Mozi DVD filmek naprakész információi. Filmes fórumok, Filmes linkek, előzetesek. Bannercsere és partner program. Sztárok, képgalériák, online rádióadók.
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   CsoportokCsoportok   ProfilProfil   Üzeneteid olvasásához jelentkezz beÜzeneteid olvasásához jelentkezz be   BelépésBelépés 

megélhetés költségei
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3 ... 14, 15, 16 ... 18, 19, 20  Következő

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Okoska
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
seci
Guru
Guru

HozzászólásElküldve: 2007. Június 28. Csütörtök, 17:23    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

dydand írta:
Sziasztok!

Ez csak félig-meddig kapcsolódik a megélhetéshez, de külön erre nem akartam új témát nyitni. A kérdésem a következő: Londonban vasárnap is nyitva van a Tesco? A hyperek is, vagy csak a kicsik?
Köszönöm, üdv: dy

Altalaban itt a 24-oras nyitvatartas azt jelenti, hogy hetfon 8-tol szombat este 10-ig, de vasarnap csak 10-16ig (vagy hasonlo)
De www.tesco.com -> Store locator
Hasonloan a tobbi aruhazra (Morrisons, Sainsburys, ASDA, etc).

Pl:
ALDERSHOT
Store details Telephone Store type Opening times
5 WELLINGTON AVENUE,
ALDERSHOT,
HAMPSHIRE,
GU11 1SQ
0845 6779004

Mon: 0800 - midnight
Tue: 24 hours
Wed: 24 hours
Thu: 24 hours
Fri: 24 hours
Sat: open until 2200
Sun: 1000 - 1600

-seci
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
dydand
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2007. Június 29. Péntek, 9:23    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

seci írta:

De www.tesco.com -> Store locator
Hasonloan a tobbi aruhazra (Morrisons, Sainsburys, ASDA, etc).
-seci

Köszi, igazad van, nekem is eszembe juthatott volna... Kacsintó
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése MSN Messenger
Churchill
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Július 14. Szombat, 21:04    Hozzászólás témája: Közüzemi számlák Hozzászólás az előzmény idézésével

Üdv!
Talán nem teljesen OFF a kérdés: a közüzemi számlákat (villany, gáz, víz stb) ugye nem csak bankszámláról, Direct Debittel lehet fizetni?
Nemrég költöztünk be, kaptunk egy levelet a British Gastól, hogy jelentsük be az adatainkat. Én bejelenteném oda magam, hogy legyen közüzemi számla, ami a nevemre szól, de nincs még bankszámlaszámom. Bár rövidesen azt is nyitok, csak érdekelne, hogy van-e itt is postán, kp-ben fizetési lehetőség. Azt olvastam, hogy bankkártyáról is be lehet fizetni. De a sima cash az itt nem működik?
Jó lenne egy közüzemi számla proof of addressnek.

Előre is köszönöm!
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Christine
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2007. Július 15. Vasárnap, 5:23    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Siman keszpenzel is ki tudod fizetni a szamlat, csak ajanlatos a szamlan feltuntetett bankba elmenni vele. Mert igy ott nem szamolnak fel kezelesi koltseget erte. Kesobb ha lesz sajat bankod/bankszamlad arrol is tudod majd fizetni. De addig legegyszerubb a cash.
seci
Guru
Guru

HozzászólásElküldve: 2007. Július 15. Vasárnap, 6:17    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Fizetheted online banking-gal is, az kenyelmesebb. Sot ha eleg gyorsan fizetsz (a szamlan 2 hatarido van), akkor a kovetkezo dijbol jovairnak valamennyit (ez is rajta van a szamlan).
-seci
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Christine
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2007. Július 15. Vasárnap, 9:48    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

seci írta:
Fizetheted online banking-gal is, az kenyelmesebb. Sot ha eleg gyorsan fizetsz (a szamlan 2 hatarido van), akkor a kovetkezo dijbol jovairnak valamennyit (ez is rajta van a szamlan).
-seci

Csak oda kell figyelni a bankra. a Nationwide-nal peldaul 20 font egy atutalas. Mindegy hogy online vagy szemelyesen teszem egyseges ez az ar. Sokkolt
seci
Guru
Guru

HozzászólásElküldve: 2007. Július 15. Vasárnap, 13:29    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Christine írta:

Csak oda kell figyelni a bankra. a Nationwide-nal peldaul 20 font egy atutalas. Mindegy hogy online vagy szemelyesen teszem egyseges ez az ar. Sokkolt

20 font egy utalas? Milyen szamlad van neked? De tenyleg... Sem a NatWest, sem a HSBC nem szamol egy fillert sem az utalasokra.
-seci
Vissza az elejére
Christine
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2007. Július 15. Vasárnap, 16:49    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

seci írta:

20 font egy utalas? Milyen szamlad van neked? De tenyleg... Sem a NatWest, sem a HSBC nem szamol egy fillert sem az utalasokra.
-seci

Sima mezei flexaccount-om van. Semmi extra.
A HSBC-hez valahogy nem sikerul kijarni az internet hozzaferest. Nagyon boldog
Mindig blokkoljak egy-ket het utan. Radasul a bankfiokot sem lehet
athejeztetni igy mindig Wembley-be kellene beutazni miatta,
mert a faxokra a fuluk botjat se mozditjak. Sokkolt
Churchill
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Július 15. Vasárnap, 19:51    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Köszönöm a válaszokat.
Megpróbálom a nevemre venni a gázszámlát, hátha lesz végre valami értelmes utility bill-em.

Jó is hogy szóbakerültek az esetleges horrorisztikus átutalási költségek - habár ez nem a bankos topic -, de a következőket az HSBC oldalán a Passport Account-hoz tartozó költségeknél olvasni:

Additional Services
Special presentation of a cheque £15.00 per item
Bankers Draft in sterling £15.00 per item
Electronic transfers (within UK) £17.50 interbranch
£20.00 interbank
Priority Payments(Overseas) £17.00 each
Additional statements £1.00 each

Az "Electronic transfers (within UK) £17.50 interbranch, £20.00 interbank" szúrta ki nekem először a szemem, azt hittem rosszul látok, vagy valamit félreolvastam. Ezek szerint mégsem.
Nyilván a Pass.Account nem arról szól, hogy arról utalgasson az ember, hanem hogy legyen bankszámlája a frissen érkezett illetőnek. Ezek szerint ez jó eséllyel igaz...
Vissza az elejére
Churchill
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Július 15. Vasárnap, 20:00    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Itt a link:

http://www.hsbc.co.uk/1/PA_1_5_S5/content/uk/pdfs/en/passport.pdf;jsessionid=0000-jjbGyQuEPPn1e9w6BYTnf5:11j74lld0
Vissza az elejére
manyuska
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Július 18. Szerda, 14:35    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Már nagyon sok infót szereztem a beírásokból, amit nagyon köszönök mindenkinek, de szeretnék még tájékozódni a kutyatartás költségeiről is, és eddig nem találtam sehol beirást róla.

Jó lenne, ha valaki informálna arról, hogy az angolok hogyan fogadják a kutyákat. Nekünk két kutyánk is van a két gyerek mellett és azokat is szeretnénk kivinni. Elég sokszor betegek a kutyáink és bizony M.o.on igen sokba kerül az állatororvos és a kutyagyógyszer is.

Érdekelne az is, hogy kapunk-e olcsón megfelelő bérlakást a kutyákkal, mert nem udvaron, hanem csak lakásban tartjuk őket itthon is. Nálunk a kutyák családtagnak számítanak ugyanis.

Előre is köszönöm a tanácsotokat.
Vissza az elejére
seci
Guru
Guru

HozzászólásElküldve: 2007. Július 18. Szerda, 15:30    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

manyuska írta:
Sziasztok!

Már nagyon sok infót szereztem a beírásokból, amit nagyon köszönök mindenkinek, de szeretnék még tájékozódni a kutyatartás költségeiről is, és eddig nem találtam sehol beirást róla.

Jó lenne, ha valaki informálna arról, hogy az angolok hogyan fogadják a kutyákat. Nekünk két kutyánk is van a két gyerek mellett és azokat is szeretnénk kivinni. Elég sokszor betegek a kutyáink és bizony M.o.on igen sokba kerül az állatororvos és a kutyagyógyszer is.

Érdekelne az is, hogy kapunk-e olcsón megfelelő bérlakást a kutyákkal, mert nem udvaron, hanem csak lakásban tartjuk őket itthon is. Nálunk a kutyák családtagnak számítanak ugyanis.

Ha otthon draganak talaltad az allatorvost, akkor itt nagyon draganak fogod. Ugyan nekunk csak nyuszkoink vannak, de a ketto eves oltasa 42 font korul szokott lenni (otthon 3000 lenne)...

google.co.uk - "veterinary surgery prices" es UK only pages.
Itt van egy pl.
http://www.merialvetsite.com/sites/brookendvets/private_fees.html
http://www.merialvetsite.com/sites/brookendvets/private_fees.html

A hazkiadas 3-parancsolata: no smoking, no pets, no kids. Azert sok sikert!

-seci
Vissza az elejére
Artin
V.I.P.
V.I.P.

HozzászólásElküldve: 2007. Július 18. Szerda, 16:53    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

manyuska írta:
Sziasztok!

Ezt mindenkepp olvasd el. Itt leirnak mindent a UK-ba hozatalrol. Mikor kell karantenba kuldeni az allatot, mikor nem, mennyi idore stb. Szoval nem ugy van, hogy csak honom ala veszem, azt bejovok vele az orszagba.
http://www.defra.gov.uk/animalh/quarantine/index.htm
Vissza az elejére
angelside
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Szeptember 9. Vasárnap, 13:44    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

ugy nez ki hogy jovo honapban kezdhetnek egy kozepangliai kisvarosban Shrewsbury mellett. Olvasgattam a forumot es eleg sokmindenre valaszt kaptam, ellenben egy dolog nagyon erdekelne...
Meg tudna mondani valaki, hogy egy 2 halos detached/semi-detached haznak nagyjabol mennyi lehet a rezsi koltsege telen? Foleg a futes erdekelne.. sajna a hely meretebol adodoan house sharingben nem nagyon tudok gondolkodni, igy ram harul a teljes koltseg es jo lenne tudnom, hogy mennyivel szamolhatok.. (ellenben elonye a kisvarosnak, hogy a teljes haz berleti dijja kijonne havi 4-500Fontbol..)

Koszi elore is!
Vissza az elejére
Christine
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2007. Szeptember 9. Vasárnap, 14:35    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sokmindentol fugg. Milyen tipusu a futes? Milyenek az ablakok? Mennyire vagy fazos? Nekunk gaz futesunk van a meleget is szeretjuk igy fizettem a telen atlag havi 50-60 fontot a futesre. A villany atlag 30 font nalam havonta, de ha sokat hasznaljuk az elektromos zuhany bojlert akkor nagyon megugrik. A viznek eves dijja van igaz lehet ket reszletben fizetni. Nekem 198 font az eves osszeg. Council tax havi 125. Telefon, teve, internett az ugye igenytol fuggoen valtozhat.
Hozzászólások megtekintése elölről:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Okoska Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3 ... 14, 15, 16 ... 18, 19, 20  Következő
15 / 20 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban