Klub 18-40 társkereső portál. Társ és bulikeresés, fórumok, chat, naponta friss hírek.
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   CsoportokCsoportok   ProfilProfil   Üzeneteid olvasásához jelentkezz beÜzeneteid olvasásához jelentkezz be   BelépésBelépés 

NI szám azaz National Insurance Number
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 14, 15, 16  Következő

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Okoska
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
Churchill
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Július 27. Péntek, 15:51    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Azt nem értem, hogyan jut bárkinek is eszébe, hogy mással intéztesse el a NI-számát. Máskülönben az efféle hirdetések sem születnének meg (imho). Ha valaki nem akar/tud saját nevében eljárni, az miért nem küld ki mást maga helyett dolgozni Angliába?... Na mindegy, nem dohogok ezen.
Egyébként már az sem világos, miért fél bárki is a NI-megbeszéléstől. Az angolok interviewnek mondják a találkozót, nyilván ebből sokan egy állásinterjúra asszociálnak, ahol azért már elképzelhető némi drukk (bár azt sem értem, minek). Itt aztán végképp semmi olyasmi nem történik, ami miatt félnivalója lenne az embernek. Adatok felvétele, egyeztetése az egész. A legnehezebb kérdés a "mikor jártál utoljára UK-ben és hol laktál" volt. Legrosszabb esetben nem kap NI-számot. De ekkor is elmondják, mi az, ami hiányzik, miért nem lehet sikeres a jelentkezése, mit tegyen ennek érdekében stb.

Jómagam július 3-án hívtam a 0845-ös számot, 16-ára volt is már időpont. A körzetileg illetékes Jobcentre Plusban kellett jelentkezni, 2-3 nappal a telefonos jelentkezés után levélben értesítettek a pontos címről, a szükséges iratokról, stb. A megbeszélés napján a Jobcentre irodában a biztonsági őr rögtön kérdezte, mit segíthet, ahogy látta rajtam, hogy elkezdek várakozni. Jelentkezni kellett egy kis asztalnál, majd a megadott időpontban jött értünk egy alkalmazott és felvitt egy tárgyalóba. Itt szólították név szerint az aspiránsokat. Egy idősebb figurához kerültem, nem volt valami nagy játékos, az 1995-öt simán beírta 2005-nek Mosoly Útlevelet kérte, valamint a munkakeresést/lakcímet igazoló dokumentumokat. Ezt egyébként az interjú előtt küldött levélben is leírják részletesen. Volt nálam néhány kinyomtatott email, melyek állásjelentkezésekre jöttek válaszul, olyan is, amelyben azt kérik, hogy hívjam fel őket, ha még aktuális az érdeklődésem. Szerencsére az interjú napján reggel jött postán is egy eluasító levelem, ezt gyorsan magammal is vittem, nyilván jobban szeretik a postai leveleket. Lehetőség szerint levélben is érdemes állásokra jelentkezni, mondjuk nekem nem egy helyről, ahova postai levelet küldtem, jött vissza emailben a "no, thank you" válasz, mivel a CV-mben ott volt az emailcím. Az igénylőlapba, melyet a tisztviselő tölt ki, végül is csak 2 jelentkezés adatait írta be, így elég, ha két leveled van.

Lakcím: nekem csupán egy Tenancy Agreement-em volt, ahogyan már korábban kérdeztem is itt a fórumon; végül is elég volt ennyi, noha mégcsak nem is Tenant-ként szerepeltem benne, hanem mint Permitted Occupant. Ráadásul a szerződés tetején a dátumot elírta az ügynökség, június 26 helyett július 26-ot írt rá, az interjú maga 16-án zajlott le...reméltem, nem lesz ebből galiba. Meg kellett erősítenem, hogy ezen a címen tartózkodom az elkövetkezendő három hónapban, nyilván a kártya postázása végett. Amit még hiányolt az ember, az az én aláírásom volt a szerződésről. Ugyanis a nálunk levő példányt a landlord írta alá, bérlő aláírásának mégcsak a helyét sem említi a szerződés. Úgy gondoltam, hogy ez a szokványos az angoloknál, az általunk aláírt példány van a landlordnál.

Be kellett még írni a magyarországi címem, apám-anyám teljes nevét. Még a telefonos jelentkezéskor kérdezték, hogy jártam-e már korábban Angliában. Ezt napra pontosan meg kell adni, az interjún megkérdezte az ember, hogy emlékszem-e, hol laktam (utcanevekre emlékeztem csak nagyjából, de jobban nem feszegette), valamint tartózkodásom célját. Nyilván ez ahhoz (is) kell, hogy minden kétséget kizáróan meg tudják állapítani, nincs-e már létező NI száma az illetőnek. Kérdezte még, hogy tanulok-e/valaha tanultam-e UK-ben, részesülök-e bármiféle támogatásban, juttatásban, házas vagyok-e, tartózkodik-e rokonom jelenleg az országban - csupa nehéz kérdés Mosoly Végül az interjú zárásaként alá kellett írnom egy beleegyező nyilatkozatot, hogy színes fénymásolatot készíthetnek az általam benyújtott dokumentumokról, majd a másolatokat egyenként is. Utána elvitte az anyagomat egy másik asztalhoz, ott láttamoztatta egy másik figurával, végül visszajött, elmondta, hogy 2 héten belül megkapom levélben a számom és 6 héten belül a műanyag kártyát is. Addig is az igénylésemről adtak egy aláírt és lepecsételt lapot, amellyel tudom igazolni, hogy folyamatban van a NI-számom, ha közben kérné egy munkáltató. Végül a mai postával, 11 nappal az interjút követően jött levélben meg a NI-számom.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
malna
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Július 29. Vasárnap, 13:23    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

A kiutazáshoz elég a személyi igazolvány is, de a hozzászólásokból úgy látom, hogy a munkával kapcsolatos hivatalos ügyinézésnél útlevelet kérnek.

Útlevél nélkül tehát nem is érdemes elkezdeni munkát keresni, ugye?

Köszi a választ előre is!
Vissza az elejére
gtl011
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2007. Július 29. Vasárnap, 22:02    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Itt lazán bekérnek iratokat, pl. ID card, ill. passport, mert azt nagyon szeretik. Na a sűrűjében, lehet, hogy két helyre is kell küldjél, és közben meg menned kellene felvételi interjúra. Kell irat az NI-hez, a CBR-hez, a WRS-hez jogsicseréhez és még sorolhatnám.
Akkor aztán puff neki, szal nagyon ajánlott az útlevél is!
Üdv
gtl
Vissza az elejére
molly8
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Július 30. Hétfő, 11:31    Hozzászólás témája: elég.......... Hozzászólás az előzmény idézésével

Úgy döntöttem elegem lett Magyarországból, csatlakoznék én is az Angliában élQ Magyarokhoz. Legkorábban diplomaosztásom után jövQ nyáron tudok elnidulni. Tud nekem valaki abban segiteni milyen papirokat kell addig elQkészítenem? Van-e rá esély hogy valamelyik szakmámban elhelyezkedjek? (kozmetikus, vegyész, kertészmérnök) Elfogadják-e kint az iskolai papirjaimat?
Bárki válaszát elQre is köszönöm Mosoly
Vissza az elejére
gtl011
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2007. Július 30. Hétfő, 19:54    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Én ugyan csak akárki vagyok, de válaszolok: olvass, olvass, olvass majd kérdezz konkrétan!
Akkor tud bárki válaszolni, addig meg érd be velem!

Sok sikert!
gtl
Vissza az elejére
molly8
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Július 31. Kedd, 16:59    Hozzászólás témája: konkrétan Hozzászólás az előzmény idézésével

Konkrétan arra lennék kiváncsi hogy ha valaki megfelelQen beszéli a nyelvet, felveszik-e a szakmájában dolgozni. pl.: engem mint kozmetikust alkalmaznának-e?
Válaszodat nagyon köszönöm bárki.
Vissza az elejére
gtl011
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2007. Július 31. Kedd, 19:38    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Semmi sem biztos, amíg ki nem próbáltad!

Annyit erről, hogy nem tudom sajna mennyire hiányszakma-e a kozmetikus, de egy biztos, ha van jó nyelvtudásod, akkor van munkád, és ha van munkád, akkor csak idő kérdése, és kozmetikus lehetsz.
Ez biztosan NVQ leveles téma, de azt meg kell/lehet csinálni!
gtl
Vissza az elejére
Sly30
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Augusztus 1. Szerda, 19:44    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Ha au pair-ként megyek ki dolgozni Angliába, akkor is kell az NI szám?
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése MSN Messenger
ibcsike
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Augusztus 4. Szombat, 9:10    Hozzászólás témája: Christine Hozzászólás az előzmény idézésével

Christine írta:
Sok helyen elfogadjak illetve kulon kerik hogy a lakcimedet hivatalos helyrol erkezett levelekkel igazold. Persze a lakas szerzodest azert vidd magaddal mindenkepp.
szia, nekem az lenne a kerdesem, hogy mi van akkor ha nekem nincs lakas szerzodesem, nem kaptam. En Londonba lakok, heti 60 fontot fizetek, de csak egy nyugtat kapok az osszegrol minden heten. Akkor en hogy intezem a NI- szamot? Most a napokba kerek idopontot. Elore is koszi. szia.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése
Finsbury
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2007. Augusztus 5. Vasárnap, 7:02    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Nekem a munkahelyem igazolta addig, amig nem voltak hivatalos papirjaim (bankszámla levél meg hasonlók). Irattam egy levelet velük, hogy én, aki itt és itt lakom, nálunk dolgozom X dátum óta Y munkakörben, nekem ezt is elfogadták.
Vissza az elejére
Sly30
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Augusztus 5. Vasárnap, 15:39    Hozzászólás témája: Hali Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Mennyit kell fizetni az NI-re?

Meg még lenne egy pár kérdésem, lehet, hogy nem jó helyen teszem fel.

1. Nyugdíjat ti hogyan intézitek? Itthon fizetitek, vagy odakint?

2. Balesetbiztosítást érdemes e kötni kiutazás előtt? Vagy esetleg odakint is jó?

3. Ha odakint fizetem az NI-t, akkor itthon még fizetnem kell az egészségbiztosításért is?

Előre is köszi a válaszokat!
Vissza az elejére
Finsbury
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2007. Augusztus 5. Vasárnap, 16:37    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

1) mi nem fizetünk sehol. Mi máshogyan gondoskodunk magunkról.

2) mi nem kötöttünk - erre csak akkor lesz szükség, ha bodybag-ben kell hazamenned, bocs a feketehumorért.

3) én fizetek. Erre csak akkor van szükséged, ha otthon akarod megoperáltatni pl.: a viszeredet. Ami nem sürgősségi ellátás.
Vissza az elejére
Sly30
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Augusztus 5. Vasárnap, 18:01    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Finsbury írta:
1) mi nem fizetünk sehol. Mi máshogyan gondoskodunk magunkról.

2) mi nem kötöttünk - erre csak akkor lesz szükség, ha bodybag-ben kell hazamenned, bocs a feketehumorért.

3) én fizetek. Erre csak akkor van szükséged, ha otthon akarod megoperáltatni pl.: a viszeredet. Ami nem sürgősségi ellátás.

Hellóka!

Hogy hogy nem fizetsz semmit? És akkor hogyan gondoskodsz magadról?
Vissza az elejére
Finsbury
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2007. Augusztus 5. Vasárnap, 19:56    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Én a harmincas éveim közepén járok, 70 éves korom előtt nem nagyon fogok nyugdíjba menni. Ugyan most még nem lehet tudni, hogy 30-35 év múlva hol lesz a nyugdíjkorhatár, de biztos, hogy csak emelkedni fog. A következő 35 évben fizethetek nyugdíjjárulékot vagy befektethetem a pénzem másba - mi az ingatlant választottuk. Egy londoni lakás bérletéből otthon megélni 20-25 év múlva sem lesz nehéz, ahogyan most sem lenne. Sajnos csak lenne..... De azért dolgozunk, hogy a lakás meglegyen!
És közben támogaton a nagymamámat, aki 45.000 HUF-ból éldegél sok év munka után, aztán ha a szüleim sem fognak már dolgozni, akkor támogatom majd őket is.
Vissza az elejére
Pepppeee
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Augusztus 9. Csütörtök, 11:35    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok...

A Home Office-ról tudna valaki pontosabb infót nyujtani, hogy mi is az, hol lehet igényelni, és mennyire felel meg azoknak a mulkáltatóknak/közvetítőknek akik NI-t kérnek....

köszi szépen
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése MSN Messenger
Hozzászólások megtekintése elölről:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Okoska Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 14, 15, 16  Következő
5 / 16 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban