Mozi DVD filmek naprakész információi. Filmes fórumok, Filmes linkek, előzetesek. Bannercsere és partner program. Sztárok, képgalériák, online rádióadók.
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   CsoportokCsoportok   ProfilProfil   Üzeneteid olvasásához jelentkezz beÜzeneteid olvasásához jelentkezz be   BelépésBelépés 

angol utlevel megszerzese

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Okoska
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
csaba01
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Június 22. Péntek, 10:43    Hozzászólás témája: angol utlevel megszerzese Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!
Most jottem ki angliaba, es azt hallottam, hogy egy ev melo utan meg lehet szerezni az angol utlevelet. Ha valaki tud errol vmit, kerem irjon, de ha lehet ne a forumra hanem az email cimemre (pandur.csaba@yahoo.co.uk). koszi minden infot
Udv mindenkinek
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
seci
Guru
Guru

HozzászólásElküldve: 2007. Június 22. Péntek, 13:02    Hozzászólás témája: Re: angol utlevel megszerzese Hozzászólás az előzmény idézésével

csaba01 írta:
Sziasztok!
Most jottem ki angliaba, es azt hallottam, hogy egy ev melo utan meg lehet szerezni az angol utlevelet. Ha valaki tud errol vmit, kerem irjon, de ha lehet ne a forumra hanem az email cimemre (pandur.csaba@yahoo.co.uk). koszi minden infot
Udv mindenkinek

Ennel gyorsabban is meg lehet szerezni, pl. az Ecseri piacon Mosoly
Sot az is igaz, hogy itt kolbaszbol van a kerites es 1 honap munka utan automatikusan igenyelhetsz 6 honapnyi munkanelkuli segelyt, amit egyben, rogton az elejen kifizetnek.

De ha azt tervezed, hogy 6 evig itt maradsz, akkor itt vannak a pillanatnyi szabalyok: http://www.ind.homeoffice.gov.uk/applying/

-seci
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Tetsuon
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Június 22. Péntek, 18:04    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Na igen, Csaba. Jó nagy baromságot hallottál. Nagyon boldogD
Vissza az elejére
magyarandi
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Július 13. Péntek, 22:36    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Helló Csaba, megkérdezhetem miért szeretnél ilyen sürgősen angol útlevelet? Szeretném tudni hogy mik neki az előnyei. Gondolom nem lehet olyan egyszerű a dolog, mivel tanfolyamra kell járni, meg megesküszni az országra v vmi ilyesmi...
Vissza az elejére
seci
Guru
Guru

HozzászólásElküldve: 2007. Július 14. Szombat, 6:37    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

magyarandi írta:
Helló Csaba, megkérdezhetem miért szeretnél ilyen sürgősen angol útlevelet? Szeretném tudni hogy mik neki az előnyei. Gondolom nem lehet olyan egyszerű a dolog, mivel tanfolyamra kell járni, meg megesküszni az országra v vmi ilyesmi...

Angol utlevelet angol allampolgarnak adnak. Eloszor is jo sokat kell itt elni (kb 6 evet), aztan levizsgazni angolul allampolgari ismeretekbol (ez azert nem olyan bonyolult, ha nyitott szemmel itt eltel, sot... a 45 perces vizsgat mi 6 perc alatt befejeztuk, vagy tanfolyam - mi tudunk konyvet olvasni...), fizetni nehany szaz font application feet, aztan ha megadtak az allampolgarsagot, akkor letenni az allampolgari eskut. Szerintem ilyent otthon is teszel, nekunk talan akkor volt, amikor megkaptuk a szemelyit. No ez utan kerhetsz angol utlevelet.
-seci
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
magyarandi
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Július 14. Szombat, 11:25    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Akkor ez azt jelenti, hogy te már "britté váltál"?
Viszont csinálhatsz amit akarsz, sosem lesz belőled angol, legfeljebb brit állampolgár.
Én már réges régen túl vagyok a hat éven, de még komolyan nem gondolkoztam ezen az állampolgárságon.
Vissza az elejére
seci
Guru
Guru

HozzászólásElküldve: 2007. Július 14. Szombat, 16:07    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

magyarandi írta:
Akkor ez azt jelenti, hogy te már "britté váltál"?
Viszont csinálhatsz amit akarsz, sosem lesz belőled angol, legfeljebb brit állampolgár.
Én már réges régen túl vagyok a hat éven, de még komolyan nem gondolkoztam ezen az állampolgárságon.

Igen. Ket allampolgarsag jobb, mint egy. Persze nem kotelezo, de amikor azt olvasom, hogy hatalomehes politikus otthon azt meri nyilatkozni, hogy van elet az EU-n kivul is, akkor nem feltetlenul tartom kidobott penznek. De ez szigoruan maganvelemeny, tudom, hogy Svajc is az EU-n kivul van, de talan nem kellene Magyarorszagot egy lapon emliteni velunk.
Es errol nem is kivanok itt vitat nyitni (mondjuk mashol sem nagyon) Mosoly
-seci
Vissza az elejére
LittleBeax
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Augusztus 23. Csütörtök, 13:21    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Remelem nem zavar sekit sem, hogy valojaban nem londoni vagyok, de lenne egy kis "problemam".

2 eve elek Angliaban a csaladommal es mivel a magyarok EU tagok igy en csak szemelyigazolvannyal jottem es nincs is utlevelem. Ezzel nem is lenne semmi baj, ha nem jarna le a szemelyigazolvanyom 2008.majus 22-en...

Tudom, hogy az angol utlevelet csak 5 - 6 ev utan lehet megigenyelni, szoval az kilove..
Csak annyit szeretnek megtudni, hogy hogyan lehetne meghosszabitani a szemelyigazolvanyom anelkul, hogy haza utaznek.. Az utazas azert nem lenne egeszseges szamomra, mert utolso eves leszek a suliban es nem szeretnek a nemzetkozi nyelvvizsgam elott "nyaralni" menni... Nah, meg egy magyar utlevel sem lenne rossz, mert az angolok egy nem gyengen primitiv nep es neznek a szemelyigazolvanyomra, mint borju az uj kapura.. Igy munkat sem tudnek vallalni es szamlat sem tudok nyitni.. (nem, mintha szuksegem lenne ra, de erre is gondolnom kell, ha dolgozom majd a tovabb tanulas helyett..)

Hat, hirtelen nekifutasra ennyi lenne. Elore is koszonom a valaszaitokat es segitsegeteket.

Puszim
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése MSN Messenger
Finsbury
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2007. Augusztus 23. Csütörtök, 20:46    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

A londoni magyar nagykövetségen tudsz útlevelet csináltatni.
Vissza az elejére
LittleBeax
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Augusztus 23. Csütörtök, 21:47    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Ahm.. Koszi szepen, de ennyire szoke nem vagyok. Igaz, mivel barna vagyok igy csak belulrol fakadhat, de azert ennyire meg en sem.. Lehetseges (nem vitatom), hogy az en fogalmazasombol nem derult ki, de kisse bovebben szerettem volna megtudakolni ezt a dolgot. Pl. cimmel, teloszammal meg ehhez hasonlo dolgokkal, esetleg tapasztalattal, ha valaki mar csinaltatott...

Ugyanis, netem probaltam mar felvenni a kapcsolatot a Kovetseggel, de nem jartam sikerrel. Lehetseges, hogy a magyar nyelvu mail miatt, bar elviekben egy magyar holgyikenek irtam...

Mindegy! Azert nagyon szepen koszonom ezt is!

Puszim
Vissza az elejére
Christine
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2007. Augusztus 23. Csütörtök, 22:39    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Erre gondoltal?
address: Hungarian Embassy
35 Eaton Place
London
SW1X 8BY

telephone:
020 72354462

Az utlevel igenyles leiras itt:
http://www.huemblon.org.uk/mpassprt/utlevel.html

Szerintem csinaltasd meg az utleveled es ha felhivod oket talan tudnak
mondani valamit a szemelyiddel kapcsolatban is. A kapcsolat cimszo alatt van egy csomo munkatars felsorolva telefonszamokkal. Valaki csak tud segiteni.
Itt:
http://www.mfa.gov.hu/kulkepviselet/UK/hu/Munkatarsak/munkatarsak.htm
LittleBeax
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Augusztus 23. Csütörtök, 23:47    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Igen, erre gondoltam. Koszonom szepen a segitsegedet!

Puszim, szep almokat mkinek!
Vissza az elejére
gizella2
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Augusztus 29. Szerda, 18:46    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

LittleBeax írta:
Ahm.. Koszi szepen, de ennyire szoke nem vagyok. Igaz, mivel barna vagyok igy csak belulrol fakadhat, de azert ennyire meg en sem.. Lehetseges (nem vitatom), hogy az en fogalmazasombol nem derult ki, de kisse bovebben szerettem volna megtudakolni ezt a dolgot. Pl. cimmel, teloszammal meg ehhez hasonlo dolgokkal, esetleg tapasztalattal, ha valaki mar csinaltatott...

Ugyanis, netem probaltam mar felvenni a kapcsolatot a Kovetseggel, de nem jartam sikerrel. Lehetseges, hogy a magyar nyelvu mail miatt, bar elviekben egy magyar holgyikenek irtam...

Mindegy! Azert nagyon szepen koszonom ezt is!

Puszim
Kizártnak tartom h Neked két év elteltével ne esne jól egy kis hazai levegő..és a személyidet is megcsináltathatnád....na?!Gyere haza kicsit...
Vissza az elejére
LittleBeax
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Augusztus 29. Szerda, 19:14    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szioka! Nagyon kedves vagy es jol esett az uzi. Mosoly Mennek en szivesen csak nem olyan egyszeru ez az egesz. Ha megyek is haza, akkor is csak nyaralni egyenlore. Az meg, hogy otthon csinaltassam meg a szemelyes irataim azert nehez, mert nincs alando lakcicem.. Zavart Tulajdonkeppen azert elek kint Angliaban a csaladommal, mert nem volt mas megoldas. Otthon nagyon nem eltunk jol es mikor apum kijott ugy latta, hogy a jobb jovo erdekeben koltozzon ki az egesz csalad. Persze en nem akartam jonni es nem is igazan szeretek itt lenni, de megcsak haza koltozni sem tudok egyik naprol a masikra, mert nincs kihez. A szuleimen es 2 testveremen kivul nincs csaladom... Csak barataim vannak otthon, persze Ok nagyon hianyoznak!!!!
Otthon csak egy szgep kezelo es hasznalo szakmat szereztem, nincs erettsegim sem es otthon anelkul ervenyesulni szinte lehetetlen. En meg nem szeretnek 3 muszakban egy gyarban megrohadni.. Igy muszaj befejeznem a sulit itt kint, legalabb a nemzetkozi nyelvvizsgam legyen meg es utanna meg kellene valamit pluszba tanulni, hogyha haza szeretnek menni legyenek lehetosegeim mondjuk munkateren..
Szoval nem egyszeru a helyzetem.. De nem kell sajnalni, igy legalabb nagyobb lehetosegem van megalapozni a jovom csak ez a "lelki serules", hogy akaratom ellenere koltoztem ki, mindig megmarad szerintem...

Ez lenne az en tortenetem.. Forgó szemek Zavarban levő

ui.: nyaralni meg megyek kov nyaron mindenkepp csak suli befejezese utan es a csaladdal egyutt vagunk neki az utnak kocsival, elvileg! Mosoly Kacsintó Szomorú

Nah, milla puszim
Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése elölről:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Okoska Időzóna: (GMT +1 óra)
1 / 1 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban