Klub 18-40 társkereső portál. Társ és bulikeresés, fórumok, chat, naponta friss hírek.
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   CsoportokCsoportok   ProfilProfil   Üzeneteid olvasásához jelentkezz beÜzeneteid olvasásához jelentkezz be   BelépésBelépés 

NI szám azaz National Insurance Number
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3, 4, 5 ... 14, 15, 16  Következő

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Okoska
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
seci
Guru
Guru

HozzászólásElküldve: 2007. Június 6. Szerda, 13:03    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

jazep írta:
Sziasztok!

Nyáron készülünk Londonba, 2 hónapra. A kérdésem az lenne, hogy ennyi időre is kell NI számot igényelni? Mi an akkor, ha a munkáltató kéri ezt a számot, de nekem még nincs? Elutasíthatja a jelentkezésem?

Előre is köszönöm a választ!

Dóri

Elvben nem kell a szam ahhoz, hogy munkaba allj. A munkaltato ilyenkor temp szamra vesz, amit majd osszevezet azzal, amit tenylegesen kapsz (ha kapsz egyaltalan a 2 honap alatt). Csak ez maceras, es vagy megcsinalja neked, vagy nem. Jogilag nem utasithatja el, de azt monhatja, hogy talalt mast, aki jobb volt es azzal a jelentkezesed lezarva (nem indokoljak, hogy miert volt jobb...).
-seci
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Churchill
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Július 10. Kedd, 17:16    Hozzászólás témája: Proof of address Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Néhány nap múlva lesz NI-interjúm, s az lenne a kérdésem, hogy lakcímigazolásként elég-e a bérleti szerződés azon oldala, ahol a nevem szerepel? Továbbá nem gond-e az, hogy én nem vagyok Tenant, hanem "csak" egy Permitted Occupant, mivel ez az első lakhelyem, s nem is lehetnék több, mivel nincsenek korábbi referenciáim. Unokatestvérem amúgy a bérlő, meg is beszélte anno a landlorddal, hogy én is itt fogok lakni, mint "engedélyezett foglaló". Elég ez lakcímigazolásnak, vagy van valami külön e célra rendszeresített proof of address formanyomtatvány, amit a landlorddal alá kell iratni?

Előre is köszönöm, bocs ha már volt róla szó, ugyan nemrég átfutottam a fórumot, de most padról, utcáról netezek, otthon még nincs, próbálom az inaktív BT-vonalunkat újra beköttetni hogy lehessen ADSL-ünk...Mosoly
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Christine
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2007. Július 11. Szerda, 6:28    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sok helyen elfogadjak illetve kulon kerik hogy a lakcimedet hivatalos helyrol erkezett levelekkel igazold. Persze a lakas szerzodest azert vidd magaddal mindenkepp.
Finsbury
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2007. Július 11. Szerda, 13:37    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Nekem az a tapasztalatom, hogy legjobban a bérleti szerződést szeretik, lakcím referenciaként elfogadni - szerintem ezzel nem lesz gond.

Biztosan kell még BT landline? Mintha láttam volna Virgin broadband hírdetést valamelyik délutáni osztogatósban, amiben landline nélküli broadbandet hírdettek.
Vissza az elejére
Bonham
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Július 11. Szerda, 14:14    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Igen, a Virgin-nel lehet BT landline nelkul is broadbando-od. Ha julius 31-ig megrendeled akkor csak 10 font havonta az alapcsomagjuk (2Mb-s net). 17 font havonta a 4Mb-sert es 29 font havonta a 20Mb-sert ami nagyon megeri.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése MSN Messenger
Churchill
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Július 11. Szerda, 20:30    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Bonham írta:
Igen, a Virgin-nel lehet BT landline nelkul is broadbando-od. Ha julius 31-ig megrendeled akkor csak 10 font havonta az alapcsomagjuk (2Mb-s net). 17 font havonta a 4Mb-sert es 29 font havonta a 20Mb-sert ami nagyon megeri.

Bizony hogy nagyon megér...NÉ.
Ugyanis kábel kéne hozzá, ami viszont az egész házban mégcsak véletlenül sincsen.
Már voltak kint a Virgin emberei - naná, hogy első dolgunk volt megrendelni. A dolog pikantériája, hogy ugyan postcode alapján lecsekkoltuk a Virgin oldalán, hogy nálunk van kábel - de persze a letting agency elbaszta a postcode-unkat, AB helyett AA a vége szerintük, ami valójában az utca túloldala. Így legfeljebb csak ADSL-ünk lehet, amihez viszont kell a landline.

No de ez itt OFF, elnézést érte.
Bár annyit még valaki igazán elárulhatna, hogyan is működik a BT account létrehozása egyszerűen, ha nincs jelenleg élő BT előfizetésünk - a call centerük maga a pokol, a bt.com-on nem találok ilyet. De most már tényleg ON.

Köszönöm a válaszokat, mivel legjobb esetben is a bérleti szerződés azon példánya lesz a kezemben, ahol mint Permitted Occupant szerepel a nevem, így kénytelenek lesznek azzal beérni.

A levelekről - próbáltam a lehető legtöbb helyre postai úton elküldeni az álláspályázatom. Erre az a kevés cég/közvetítő, aki válaszolt, az is emailben tette, hiszen a CV-ben ott az emailcímem.
Megszorítások? Mosoly

2, talán 3 kinyomtatott elutasító email és a már említett bérleti szerződés, benne Permitted Occupantként. No meg a magyar útlevelem. Ezekkel esélyes vagyok NI-re, vagy akár mondjam is le a hétfői interjút? Mosoly
Vissza az elejére
Finsbury
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2007. Július 11. Szerda, 21:47    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

A BT callcentere és az adatbázisa valóban nem a legjobb - kb. olyan, mint 10 éve a MATAV volt.
Inaktív BT line-t egyszerűen a call centeren keresztül aktíváltunk. Ahol persze azt mondták, hogy soha nem volt vonal a lakásban és 150 fontért akarták újra bekötni - hiába mondtuk, hogy van BT socket meg minden szobában csatlakozó. Az emberükre 2 hetet vártunk, megtalálta a csatlakozót, nem kellett fizetnünk - ugyanis az reaktiválás ingyen van. Amikor van számod, akkor tudod felhívni a broadband szolgáltatót és megrendelni az inernetet. Ha megrendelted a BT vonalat, akkor kb. 1 hónap, mire internet lesz a lakásban...... Kivéve, ha BT-től rendeled meg mindkettőt, mert akkor együtt intézik a kettőt.
Vissza az elejére
Londonb0y
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2007. Július 16. Hétfő, 8:23    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Jó reggelt mindenkinek.

Az iwiw-en olvastam egy hirdetést miszerint 50 pounds ért elintéznek mindent ami a kezdéshez szükséges.
Azt szeretném kérdezni,hogy ismeri vki az alábbi linken lévő céget?
http://www.iwiw.hu/pages/user/userdata.jsp?userID=10667229
Tapasztalat megbízhatóság, vagy jobban jár az ember ha saját maga intéz mindent?
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése MSN Messenger
Christine
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2007. Július 16. Hétfő, 10:48    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Londonb0y írta:
Jó reggelt mindenkinek.

Az iwiw-en olvastam egy hirdetést miszerint 50 pounds ért elintéznek mindent ami a kezdéshez szükséges.
Azt szeretném kérdezni,hogy ismeri vki az alábbi linken lévő céget?
http://www.iwiw.hu/pages/user/userdata.jsp?userID=10667229
Tapasztalat megbízhatóság, vagy jobban jár az ember ha saját maga intéz mindent?

Szerintem semmi olyat nem kinalnak amit magad nem tusz elitezni ingyen es bermentve.
Christine
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2007. Július 16. Hétfő, 10:57    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Van hozza egy forum topic azt is elolvastad?

http://www.iwiw.hu/pages/forum/topic.jsp?topicID=3487618
Londonb0y
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2007. Július 16. Hétfő, 12:05    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Nem azt nem olvastam, annyira nem mélyültem benne el. Mosoly
Mindjárt elolvasom Mosoly
Köszi

Christine írta:
Van hozza egy forum topic azt is elolvastad?

http://www.iwiw.hu/pages/forum/topic.jsp?topicID=3487618
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése MSN Messenger
Londonb0y
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2007. Július 16. Hétfő, 12:11    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Christine> kb ilyenre gondoltam én is hogy egy nagy lehúzás Mosoly
Vissza az elejére
Christine
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2007. Július 16. Hétfő, 14:01    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Ahogy mondtam, semmi olyan nincs benne amit egyebkent ne tudna barki elintezni maganak. Ha meg valaki nem beszel angolul annak ennel sokkal de sokkal tobb segitseg kell azt viszont ezektol nem lehet megkapni. Arrol nem is beszelve hogy sokan alig 3-400 fontal jonnek ki. Es akkor bizony az 50 font eleg sok penz. Majdnem egy heti "lakber".
Londonb0y
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2007. Július 16. Hétfő, 18:03    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Én olyan mérges tudok lenni az ilyen emberekre, nem elég a sok gond, még ott kint is húzzák szegények bőrét. Szomorú
Az ilyeneket nem lehet feljelenteni vagy vmi?
Az iwiw en olvastam egy paliról aki állítólag 600 poundot kér a munkaközvetítésért meg ezért azért valami bajzath gergely így hívják.
Egy felhívásban olvastam hogy vigyázni kell vele.

Christine írta:
Ahogy mondtam, semmi olyan nincs benne amit egyebkent ne tudna barki elintezni maganak. Ha meg valaki nem beszel angolul annak ennel sokkal de sokkal tobb segitseg kell azt viszont ezektol nem lehet megkapni. Arrol nem is beszelve hogy sokan alig 3-400 fontal jonnek ki. Es akkor bizony az 50 font eleg sok penz. Majdnem egy heti "lakber".
Vissza az elejére
Christine
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2007. Július 16. Hétfő, 19:20    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sajnos az ilyen tipusu "segitokesz vallalkozok" mindenhol megjelennek elobb-utobb. Erdemes utanuk nezni mielott kezd veluk az ember barmit is.
Feljelenteni? Biztos fel lehet. De ez egy ketoldalu tarsasjatek. Akit atvernek az legalabb annyira a resztvevoje a dolognak mint maga az atvero. Hisz csak utanna kell kicsit olvasgatni a dolgoknak es maris kiderul a turpissag.
Hozzászólások megtekintése elölről:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Okoska Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3, 4, 5 ... 14, 15, 16  Következő
4 / 16 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban