne jutnom a szállásra , mennyibe kerülne ha taxival mennék? vagy van valami olcsóbb lehetőség? ha valaki tud légyszi írjon. cím sisteron@citromail.hu köszi

Mióta a térképet, a metrót és a gyaloglást feltalálták, a kérdésed nem kérdés többé! Kacsintó

Ha megadod a posztcódot, biztosan még az útvonaltervet is megkapod, anélkül viszont... hát?

gtl
Vissza az elejére
dunnee
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Október 17. Szerda, 23:51    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Kacsa írta:
Idézet:
Kacsa írta:
Sziasztok!

Arra lennék kíváncsi, hogy milyen volt az első benyomásotok, amikor angol földre érkeztetek. Első tapasztalatok, a többi ember segítőkézsége (angol, magyar). Mennyi idő alatt szoktátok meg a mást, az újat. Az első időszak küzdelmei, lemondásai, szobatárs(ak), landlordok etc.. mennyi ideig tartottak. Az első szállás, munka keresés izgalmai. Papírok ügyintézése, vásárlás, fodrász, orvos és minden, ami a mindennapokhoz tartozik egyszóval minden a mi az élet, kb., mivel számolhatok én is.
Válaszaitokat kíváncsian várom

Üdv.:

Kacsa

Sziasztok!

Kár, hogy csak keves reagáltatok, de a köszönöm szépen a válaszokat!

Have a nice day

Üdv?

Kacsa

Kacsa, kalandorok!

Ideje tiszta vizet önteni a pohárba, ez itt nem a Kánaán. Senkit sem érdekel hogy milyen a tényleges élet itt, csak a pénz. Jó persze, azért is jövünk ki meg elvileg a nyelv miatt, de a legtöbben belátják hogy nem jobb mint otthon, csak más. Ha az embernek van csaja, akkor már egy fokkal jobb, már ha itteni, ha nem akkor az veszélyes lehet...
Elkápráztat az itteni jólét, de ha őszinte magával az ember, mindig a hazatérésen gondolkodik, milyen lesz majd.
Tehát válasz kérdésedre: első benyomásra szuper, minden rendezett bár túl van komplikálva a bürkokrácia de túlélhető, beleszokni lehet mert azért jössz ide, de teljesen megszokni nem fogod. Mindig is idegen lesz, vágyakodsz majd minden után ami magyar és magadnak is beismered hogy jobban vágysz emberek után mintha otthon lennél, tehát hazudsz magadnak. Megváltoztat, amikor meg hazajössz, nehéz lesz.
Nem a konkurrenciát akarom evvel elűzni mert szellemi munkát végzek és jól keresek, csak gondolkodjon el aki ki akar jönni hogy tényleg ezt akarja e.
Remélem a topicba illő . Kacsintó
Vissza az elejére
Keni
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Október 30. Kedd, 21:05    Hozzászólás témája: Jó és rossz tapasztalatok Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok, Köszöntök mindenkit!
Én teljesen friss tag vagyok, de tudok ehez a témához hozzászólni.
Nagyon sok irodát megkerestem én is. Volt akinek nagy honlapja van, leinformálható meg ilyenek vannak rajta, de a megadott e-mail cím mindent visszadob! Pl.: Opsjobs
Szomorú
Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése elölről:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Jó és rossz tapasztalatok Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3 ... 7, 8, 9, 10, 11  Következő
8 / 11 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban