Klub 18-40 társkereső portál. Társ és bulikeresés, fórumok, chat, naponta friss hírek.
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   CsoportokCsoportok   ProfilProfil   Üzeneteid olvasásához jelentkezz beÜzeneteid olvasásához jelentkezz be   BelépésBelépés 

Pénzkérdések...
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3 ... 12, 13, 14 ... 17, 18, 19  Következő

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Munka Londonban
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
Enci
Adminisztrátor
Adminisztrátor

HozzászólásElküldve: 2006. Február 14. Kedd, 18:08    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Orsolya írta:
Sziasztok! Az volna a kérdésem, hogyha én vkinek megadom az OTP-s Visa bankkártyám 16jegyű dombornyomott számát( amihez egy forint-alapú folyószámla tartozik), akkor ő arról Angliában képes lesz pénzt leemelni (nyilván fontban)?

másik kérdésem: hogy a csudába tudok én csekket befizetni, bárki nevére is, ha nem adja meg a számlaszámát?! (= azaz hogy a manóba' jut el őhozzája a pénzem?)

Pénzt nem tud levenni, csak ugy ha tudja a számot. A kártyára és a pin kódra is szuksége van.
Számlaszám nélkül nem tudsz befizetni senkinek pénzt.Csak rózsaszin utalványon feladni a postán ( magyarországon) de ahoz meg pontyos név és cim kell.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Orsolya
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. Február 14. Kedd, 19:22    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Már melyik számra gondolsz, én aszittem, ez a dombornyomott bigyula pont arra való, hogy le tudnak venni róla suskát. De akkor hogyan lehet vele például repcsijegyet beszerválni?

Nekem most tonképpen csak egy tagdíjat kellene befizetnem. Azt írta az ügyintéző küldjek egy csekket, ami payable to XY, és fizessek be rajta ennyi és ennyi fontot.

Valahol mintha azt olvastam volna, hogy ez a magyar rózsaszínű utalvány nem OK, vagy ez akkor téves infó?
Vissza az elejére
Enci
Adminisztrátor
Adminisztrátor

HozzászólásElküldve: 2006. Február 14. Kedd, 19:52    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Orsolya írta:
Már melyik számra gondolsz, én aszittem, ez a dombornyomott bigyula pont arra való, hogy le tudnak venni róla suskát. De akkor hogyan lehet vele például repcsijegyet beszerválni?

Nekem most tonképpen csak egy tagdíjat kellene befizetnem. Azt írta az ügyintéző küldjek egy csekket, ami payable to XY, és fizessek be rajta ennyi és ennyi fontot.

Valahol mintha azt olvastam volna, hogy ez a magyar rózsaszínű utalvány nem OK, vagy ez akkor téves infó?

Igen, repjegyet és bár mit tudsz róla fizetni, de casht nem tudsz levenni.
Na...most Te hol vagy tulajdonképpen? Mert ha angliában és van angol bankszámlád, akkor van csekk füzeted is val.szinű és ő arra a csekkre gondol.
Ha fizetni akarsz a dombornyomottal, úgy hogy akinek fizetsz olyan cég, aki letudja venni, akkor kártya szám, érvényességi idő, biztonsági kod és ilyesmi kell hozza.
De valószinű azért kérték a csekket tőled, mert nem tudnak kártyárol leemelni.
Ha van ismerősöd aki itt él, az ő csekkjét is el lehet küldeni, feltüntetve a hátulján a te adataidat, te meg valahogy eljuttatod neki a pénzt.
Vissza az elejére
ignac
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2006. Február 14. Kedd, 19:55    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Orsolya írta:

Orsi, Enci:

Természetesen tud levenni!

Meg kell adnod a kartyaszamot, illetve a nagyobb biztonsag kedveert altalaban nehany masik adatot, ami szinten a kartyan szerepel (pl: nev, lejarat, neha esetleg kernek egy haromjegyu szamot a kartya hatoldalarol, stb). Igy mukodik az internetes vasarlas. Ha nem bizol meg teljesen abban akinek fizetni akarsz, ne hagyj tobb penzt a kartyan annal, amennyit kuldeni akarsz! Barmilyen konvertibilis devizanemben tudsz vele fizetni, az osszeget az OTP napi (ha nem tevedek, deviza eladasi) arfolyaman fogjak forintban raterhelni a szamladra.

A csekk az egy mas tortenet.. ott egy papirt adsz at (lehet, hogy mar letezik elektronikus is, azt nem tudom), amit ha a csekken megjelolt kedvezmenyezett bevisz a bankba, megkapja a csekken szereplo osszeget. Bar pl. az USA-ban ez nagyon elterjedt fizetesi modszer, Magyarorszagon szinte egyaltalan nem honosodott meg, nem tudok bankot, aki foglalkozna vele (legalabbis maganszemelyek reszere), raadasul nem is fogadnak el barhol akarmilyen csekket..

Laza IGI Laza
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése MSN Messenger
Orsolya
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. Február 14. Kedd, 20:20    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Aha, akkor

1. Megkéne adnom az utolsó 3 számot is a kártya hátoldaláról, s akkor már a 16jegyű dombornyomásal OK is a buli, ennyi az egész, és a szervezet átviheti róla a kívánt összeget a saját számlájára, igaz?

2. A csekkes történet Magyarországról Angliába nem működik, ill. nem járható út...

És még valami, mi a véleményetek: vajon miért nme lehet közvetlenül az illető szervezet számlájára utalni- az kizárt dolog, hogy nincs neki.
Ugyanakkor mennyivel egyszerűbb lenne ebben az esetben, nem? De aszonták, így ők nme fogadják el a befizetést, ez csak nekem gyanús kicsit?
Vissza az elejére
ignac
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2006. Február 14. Kedd, 20:41    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Orsolya írta:
Aha, akkor

1. Megkéne adnom az utolsó 3 számot is a kártya hátoldaláról, s akkor már a 16jegyű dombornyomásal OK is a buli, ennyi az egész, és a szervezet átviheti róla a kívánt összeget a saját számlájára, igaz?

2. A csekkes történet Magyarországról Angliába nem működik, ill. nem járható út...

És még valami, mi a véleményetek: vajon miért nme lehet közvetlenül az illető szervezet számlájára utalni- az kizárt dolog, hogy nincs neki.
Ugyanakkor mennyivel egyszerűbb lenne ebben az esetben, nem? De aszonták, így ők nme fogadják el a befizetést, ez csak nekem gyanús kicsit?

1: igaz
2: minden valoszinuseg szerint igaz

Szerintem amit irsz, az onmagaban nem gyanus, ahogy irtam, az internetes/telefonos vasarlasok szinte mindig igy zajlanak.. Hogy pontosan miert, azt nem tudom, de van par otletem, pl: igy alacsonyabbak a koltsegek, konnyebb az azonositas, gyorsabb a tranzakcio, mas nem jut eszembe.
Mindenesetre nem art ovatosnak lenni, mondjuk en mar tobbszor fizettem igy, repjegyet, szallast, domain regisztraciot, stb, de problemam szerencsere idaig nem volt.. kop.kop.kop

Laza IGI Laza
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése MSN Messenger
Orsolya
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. Február 14. Kedd, 20:49    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Köszi! akkor megadom nekik a plusz 3 számot, bár elvileg nem kérte(se előbb, se most), csak azt írta, hogy akárhányszor próbálja, " you card is declined". Azt nem írta, hogy csak a security numberrel együtt szokott működni, no, mindegy.
Vissza az elejére
ignac
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2006. Február 14. Kedd, 21:03    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Orsolya írta:
Köszi! akkor megadom nekik a plusz 3 számot, bár elvileg nem kérte(se előbb, se most), csak azt írta, hogy akárhányszor próbálja, " you card is declined". Azt nem írta, hogy csak a security numberrel együtt szokott működni, no, mindegy.

Hat ha nem keri... neha nem kell megadni. A kartyadon van eleg penz? Nincs limit beallitva ? Hujesegek tudom, de nagyobb osszegel nekem is volt ilyen gondom...
Meg egy hulyeseg: a kartyad tuti dombornyomott?
Ha a neten fizetsz, ird meg a cimet, kivancsi vagyok Mosoly
nts_
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. Február 14. Kedd, 21:03    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Nos ha a bankkartya temaban vagyunk,ideirom a kis kerdesemet.
az elmult napokban megvettem a repjegyemet skyeuropenal bankkartyaval,netrol.a vegen megkaptam a viszaigazolasi szamot,es egy mailt,amit nem engedett be a otlukom :/
Nos nekem van internetes bank hozzaferesem,es a szamlamrol a penz vegulis nem lekerul csak egy kulon rublikaba sorolja,zarolt cimszo alatt,a kerdesem vegulis az h ez most miert ?a bankkartya (visa electron dombor) szoval beirtam a szamot de kert vmi cv t amit en az istenert sem talaltam,es ursen hegytam.ez lehe a baj?ha baj egyaltalan?de aszem holnap felhivom SE t h ilyenkor mivan.Nah bocsi a sok rizsaert remelem ertitek a legyeget Mosoly
Vissza az elejére
ignac
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2006. Február 14. Kedd, 21:05    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Orsi

Most visszaolvastam...
Jol ertelmezem, hogy e-mailben kuldod az adatokat?
Azzal duplan legyel ovatos! Egy sima emailt elvileg nagyon sokan elolvashatnak....
ignac
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2006. Február 14. Kedd, 21:14    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

nts_ írta:
az elmult napokban megvettem a repjegyemet skyeuropenal bankkartyaval,netrol.a vegen megkaptam a viszaigazolasi szamot,es egy mailt,amit nem engedett be a otlukom :/
Nos nekem van internetes bank hozzaferesem,es a szamlamrol a penz vegulis nem lekerul csak egy kulon rublikaba sorolja,zarolt cimszo alatt,a kerdesem vegulis az h ez most miert ?a bankkartya (visa electron dombor) szoval beirtam a szamot de kert vmi cv t amit en az istenert sem talaltam,es ursen hegytam.ez lehe a baj?ha baj egyaltalan?de aszem holnap felhivom SE t h ilyenkor mivan.Nah bocsi a sok rizsaert remelem ertitek a legyeget Mosoly

A CV number a kartya hatoldalan olvashato szam utolso harom szamjegye. Elvileg minden kartyan kellene lennie.. A zarolas mikor tortent? erdemes megnezni, lehet, hogy azota a terheles is megtortent (azaz tenylegesen levontak az osszeget)

Üdv
nts_
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. Február 14. Kedd, 21:26    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

ignac írta:
nts_ írta:

A CV number a kartya hatoldalan olvashato szam utolso harom szamjegye. Elvileg minden kartyan kellene lennie.. A zarolas mikor tortent? erdemes megnezni, lehet, hogy azota a terheles is megtortent (azaz tenylegesen levontak az osszeget)

Üdv

igen igen vagom h az a cv a kartyat is forgattam osze visza,de nekem a hatuljan a azon a csikon az alairasom van,amugy a kartya pl ha fizetek boltban,nem ker kodot,az egyik elado szerint "ujabb fajta" lehet ez oszefugges?
Vissza az elejére
Orsolya
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. Február 14. Kedd, 21:27    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szia, Igi!

És hogyan legyek óvatos a küldéssel? Az internet címükre vagy kíváncsi? www.gdc-uk.org
Vissza az elejére
Krisz972
V.I.P.
V.I.P.

HozzászólásElküldve: 2006. Február 14. Kedd, 21:37    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

nts_ írta:
ignac írta:
nts_ írta:

Üdv

igen igen vagom h az a cv a kartyat is forgattam osze visza,de nekem a hatuljan a azon a csikon az alairasom van,amugy a kartya pl ha fizetek boltban,nem ker kodot,az egyik elado szerint "ujabb fajta" lehet ez oszefugges?

Ha ez a Te kartyad,nem tenned meg,hogy forditva is bemasolod a kepet..? Nevető Nevető Nevető
Vissza az elejére
Enci
Adminisztrátor
Adminisztrátor

HozzászólásElküldve: 2006. Február 14. Kedd, 21:39    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

ignac írta:
Orsolya írta:

Orsi, Enci:

Természetesen tud levenni!

Meg kell adnod a kartyaszamot, illetve a nagyobb biztonsag kedveert altalaban nehany masik adatot, ami szinten a kartyan szerepel (pl: nev, lejarat, neha esetleg kernek egy haromjegyu szamot a kartya hatoldalarol, stb). Igy mukodik az internetes vasarlas. Ha nem bizol meg teljesen abban akinek fizetni akarsz, ne hagyj tobb penzt a kartyan annal, amennyit kuldeni akarsz! Barmilyen konvertibilis devizanemben tudsz vele fizetni, az osszeget az OTP napi (ha nem tevedek, deviza eladasi) arfolyaman fogjak forintban raterhelni a szamladra.

A csekk az egy mas tortenet.. ott egy papirt adsz at (lehet, hogy mar letezik elektronikus is, azt nem tudom), amit ha a csekken megjelolt kedvezmenyezett bevisz a bankba, megkapja a csekken szereplo osszeget. Bar pl. az USA-ban ez nagyon elterjedt fizetesi modszer, Magyarorszagon szinte egyaltalan nem honosodott meg, nem tudok bankot, aki foglalkozna vele (legalabbis maganszemelyek reszere), raadasul nem is fogadnak el barhol akarmilyen csekket..

Laza IGI Laza

Ignác én pontosan ezt írtam.Vagyis majdnem.Az internetes vásárlás igy működik ugyan, de valaki csekket kér az valoszinűleg azért teszi, mert nincs a bankkal olyan összeköttetése, ami lehetővé tenné, hogy kártyával fizessenek neki.
Mert hogy elküldhetem én neked priviben a kártya számom, meg a biztonsági kodom, akkor sem tudsz bemenni a bankba, hogy levegyél róla 100 Łot.Viszont meg teheted, hogy a kártyám adatival az interneten repjegyet vegyél, vagy bevásárolj a Tescoban Nagyon boldog
Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése elölről:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Munka Londonban Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3 ... 12, 13, 14 ... 17, 18, 19  Következő
13 / 19 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban