Csatlakozott: Mar 13, 2006 Hozzászólások: 612 Tartózkodási hely: Welwyn Garden City
Elküldve: 2007. Július 4. Szerda, 13:36 Hozzászólás témája:
A Royal Mail-nel kell intezni. Letoltheted a nyomtatvanyt a netrol, vagy postahivatalban kapsz egyet. A nyomtatvanyt vagy bekuldod a Royal Mail-hez, vagy a legkozelebbi postahivatalban is beadhatod.
Elküldve: 2007. Július 4. Szerda, 16:37 Hozzászólás témája:
Szia Henrietta,
Nagyon köszönöm az információt a levelek átirányításával kapcsolatban.
Az előző kérdésemre a Home Office adta meg a választ. Ma van a 16. napja, hogy feladtuk a férjem wrs regisztrációs adatlapját és délelőtt megérkezett a Registration Certificate és a Registration Card. Ez utóbbi mostmár csak papíralapon érkezik, vagy ez csak ideiglenes?
Ahogy átnéztem láttam, hogy Nationality: Poland
Hát ezt elszúrták...
Elküldve: 2007. Július 15. Vasárnap, 14:07 Hozzászólás témája:
Sziasztok!
Ha valaki 3 honap utan akarja regisztralni magat az tobb penzbe kerul, vagy kell vmi buntetest fizetni?
Es ez a wrs mennyire fugg ossze az NI_vel?
Tehat ahhoz h NI-t megkapja kell regisztralnommagam?
Elküldve: 2007. Július 17. Kedd, 14:49 Hozzászólás témája:
en 2004ben regisztraltam magam egy kicsit a 3 honapos hatarido utan. nem volt semmi buntetes. azota lehet hogy valtoztak a dolgok, ahogy a dijakat is emeltek. ami tutti 2004ben nem volt bunti kesett regisztracioert
Csatlakozott: Feb 04, 2006 Hozzászólások: 301 Tartózkodási hely: Chesham/Buckinghamshire
Elküldve: 2007. Július 17. Kedd, 18:10 Hozzászólás témája:
Avril írta:
Sziasztok!
Ha valaki 3 honap utan akarja regisztralni magat az tobb penzbe kerul, vagy kell vmi buntetest fizetni?
Es ez a wrs mennyire fugg ossze az NI_vel?
Tehat ahhoz h NI-t megkapja kell regisztralnommagam?
SOS
Elore is koszi
Nem fugg ossze a ketto. Es bunti sincsen meg most se. Mert akkor mi is kaptunk volna. Egyszeruen csak a regisztracio nelkul nem vagy jogosult bizonyos dolgokra. _________________ Nem az a nagy dolog ha leviszel egy lovat a folyóhoz, hanem az ha ráveszed hogy háton ússzon.
Elküldve: 2007. Augusztus 14. Kedd, 15:25 Hozzászólás témája:
Üdv!
Három kérdésem lenne a regisztrációval kapcsolatban, nem találtam hasonló válaszokat az archívumban:
1. Fizetés debit card-dal: azt mondja, hogy csak Delta vagy Maestro az elfogadható típus. Nekem Lloyds TSB által kibocsátott Visa debit card-om van, s a minap, mikor egy üzletben vásároltam vele, a kapott bizonylaton a kártya típusánál ez állt: Visa Delta.
Közben még ezt is találtam:
Finoman szólva sem tartom a wikipediát autentikus forrásnak, de azért valami véletlen folytán elképzelhetőnek tartom, hogy néha, merő véletlenségből azért használható info is felkerül rá
Vajon lehet-e Visa debit card-dal fizetni? Ha más nincs, persze felhívom az ügyfélszolgálatukat (bár nincs jó tapasztalatom eddig semmiféle call centerrel sem), de hátha valakinek sikerült már.
2. Útlevél helyett a személyi igazolványom is elküldhetem, ha jól értettem, teljesen egyenértékű vele. Valahol mintha olvastam volna, hogy a magyar lakcímkártyát is elküldte valaki. Ez ugye csak önszorgalomból történt? Nem mintha nagyon félteném, de őszintén szólva nem tudom elképzelni, mire mennének a magyar címemmel... Gondolom, elegendő a kártyás személyimet elküldeni??
3. A heti munkaórák és az órabér kérdése (24-26.kérdés). Mivel management pozícióban dolgozom, nincs heti fix munkaidőm, csak annyi szerepel a szerződésemben, hogy 5 napot dolgozom egy héten, így nem tudom, mit kéne ide beírnom. Legszívesebben üresen hagynám, csak félek, hogy nem fogadják el, újra kell postázzam, közben telik az idő és a munkáltatóm kockáztatja, hogy szabálytalanul foglalkoztat, ha kifutunk az egy hónapból.
Ugyanez a 25.kérdésben, éves fizetésem van, ezt hogy osszam le órára? Márpedig világosan az órabért kérdezik...
S a 26-ossal is bajban vagyok: nem tudom, juttatásnak minősül-e, ha bonus plan-ban vagyok, vagyis éves szinten részesülök némi pluszban, a tervezett forgalom teljesítésének függvényében. Ez a fizetésem legfeljebb 20%-a lehet, ennyiben állapodtunk meg a munkaadómmal. De ezt most bele kell-e írnom? S ha igen, milyen formában? "Up to 20% of wage p.a."?
Hátha valaki járt már hasonló cipőben...
A fenéért ilyen kíváncsi nép ez, olyan kérdéseket kell megválaszolnom mindenféle hivatalos ügyintézés során, hogy néha elkerekedik a szemem
Csatlakozott: Feb 12, 2006 Hozzászólások: 827 Tartózkodási hely: Farnborough
Elküldve: 2007. Augusztus 14. Kedd, 16:38 Hozzászólás témája:
Churchill írta:
Üdv!
Három kérdésem lenne a regisztrációval kapcsolatban, nem találtam hasonló válaszokat az archívumban:
1. Fizetés debit card-dal: azt mondja, hogy csak Delta vagy Maestro az elfogadható típus.
2. Útlevél helyett a személyi igazolványom is elküldhetem, ha jól értettem, teljesen egyenértékű vele.
3. A heti munkaórák és az órabér kérdése (24-26.kérdés).
1. Mindenfele debit card hasznalhato, foleg ha itt bocsatottak ki. Hitelkartyat azert nem fogadnak el, mert arra nekik kezelesi koltseget kellene fizetniuk.
2. Majd szolnak, ha nem eleg nekik Raersz levelezni veluk, nem?
3. Irj nekik napi 7.5 orat, havi 168-at. A fizudat elosztod 12*168-cal es kesz. A bonuszodhoz meg semmi kozuk. Aki kivancsi, hamar megoregszik
Elküldve: 2007. Augusztus 14. Kedd, 18:17 Hozzászólás témája:
OK, köszönöm a gyors választ!
Nyilván ráérek, csak nem szívesen futnék ki az időből. Július 30-án kezdtem dolgozni, csak azért nem vágtam bele rögtön, mert még nem volt bankszámlám, csak a múlt héten lett végre, s inkább kártyával fizetnék, semmint postal orderrel, plusz akárhány fontért. A munkáltatóm se nagyon kockáztatná a dolgot, alá is írtatta velem, hogy egy hónapon belül regisztráltatom magam a WRS-be. Kezembe is nyomtak egy 2004-es nyomtatványt, amelyen még 50 font a fizetendő díj...no more comment...
Igazából szerintem a fizetésemhez sincsen túl sok közük, hacsak nem valami statisztikai okból gyűjtik...De már megszoktam a kíváncsi kérdéseket, ilyesmiken fenn sem akadok
Csatlakozott: Aug 27, 2006 Hozzászólások: 299 Tartózkodási hely: Edgware
Elküldve: 2007. Szeptember 10. Hétfő, 22:46 Hozzászólás témája:
Sziasztok!
Éppen töltöm ki a WRS űrlapot, és az egyik mondatnál elakadtam, segitsetek kérlek.
If you have an outstanding application for asylum/leave to remain:
Does the Home Office already have your passport or National Identity Card in support of an outstanding application for asylum/ or leave to remain in the UK?
És itt yes vagy no van.
Biztos egyszerű mondat, de nekem valahogy nem megy az értelmezése....
Elküldve: 2007. Szeptember 11. Kedd, 8:14 Hozzászólás témája:
Tovi írta:
If you have an outstanding application for asylum/leave to remain:
Does the Home Office already have your passport or National Identity Card in support of an outstanding application for asylum/ or leave to remain in the UK?
No, nem kertel sem menedekjogot, sem letelepedesi engedelyt es nem kuldted be hozzajuk az utleveledet.
Elküldve: 2007. Október 1. Hétfő, 19:46 Hozzászólás témája:
Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem ,hogy voltam 2005.áprilistól 2005.novemberig angliába dolgozni és volt WRS-em és NI-m is meg még bankkártyám is. Ha visszamennék akkor ezekkel kapcsolatban megint fiztnem kell WRS-t..új NI kell?
Elküldve: 2007. Október 2. Kedd, 6:47 Hozzászólás témája:
Én úgy tudom, hogy új NI és új WRS nem kell. 2005. novemberében nyilatkoztál arról, hogy elmentél innen? Van egy form, amit ilyenkor ki kell tölteni - talán P55 vagy P80 az inland revenue-nal, arra gondolok.
Elküldve: 2007. Október 2. Kedd, 7:10 Hozzászólás témája:
Finsbury írta:
Én úgy tudom, hogy új NI és új WRS nem kell. 2005. novemberében nyilatkoztál arról, hogy elmentél innen? Van egy form, amit ilyenkor ki kell tölteni - talán P55 vagy P80 az inland revenue-nal, arra gondolok.
Az a baj hogy anno akkor sürgősen kellett hazautaznom, alig tudtam legalább a munkáltatómat értesíteni! Nem nyilatkoztam én semmiről.
Elküldve: 2007. Október 2. Kedd, 7:41 Hozzászólás témája:
Benyus007 írta:
Finsbury írta:
Az a baj hogy anno akkor sürgősen kellett hazautaznom, alig tudtam legalább a munkáltatómat értesíteni! Nem nyilatkoztam én semmiről.
Szerintem a legegyszerubb modja a dolognak, hogy felhivod es megkerdezed oket, vagy meg jobb, ha irsz nekik, annak nyoma van. Itt - hacsak valaki pont ugyanigy nem jart - ugysem fog hitelesen valaszolni.
-seci
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban