Londoni Magyarok
Keresés     
Buckingham Palace
    Regisztráció

Online Élelmiszer Shop
Mozi DVD filmek naprakész információi. Filmes fórumok, Filmes linkek, előzetesek. Bannercsere és partner program. Sztárok, képgalériák, online rádióadók.
Magyarok Londonban :: Téma megtekintése - bankszámlanyitás
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   CsoportokCsoportok   ProfilProfil   Üzeneteid olvasásához jelentkezz beÜzeneteid olvasásához jelentkezz be   BelépésBelépés 

bankszámlanyitás
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 9, 10, 11  Következő

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Bank
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
Kacsa
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Június 13. Szerda, 9:53    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Több kérdésem lenne:
Melyik bankot érdemes választani szerintetek?(tudom, hol fogok majd lakni és ott milyen bank, van éppen, vagy amelyikben megnyitják a bankszámlát Mosoly )
Mi az a minimális összeg, amivel rendelkezned kell ahhoz, hogy bakszámlát nyissál?(olyat szeretnék, kapjak debit kártyát, ami dombornyomót legyen, Interneten is tudjak vásárolni, és lehetőleg mindenhol elfogadják)
Mennyi a kezelési költség? (olvastam, hogy a legtöbben nincs, örülnek, ha oda viszed a pénzed, de ha pénzt veszek fel ATM-ből vagy üzletben/Interneten fizetek mennyit vonnak le)

Üdv.:

Kacsa

P.S.:
Bocs, hogy ennyit kérdezek, de örülök , hogy ismét betudtam jelentkezni, de nem tudom hogyan sikerült Mosoly
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése
bimbi
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Június 13. Szerda, 10:06    Hozzászólás témája: bimbitol Hozzászólás az előzmény idézésével

hallo hallo.udv .szia hsbc ..hez menjel az jo nincs kovetelmeny sok .utlevel. kell meg egy szamla .nem telefon ;council tax ken e,tulajtol kerd el ha odaadja,,, :roll: nem tom nekunk odaadta rendes volt .meg jogsid ,ennyi kell.a jogsi az meg mert az is kell .meg jo ha van,,nem.??www.dvla.gov.uk telefon 08702400009.szamon.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
jimmy
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Július 11. Szerda, 7:37    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Udv! Ha elakadtal es nem sikerul bankszamlat nyitnod irj erre az email cimre: donniebrasco1@freemail.hu
Vissza az elejére
petiapi
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Július 11. Szerda, 10:21    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok

Én is mostanában indúlnék neki angliának. régebben volt 1 olyan rész , hogy " angliába kocsival " sajna most nem találom. Tud valaki segíteni. Még az útvonalat is írták benne.

Előre is köszi petiapi
Vissza az elejére
dadam81
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Július 11. Szerda, 19:39    Hozzászólás témája: útlb Hozzászólás az előzmény idézésével

Szasztok!

lehet, hogy már valaki kérdezte (ez esetben elnézést kérek, de nem vettem észre): bankszámla nyitásához mindenféleképpen szükség van útlelvélre??

Köszönöm a választ
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése MSN Messenger
Finsbury
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2007. Július 11. Szerda, 21:51    Hozzászólás témája: Re: útlb Hozzászólás az előzmény idézésével

dadam81 írta:
Szasztok!

lehet, hogy már valaki kérdezte (ez esetben elnézést kérek, de nem vettem észre): bankszámla nyitásához mindenféleképpen szükség van útlelvélre??

Köszönöm a választ

Ebben az országban? Az a minimum......
Vissza az elejére
maniac
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2007. Július 23. Hétfő, 16:26    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Korabban irtam, hogy jomagam a HSBC-t valasztottam es mindenfele kekeckedes nelkul, mindosszesen kb. 30 perc alatt sikerult bankszamlat nyitnom.
Ami kellett hozza:
- utlevel
- szemelyi igazolvany
- a munkaltatotol egy a banknak cimzett level
- munkaszerzodes
Havi 5 fontot fizetek 1 even keresztul. Ez az osszes koltseg. Penzfelvet, vasarlas, online shopping... ingyen.

Viszont most erkezett egy uj arc ide, akinek meg nem sikerult a munkaszerzodest beszereznie, de mar a cegnel dolgozott, csak ugynoksegen keresztul. Viszont az ugynoksegnek is szuksege van bankszamlara, hogy fizetni tudjon. Probaltuk a HSBC-t, nem sikerult. Utca masik oldalan talalhato a Lloyds, minden tovabbi nelkul nyitottak szamlat a sracnak.
Havi 7,95 font a koltseg, ami tartalmaz mindenfele biztositast (utazasi-, auto-, telefon- meg a tokomtudja miket), de ezt akar ki is kerulheted, mert nem kotelezo.
Ami kellett hozza:
- utlevel
- szemelyi igazolvany
- angol teloszam amin ertesitenek minden szarsagrol ha kered
Amit adnak:
- dombornyomott kartya (hasznos)
- tarskartya (nagyon hasznos)

A tarskartya miatt valoszinuleg atmegyek hozzajuk, mert igy nem kerul penzbe a fizum hazautalasa, hanem a tarskartyat hasznalva otthon, kozeparfolyamon valtva tud a nejem gazdalkodni azzal az osszeggel, amit en utalok ra.
Mindez meg nem kerult kiprobalasra, de amint lesz tapasztalat, irok a forumra.

Udv mindenkinek!

maniac
Vissza az elejére
Nasi01
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Július 25. Szerda, 9:47    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Én augusztus 4.-én indulok kocsival Angliába, ha valaki csatlakozna írjon, még egy ember kényelmesen befér.

Üdv:
Norbi
Vissza az elejére
majorsi
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Július 26. Csütörtök, 18:50    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Tanacsot szeretnek kerni, mert ha jol latom to mar jobban belelattok ebbe a kerdesbe, mint en.
Szoval a sztori ismeros lehet:) Au-pair vagyok es bankszamlat szeretnek nyitni.
Milyen dokumentumokat vigyek magammal?
Mire figyeljek?
Melyik bankot ajanljatok?
Kell-e valamilyen kezdeti osszeg a szamlanyitashoz?
Olyasmit is hallottam, hogy rendszeresen kell erkeznie penznek a szmlara, ahhoz, hogy megnyithasd egyaltalan. A fizetesemet kezbe kapom es nem valami oriasi, tehat, hogyan lehetne ugy szamlat nyitni, hogy egyenlore (epp munkat keresek) nincs legalis havi jovedelmem (rendszeresnek ugyan rendszeres)?
A HSBC-nel lattam az un. Passport csomagot. Tudtok rola esetleg valamit?

Koszi az infokat elore is!!!!!

Orsi
Vissza az elejére
maniac
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2007. Július 31. Kedd, 10:54    Hozzászólás témája: Re: Számla Hozzászólás az előzmény idézésével

whitewolf írta:
Sziasztok!

Én december 1.-e óta dolgozom (ismét) Angliában,bár nem Londonban.A bankszámlanyitásról szeretném leírni a "sztorimat",hátha tudok segíteni vele azoknak,akik még előtte állnak.
Mikor kijöttem,első gondolatom az volt,hogy a NatWest-nél nyitok számlát,mivel a 90-es évek közepén dolgoztam már kint,és sec. perc alatt sikerült.Most szinte szóba se álltak velem.Átmentem a Barclays-be,a munkáltatóm adott igazolást,illetve vittem a szállásról is a papírjaimat.Először abba kötöttek bele,hogy nincs NI kártyám...mondták hogyha lesz számom,megcsinálják.Interjú időpontkérésen már túl voltam,így gondoltam várok...Elmentem interjúra,ami iszonyúan gyorsan lezajlott,mivel kiderült hogy már megvan a számom '95 óta.Adtak egy hivatalos papírt lakcímmel,számmal,minden fontos infóval ellátva,s mondták hogy a kártya 30 napon belül megjön a lakcímemre (5 nap alatt megvolt)Ezzel visszamentem a bankba,ahol közölték,hogy őket nem érdekli ez a papír,nekik vagy a központból leküldött levél kell,vagy a kártya.Hiába magyaráztam nekik,hogy központi levelet nem fogok kapni,a kártya megérkezése pedig 30 nap is lehet.Valahogy még hajlottak volna rá,hogy nyissanak,de ekkor kezdődőtt az újabb kötözködés.Az új magyar személyin nincs lakcím,a lakcímkártyán nincs fénykép....és tökre nem érdekelte őket,hogy az adatok megegyeznek.Ha van Mo.-n bankszámlám,utolsó havi számlakivonatot vigyek nekik,azzal megnyitják a számlát.Számla nyista...én meg pipa...
Bementem a melóhelyre,kértem újabb papírt,ezúttal a HSBC-nek címezve.A bankban elmondtam az ügyintézőnek,mit szeretnék,és hogy a kártyát neten és Mo.-on egyaránt használni szeretném.Mindenfajta extra és kötözködés nélkül kb. 20 perc múlva kisétáltam a bankból egy Passport típusú számlával,+ egy ajándék telefon sim-kártyával amire 5 fontot töltve + 10-et kapok,és 10en pár pencért tudok pl. hazatelefonálni...
Szal részemről HSBC.Barclays és NatWest felejtős szvsz...igaz 5 font a havi számladíj,de nekem ennyit megér.
Vissza az elejére
vimo29
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Augusztus 3. Péntek, 13:08    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Hali.Sajna nagyon béna vagyok ezért kérdezek.Ha nem nyitok kint bszlát de utalni akarok haza akkor mi a teendő?V ha nincs kint bszlám nem is tudok utalni?Költsége?Társkari mit jelent?Köszi és bocs ha hüleséget kérd
seci
Guru
Guru

HozzászólásElküldve: 2007. Augusztus 9. Csütörtök, 14:58    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

vimo29 írta:
Hali.Sajna nagyon béna vagyok ezért kérdezek.Ha nem nyitok kint bszlát de utalni akarok haza akkor mi a teendő?V ha nincs kint bszlám nem is tudok utalni?Költsége?Társkari mit jelent?Köszi és bocs ha hüleséget kérd

Szerintem a Westen Unionnal utalhatsz. Koltsegeit lasd web.
-seci
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
_Zsoo_
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Augusztus 26. Vasárnap, 0:26    Hozzászólás témája: Sziasztok! Hozzászólás az előzmény idézésével

Akkor én is leírnám a bankszámlanyitásom sztoriját:

Elmentem először a HSBC-be, arról jókat hallottam. Rögtön az elején segítettek, és azonnal felsorolták hogy mire van szükségük, hogy számlát nyithassak. Persze nem volt meg minden. (Útlevelet kértek, és a munkáltatótól egy igazolást, hogy tényleg ott dolgozom és a megadott helyen lakom).
Mivel úgy hallottam hogy a Barclays-nál könnyen adnak bankszámlát (barátom sikeresen nyitott ott), tehát elmentem inkább oda. Vagy egy órát ott ültem, közben kérdeztek mindenfélét (mennyi a fizum, mire költök, egyéb adatok stb.) Kérték az útlevelemet, nálam volt. Kérték a céges igazolást, mi szerint tényleg ott dolgozom, az is nálam volt. Utána a személyit is, azt is odaadtam, hiányolták róla a lakcímet (otthonit), odaadtam a lakcímkártyámat. Erre 15 perc tétlenkedés után visszajöttek hogy mivel nem egyezik meg a személyi igazolványom és a lakcímkártyám száma, ezért sajnálják, nem tudnak számlát adni, majd jöjjek vissza ha lesz NI számom. Röhej, na mindegy. Próbáltam elmagyarázni hogy az összetartozik, stb. De nem győztem meg őket.
Ezek után kértem a munkáltatómtól egy olyan igazolást, amin még egy mondat rajta van, hogy tényleg ott lakom ahol lakom. Ezzel elmentem a HSBC-hez, ahol 1 óra alatt elintéztek mindent, rögtön mondták hogy ingyenes, és hogy debit card és credit card is jár, csak annyi van még hogy másnap felhívnak, egyeztetik az adataimat, és utána aktiválják a számlát. Így is lett, elküldték mindkét kártyát, a debit card-ommal is mínuszba mehetek 300 fonttal. A credit card-ot remélhetőleg nem kell használnom. Azóta még egyszer felhívtak (kb. 1 hónap múlva), újra egyezették az adataimat, nem semmi...lehet hogy havonta ellenőriznek, ki tudja:)
Azért ez a Barclays-es dolog érdekes, barátomnál minden simán ment, persze ő más fiókban volt, más időpontban, más ügyintézővel:)
Vissza az elejére
sonnys
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Augusztus 26. Vasárnap, 7:37    Hozzászólás témája: bank Hozzászólás az előzmény idézésével

Az igazsag,az,hogy a banszamlanyitas teljesen pofafizitre megy,van akitol csak szemelyit kernek,es van akinek mindene megvan es megsem nyitnak neki szamlat.Tobb munkatarsam is panaszkodott foleg szlovakok,es magyarok,hogy hasonlo cipoben jartak.De az en tapasztalatom az,hogy a Barclaysnal a legrugalmasabbak,es ott konyebben meg lehet a szamlat kotni,mint mas helyeken,de mindenhova,minimum kovetelmeny az utlevel,es hogy milyen cegnel dolgozol!
Vissza az elejére
bionsen
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. Október 14. Vasárnap, 1:49    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Nekem is egy Barclay's-es sikersztorim van. Mosoly
(Olvastam róluk negatív véleményt, nekem még soha semmi bajom nem volt velük)
Nekem annó volt 20 perc szünetem, meg egy magyar személyim, meg egy levelem a munkaadómtól, oszt sanyi. 10 perc alatt végeztem, a levelet el se kérték. Teljesen más címet diktáltam be, mint ami rajta volt, mert mi éppen költöztünk.
1 héten belül megjött minden papírom, a csekkfüzetem, a bankkártyám, a netbank kódom meg minden rohadt kód.
Annyi volt a titok, hogy a munkahelyem mellett közvetlenül levő fiókban mentem (Oxford Circus). Gyakorlatilag az 50 fős személyzetből 30 ott nyitotta a számláját, ismerték a céget, meg nehéz is lett volna letagadnom, hogy tényleg melóból ugrottam ki. Ha bármi egyéb nagyon hivatalos papírt kellett volna leadnom, lehet hogy a mai napig nem lenne bankszámlám...
Akinek ilyen baja van, annak lehet hogy érdemes olyan helyre menni, ami közel van a munkahelyéhez, netán sok kollégájának van ott számlája. Nekem bejött Mosoly

(Mellesleg van olyan ismerősöm, aki 3 éve van a nat west-nél, oda kapja rendszeresen a fizuját, és a mai napig nem sikerült elérni, hogy az elektronikus szar helyet debit cardot kapjon végre. A párjának ugyan abban a fiókban, ugyan arra a címre nem nyitottak számlát, mert már túl sok ember nyitott úgy számlát, hogy ezen a címen lakott. Azt nem sikerült beadagolni, hogy ez egy szolgálati lakás, és hiába volt a kezében a papír a munkaadótól, elhajtották a túróba. 100m-rel arráb a Lloyd's tárt karokkal várta. Hülye angolok Nagyon boldog)
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése MSN Messenger
Hozzászólások megtekintése elölről:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Bank Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 9, 10, 11  Következő
6 / 11 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban